Zorán keményen beolvasott a Fidesz kegyeltjeinek!

Kép forrása: rockbook.hu

Ha eddig nem gondolkoztunk el azon, hogy a kormány miért támogat profitorientált zenészeket, előadókat az Arénában tartott nagykoncertjeiken, talán érdemes elkezdenünk. A színházra, a kortárs irodalomra csak mutyik szintjén jut pénz, a szórakoztatásra, a kedvenc előadókra pedig ömlik a hozzájárulás.

Csak az összehasonlítás kedvéért: Orbán János Dénes (a továbbiakban OJD) a Magyar Idők szerkesztőjének szervezete, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. 400 millió forintot kap közpénzből, míg a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör fillérekből próbál túlélni, holott OJD szervezetével ellentétben előbbiek valóban minőségi munkát végeznek, és akarnak tenni a kortárs magyar irodalomért.

A Magyar Narancs interjúzott Zoránnal, és feltette a kínos kérdést, de az előadó hihetetlenül frappáns és ütős választ adott.

MN: Az elmúlt években jó néhány hazai sztár Aréna-koncertjét támogatta a magyar állam, sokszor személyesen Balog Zoltán. Fel sem merült, hogy efféle támogatást igénybe vegyen?

SZZ: Nem. Azon az állásponton vagyok, hogy akkor szabad támogatást kérni az államtól, ha olyan kulturális eseményről van szó, ami nem tud rentábilis lenni: például egy szimfonikus zenekar fellépése vagy egy nagyszabású színházi előadás.

Úgy vélem, az kérjen ilyenre plusztámogatást, akinek van is erkölcsi alapja.

Nekem nincs. Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. Ez ilyen egyszerű, soha eszembe nem jutna állami támogatást kérni, vagy hogy pályázzak ilyen pénzekre.

Ugye, hogy mennyire egyszerű? Kérjük, oszd meg ezt a cikket, ha egyetértesz Zoránnal, ezzel a mi munkánkat is támogathatod. Köszönjük!

97 Comments

 1. „A bölcs emberek azért beszélnek, mert van mondanivalójuk; a bolondok azért, mert mondaniuk kell valamit.”
  (Platón)

 2. Nem csalódtam Zoránban. Intelligens, becsületes , jó zenésznek és kiváló előadónak tartottam mindig.

 3. 25 éve ezt teszi Orbán Mihály. Beszél, de a világon semmit sem mond. Viszont vannak, akik isszák a szavait. Hamarosan vízhiányban el is pusztulnak.

 4. Bravó! Végre egy értelmes és erkölcsös művész , aki nem fekszik be a fityisz alá! Ha akarnák se tudnák megvenni! 😛

 5. te agyrákos, elmebeteg, agysorvadt bunkó, nyaldosd is a führered tökeit, a rohadék cigány orbánnak , te nyomorult zombi !

 6. Nekem Zorán az örök etalonok egyike!
  Nagyszerű dalokat, igényes szövegekkel, csak a legnagyobbakhoz méltó szinten ad elő.
  Soha nem állt be a seggnyalók közé!
  Igaz, nem is volt soha rászorulva.

 7. Gratulàlok, a fideszes szinvonal le is jött! Ön soha nem fogja megèrteni Zoràn ès az ö hozzà hasonlòan gondolkodòk müvèszetèt, zenèjèt, dalait. Önt kielègiti a posvàny is. Csak sajnàlni tudnàm, de ilyen komment utàn csak lenèzni.

 8. ” Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. ” Így kéne ennek működnie akár könnyűzenéről, akár szimfonikus zenéről , akár színházi előadásról…..stb. van szó!

 9. ilyen egy normális erkölcsi, morális értékrenddel megáldott ember….:-) mindig is szerettem a zenéjét és mint ember is , mert olyan , akire az ember odafigyel, akár énekel, akár nyilatkozik…:-)

 10. Szerintem igen, jót. Igaz, nincs benne anyázás, de a mondandója igencsak kemény. Így is lehet, bár manapság ez már furcsán hat (?) 🙂

 11. GRATULÁLOK ZORÁN TE EGY KOREKT EMBERVOLTÁL MINDIG .HOSSZÚ ÉLETET SOK ÚJ ZENÉVEL ELTÖLTÖTT ÚJ ÖTLETEKKEL TELI TARTALMAS ÉVEKET KIVÁNOK ÜDVÖZLETTEL EGY RAJONGÓD! MÉG A METRÓ KLUB BOL! ! ! ! !+

 12. Döbbenetes az a fejlődés, amit az egykori Metrós koncertjein láthatunk. Számomra a csúcs, amit fantasztikus zenésztársaival művel a színpadon. Igazi zenész, fantasztikus dallamokkal, tökéletes szövegekkel….. Legyen hosszú életű, hogy sokáig mutassa az etalont!
  Emberi tartása pedig PÉLDAÉRTÉKŰ!!

 13. Te hülye bunkó agyhalott vagy. Zorán nevét nincs erkölcsi alapod a szádra venni. Ezerszer különb ember, mint te valaha is lehetnél.

 14. Ej, Vitai Lajos, akit Ön migránsnak nevez, az Kossuth-díjas és Liszt Ferenc díjas előadóművész. Igaz, szerb származásu, sosem tagadta, nevét nem magyarosította, de itt él és alkot, büszkék lehetünk erre. Ha március 15-e körül írogatunk erről, kérem nézzen már utána, hány “migráns” vett részt a 1848-49-es szabadságharcban… Ja, és ha már magyarkodni akar, Zorán Belgrádban született… tudja mi volt ennek a városnak a régi neve? 😀 Jobb, ha ezt a migránsozást elfelejti…

 15. Az igazi ikonoknak nincs szüksége a hatalom támogatására, ők a tehetségükből most is meg tudnak élni!

 16. Valószínű Orbán eleve hülyének nézte a Kádár-rendszert, kormányt, amiért sokaknak akart elsősorban élhető országot építeni, megélhetést nyújtani, ahelyett, hogy keveseknek adná az adóelkerülési v. kedvezményes lehetőségeket, visszaállítaná akárkiknek a nagybirtokokat, vagyonszerzésüket megkönnyítené a közösség munkájából kimerve, és sajátjaként kezelte volna már régen a Magyar Nemzeti Bankot, nemzeti költségvetést. Az álmokat, terveket nagy pénzért meglebegteti, a megvalósítás az ország környezetét károsítja vagy otromba, szakszerűtlen, töredék áron.. A kiengedett szellem pedig nagyon sötéten kapaszkodik a hátára..hátunkra..

 17. Ugyan már, miféle cím ez? Még hogy Zorán keményen beolvasott! Csak korrekt véleményt mondott. Torzít ez a portál is, biztos nem véletlenül.

 18. Juditka! folytatom a fenti írásodat…..vagy akár a stadionok fenntartásáról! Irritál, hogy milliókat, milliárdokat költünk a fűtött stadionokra, termeljék ki ők is a működési költségeiket!

 19. “Tisztelt Vitai Úr! Én kérek elnézést! A Fidesz még a porban sem húzgálta a dobozt, amikor Zorán Magyarország, és a környező országokban is, elismert MŰVÉSZ volt és most is az! Migránsnak nevezni megalázó módon, …hm, ez önről egyfajta bizonyítványt ad! Egyáltalán, van Önnek bármilyen bizonyítványa?

 20. Mi van ebben a cikkben beolvasás ? Még jó hogy nem kér támogatást, amikor egy szar jegy 8 ezer forint……… álljon meg a menet, Kapott Ő támogatást a komcsik alatt, a seggét nyalta az ország. Most abból él a zorán és a koncz és társaik. Akkor aztán a kádáráknak ők is benyaltak csontig! Na erről annyit. Egy gyenge hangú valaki.

 21. Mi is ott voltunk az Arénában a koncerten, mert Zoránnak remek dalai vannak és magával ragadóan adják elő. Minket nem (ahogy a látogatók elsöprő többségét sem) érdekelt/e/, hogy Zorán “beolvas”-e a Fidesznek, vagy akár bármelyik másik politikai szervezetnek, pártnak. Nem ez az oldala érdekel minket és a Zorán-kedvelők igen nagy többségét sem ! Egyszerűen Őt hallgatni ÉLMÉNY. Ennyi és nem több, de ez a legtöbb….

 22. Bizony bizony aki nem látogatja rendszeresen Orbán cukrászdáját 1-1 fagyira, vagy inkább csak “nyalásra”, az bizony kimarad a támogatásból- pláne ha még nem is kér, elvből el sem fogadná azt. Benne van tisztesség, amit az emberek, zeneszerető emberek igazán értékelnek. Neki meg ez az értékelés ezerszer nemesebb mint az Orbántól kapott, kapható judáspénz.

 23. Szerintem Zorán a szólókarrierje során a nemzet lelkiismeretévé nemesedett. Nem tett és mondott semmi olyant, amit szégyellnie kellett volna és a becsületes emberek igazán tudnak azonosulni a dalaival. A 90-es évek elején az Apám hitte című régebbi dalának a műsorán tartása a legvilágosabban fejezte ki a számomra, hogy az elmúlt rendszerben az emberek többsége becsülettel hitte, amit tett és ebben a becsületben ma is biztosak lehetünk. Dusán szövegeit olyan természetes beleéléssel adja elő, ahogy csak az igazán nagy művészek tudnak egy dalt előadni. Szerencsére az igazán nagy zenészeink tisztességből is jól állnak és ez nem csoda, hiszen igazi érték csak a lélek tisztaságából fakadhat. Ezt persze a közönség is tudja és szinte reklám nélkül is mindig tele van a nézőtér. Még a máskor szinte üresen kongó stadionok is!!!

 24. Így gondoltam, hogy ilyen embet Zorán, becsületes, őszinte, nagy kedvencem volt mindig is. Nagyon szeretjük…Azt az alázatot nem nagyon látni senkiben, amikor színpadon van… Civilben is pont ilyen.. Így ismertem meg..

 25. te igenhülye fitymaszos,kibujtál orbiból és már nem is tudod,hogy a te oldalad a magyar idők szennylap?Ökörborju bujj vissza,olyan sötét vagy,hogy a kutyák megijednek tőled a faludban!!!!!

 26. És valahogy Zorán nem panaszkodik az alacsony nyugdíjára, mint sok kortárs rockzenész és táncdalénekes….

 27. Nem semmi! 39 kommentig ez a rovat kibírta anyázás nélkül. Más esetben a 3., 4. hozzászólás már fröcsögés. Elég jól bírta Zorán kisugárzása és a mondanivalója, mire észbekaptak a trollok.

 28. Igazad van. A cikk egészen másról szól, mint amit a libsi kommentelők kiolvasnak belőle. De legyenek boldogok, hogy megint Orbánozhatnak egyet.

 29. Lehet, hogy kemény, de nem Balogh miniszternek üzent. A kollégáit cikizte, jó lenne, ha mindenki azt olvasná ki a nyilatkozatból, ami a mondani valója.

 30. Agymosás? Nem, ezek milliárdok amit elfecséreltünk örökre elvesztek, csak példaként említem, hogy a szombathelyi stadiont átadták de senki se használhatja, mert a fenntartása olyan drága, hogy nem telik rá a szakosztályoknak. Stadionok nőnek mint a gombák, de egészségügyi minisztériumra, meg oktatásira nem telik, ezekre jó egy félbolond papocska is!

 31. Ja senki! Tegnap volt a Szombathely-Ferencváros mérkőzés. Telt házzal, remek hangulattal. Sok senki él Szombathelyen.

 32. Megint egy zenész,aki kevés nyugdíjat kap,mert a fellépések bevétele nagyrészt adózatlan.
  Ezért nem kell nekik állami támogatás,akkor fény derülne a bevételre.
  Egyik zenész sem éhezett még.

 33. Bízom benne,hogy a libsizés által kiváltott orgazmusod után álomba szunnyadva…felébredsz majd…egyszer….

 34. szamár vagy, ez a legenyhébb minősítés-mit is mond Zorán? Elhangzik bármi is abból amit te írsz? Akos a kitüntetett eltünteti a milliókat…pl.

 35. sem a feró, sem az ufós attila, sem a dalcsináló ákos, sem a balázsfecó (meg mittudomén ki kapott még 10 milliókat) nem volt rászorulva.
  de azok fölvették.
  Zorán meg nem. tehát nem csak zenei, hanem minden tisztességes emberi értékben messze fölülmúlja a sok tízmilliót zsebre vágó “kollégáit”.

 36. Elvileg az államnak semmi köze a könnyűzenéhez, vagy akár a színházakhoz sem, az államnak nem feladata az hogy az adófizetők pénzéből kontraproduktív módon támogasson olyan előadásokat, amelyekre a kutya sem megy el.
  Meg kell nézni hogy New Yorkban a Macskákra hányan vettek jegyet!
  miért? mert az jó!! nívós és sikeres!

 37. Zoránnak a nyomába sem jöhetnek. Ő egy intelligens, komoly úriember. Minden szava igaz. Meg kell nézni, hogy kik azok a bizonyos….. és akkor máris egyértelmű minden. Ő a saját becsületes és színvonalas munkájából él.

 38. Max egyetértek! Nagy zenész, nagy előadó, szép hang, magas hangszertudás. Nagyon szeretem. Azonban ne feledjük a testvérét, Dusánt. Ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb szövegíró költőnk, nyugodtan nevezhetjük így, csak ismerni kell a munkásságát! Elképesztő, mély szövegek tucatjai. Gyönyörű gondolatok, szívbemarkoló szövegek, versek. Ha hallgatod a két ember egyes munkáit, ismerős a fojtogató érzés a torkodban és hogy nedvesek lesznek a szemeid. Már aki eljutott ide agyilag. Nem leszólás volt, sajnos olyan nulla zenészeink dívnak, hogy nagyon sajnálom a mai fiatalságot, tisztelet az értőknek. A többinek úgyis mindegy.Vannak azonban, akik meg is szólalnak a politikában, nem bírják már! Bródy: Ezek ugyanazok, Koncz Zsuzsi: Mi lett belőled? No és a régiek: Ha én rózsa volnék, K. Kata, Sárga rózsa, stb. sorolhatnám reggelig. Kár, hogy kevesen szólalnak meg közülük ebben az egetverően iszonyú világban…

 39. Látod Csaba ez itt a baj. Ha felnézel, durván sokan értjük egymást és libsizés nélkül!!! Te, egyedül vagy. Szembe mész tesó az autópályán. De menj csak, nem baj…

 40. Igen, ezt én sem értem, hogy milyen kenénykedésről beszélnek! Zorán megemlítette, hogy Ő nem kért pénzt, de tehette volna mert mások megtették. Ennyi!! Én imádom Zoránt, de a nevével visszaélve és kiforgatva a szavait most itt acsarkodik sok ember!? Érthetetlen, hogy miért jó ez nekik, Önöknek, -Hölgyeim és Uraim?????????

 41. Egyet értek, és így is telt házas koncertjei vannak További sikereket kívánok, szeretem a dalait!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.