Zorán keményen beolvasott a Fidesz kegyeltjeinek!

Kép forrása: rockbook.hu

Ha eddig nem gondolkoztunk el azon, hogy a kormány miért támogat profitorientált zenészeket, előadókat az Arénában tartott nagykoncertjeiken, talán érdemes elkezdenünk. A színházra, a kortárs irodalomra csak mutyik szintjén jut pénz, a szórakoztatásra, a kedvenc előadókra pedig ömlik a hozzájárulás.

Csak az összehasonlítás kedvéért: Orbán János Dénes (a továbbiakban OJD) a Magyar Idők szerkesztőjének szervezete, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. 400 millió forintot kap közpénzből, míg a Fiatal Írók Szövetsége és a József Attila Kör fillérekből próbál túlélni, holott OJD szervezetével ellentétben előbbiek valóban minőségi munkát végeznek, és akarnak tenni a kortárs magyar irodalomért.

A Magyar Narancs interjúzott Zoránnal, és feltette a kínos kérdést, de az előadó hihetetlenül frappáns és ütős választ adott.

MN: Az elmúlt években jó néhány hazai sztár Aréna-koncertjét támogatta a magyar állam, sokszor személyesen Balog Zoltán. Fel sem merült, hogy efféle támogatást igénybe vegyen?

SZZ: Nem. Azon az állásponton vagyok, hogy akkor szabad támogatást kérni az államtól, ha olyan kulturális eseményről van szó, ami nem tud rentábilis lenni: például egy szimfonikus zenekar fellépése vagy egy nagyszabású színházi előadás.

Úgy vélem, az kérjen ilyenre plusztámogatást, akinek van is erkölcsi alapja.

Nekem nincs. Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. Ez ilyen egyszerű, soha eszembe nem jutna állami támogatást kérni, vagy hogy pályázzak ilyen pénzekre.

Ugye, hogy mennyire egyszerű? Kérjük, oszd meg ezt a cikket, ha egyetértesz Zoránnal, ezzel a mi munkánkat is támogathatod. Köszönjük!

155 Comments

 1. „A bölcs emberek azért beszélnek, mert van mondanivalójuk; a bolondok azért, mert mondaniuk kell valamit.”
  (Platón)

 2. Nem csalódtam Zoránban. Intelligens, becsületes , jó zenésznek és kiváló előadónak tartottam mindig.

 3. 25 éve ezt teszi Orbán Mihály. Beszél, de a világon semmit sem mond. Viszont vannak, akik isszák a szavait. Hamarosan vízhiányban el is pusztulnak.

 4. Bravó! Végre egy értelmes és erkölcsös művész , aki nem fekszik be a fityisz alá! Ha akarnák se tudnák megvenni! 😛

 5. te agyrákos, elmebeteg, agysorvadt bunkó, nyaldosd is a führered tökeit, a rohadék cigány orbánnak , te nyomorult zombi !

 6. Nekem Zorán az örök etalonok egyike!
  Nagyszerű dalokat, igényes szövegekkel, csak a legnagyobbakhoz méltó szinten ad elő.
  Soha nem állt be a seggnyalók közé!
  Igaz, nem is volt soha rászorulva.

 7. Gratulàlok, a fideszes szinvonal le is jött! Ön soha nem fogja megèrteni Zoràn ès az ö hozzà hasonlòan gondolkodòk müvèszetèt, zenèjèt, dalait. Önt kielègiti a posvàny is. Csak sajnàlni tudnàm, de ilyen komment utàn csak lenèzni.

 8. ” Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. ” Így kéne ennek működnie akár könnyűzenéről, akár szimfonikus zenéről , akár színházi előadásról…..stb. van szó!

 9. ilyen egy normális erkölcsi, morális értékrenddel megáldott ember….:-) mindig is szerettem a zenéjét és mint ember is , mert olyan , akire az ember odafigyel, akár énekel, akár nyilatkozik…:-)

 10. Szerintem igen, jót. Igaz, nincs benne anyázás, de a mondandója igencsak kemény. Így is lehet, bár manapság ez már furcsán hat (?) 🙂

 11. GRATULÁLOK ZORÁN TE EGY KOREKT EMBERVOLTÁL MINDIG .HOSSZÚ ÉLETET SOK ÚJ ZENÉVEL ELTÖLTÖTT ÚJ ÖTLETEKKEL TELI TARTALMAS ÉVEKET KIVÁNOK ÜDVÖZLETTEL EGY RAJONGÓD! MÉG A METRÓ KLUB BOL! ! ! ! !+

 12. Döbbenetes az a fejlődés, amit az egykori Metrós koncertjein láthatunk. Számomra a csúcs, amit fantasztikus zenésztársaival művel a színpadon. Igazi zenész, fantasztikus dallamokkal, tökéletes szövegekkel….. Legyen hosszú életű, hogy sokáig mutassa az etalont!
  Emberi tartása pedig PÉLDAÉRTÉKŰ!!

 13. Te hülye bunkó agyhalott vagy. Zorán nevét nincs erkölcsi alapod a szádra venni. Ezerszer különb ember, mint te valaha is lehetnél.

 14. Ej, Vitai Lajos, akit Ön migránsnak nevez, az Kossuth-díjas és Liszt Ferenc díjas előadóművész. Igaz, szerb származásu, sosem tagadta, nevét nem magyarosította, de itt él és alkot, büszkék lehetünk erre. Ha március 15-e körül írogatunk erről, kérem nézzen már utána, hány “migráns” vett részt a 1848-49-es szabadságharcban… Ja, és ha már magyarkodni akar, Zorán Belgrádban született… tudja mi volt ennek a városnak a régi neve? 😀 Jobb, ha ezt a migránsozást elfelejti…

 15. Az igazi ikonoknak nincs szüksége a hatalom támogatására, ők a tehetségükből most is meg tudnak élni!

 16. Valószínű Orbán eleve hülyének nézte a Kádár-rendszert, kormányt, amiért sokaknak akart elsősorban élhető országot építeni, megélhetést nyújtani, ahelyett, hogy keveseknek adná az adóelkerülési v. kedvezményes lehetőségeket, visszaállítaná akárkiknek a nagybirtokokat, vagyonszerzésüket megkönnyítené a közösség munkájából kimerve, és sajátjaként kezelte volna már régen a Magyar Nemzeti Bankot, nemzeti költségvetést. Az álmokat, terveket nagy pénzért meglebegteti, a megvalósítás az ország környezetét károsítja vagy otromba, szakszerűtlen, töredék áron.. A kiengedett szellem pedig nagyon sötéten kapaszkodik a hátára..hátunkra..

 17. Ugyan már, miféle cím ez? Még hogy Zorán keményen beolvasott! Csak korrekt véleményt mondott. Torzít ez a portál is, biztos nem véletlenül.

 18. Juditka! folytatom a fenti írásodat…..vagy akár a stadionok fenntartásáról! Irritál, hogy milliókat, milliárdokat költünk a fűtött stadionokra, termeljék ki ők is a működési költségeiket!

 19. “Tisztelt Vitai Úr! Én kérek elnézést! A Fidesz még a porban sem húzgálta a dobozt, amikor Zorán Magyarország, és a környező országokban is, elismert MŰVÉSZ volt és most is az! Migránsnak nevezni megalázó módon, …hm, ez önről egyfajta bizonyítványt ad! Egyáltalán, van Önnek bármilyen bizonyítványa?

 20. Mi van ebben a cikkben beolvasás ? Még jó hogy nem kér támogatást, amikor egy szar jegy 8 ezer forint……… álljon meg a menet, Kapott Ő támogatást a komcsik alatt, a seggét nyalta az ország. Most abból él a zorán és a koncz és társaik. Akkor aztán a kádáráknak ők is benyaltak csontig! Na erről annyit. Egy gyenge hangú valaki.

 21. Mi is ott voltunk az Arénában a koncerten, mert Zoránnak remek dalai vannak és magával ragadóan adják elő. Minket nem (ahogy a látogatók elsöprő többségét sem) érdekelt/e/, hogy Zorán “beolvas”-e a Fidesznek, vagy akár bármelyik másik politikai szervezetnek, pártnak. Nem ez az oldala érdekel minket és a Zorán-kedvelők igen nagy többségét sem ! Egyszerűen Őt hallgatni ÉLMÉNY. Ennyi és nem több, de ez a legtöbb….

 22. Bizony bizony aki nem látogatja rendszeresen Orbán cukrászdáját 1-1 fagyira, vagy inkább csak “nyalásra”, az bizony kimarad a támogatásból- pláne ha még nem is kér, elvből el sem fogadná azt. Benne van tisztesség, amit az emberek, zeneszerető emberek igazán értékelnek. Neki meg ez az értékelés ezerszer nemesebb mint az Orbántól kapott, kapható judáspénz.

 23. Szerintem Zorán a szólókarrierje során a nemzet lelkiismeretévé nemesedett. Nem tett és mondott semmi olyant, amit szégyellnie kellett volna és a becsületes emberek igazán tudnak azonosulni a dalaival. A 90-es évek elején az Apám hitte című régebbi dalának a műsorán tartása a legvilágosabban fejezte ki a számomra, hogy az elmúlt rendszerben az emberek többsége becsülettel hitte, amit tett és ebben a becsületben ma is biztosak lehetünk. Dusán szövegeit olyan természetes beleéléssel adja elő, ahogy csak az igazán nagy művészek tudnak egy dalt előadni. Szerencsére az igazán nagy zenészeink tisztességből is jól állnak és ez nem csoda, hiszen igazi érték csak a lélek tisztaságából fakadhat. Ezt persze a közönség is tudja és szinte reklám nélkül is mindig tele van a nézőtér. Még a máskor szinte üresen kongó stadionok is!!!

 24. Így gondoltam, hogy ilyen embet Zorán, becsületes, őszinte, nagy kedvencem volt mindig is. Nagyon szeretjük…Azt az alázatot nem nagyon látni senkiben, amikor színpadon van… Civilben is pont ilyen.. Így ismertem meg..

 25. te igenhülye fitymaszos,kibujtál orbiból és már nem is tudod,hogy a te oldalad a magyar idők szennylap?Ökörborju bujj vissza,olyan sötét vagy,hogy a kutyák megijednek tőled a faludban!!!!!

 26. És valahogy Zorán nem panaszkodik az alacsony nyugdíjára, mint sok kortárs rockzenész és táncdalénekes….

 27. Nem semmi! 39 kommentig ez a rovat kibírta anyázás nélkül. Más esetben a 3., 4. hozzászólás már fröcsögés. Elég jól bírta Zorán kisugárzása és a mondanivalója, mire észbekaptak a trollok.

 28. Igazad van. A cikk egészen másról szól, mint amit a libsi kommentelők kiolvasnak belőle. De legyenek boldogok, hogy megint Orbánozhatnak egyet.

 29. Lehet, hogy kemény, de nem Balogh miniszternek üzent. A kollégáit cikizte, jó lenne, ha mindenki azt olvasná ki a nyilatkozatból, ami a mondani valója.

 30. Agymosás? Nem, ezek milliárdok amit elfecséreltünk örökre elvesztek, csak példaként említem, hogy a szombathelyi stadiont átadták de senki se használhatja, mert a fenntartása olyan drága, hogy nem telik rá a szakosztályoknak. Stadionok nőnek mint a gombák, de egészségügyi minisztériumra, meg oktatásira nem telik, ezekre jó egy félbolond papocska is!

 31. Ja senki! Tegnap volt a Szombathely-Ferencváros mérkőzés. Telt házzal, remek hangulattal. Sok senki él Szombathelyen.

 32. Megint egy zenész,aki kevés nyugdíjat kap,mert a fellépések bevétele nagyrészt adózatlan.
  Ezért nem kell nekik állami támogatás,akkor fény derülne a bevételre.
  Egyik zenész sem éhezett még.

 33. Bízom benne,hogy a libsizés által kiváltott orgazmusod után álomba szunnyadva…felébredsz majd…egyszer….

 34. szamár vagy, ez a legenyhébb minősítés-mit is mond Zorán? Elhangzik bármi is abból amit te írsz? Akos a kitüntetett eltünteti a milliókat…pl.

 35. sem a feró, sem az ufós attila, sem a dalcsináló ákos, sem a balázsfecó (meg mittudomén ki kapott még 10 milliókat) nem volt rászorulva.
  de azok fölvették.
  Zorán meg nem. tehát nem csak zenei, hanem minden tisztességes emberi értékben messze fölülmúlja a sok tízmilliót zsebre vágó “kollégáit”.

 36. Elvileg az államnak semmi köze a könnyűzenéhez, vagy akár a színházakhoz sem, az államnak nem feladata az hogy az adófizetők pénzéből kontraproduktív módon támogasson olyan előadásokat, amelyekre a kutya sem megy el.
  Meg kell nézni hogy New Yorkban a Macskákra hányan vettek jegyet!
  miért? mert az jó!! nívós és sikeres!

 37. Zoránnak a nyomába sem jöhetnek. Ő egy intelligens, komoly úriember. Minden szava igaz. Meg kell nézni, hogy kik azok a bizonyos….. és akkor máris egyértelmű minden. Ő a saját becsületes és színvonalas munkájából él.

 38. Max egyetértek! Nagy zenész, nagy előadó, szép hang, magas hangszertudás. Nagyon szeretem. Azonban ne feledjük a testvérét, Dusánt. Ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb szövegíró költőnk, nyugodtan nevezhetjük így, csak ismerni kell a munkásságát! Elképesztő, mély szövegek tucatjai. Gyönyörű gondolatok, szívbemarkoló szövegek, versek. Ha hallgatod a két ember egyes munkáit, ismerős a fojtogató érzés a torkodban és hogy nedvesek lesznek a szemeid. Már aki eljutott ide agyilag. Nem leszólás volt, sajnos olyan nulla zenészeink dívnak, hogy nagyon sajnálom a mai fiatalságot, tisztelet az értőknek. A többinek úgyis mindegy.Vannak azonban, akik meg is szólalnak a politikában, nem bírják már! Bródy: Ezek ugyanazok, Koncz Zsuzsi: Mi lett belőled? No és a régiek: Ha én rózsa volnék, K. Kata, Sárga rózsa, stb. sorolhatnám reggelig. Kár, hogy kevesen szólalnak meg közülük ebben az egetverően iszonyú világban…

 39. Látod Csaba ez itt a baj. Ha felnézel, durván sokan értjük egymást és libsizés nélkül!!! Te, egyedül vagy. Szembe mész tesó az autópályán. De menj csak, nem baj…

 40. Igen, ezt én sem értem, hogy milyen kenénykedésről beszélnek! Zorán megemlítette, hogy Ő nem kért pénzt, de tehette volna mert mások megtették. Ennyi!! Én imádom Zoránt, de a nevével visszaélve és kiforgatva a szavait most itt acsarkodik sok ember!? Érthetetlen, hogy miért jó ez nekik, Önöknek, -Hölgyeim és Uraim?????????

 41. Egyet értek, és így is telt házas koncertjei vannak További sikereket kívánok, szeretem a dalait!!

 42. I just want to tell you that I am new to blogging and definitely savored you’re website. More than likely I’m want to bookmark your site . You definitely come with amazing stories. Cheers for sharing your webpage.

 43. Sorry for the enormous examine, yet I’m rather loving the new Zune, and count on this, as properly as the perfect reviews some other humans have written, will support you decide if it’s the straight preference for you.

 44. Nice blog right here! Additionally your web site so much up fast! What web host are you using? Can I am getting your affiliate link in your host? I want my website loaded up as quickly as yours lol

 45. Some genuinely great info , Glad I detected this. “Doctrine is nothing but the skin of truth set up and stuffed.” by Henry Ward Beecher.

 46. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

 47. Zune and iPod: Greatest us residents assess the Zune in the direction of the Contact, nevertheless when looking at how thin and astonishingly minimal and light-weight it is, I just take it in the direction of be a very exceptional hybrid that combines traits of both equally the Touch and the Nano. It truly is Quite vibrant and lovely OLED display is slightly scaled-down than the touch screen, yet the player alone feels reasonably a little bit scaled-down and lighter. It weighs about 2/3 as substantially, and is significantly smaller within width and height, whilst currently being particularly a hair thicker.

 48. The fresh Zune browser is incredibly Excellent, still not as very good as the iPod’s. It performs perfectly, however is not as quick as Safari, and incorporates a clunkier interface. If on your own at times method on making use of the net browser that’s not an issue, yet if you’re planning toward browse the world wide web alot from your PMP then the iPod’s larger display and superior browser may be major.

 49. I¡¦ll right away clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please permit me realize in order that I could subscribe. Thanks.

 50. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 51. I will right away grab your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

 52. Wow, wonderful blog layout! How long have you been running a blog for? you made blogging glance easy. The overall glance of your web site is great, as smartly as the content material!

 53. hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective intriguing content. Make sure you update this again very soon..

 54. Nice blog here! Additionally your website a lot up very fast! What host are you the use of? Can I get your associate hyperlink on your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

 55. Hello there, simply become alert to your weblog via Google, and located that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate for those who proceed this in future. A lot of other people shall be benefited out of your writing. Cheers!

 56. The Zune concentrates upon staying a Moveable Media Player. Not a internet browser. Not a recreation machine. Quite possibly within just the upcoming it’s going to do even improved within just these areas, but for at present it is really a Good direction to set up and hear in the direction of your music and videos, and is without having peer within that regard. The iPod’s positive aspects are its world-wide-web viewing and apps. If these solid further more powerful, probably it is your perfect determination.

 57. Excellent site. Plenty of helpful information here. I’m sending it to some friends ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your sweat!

 58. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 59. Arms down, Apple’s application retail store wins by means of a mile. It is really a large selection of all types of apps vs a quite disappointed final decision of a handful for Zune. Microsoft consists of courses, specifically within just the realm of game titles, still I’m not certain I’d need in direction of bet upon the upcoming if this characteristic is vital in direction of yourself. The iPod is a much superior determination within just that situation.

 60. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I know it was my option to learn, however I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can fix if you happen to werent too busy in search of attention.

 61. In between me and my spouse we’ve owned more MP3 players in excess of the a long time than I can depend, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the ultimate several decades I have resolved down to just one line of players. Why? Mainly because I was joyful in the direction of find how well-designed and fun towards hire the underappreciated (and greatly mocked) Zunes are.

 62. Very good written information. It will be helpful to anybody who usess it, including yours truly :). Keep up the good work – looking forward to more posts.

 63. My spouse and i have been absolutely cheerful Louis could finish off his preliminary research with the precious recommendations he made when using the web page. It’s not at all simplistic just to continually be offering facts that many most people might have been making money from. And we also see we have got the website owner to appreciate for that. Those illustrations you have made, the easy blog navigation, the relationships you will give support to engender – it’s got most excellent, and it is aiding our son and us do think the issue is excellent, which is very fundamental. Thanks for everything!

 64. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

 65. Virtually all of whatever you say is supprisingly appropriate and that makes me ponder the reason why I had not looked at this in this light previously. Your article really did switch the light on for me as far as this particular issue goes. Nevertheless at this time there is actually one particular issue I am not really too comfortable with and whilst I attempt to reconcile that with the main idea of the position, allow me observe just what the rest of your subscribers have to say.Very well done.

 66. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 67. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 68. Apple currently incorporates Rhapsody as an app, which is a great start off, still it is at the moment hampered via the incapability toward retailer domestically upon your iPod, and contains a dismal 64kbps little bit cost. If this changes, then it will to some degree negate this comfort for the Zune, but the 10 music for each thirty day period will even now be a substantial plus in just Zune Pass’ want.

 69. Great beat ! I wish to apprentice even as you amend your web site, how can i subscribe for a weblog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered vivid transparent concept

 70. Thanks for sharing excellent informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and simply could not come across. What a perfect website.

 71. Wonderful work! That is the kind of info that are supposed to be shared around the internet. Shame on the seek engines for no longer positioning this put up upper! Come on over and visit my site . Thanks =)

 72. Apple already consists of Rhapsody as an app, which is a superior begin, nonetheless it is currently hampered by means of the lack of ability towards retail store regionally upon your iPod, and has a dismal 64kbps little bit price tag. If this variations, then it will to some degree negate this comfort for the Zune, yet the Ten audio per month will nonetheless be a massive plus in Zune Pass’ favor.

 73. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help stop content from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 74. Usually I don’t learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very great article.

 75. The Zune concentrates upon getting a Transportable Media Player. Not a world-wide-web browser. Not a match machine. Probably within the long run it’s going to do even better inside all those areas, nevertheless for at the moment it truly is a Wonderful direction toward set up and pay attention in direction of your tunes and films, and is without peer inside of that respect. The iPod’s benefits are its net viewing and purposes. If all those good a lot more powerful, perhaps it is your most straightforward determination.

 76. I simply couldn’t go away your website before suggesting that I extremely enjoyed the standard info an individual provide to your visitors? Is going to be back often in order to investigate cross-check new posts

 77. Hi, Neat post. There’s a problem along with your web site in web explorer, may check this… IE still is the market chief and a large component of folks will omit your wonderful writing because of this problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.