Van Isten! Megéltük a pillanatot: egy fideszes parlamenti képviselőt le fognak csukni

Szinte hihetetlen, hogy egy szocialista képviselő Polt Péternek feltett kérdésére adott válaszból kell megtudnunk, hogy lezárult a nyomozás a fideszes bűnszövetségi fej után. Itt már nem lehet nem vádat emelni.

Hét gyanúsított kihallgatása után a vád:

  • különösen nagy vagyoni hátrányt okozó,
  • bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete,
  • hivatali vesztegetés,
  • illetve “vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt”
 A vádlott pedig nem más, mint a fideszes

Mengyi Roland ügyében. Ez Polt Péter legfőbb ügyész írásos parlamenti válaszából derült ki, amit Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdésére adott.

Polt Péter válasza szerint öt gyanúsítottat letartóztattak, most szabadlábon védekeznek. A nyomozás lezárult, következik a vádemelés. A válaszból nem derül ki egyértelműen, hogy személy szerint Mengyi Rolanddal pontosan mi történt.

Harangozó Tamás a 24.hu-nak elmondta, a legfőbb ügyész válaszából kitűnik, hogy nagyon komoly bűncselekmények zajlottak a fideszes képviselő körül. Mengyiék azonban nem egyedül, saját szakállukra követhették el azokat, szerinte rendszerszintű jelenségről van szó, és lassan egyértelművé válik, hogy az ügyek összeérnek egymással.

A szocialista képviselő azt is megjegyezte, hogy furcsa, hogy az esetek súlyosságához képest most nem lehetett látni politikusokat vezetőszáron, és a nyomozásról sem adtak ki olyan információkat, mint amilyenek az ellenzéki politikusokat érintő ügyekben már szokásossá vált.

Ha emlékszünk még a meghurcolt szocialista politikusokra, nekünk is bevillan a soha nem létezett nokiás doboz vagy éppen Hiszékeny Dezső ügye, de persze a “cellalakó” Hagyóról is beszélgethetünk, aki most kapott erkölcsi bizonyítványt, esetleg az ajkai MSZP-s polgármester Schwartz Béláról, akit ugyanúgy meghurcolt a hatalom.

Mengyiről csak ennyi szó esett, de végre egy a valódi bűnösök közül, aki börtönbe fog menni!

5 Comments

  1. Hol maradt a vezetőszáron való elvezetés , farkas flóriánnak ? ,( csak igy kisbetüvel, mert ezt érdemli ) Már régen börtönben kellene lennie , viszont a köztársasági elnök választásánál, amikor orbán viktor (csak igy kisbetűvel !) bejött, egyből a haverhoz, farkas flóriánhoz ment és ott beszélgettek míg az ünnepség elkezdődött !!!!!!! Védelme alatt áll, ez világos.. (milliárdokról van szó egyébként !) nem túrósbatyuról……..

  2. Csak szólok,hogy ha valaki fogadni akar arra,hogy börtönbe megy valaki a Fideszesek közül nagy pénzt azért ne tegyen rá.

  3. Azért ez a cikk még nem jelenti azt,hogy börtönbe is fog kerülni.Egyenlőre szabadlábon van.Idejéből futja,hogy az ellene felhozható dokumentumokat eltüntesse, az élő tanúkat bár milyen formában elhallgattassa.Minél több pénzről van szó,minél több Fideszes bukhat az üggyel,annál több közlekedési baleset,öngyilkosság,véletlen túladagolás,hírtelen jött szívelégtelenség fog előfordulni. Így mire a per elkezdődik ott fog állni az 5 vádlott,talpig angyalszárnyakban,bűntelenül.

Leave a Reply

Your email address will not be published.