Kilövési engedélyt adtak a Quimbyre: Bayer sokkoló beszólással indította a háborút

Kép forrása: valasz.hu

Nem kellett sokat várni, hogy a Quimby rendszerellenes dalszövegére a rendszer is reagáljon. Első körben rögtön a nagyágyú, a káromkodós Bayer Zsolt nyilvánította ki véleményét a zenekar munkásságáról.

Érzelgős, már-már szentimentális válasz versike Kiss Tibinek címmel, egy kétsorossal reagált Bayer Zsolt a Quimby frontemberének a Hír Tv-ben elmondott dalszövegére. “Te felülsz az álmok foltos indián lovára,/és ellovagolsz hamar a k*rva anyádba” – írta a Magyar Idők munkatársa.

Kiss Tibi, a Quimby zenekar énekese volt a meghívott vendég a Hír Tv-n, Veiszer Alinda műsorában. A műsorvezető a Facebookon reklámozta a műsort egy rövid részletettel, ízelítőül.

Ezt a bejegyzést tette elé:

„Megkérdeztem, miért mondja mindig azt, hogy a dalai nem politizálnak. Azt mondta, azért, mert tényleg nem, de ír olyan szövegeket is, amelyek tényleg aktuálisak. Csak heccből megkérdeztem, akkor elmondana-e egyet. Esküszöm, nem gondoltam, hogy megteszi. Kiss Tibi , a Quimby frontembere ilyeneket rejteget a fiókjában”.

Íme a vers:

Miért basszátok szét az országomat,
Miért rúgjátok hasba az ápolót,
Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,
Még ő is megvet titeket,
Mert a Sátán bátran vállalja magát,
De ti hívőként lettetek hitetlenek.

Másfél millió káposztafej,
Hibbant elméjű hatalmasok,
Mocsár e táj és a Varangykirály
Ünnepli, amit alkothatott.

De ha lepihentek a büdös sárba
Ugyanúgy, mint a népetek
Én pióca leszek a pusztulásban,
És szívom majd a véretek.

Kiss Tibi az Indexnek azt mondta, a verset, ami egyébként egy színházi darabhoz készült, személyes élmény ihlette: egy ápolónővel beszélt hosszan, aki elmesélte neki a történetét. A verset a darab szerint egy nagyon mérges csuklyás ember mondja el, “aki lehet néger, zsidó, meleg, vagy mocskos libsi”. Hozzátette, hogy bár a vers az eredeti környezetében nyeri el valódi értelmét, de az abban megfogalmazott dühöt ő is átélte.

A mostani politikai helyzetről azt mondta, lassan inkább kabaré hangulata van, és művészileg egyre kevésbé ihlető, mert nem kihívás már, nincsenek benne inspiráló dolgok, olyan részletek, amiket nehéz átlátni például.

32 Comments

 1. Jézus azt nyilatkozta ki,hogy óvakodj a hamis prófétáktól.Ezek a csodás farizeusok hogyan igazolják,hogy nem hamis próféták? /hogyan kerültek a magas székekbe?/

 2. Az egyik vers a hatalomról szól a másik egy személyes kurva anyázás. Tegyél már különbséget ha a narancsködöd megengedi. Ha én lennék Kiss Tibi Anyukája, felhívnám ezt a moslékot és elküldeném a picsába.

 3. Hát tudod diktatúrákról,illiberális demokráciákról már csak ilyen versek iródnak mint ez a 4 versszakos.Tele az irodalom történelem ehez hasonlókkal.A 2 soros meg egy sima,személyeskedő förmedvény!Vagy szerinted más?

 4. Menjen “KISKEGYED” a büdös FRANCBA, vagy pedig CigányOrbánDiktátor “disznósz@ros” farkára!!!

 5. Zsótika ! Előzd meg a címzettet saját világra hozóddal,majd húzz el a halál faszára,ott a helyed a viktátorral együtt !!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Ki az a Bayer Zsolt? Miért kellene foglalkoznunk bármilyen beírásával? Egy NULLA! Fontosabb dolgaink vannak!!

 7. Imádd a zsarnokot és a keresztény helyettesét aki szórakozásból vadászik Isten teremtményeire.Emlékszel a román diktátorra aki a medvékre vadászott??? Aztán megkapta amit érdemelt.

 8. Zsótika! Biztosan írtál. Nem tudtam válaszolni, mert a kolozsvaros.com letiltott. De látom, itt is kreténkedsz. Hogy szarjak a szádra.

 9. Aludj Zsolesz! Kipihenten majd folytatod az anyázást. Itt kell hagyjalak, dühöngj magadban! Söpredék primitív lényednek nem tanítok többet. Nem érdemled meg, mert mocskos a gambád. De később se könyörögj, hogy válaszoljak! Anyád se szeret! Olvasd ezt el még sokszor, mert igaz. Zsepit nem küldök.

 10. Érdekes amikor egy magad fajta hazaáruló ruszkibérenc söpredék , söpredékez másokat. Bár mondjuk ez nálatok veletek született fajtajelleg, amit ti követtek el annak tízszeresével vádoltok másokat.
  Anyádat kellene megtanítanod rendesen szopni, mert amikor buktok patkány közmunkából nem fogtok megélni.

 11. mindre raillik 27 eve de most jött ki belöle.hálistennek kijött.ez se jobb hatasilag mint a tv szekhaz buli.söt még gyengébb.orbanékat igy nem lehet megroggyantani.de halistennek ök maguk dolgoznak rajta es telik a pohár.18-ra ha nemlesz tele tavaszra akkor tele lesz év végére de orbánék jövöre mindenképpen eltakarodnak.aki helyette jön a fejével játszik

 12. I haven’t checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.