“Ha az RTL-t nézed, elvisz az ördög” – ezzel tömik a gyerekek fejét hittanórán

Megszokhattuk már, hogy a hithű fideszesek nem szeretik, ha valaki a pártjukat szidja. Az azonban még a mai napig meglepő, hogy az ideológiai nevelést már az iskolákban elkezdik a tanárok. Nem véletlen, hogy a kötelező erkölcstan- és hittanórák esetében olyan témákról esik szó, amelyek eltántorítják a tanulókat a gondolkodásra késztető hajlam bárminemű igényétől, esetleg a Fidesz-tanítástól távolabb eső témáktól.

Így történt ez egy budapesti egyházi iskolában is, ahol egy apuka beszámolója alapján a gyermek az alábbi párbeszéddel jött haza.

somogyi

Tehát van ugye az RTL Klub. Az a csatorna, amelyik már beintett a Fidesznek, és híradóját a nyalós, közszolgálati stílus helyett a kekeckedős műfajra váltotta. Mivel ez a híradó a fideszes tanárnéninek nem kedves, ezért azzal tömi a gyerek fejét, hogy a Sátán keze irányítja a híradót.

Erkölcstanórán, és még csak nem is hittanon. (Nem mintha ott sokkal jobb lenne). Az azonban megnyugtató, hogy a tanárnéni megindokolta azt is, hogy Orbán Viktor miért van hatalmon. Azért, mert Isten akarta, hogy a magyarokat vezesse. Ez azért jó, mert így már fellélegezhetek, ugyanis hogy én nem akartam, az biztos…

Oszd meg ezt a cikket, ha szerinted sem kellene engedni tanítani az ilyen pedagógusokat!

25 Comments

 1. Az isten mindenható, akkor mi a kurva anyját nyavalyog, hogy mit szeretne, csináljon mindet a szája íze szerint, a többi a mi dolgunk.

 2. Állítólag az erkölcstan nem hittan.
  De ez egy blöff csak, mint az Úszó VB előterve és költségvetése..Sajnos az.. És itt vannak átverve a szülők– kik azt hiszik, normális okos dologról szól, az életre nevel.. Hááát…alattvalókat akarnak nevelni.

 3. Egy szó sehol, hogy katolikus, vagy evangélikus, esetleg teljesen ateista iskola! Az “erkölcstanárnéni” a szóban forgó pedagogus!

 4. A párbeszéd alapján a hölgy véletlenül nem Hit-Gyülekezete tag? Ők szoktak ilyen stílusban beszélni; mivel ők azt hiszik, hogy napi kapcsolatban vannak istennel; és a legfőbb vezető egyenesen személyesen tárgyal vele minden nap mindenről, és mindenkiről 😀

 5. Én is egyházi iskolába jártam 4 évig, de szerencsére engem nem úgy neveltek, hogy minden szarral át lehessen mosni az agyam. Ez a szülő felelőssége is, hogy ne adja a gyerek nevelését 100%-ig az iskolának. Sőt az iskola feladata alapesetben csak a tanítás kellene, hogy legyen. A szülőnek kellene nevelni a gyereket. Csak sajnos a szülők többsége magasról szarik a gyerekre, belöki egy iskolába majd ott felnevelik a gyereket helyette.

 6. A papa szövegében katolikus iskola szerepelt, és azok ördögszámba veszik a hitgyüliseket. Egyébként az önteltségük is igen sok esetben ugyanakkora.

 7. Persze olvastam, hogy Katolikus iskola, de az egyházi iskolában sem csak egyházi tanárok vannak (lehetnek), hanem világiak is. Ebből gondolom, hogy ez a magát tanárnőnek képzelő iq gyilkos hölgyike sem lehet apáca, max. hitgyülis agymosott fanatikus idióta…

 8. A katolikusoknál a hitgyülisség kizáró ok mind tanárként, mind bármilyen tagként a katolikus közösségükben. Egyébként sajátmaguktól is bőven képesek ilyen ordas elfogultságra, kifejezetten katolikusul hangzik ez aze elvisz az ördög. Az unokatesóm neje is egy vadkatolikus és az ő anyja már a másfél éves unokákat is folyton ezzel fenyegette, hogy rossz voltál, elvisz az ördög, ha mondjuk nem kérték az utolsó falatot, vagy nem engedelmeskedtek automatikusan. Nem is merte őket odaengedni egyedül.

 9. Ezt nem gondoltam volna 🙁
  Ami tény, a hit és a vallás nem mindig találkoznak, és a vallásosság, az egyház soha nem akart híveket nevelni, kizárólag engedelmes marhákat, akik még a levegővételhez is engedélyt kérnek, és természetesen, hiszen ez minden vallásnak a lényege, pénzzel tömik a vezetőik, és az egyházuk zsebét 🙁
  Ez miatt indultak a keresztes háborúk is, ez miatt üldözték a gondolkozókat, és sajnálattal olvasom, hogy ma is így működnek. 🙁
  Holott ebben a túlhajszolt, embertelen világban szükség lenne az egyház lelki támogató szerepére, a vezetők, papok baráti ölelésére, egy helyre, emberre, közöségre, ahol a megfáradt hívő leteheti a lelki terheit, és új reményt, hitet, erőt meríthetne a hátköznapok csatáihoz, lelki fájdalmaihoz.
  Ez az, amit én még mindig hiányolok az egyházakból, és sajnos az ilyen megnyilvánulásokból is látszik az, hogy ki mire hajt (jelen esetben, és a legtöbb egyház/felekezet sajnos csak a hatalomra, és a pénzre), és kinek mi az istene…

 10. Hát a katolikus egyház sose ölelést adott, hanem félelemkeltéssel és fenyegetéssel igyekezett dirigálni a híveit, és világi hatalomra tört. Ezt most se bírják elfelejteni. Nézd meg a mikola személyét, szigorúan katolikus család, főleg az unokaöccs, aki lesavazta a volt barátnőjét, mikor az erőt gyűjtött, hogy elutasítsa az őt kihasználó kapcsolatot. Betegesen hatalomfüggő.

 11. vallasokat nem csak az iskolakból de a országból is ki kell tiltani a helyuket beszántani a képviselöiket meg munkatborba

 12. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.