Olyat mondott Kósa Lajos, hogy ha elolvasod, kiöntöd a húslevest

Kép forrása: 444.hu

Most már kétség sem fér hozzá, hogy Áder János tökéletes köztársasági elnök lesz. Kósa Lajos is megmondta. Nem is akárhogy. A szórakozott politikus már nem először örvendeztette meg a publikumot sajátos szavajárásával, furmányos mondataival. Ma is olyat sikerült neki elereszteni, hogy rögtön eltaknyoltunk tőle.

Tulajdonképpen kimondhatjuk, hogy akarva-akaratlanul Kósa lebuktatta a Fidesz alkotmányromboló, demokráciataposó intézkedéseit. Sőt, ha úgy vesszük, az egész kormánypártot egy szintre süllyesztette bármelyik jogtipró rezsimmel.

Kósa Lajos ugyanis azt mondta, hogy:

“Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.”

Ezek szerint a Fidesz nem az Alkotmány és a demokrácia elveit követi, hanem valami egészen mást. Áder szerencsére ott lesz, hogy azért olyasmit is aláírjon, ami illeszkedik ezekhez az elvekhez.

A hvg.hu figyelt fel Kósa Lajos egy érdekes mondatára, amit a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában mondott.

Az ominózus mondat egyébként az MTI-s hírben valamiért nem szerepel.


Oszd meg te is ezt a cikket, ha adod, hogy Kósa Lajos végre egyszer igazat mondott, és hogy támogasd a munkánkat is… köszönjük!

20 Comments

 1. Minden párt a saját elképzeléseit, terveit, érdekeit képviseli. Az a demokrácia, hogy ezeket a pártok a parlamentben – nem újságban üzengetve – megbeszélik (esetleg… az emberekkel is), és kijön valami eredmény. Az alkotmány értelmezését pedig 26 év óta okos emberek heteken át tárgyalják – tehát nem egyszerű. (De aki orbánozni akar, annak ez is jó.)

 2. Nyugodj meg, enélkül a cikk nélkül is Orbánozik akinek elege van. Szóval elég sokan.. De tudod mit? Egyél még narancsot! 🙂

 3. De ez a tákolmány a Fidesz maffia álláspontja, nem a magyar népé! “Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.”

 4. “…Voltak akik ész érveket hoztak fel és voltak akik politikait…..” Hofi Az a bibi,hogy ez még mindig így van,és amíg ez a kettő nem egy,addig javulást nem is várhat az ember.

 5. az senkit nem zavart mikor göncz volt a horn alatt köztársasági elnök, egyébként sem számít, 3.szorra úgyis ,alá kell írniuk minden elnöknek, a majtényi még göncznél is rosszabb a posztra, gönczben volt vmi emberi **

 6. De van alkotmány! Ne beszéljen hülyeséget! Van, létezik alkotmánya az országnak. Csak azt a bűnbandák nem képesek felfogni. Mert nem ők csinálták. Szégyeljék magukat.

 7. Megint ,,túllihegte ,, magát a fémkupak szinten ! Ő a Fidesz, kommunikációs bohóca??????
  Ha valaki-a kormányszóvivők mellett- hitelteleníti a kormányt, akkor Ő az első számú ,,gyanúsított,, ! Egy darabig vicces volt, ma már a röhejességig ,,fejlődött,, ! Vagy csupán ő az elterelő??????

 8. Magyarországnak 2010. áprilisa óta nincs Alkotmánya, Alaptörvénye van. A kormány arra hivatkozással szüntette meg az Alkotmányt, hogy régi és sokszor módosított, szerintük szükség volt egy új, egységes Alaptörvényre. Nos ezt az új alaptörvényt már számolni sem tudom, hogy hányszor módosították. Ügyvédek, bírók ma nyiltan kimondják, hogy ma Magyarországon nincs jogbiztonság. Kinek is kellene szégyelnie magát?

 9. A jogbiztonság éppen olyan üres szólam, mint maga a jog, demokrácia, liberalizmus ,stb. Hogy a legalapvetőbb jogforrást minek nevezzük, – alkotmány v. alaptörvény,- tökmindegy. Ebben a bimbózó demokráciánkban ,- magyarul rablókapitalizmus,- a jog túlburjánzott, túlhatalma lett. Egy normális társadalomban (pl. ókori Athén) az emberek véleményének összegzése képezte a jog alapját. Ma a jog ettől teljesen eltér, és különféle leírt ,kiforgatott szavak alapján ki lehet mondani pl. hogy a vörösiszap katasztrófáért senki sem felelős.

Leave a Reply

Your email address will not be published.