Olyat mondott Kósa Lajos, hogy ha elolvasod, kiöntöd a húslevest

Kép forrása: 444.hu

Most már kétség sem fér hozzá, hogy Áder János tökéletes köztársasági elnök lesz. Kósa Lajos is megmondta. Nem is akárhogy. A szórakozott politikus már nem először örvendeztette meg a publikumot sajátos szavajárásával, furmányos mondataival. Ma is olyat sikerült neki elereszteni, hogy rögtön eltaknyoltunk tőle.

Tulajdonképpen kimondhatjuk, hogy akarva-akaratlanul Kósa lebuktatta a Fidesz alkotmányromboló, demokráciataposó intézkedéseit. Sőt, ha úgy vesszük, az egész kormánypártot egy szintre süllyesztette bármelyik jogtipró rezsimmel.

Kósa Lajos ugyanis azt mondta, hogy:

“Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.”

Ezek szerint a Fidesz nem az Alkotmány és a demokrácia elveit követi, hanem valami egészen mást. Áder szerencsére ott lesz, hogy azért olyasmit is aláírjon, ami illeszkedik ezekhez az elvekhez.

A hvg.hu figyelt fel Kósa Lajos egy érdekes mondatára, amit a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában mondott.

Az ominózus mondat egyébként az MTI-s hírben valamiért nem szerepel.


Oszd meg te is ezt a cikket, ha adod, hogy Kósa Lajos végre egyszer igazat mondott, és hogy támogasd a munkánkat is… köszönjük!

23 Comments

 1. Minden párt a saját elképzeléseit, terveit, érdekeit képviseli. Az a demokrácia, hogy ezeket a pártok a parlamentben – nem újságban üzengetve – megbeszélik (esetleg… az emberekkel is), és kijön valami eredmény. Az alkotmány értelmezését pedig 26 év óta okos emberek heteken át tárgyalják – tehát nem egyszerű. (De aki orbánozni akar, annak ez is jó.)

 2. Nyugodj meg, enélkül a cikk nélkül is Orbánozik akinek elege van. Szóval elég sokan.. De tudod mit? Egyél még narancsot! 🙂

 3. De ez a tákolmány a Fidesz maffia álláspontja, nem a magyar népé! “Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.”

 4. “…Voltak akik ész érveket hoztak fel és voltak akik politikait…..” Hofi Az a bibi,hogy ez még mindig így van,és amíg ez a kettő nem egy,addig javulást nem is várhat az ember.

 5. az senkit nem zavart mikor göncz volt a horn alatt köztársasági elnök, egyébként sem számít, 3.szorra úgyis ,alá kell írniuk minden elnöknek, a majtényi még göncznél is rosszabb a posztra, gönczben volt vmi emberi **

 6. De van alkotmány! Ne beszéljen hülyeséget! Van, létezik alkotmánya az országnak. Csak azt a bűnbandák nem képesek felfogni. Mert nem ők csinálták. Szégyeljék magukat.

 7. Megint ,,túllihegte ,, magát a fémkupak szinten ! Ő a Fidesz, kommunikációs bohóca??????
  Ha valaki-a kormányszóvivők mellett- hitelteleníti a kormányt, akkor Ő az első számú ,,gyanúsított,, ! Egy darabig vicces volt, ma már a röhejességig ,,fejlődött,, ! Vagy csupán ő az elterelő??????

 8. Magyarországnak 2010. áprilisa óta nincs Alkotmánya, Alaptörvénye van. A kormány arra hivatkozással szüntette meg az Alkotmányt, hogy régi és sokszor módosított, szerintük szükség volt egy új, egységes Alaptörvényre. Nos ezt az új alaptörvényt már számolni sem tudom, hogy hányszor módosították. Ügyvédek, bírók ma nyiltan kimondják, hogy ma Magyarországon nincs jogbiztonság. Kinek is kellene szégyelnie magát?

 9. A jogbiztonság éppen olyan üres szólam, mint maga a jog, demokrácia, liberalizmus ,stb. Hogy a legalapvetőbb jogforrást minek nevezzük, – alkotmány v. alaptörvény,- tökmindegy. Ebben a bimbózó demokráciánkban ,- magyarul rablókapitalizmus,- a jog túlburjánzott, túlhatalma lett. Egy normális társadalomban (pl. ókori Athén) az emberek véleményének összegzése képezte a jog alapját. Ma a jog ettől teljesen eltér, és különféle leírt ,kiforgatott szavak alapján ki lehet mondani pl. hogy a vörösiszap katasztrófáért senki sem felelős.

 10. Thanks so much for giving everyone remarkably superb chance to read articles and blog posts from here. It really is so amazing plus full of a great time for me personally and my office mates to search your website at least thrice every week to find out the newest secrets you have. And of course, I’m so actually astounded with the breathtaking secrets served by you. Selected 1 facts in this article are basically the most efficient I have had.

 11. I not to mention my buddies have already been reading through the nice procedures located on the blog and immediately came up with a horrible suspicion I never thanked the blog owner for them. My people ended up totally glad to read them and already have undoubtedly been having fun with these things. Appreciation for truly being well thoughtful as well as for picking out this sort of magnificent themes most people are really eager to understand about. Our own sincere regret for not expressing gratitude to earlier.

 12. My spouse and i ended up being so comfortable Peter managed to finish up his reports while using the precious recommendations he discovered out of the site. It is now and again perplexing just to find yourself handing out points which often most people may have been selling. So we know we’ve got the website owner to thank because of that. The illustrations you have made, the simple blog navigation, the relationships you can help to promote – it is mostly exceptional, and it’s aiding our son in addition to us understand this matter is thrilling, which is certainly tremendously serious. Thank you for the whole thing!

Leave a Reply

Your email address will not be published.