Demszky Gábor kiállt a nyilvánosság elé, és megdöbbentő felhívást tett közzé

Kép forrása: Index.hu

Az Európa Blokk tolmácsolásában tesszük közzé Demszky Gábor szavait, és az ehhez kapcsolódó hozadékokat.


Demszky Gábor – aki a 1989/90-es rendszerváltozás meghatározó politikusa volt, majd pedig Budapestet két évtizeden keresztül főpolgármesterként vezette – a HVG március 3-i számában ismét megszólalt. A Kádár rendszerben is ellenálló Demszky, most az orbáni diktatúrában az alábbi össznépi tennivalót javasolja (megjegyzem, az Európa Blokk ezt már elég régóta szajkózza): …

“Erőszakmentes polgári engedetlenségi akciókra és hatásos civil kezdeményezésekre van szükség…” Sőt, még azt is hozzátette, hogy támogatja a választások bojkottját is.

A rendszerbojkott fogalma: politikában, illetve gazdaságban a kapcsolatok megszüntetése, kiközösítés; munka beszüntetése. Ezen belül a választási bojkott fogalma: a választáson való részvételre jogosult polgárok nem vesznek részt a hivatalosan kitűzött választáson sem. A hangsúly a kiközösítésen van, melynek során a fennálló diktatúra rendszerét teljesen kizárjuk a társadalom közösségéből.

Ez utóbbi megoldás (a választási bojkott) esetünkben azért veszélyes, mert a jelenlegi választási törvényünk mellett – mely egyfordulós és érvényességének megállapításához részvételi minimumot nem köt ki – a fennálló rezsim megerősített védvonalai a választási körzethatárok újrarajzolásával, az ellenőrizhetetlen – lassan milliós nagyságrendű! – külhoni levélszavazatok lehetősége szemben a külföldön dolgozó magyar állampolgárok szavazási lehetőségével – mely egyre erősebben korlátozódik -, valamint az itthoni kiszolgáltatott helyzetű megfélemlített és/vagy megvásárolt szavazók mind-mind a jelenlegi hatalom győzelmét garantálják!

Ezért mindenképp az első javaslat, a rendszerbojkott (az erőszakmentes polgári engedetlenségi akciók) a megoldás!
Magyarországon máig lényegében kizárólag ágazati szintű bojkott kezdeményezések voltak, azaz eddig még senki nem közösítette ki a fasisztoid jegyeket magán hordó, a gazdasági bűnözést is állami szinten űző orbáni-diktatúrát.

Rendszerbojkott akkor valósulna meg, illetve hozná el a kívánt sikert, ha a társadalom közössége kellő számban közösítené ki a ma fennálló rezsimet. Éppen úgy, ahogy Arany János A Walesi bárdok c. költeményében is olvashatjuk, …a háborút ugyan megnyerte a király, de a nép mégis kiközösíti őt…

Edward király, angol király
Léptet fakó lován:
Körötte csend amerre ment,
És néma tartomány.

Ugyanis azzal, hogy az önkényuralom minden egyes rezdülésére úgy reagálnak a pártok, hogy eltűrik: bármit mondanak, az falra hány borsó lehet, a média, mert elfogadják, hogy a hatalomnak csak szócsövei lehetnek, a közéletben aktív azon polgárok, akik minduntalan és csupán csak véleményezik a rendszer éppen aktuálisan bedobott és lerágandó csontjait (pl. itt a face-n is), azaz beéri pusztán annyival, hogy locsog, vagy fütyül, de az „éljen a haza! Menjetek haza” /forrás: Dollárpapa c. film/ után tényleg hazamennek ahelyett, hogy megszervezve a FOLYAMATOS és TÖMEGES jelenlétet, érdemben kimondva a lényeget, nem tágítanak, míg el nem érik a céljukat, azok az ilyen magatartásukkal mindannyian a mai politikusbűnöző rendszert – az általános kiközösítés helyett – éppenséggel életben tartják!!!

Ti urak, ti urak! hát senkisem
Koccint értem pohárt?
Ti urak, ti urak!… ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?

Pedig könnyű belátni, hogy a társadalom által kiközösített, bojkottált rendszer nagyon hamar életképtelenné válik. Pontosan ugyanúgy, mint a gyökerétől megfosztott gyomnövény. A példának felhozott versben a diktátor a kiközösítésébe beleőrül:

Ha, ha! elő síp, dob, zene!
Harsogjon harsona:
Fülembe zúgja átkait
A velszi lakoma…

A helyzet az, hogy amíg a fejlett és demokratikus Európa közösségének Magyarország (még!) tagja, addig nyugodtan kiközösíthetnénk, mondhatnám hazafias kötelességünk kiközösíteni ezt a mai diktatúrát! Nem belemenve a részletekbe, nem lereagálva minden tettét, hanem folyamatosan, a felbukkanó újabb gaztetteit, ítéletet hirdetéseit követően kell elfordulni tőle. Soha nem arra válaszolni, amit mond vagy tesz, hanem mindig csak azt közölni, ami történni fog vele:

Elhullt csatában a derék –
No, halld meg, Eduárd:
Neved ki diccsel ejtené,
Nem él oly velszi bárd.

Éppen úgy, mint a szolidaritás hatalmát csodálatosan érzékeltető legújabb Oscar-díjas filmünkben, a Mindenki-ben, ahol a kórus mindaddig csak tátog, amíg a diktátor a színpadon áll…

58 Comments

 1. Mert most nem megy rablás! Á, nincsenek nagy bírtokosok, a törvény egyformán itél, a nép jól él, egészségügy, oktatás rendben, devizahitelesek utcára kerülve. Nincs itt semmi gond, csak az qrva emút nyóc év!

 2. “Miért basszátok szét az országomat,
  Miért rúgjátok hasba az ápolót,
  Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
  Miért szarjátok szájba az álmodót?

  Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,
  Még ő is megvet titeket,
  Mert a Sátán bátran vállalja magát,
  De ti hívőként lettetek hitetlenek.

  Másfél millió káposztafej,
  Hibbant elméjű hatalmasok,
  Mocsár e táj és a Varangykirály
  Ünnepli, amit alkothatott.

  De ha lepihentek a büdös sárba
  Ugyanúgy, mint a népetek
  Én pióca leszek a pusztulásban,
  És szívom majd a véretek.”

 3. Hagyjuk ezt a kocsmai szöveget. Budapest Demszky idején Kelet-Európa gazdasági motorja volt. Ma sereghajtó.

 4. Élen jártak bizony de most már tudjuk, hogy miben, nem csak lapáttal de motorral is hajtották a pénzt és nem máshová mint saját zsebeikbe!! De, tényleg példásan és meglepően tették, de mindenki,de sokan már akkor kiakadtak, mert ők keményen és következetesen lenyúltak hatalmas pénzeket, játszva a naivat és a tudatlant!! Akár mit mond a Főbűnös, nem tudja megnemtörténtté tenni azt a gyalázatos, arctalan de inkább pofátlan rablást,ne akarjuk már annyira mosdatni a bűnösöket!!

 5. A beteg kigyógyul! Ez a hűűűjjje “kuruc” még csak nem is kuruc,hanem egy ócska tróger labanc! Egy hazaáruló orbanista g.ci!!

 6. Rohadt tetű, patkány!
  Nemzetrontó bagázsával együt ki kellene tiltani M.O-rôl. Nézzen a tükörbe mielőtt Aranyt a szájara veszi ez a aqrva pecér!

 7. A rendszerbojkott az anyagi zsarolhatóság, és az állampolgárok bátortalansága miatt nem kikivitelezhető. A választási apolitikus bojkottal átadnák a döntés jogát Fidesz hívőknek. Véleményem szerint a legjobb megoldás az érvénytelen szavazás leadása. Ha tudatosan hibás szavazatot adunk le, akkor nagy tömegben fog megjelenni. Minden szavazatkor szokott viszonylag állandó számú rossz szavazat lenni, ha most sokkal több lesz, nem lehet a véletlen elrontásra fogni, hanem csak egyféleképp, a szavazópolgárok tiltakozása erre az életképtelen választási rendszere. Egyúttal elmarasztaló kritikai is lenne mind a kormányzati, mind az „ellenzék” által is elfogadott rendszer ellen. Ez a kapitalista rendszer (a szocialista is) abszolút nem emberséges, csak annak tűnik. Minden párt megzavarodna, mert ezzel a lépéssel a hatalomban való legitimációjuk erősen meg kérdőjeleződne. Tudják titkon ők is, hogy bitorolnak. Ha szignifikáns érvénytelen szavazat lesz, nem lehet majd a nép apolitikus hozzáállására fogni. Az ellenzéki pártok tudják, hogy nem győzhetnek, a legfőbb céljuk a parlamenti küszöb megléte, ahol jó pénzért a hülye népet hitegetik, tartják bennük a hamis reményt. Nem fogják soha az általam, és más gondolkodó által is helyesnek tartott módszert propagálni. Amit mi mondunk az a nép érdeke, és nem a pártoké. Vagyis a pártok nem a népért, önmagukért vannak. Demszky is haza beszél.

 8. A testednek melyik része irányítja a kommunikációdat? Az agyad ugyanis láthatóan a nyalást irányítja!!!

 9. Csak a magánnyugdíjak eltüntetésével többet nyúlt a jelenlegi vezetés,mint az előzőek összesen! És az csak az első lépés volt,hol vagyunk már attól!

 10. Elemzéseitek az útkeresés szándékát illetően korrektek!Ugyanakkor, akkor amikor egyik pillanatról a másikra előbukkannak ilyen első pillanataiban még hitelesnek is tűnhető mozgalmak, akik viszont rövid időn belül lelepleződnek, gyanús, már más helyen levitézlett ifjú titánok teszik hiteltelenné őket, merül fel velük szemben az orbáni manipuláció nagy valószínűsége!Vegyük az olimpia ügyét!Orbán sem, Borkai sem, a sunyi dölyfös de félig üres fejű Tarlós nem merte a pályázat visszavonását kezdeményezni, annak ellenére, hogy teljesen tisztában voltak azzal, hogy ez az ország a 2020 utáni időszak sötét helyzete miatt képtelen lenne sikerrel helyt állni! Előhúzták a cilinderből ezt a pár nyuszit és majmot, aztán még segítették is azzal őket, hogy súgták, hogy az is írja alá aki, hülye agya okán, de akar olimpiát! Aztán teljesen váratlanul dupla számú aláírás született!Gyorsan visszaléptek, mintha erre vártak volna már hosszú hónapok után! A megoldás nyilván való, össze kell fogni, nem egymást fikázni, mint ahogy a Botka, a Lengyel, a a Ceglédi meg a Szél, igaz Ő a sunyi Schiffer nyomásásra teszi, akkor menjen az LMP külön legalább tiszta lesz a kép, mert ezek megint gyanúsak!Annyira nem hülyék, hogy még mindig elhiszik a saját süket dumájukat, hogy Ők a jövőt képviselő párt! A francokat! És akkor jön ez a Mentum féle képződmény, mindenki takarodjon, mert ők képviselik a legkövethetőbb irányt!Öcsk, Hugik ne röhögtessetek már!

 11. Teljesen egyetértek Veled! Akkor amikor az MSZP Németh Miklóst jelölte meg Miniszterelnök jelöltjének, egy fóruma után beszélgettünk Vele, és konkrétan rákérdeztem, mert közel húsz éve ismertük egymást, amiket mondott azok után Ő ezt így nem vállalja fel? Az volt a válasza, hogy ha nem vonja vissza párt a jelentős, azonnali béremeléseket, akkor bizony jól értem nem lesz tovább jelölt, mert ez az ország a csőd felé tart, alig van 3 %-os növekedés, a közel 7 %-os ból, támogatott lakáshitelekben 2000 milliárd van, ami hatalmas teher, Ő a saját gazdaságpolitikáját szereti megvalősítani, de a mai viszonyok között az lehetetlen, mert most nem adni kellene, hanem visszafogni, aztán majd a következő ciklusban!Ezt az állapotot megfejelve kapta Gyurcsány az 50 %-os bérfejlesztésekkel és mégis talpon maradt, az IMF hitel is kellett hozzá, a kitört válság miatt! Azt is jól látta, hogy 2006-ot mindenáron meg kell nyerni, mert akkor az veszi kezdetét ami már hetedik éve dúl!Akkor a kampányban azok ünnepelték leginkább, akik most anyázzák és a reformjait amit az öszödi beszéd előtti helyzetértékelésen bejelentett, de a frakció sok tagjának nem tetszett, meg is buktatták! Aztán jött a “fiatalítás” ami úgy néz ki sok alkalmatlan ember miatt végképp betette a kaput!

 12. Előbújt a szarléből a másik parazita patkány is. Nem elég nekünk orbán! ÍA rohadás vinne el már az egészet, hogy tisztulna már ki a magyar levegő…

 13. Demszky még mindig a DE világában él, aminek politikai tétovaságát az bizonyítja, amikor a DE-ből alakult SZDSZ összeállt az MSZ(M)P-vel, azok után, hogy az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala állandó hiábavaló követelése volt. Demszky fölismeri mikor zsarnoki egy hatalom, de sem ő, sem az ú.n. demokratikus pártok nem voltak képesek a tiszta demokratikus hatalomgyakorlásra, a zemberekkel való demokratikus párbeszédre. Orbán állandó harcban ég mindennel szemben, ami a hatalmát veszélyezteti, az ellenzéke meg végveszélyben sem képes a lázongás szellemén túl értelmes, nyílt párbeszéddel és érzékelhető szervező munkával megnyerni azok támogatását, akik a zsarnokság valódi, tényleges, napi elszenvedői. Ez addig, amíg a hatalom egzisztenciájukban nem fenyegeti az ellenzék politikai celebjeit, egy kényelmes helyzet. Sztem Orbán felismerte ezt Demszky pedig csücsül a hintájában. DOLGOZNI ! egész más, mint pofázni.

 14. A mottó ebben a mondatban van:”A helyzet az, hogy amíg a fejlett és demokratikus Európa közösségének Magyarország (még!) tagja, “, mert amennyiben a teljesen lezüllesztett Franciaországban a szélsőjobb nyer, mint a rend és tisztaság megteremtőjeként feltűnt eszmerendszer, akkor kilépnek az EU-ból, és az a magyaroknak katasztrófával érne fel. Akkor már nem lesz semmi,
  ami ezeket elriasztaná attól, hogy azt tegyenek amit csak akarnak.A Back rendszer pedig visszaveti a gazdaságot, amit már mi kipróbáltunk a néma ellenállással a Habsburgok ellen. Itt egyetlen egy megoldás van, kikényszeríteni békés eszközökkel a törvényes rend helyreállítását, mert addig nincs elnökválasztás, nincs parlamenti választás, nincsenek hatályos törvények , és nincs hatályos törvények alapján működő közjogi rendszer sem. Tehát a mottó: Az alkotmányos rend helyreállítása.

 15. Értelmetlen a feljelentés, mivel Polt Péter minden fidesz-rablást eltusol. Figyeld csak meg, milyen csönd van pl. Rogán körül, mióta kiderültek a disznóságai.

 16. És ugyanúgy gáncsolták a magyar ember haladását, felemelkedését, mint ezek. A mocskos bürokratáik 100 E-re akartak büntetni a fővárosban-teljesen ártatlanul. Lógnának már a kötélen, úgy cuzámmen az ergész magyarellenes horda, orbánig bezárólag. Csak a pokolhoz imádkozom…

 17. Most marha okosat mondtál! Kit és kinél kellene feljelenteni? A Pintér Sanyinál vagy a Polt Petinél? Nem vetted észre, hogy a saját csalásaikat, lopásaikat jogszabályokkal bástyázták körül? Hogy titkosítanak mindent, amiből a bűncselekményeikre fény derülhetne? Ha komolyan gondolod, amit leírtál, akkor csak azt bizonyítottad be, hogy az agyatlan, mindent elhívő fidesz-seggnyalók közé tartozol.

 18. Társadalmi szinten, Gyurcsány után ő a
  legelutasítottabb figura, szemkilövető haverjával képtelenek felfogni, hogy már
  soha többé nem kerülhetnek hatalomba. Ellenállás pedig van, mégpedig velük
  szemben! 🙂

 19. Elszámolt már a metróépités körüli botrányos pénzügyi “túlkapásaival”???? Mit akar ez még itt???? Elfogyott a pénze?

 20. Bezárták a Lipótot! akkor most te vajon hol lehetsz? Ilyen megnyilatkozással csak valami elzárt magán zártosztályon!!!! Válasz annak aki ma “örökös miniszterelnökurról beszél”!!!!!

 21. semmiben nincs igaza, képmutató, hazug alak, most jópofizik, hátha elfelejtik neki “ennyi okosság” hallatán a sok bünét!!!

 22. És önök demszki úr mit adtak a népnek?Magyarország a V4-ek közül a legnagyobb vagyonnal rendelkezet a rendszer váltás után (mert a népnek semit nem adtatok).Hová lett? Ha jól emlékszem nem a Fidesz kezdte a magyar demokráciát.Ki adta el az ország aranytartalékját azt sem a Fidesz tette. Sajnos a politikában nem az arat mint aki vet.Föként nem akkor ha elintézik a négyéves cseréket.Úgy néz ki hogy az Orbánkormány valamit nagyon jól csinál hogy ennyire mocskolja öket.És nem akarja hogy ök arassanak.

  http://www.penzvilag.info/mi-valtozott-az-orban-kormany-alatt-itthon/

 23. Hát igen, már megint az igazi cion-bolsevik tempó. Választások útján, legitim hatalmat szerezni nem tudunk, akkor a demokratikus játékszabályokat felrúgva, a demokráciára hivatkozva uszítunk, lázítunk és bomlasztunk.

 24. Mi sem minősíti jobban ennek a nagyon gyenge kis versecskének a szerzőjét, mint az hogy fél évvel ezelőtt a “varanykirályt” minden gátlás nélkül kiszolgálta ” művészetével” egy rendezvényen, s mely szereplésért jelentős mennyiségű pénzt is elfogadott. Most meg majd ő ott lesz ám.. és a vérüket szívja.Hányingere van az embernek az ilyen kisstibi féléktől! Persze a lové, amit akkor kaszált az már azóta elment heroinra meg kokóra, így most újabb pénzforrást keresve megírta ezt a pár sort, amiért megint kapott egy kis tudatmódosítóra valót, csak most amonnan.

 25. 1. Idióta a felmenőd, aki 14-ben fehér lovon árult légyfogót a matróz csárda előtt.
  2. Ha Fidesz- vezérelt lenne az ügyészség, Demszki és társai már régen a sitten lennének.

 26. Tökéletesen igazad van!Gyurcsánynak mindkét kormány(Orbán és Medgyessy)2000 és 2003 közötti intézkedéseit fizetni kellett.100%-os minimálbéremelés,pazarló lakástámogatás (Orbán),50%-os közalkalmazotti béremelés,13.havi nyugdíj(Medgyessy)Igazából Medgyessy nem tett mást mint a többi bért és a nyugdíjakat igazitotta a duplájára emelt minimálbérhez.Ezeket Gyurcsány 2006-ig,akkor már négy éve fizette.Én csak azon csodálkozom,hogy van ,aki csodálkozik,hogy 2006ra elszállt a költségvetés.Miközben az egész ország azon rugózik,hogy Gyurcsány hazudott-e,hol van a 2000 és 2003 közötti kormányok felelösségének elismerése?Mert bizony ők qrták el azt az évtizedet!

 27. Alaptalan vádaskodásokat, hazugságokat kell sulykolni folyamatosan a választók fülébe hátha sikerül a Fidesztől eltántorítani őket. Ez a taktikájuk.

 28. Demokrácia?Hol van már a demokrácia,azt már orbán rég kiirtotta,még a magját is!Ott ahol a fidesz önhatalmúan megváltoztatta a választási szabályokat,ott már nincs semmiféle demokrácia!!!!

 29. Miből gondolja,hogy a fideszre szavaznánk,és eltántorítanának bennünket?Jó magam soha nem szavaztam a fideszre és nem is szvaznák ezután sem rájuk!!Ők az ország fő tolvajai!!!Sőt igen sok embert földönfutóvá tett!!Nem azért harcoltunk évtizedekig, az egyenlőségért,hogy most ezek az egykori kommunista ifjakból lett tokásodó tolakodó levitézlet személyek mindent de mindent felrúgjanak!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.