Történelmi pillanat: Lázár János bejelentette, amire 28 éve vártunk

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar társadalom immár 27 éve – az 1989/90-es rendszerváltozás óta – húzza maga után azt a terhét, amit most a Momentum mozgalom újra felmelegített. Ez pedig nem más, mint az ún: titkos ügynökakták (a Kádár rendszer besúgóinak) kérdése. Az még nem tisztázott, hogy a magyar lakosság számára pontosan milyen formában kerülhet megismerésre ez az ügy, de az már szinte most borítékolható, ha erre mégis sor kerülne, akkor ez a mai diktatúra rendszerét az alapjaiban rázná meg. Nem kizárt, hogy ma is hatalomban levő politikusok karrierjét törné ketté. Ezért a fiatalok – hasonlóan a nolimpiához – ismét kiváló témát vetettek fel…

Amennyiben a nyilvánosság előtti vizsgálat megvalósul (a cél nyilván ez…), akkor az egyúttal olyan politikai hatalmi harc is lesz a javából, amelyet a most feltörekvő új politikusi generáció fog megvívni a jelenlegi hatalom birtokosaival. És látva a mai rezsim immár mindennapossá váló aljasságát, ennek a népnek az érdeke most már tényleg az, hogy az ország vezetésében a változás mielőbb bekövetkezzen. Azaz egy új és romlatlan politikai erő kapjon esélyt az ország irányítására, a régi pedig végleg tűnjön el. Erre jó ürügy a most újból előcitált ügynökakták kérdésének terítékre kerülése.

A Fidesz is felfedezte ezt a lehetőséget

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy kormány átadja a Belügyminisztérium és az Alkotmányvédelmi Hivatal mágnesszalagos és lyukkártyás adathordozóit az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának. Hozzátette, hogy itt a G, a H és a K nyilvántartásokról van szó. Megkezdődik a minősítések felülvizsgálata is.

Ez a bejelentés úgy tűnhet, végre nyilvánosságra kerülnek az akták, azonban egyelőre szó sincs erről. Lázár mindössze annyit mondott, az erre szakosodott levéltár kaphatja meg őket, vagyis korán sem biztos, hogy szándékukban áll a teljes publikummal megismertetni a sötét múltat. Valószínűleg a bejelentés azért volt időszerű a kormánypártnak, hogy tudjon hivatkozni rá, ha a Momentum népszavazási kezdeményezéssel állna elő.

A Fidesz azonban vajon mennyire örülne annak, ha kiderülne az is, ami még a felszín alatt nyugszik, olyan politikusokkal, mint:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Stumpf István – a Hazafias Népfront alelnöke, MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP titkár
Martonyi János – MSZMP-tag
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Varga Mihály – KISZ-titkár
Matolcsy György – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Mikola István – a Hazafias Népfront alelnöke
Harrach Péter – MSZMP-tag
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Fónagy János – MSZMP-tag
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Kövér László – KISZ-titkár, az MSZMP Társadalompolitikai Intézetének munkatársa
Kerényi Imre – MSZMP titkár
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Pozsgay Imre – az MSZMP KB és PB tagja
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Várjuk ki a végét…


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • József Gyurgyik

  Azok neve fog nyilvánosságra kerűlni,akik nem kötődnek a fideszhez!

 • Berkes Laca

  Kiválogatták, már azokat !

  • Trencsényi Melinda

   ki bizony, de még mennyire, majd kiderül, hogy gyurcsány is, meg a többi is az volt, csak ők nem, sőt pereskedni fognak, hogy ilyeneket merészeltek rájuk fogni! Beony!!!

 • Sanyi Balázs

  Nem hiszem el, hogy nem lehet elengedni a múltat. Ki az istent érdekel, hogy a régi rendszerben ki-mit csinált??? Attól jobb lesz bárkinek is? Nem 25-30 évvel ezelőtti hülyeségekkel kellene foglalkozni és a múltban élni, hanem a jövővel, és hogy azt hogyan tehetnénk jobbá. Ez is része a parasztvakításnak és a terelésnek. És mielőtt bárki azt gondolná NEM vagyok fideszes. De a véleményemen ez semmit nem változtat.

  • Misi Kasabai

   Addig amíg Orbán és bagázsa mindenkit lekommunistáz, igenis van értelme! Ha más nem de Orbán szavahihetöségét gyengítené! Feltéve, ha már nem szedték ki a nevüket onnan. Orbánról már többször feltételezték és bizonygatták, hogy besúgó volt!

  • branci

   Miért nem lehet megtudni, hogy ki volt a szemét ember? Miért csukjuk be a szemünket, áltatjuk magunkat? Mekkora kárt, törést okoztak sok ember életében? Azért mert elmúlt 25 év, akkor minden aljasság el van felejtve?

  • Utczás Gábor

   Nem érted a problémát! ezek az emberek zsarolhatók, vagyis bármilyen dolgot megtesznek a nevük és múltjuk titokbantartásáért! A gazemberséget ma is elkövetik ellenünk ha felkérik őket! Jó reggelt kívánok a valóságban!

   • Jura

    Ezek az emberek már kifelé mennek az aktív korból. Ez nem érv.

    • Hofipisti

     Pl. a Szeretett vezető még csak alig múlt 50!

    • Utczás Gábor

     Tévedsz! Harrach korúak még politikai szereplők, ahogy Turi-Kovács is! A 30 évvel ezelőtti beszervezettek mint orbénék még csak 50-es éveikben járnak! Mondom, hogy nem érted a problémát!

    • Sátorhelyi László Zsolt

     ÉS EZ MENTESÍT?????? KÖLKEIK MEG DŐZSŐLNEK…

  • Busai Ferenc

   Akkor a fideszmaffia miért hivatkozik folytonosan erre?Főleg az az undoritó, hogy x-nek, y-nak a nagyapja párttag volt…. az unokának mi köze hozzá?

   • ferigabi

    Itt nem a párttagság a gond! Egyébként számomra annál aljasabb dolog nem létezik, amikor valaki az embertársát dobja fel bármilyen célból és indokkal. Hírszerző, ill. elhárító szervezet minden államnak sajátja, viszont ha ember az embert jelenti fel, annál mocskosabb nem létezhet!

   • Utczás Gábor

    őrzik és gyarapítják lopott holmit!

  • ferigabi

   Azért, mert bármikor zsarolható! Olyanok kellenek már az ország vezetésébe, akik szakmájuk tekintélyei és semmilyen formában nem zsarolhatók!

   • Trencsényi Melinda

    … de szépet álmodtál, szoktam én is ilyeneket álmodni!!!

  • Gyula Mák

   Ez így igaz, ahogy az első-második mondatodban írtad. A probléma csupán csak az, hogy a jelenleg kormányzó párt hivatkozik folyamatosan vissza a 25-30 évvel ezelőtti “hülyeségekre”, mintha a vezetőiknek az ég-világon semmi közük nem lett volna az akkori rendszerhez. Márpedig volt, ez faktum. Innentől kezdve viszont felvetődik a kérdés, hogy milyen emberek azok, akik beleszarnak a 20 évvel ezelőtti pofájukba ?

  • Gerőcz Tibor

   Csak ennek amit Ön ir pont az a szépséghibája,hogy ezek,és általában aki hatalmon van a múlt történéseiből táplálkozik!Azért kell hogy ezek nyilvánosságra kerüljenek,és a közéletből eltünjenek!Addig amig itt mindenki tud fű alatt mindent mindenkiről,és ezzel valamilyen szinten zsarolhatóvá válik,akkor egy jó darabig még ez lesz ami most van!Nem véletlen,hogy a jobbik ezt már ki tudja hanyadszor adja be törvényjavaslatként,és még addig sem jut el hogy a napirendjére vegye a parlament,lesöpörve az asztalról nem hogy tárgyaljanak róla.Nyilván nagyon sok érintett ember van akinek ez az elemi érdeke,hogy ne lásson napvilágot!Abban persze igaza van ,hogy a múltat el kell engedni,de csak azután miután feltártuk,mert naivitás lenne azt elhinni,hogy az úgynevezett “rendszerváltás “alkalmával megtörtént a teljes átvilágitás,ez csak mese!Azzal hogy zsarolhatóvá válikk ezzel valaki,abban a pillanatban korrumpálható is,és ez a korrupciónak ugyancsak a melegágya,amiből tud táplálkozni!

   • Maja Rátfai

    Teljesen igazad van.Én csak attól félek,hogy addig tologatják erre arra az aktákat,amíg nem marad más csak a lista. Azzal meg semmire nem megyünk,mert egy papír még nem bizonyíték.Amíg ilyen a legfelsőbb ügyészség( Polt Péter) addig minden bűnügyet meg lehet úszni.Egyszerűen hiteltelennek fogják tekinteni és kész.Ők meg nem fognak egymás ellen tanúskodni.

  • Regős Mátyás

   “…Ki az istent érdekel, hogy a régi rendszerben ki-mit csinált???…” Azt, akivel, vagy akinek a gyerekeivel ugyanazok, ugyanazt csinálják, mert csinálhatják és továbbra is büntetlenül! Attól, hogy ezek a tetű posztkommunisták habzó pofával kommunistázzák egymást a Parlamentben, még minden zavartalanul folyik tovább: élősködnek rajtunk, a saját, privát céljaikra és gyarapodásukra használják fel az ország javait, most nem “osztályharccal”, hanem pártoskodással osztják meg az arra alkalmasokat. A szándék, az aljasság, a gátlástalanság és az alom ugyanaz csak a kor szellemiségéhez és technikai hátteréhez igazítják az aljas módszereiket. Már nincs szükségük kémekre, ha a netre terelt, mindenféle személyi azonosítókkal terhelt állampolgárokat akarják fürkészni. És akarják…

  • Károly Kalmár

   Sok ember kiváncsi arra,hogy ki tette tönkre az életét.

  • creativehun

   A ma történelme a tegnap történelmében gyökeredzik! Bárki akinek a szüleit,hozzátartozóit ilyen mocsodékok tették tönkre…jogosan akarja megismerni a múltat! Sokan ma is köztünk élnek és rajtunk élősködnek azok közül akik 30 évvel ezelőtt is ezt tették! Ezektől a társadalomnak meg kell szabadulni és tenni annak érdekében,hogy soha ne kerülhessenek a közélet közelébe!

  • Sátorhelyi László Zsolt

   ENGEM ÉRDEKEL, TE BAROM…PERSZE…HÜLYESÉG..

  • G.

   Ugyanazok csinàlják ugyanazt most is, csak ràfogták, h új a rendszer. Mondjuk találtak egy új eszközt: Ávh helyett éhhalálfélelem.

   • Maja Rátfai

    Tudod ezzel csak az a baj,hogy még a Kádár rendszerben a nép leszarta,hogy ők egymásközt mit és kit súgnak be,addig most már a népnek sem mindegy,mert most már mi is érezzük a bőrünkön. Ha most is hagynának bennünket élni és nem lopnák ki még a szemünket is,akkor tőlem úgy nyírhatják ki egymást ahogy akarják.Biztosítsák a népnek a megélhetést,aztán a maradékon úgy acsarognak ahogy akarnak.A gond az,hogy a gengszterváltás előtt elég volt nekik annyi amennyit egymástól eltudtak venni,most már nem elég nekik.Most már a nép pénze,értékei,jövője is kell nekik.

  • Maja Rátfai

   Igen is meg kell tudni a népnek. A vér nem válik vízzé.Aki akkoriban hajlamos volt pénzért,karrierért az árulásra,az most is képes rá.Ezért kell tudni,hogy kik voltak annak idején Párttagok.A Momentum tagjai a Kádár rendszerben még csak kósza gondolatok voltak. Ők csak onnan ismerik a múltat,hogy olvasták,tanulták,esetleg szüleiktől,nagyszüleiktől hallottak róla. Én 34 éves voltam a gengszterváltáskor és én ahhoz a több mint 7 millió emberhez tartoztam,akiket nem érdekelt a politika. Ma sem érdekelne,ha ugyan olyan körülmények közt élhetnék és ugyan olyan biztonságban tudhatnám a gyerekeim,unokáim életét.Sajnos egész biztos vagyok benne,hogy a csak egész kishalak, a már nem élők, és akik nem a FideSS elit köreihez tartoznak,azokról derül ki,hogy benne voltak nyakig.

 • mikigyerek

  Momentum = fidesz

 • Tibor Czakó

  A Kádár rendszerben MSZMP tagokat nem szerveztek be ügynöknek! Azoknak ugyanis tagságukból fakadó kötelességük volt “jelenteni”, ha valami gyanús dolgot, tevékenységet láttak, tapasztaltak. És ezt a többségük meg is tette!

  • Orbán Károly

   MILYEN JÓL TUDOD TE HÁNY EMBERT JELENTETTÉL FEL?

   • Tibor Czakó

    Nem sokat! Néhányat, akiket aztán beszerveztek.

  • Hoffmann Béla

   Fenéket!!

  • ferigabi

   A Horthy-rendszerben vajon ilyen nem létezett?

  • mindegy

   Ez hülyeség. A munkahelyemen 10 évig voltam alapszervezeti KISZ-titkár, mindenkit megnyugtatok, hogy senkit nem jelentettem, senkinek nem ártottam. Mi, fiatalok együtt kirándultunk, színházba jártunk, klubhelyiséget építettünk a két kezünkkel, ahol aztán vidám klubdélutánokat rendeztünk. Volt ott minden, ügyességi játékok, szellemi vetélkedő, sakkpartik, könyvklub, Ki-mit tud. Jól éreztük magunkat és sokat nevettünk. Állítom az akkori fiatalok hasznosabban töltötték el a szabadidejüket, mint manapság.
   Igen, volt olyan is, hogy politikai oktatás. Ott általában a köznapi problémákról beszélgettünk (lakáshoz jutás, gyermeknevelés, stb) , és aztán beültünk valahová egy kávéra vagy üdítőre. Magyarázza már el valaki, hogy ez miért bűn?

   • Maja Rátfai

    Igen,ez így volt.Ráadásul rengeteget segítettünk a városnak amelyikben éltünk.nagyon sokat takarítottuk az árkokat,festettük a játszótereket,takarítottuk a szobrokat és környékét.Vittük kirándulni az általános iskolásokat.Mind ezt úgy,hogy semmi kényszer nem volt benne.Jó kedvvel,jó hangulatban ” dolgoztunk” azért tettem a dolgoztunk-ot időzőjelbe,mert egyáltalán nem éreztük munkának.Már az is felüdítő volt,hogy nem azt csináltuk amit hétköznap a munkahelyünkön bérért.Együtt voltunk,vittünk rádiókat és hallgattuk közben a zenét.Szüleink is nyugodtak voltak,hogy jó helyen vagyunk.Később már mint feleség a férjem alapszervezetével közösen is csináltunk olyan programokat,amik hasznosak voltak,de számunkra szórakozás volt.

 • Károly Daroczy

  Szerintem -egyenlőre- szelektíven fogják kezelni… -s’ csak az ellenzék ellen.-
  Másrészt, az elmúlt 27 évben, (de leginkább a FIDESZ-éra alatt, (Pintér-Polt-Trócsányi) mesterhármas (akik közelebb kerülhettek az iratokhoz, és a “titkos” MOSAD ügynökök) a szaftos kompromittáló részeket már bedaráltatták.

 • G.

  Aha, eeeelhisszük, hogy feltárják. Most írják az aktákat?

 • Imre Bartók

  Az már válogatott lessz.

 • László Miklos

  Lehet ácsolni a bitófákat.

 • Gere István

  Az egyszeri lánynak aztmondja az anyja……fürödj meg lányom……….minek?……..mert vendégek jönnek………s, ha nemjönnek?………én meg itt állok megfürödve……. Szerintem itt sem jönnek “vendégek”! Amit tudni kellett, azt már mind el/megosztották! Másik bökkenő, hogy minden titkositratról van egy másolat (ha nem az eredeti) a KGB-nél! Akkor tényleg, minek is kell megfürödni?

 • István Tolnai

  A fideszes nevek nemfognak előkerülni !
  De az sem, amiket titkosítottak. Na azok tudnánk csak felháborodást okozni.

 • Hoffmann Béla

  Még Antallnak kellett volna mindent nyilvánossá tenni, de az akkori parlamentben 40-50 érintett ült, azonnal új választásokat kellett volna kiírni.

 • Szekeres Ferenc

  ÉN CSAK EGYET MONDOK VAJON SENKI NEM VESZI ÉSZRE ,HOGY A FIDESZBEN MINDENKI TUDJA ,HOGY KIK A SÁROSAK DE ŐK ÚGY CSINÁLJÁK ,ÉS ÚGY BESZÉLNEK ,HOGY AZ ELENZZÉKIEKBŐL A SÁROSAK CSAK HOGY ŐKET NE HÍBÁZTASA SENKI ,ÉS MEG MONDOM ,HOGY ADIG NEM LESZ BÉKE ,ÉS NNYUGALÓM AMEDIG EZ A CIGÁNY ORSÓS OTT VIRIT A PARLAMENTBEN

 • Jenő Kiss

  28 éve újra és újra felvetették. Nevetséges már ennyi idő után felvetni ezt a gumicsontot, és éppen ennél a szélkakas vezetőnél. Kereshetővé tették már azt, hogy ha valaki akarja, nézzen utána, megfigyelték-e. Az embereket nem hiszem, hogy ennyi elvesztegetett idő, és ilyen szélhámos nemzetbiztonsági fideszes alapállás után még nekik kéne ügynöklistát nézegetni, akik a kormányba is beemeltek olyat, amiért Medgyessyt egyes cikkek szerint alaptalanul támadták 2002 utáni MSZP győzelemnél Orbán bukta utáni dühe miatt? A Momentumnak tudnia kell, hogy az elmúlt években az országban éppen a kormány működése láttán vetették fel sokszor, hogy a tagjai jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot.. A Momentum témaválasztásai ennek a kormánynak kedveznek, hiszen időt tölthetnek emberek adataiban való kurkászással, csak a sajátjukat nem fogják találni.

 • borzix1

  És ez ma már kit érdekel?

 • Simon András

  O. V. már rég kipucolta a fakkját, mindent eltüntetett, de ha nem, majd neki is azt ordibálja a csürhe, a hívői, amit Csurkának, amikor róla derült ki, hogy jelentett: Nem baj, megbocsátunk.
  Röhej, hogy ezek kommunistáznak le valakit, gyakorlatilag mindenkit, aki nem az ő nótájukat fújja.

  • Kövesi József

   Én emlékszem a rendszer váltás előtt bőrönd számra hordták ki az ügynök aktákat megsemmisítés miatt az akkori belügyminiszter Gál Zoltán tudtával,és beleegyezésével.

 • Nép Gábor

  Nem csodálkoznék, ha véletlen tűzbe megsemmisülnének az adatok, melyekről másolatot természetesen nem őriztek!

 • Andrási Attila István

  Komolyan nem értem ezt a fene nagy fellángolást…
  Anno Horn Gyula miniszterelnökről derült ki, hogy igen III/III-as volt… (a választási kampányban). Ő mit mondott?: – Na és? A nép mit mondott? Igen, őt szeretnénk miniszterelnöknek, (a választási eredmények alapján ők nyertek, ez tény) Mit mondott egy ismerősöm?: – Mert sokkal jobban ért ez által a politikához. Az ország javát szolgálja, hiszen így rengeteg tapasztalatot szerzett, ami másokban nincs meg.
  Kb. ugyan az, mint a vagyonosodási vizsgálat… mindenki feljelentett mindenkit…
  Idézet a fenti cikkből:
  “a népnek az érdeke most már tényleg az, hogy az ország vezetésében a változás mielőbb bekövetkezzen. Azaz egy új és romlatlan politikai erő kapjon esélyt az ország irányítására, a régi pedig végleg tűnjön el. ” – Óóóó, ez igazi mazsola… Alig bírom röhögés nélkül… Új és romlatlan erő… Hát persze kedves Jabronka Richárd, hát persze…
  Ui: Pokorni Zoltán épp amiatt mondott le anno, mert kiderült az apja ügynök volt…
  A most sztárolt Momentum (immáron párt) egyetlen tagjának (sem felmenőjének) sem volt köze soha semmilyen politikai hatalomhoz és nem viseltek semmilyen társadalmi tisztséget sem… Ó, hát persze, persze…

  • Marika Mészáros

   Ha nyilvánosságra kerülnek mi lesz? Tudtuk Medgyessiről, hogy szt tiszt volt és most börtönbe van? Kisz titkárság meg semmit mondó funkció volt. Az lett Kisz titkár aki halkan mondta a nemet és a levezető elnök nem hallotta.Az aki Szt tiszt volt az önként vállalta, hogy megfigyeli jelenti a munkatársait. Ez aljasabb volt mint az ügynök, mert azt zsarolásból is beszervezhették. Vajon akinek jelentettek azok hol is vannak?

 • Hofipisti

  “… milyen formában kerülhet megismerésre ez az ügy …” ill. milyen jogon ír, avagy szónokol valaki, aki ennyire töri-zúzza szegény magyar nyelvünket? netán gyerekkorában, ha kijött a budiból így számolt be:” A seggem kitörlésre került!”

 • vydámbarak

  ne felejtsük,hogy egy ideig kötél partvispofa felügyelte a titkosszolgálatokat és akkor azt csemegéztek ki amit akartak. másokról,magukról.

 • vydámbarak

  putyinnál van az eredeti lista. kiszemezgetések nélkül.

 • Sándor Bogdán

  Előre sajnálom a tűzoltókat. Akkora tűz, amiben az összes akta meg fog semmisülni a Történeti levéltárban, még nem volt Magyarországon ….

  • Darvass Zsófia

   Ugyan, a fontosabb aktákat már a gengszterváltás elején bezúzták, nem kell ahhoz tűz, iratmegsemmisítő is megteszi. Ami maradt, azzal kölcsönösen zsarolják egymást, jó játék, csak közben a lakosság szív, mert folyamatosan lopják a javait. Ez is egy terelés, semmi több.

 • Tibor Bárdos

  kisz titkár, mszmp tag és ez kit érdekel?. Ez nem ügynöklista! Itt a csúsztatás!

 • Kis Ervinné

  Ebből sem lesz semmi, mert minden párt érintett. Varlyú a varlyúnak nem vájja ki a szemét!!

 • Kövesi József

  A baloldal embereiről miért nem csináltok listát?Vagy nálatok is él a kettős mérce?

 • Andras Vocelka

  a fidesz a mult mert ok titkositottak semmit tele cigannyal zsidoval

 • Andras Vocelka

  eZ a fasszopo cigany Orban gyerek is beszervezett foszer volt es Simicska ezt tudja!!!

 • Cherry

  Nem KISZ-titkárokról szólnak az ügynökakták.

 • Vincze Balint

  A “selejtezésre” volt bőven ideje a fidesznek. Itt csak az információkkal rendelkezők borithatnak a “biliből” a ganék fejekre!

 • Finta Pálné.

  Van ész még ha kevés is, nem fogják nyilvánosságra hozni aki hatalmon van. Ki lesz az válogatva !

 • Károly Magyar

  Nem csak az derülne ki, hogy ki volt MSZMP TAG, hanem ez is, hogy ki milyen köztörvényes bűnt követett el. Az MSZMP vezető tagjait nem nem merték megbüntetni, és takargatták a köztörvénybe ütköző tetteiket is. Van olyan vezető személyiség is, aki 3 évet letagad az életéből, és még az iskolai tablóképeket is meghamisítja, hogy ezzel eltüntesse a bűneit.

 • Károly Magyar

  Rendszeresen törlik itt a véleményemet, hozzászólásomat.

 • Géza Antal

  A gyilkosságra és a haza árulásra nincs elévülés!!És ez a kettő náluk együtt járt!!