Történelmi pillanat: Lázár János bejelentette, amire 28 éve vártunk

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar társadalom immár 27 éve – az 1989/90-es rendszerváltozás óta – húzza maga után azt a terhét, amit most a Momentum mozgalom újra felmelegített. Ez pedig nem más, mint az ún: titkos ügynökakták (a Kádár rendszer besúgóinak) kérdése. Az még nem tisztázott, hogy a magyar lakosság számára pontosan milyen formában kerülhet megismerésre ez az ügy, de az már szinte most borítékolható, ha erre mégis sor kerülne, akkor ez a mai diktatúra rendszerét az alapjaiban rázná meg. Nem kizárt, hogy ma is hatalomban levő politikusok karrierjét törné ketté. Ezért a fiatalok – hasonlóan a nolimpiához – ismét kiváló témát vetettek fel…

Amennyiben a nyilvánosság előtti vizsgálat megvalósul (a cél nyilván ez…), akkor az egyúttal olyan politikai hatalmi harc is lesz a javából, amelyet a most feltörekvő új politikusi generáció fog megvívni a jelenlegi hatalom birtokosaival. És látva a mai rezsim immár mindennapossá váló aljasságát, ennek a népnek az érdeke most már tényleg az, hogy az ország vezetésében a változás mielőbb bekövetkezzen. Azaz egy új és romlatlan politikai erő kapjon esélyt az ország irányítására, a régi pedig végleg tűnjön el. Erre jó ürügy a most újból előcitált ügynökakták kérdésének terítékre kerülése.

A Fidesz is felfedezte ezt a lehetőséget

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy kormány átadja a Belügyminisztérium és az Alkotmányvédelmi Hivatal mágnesszalagos és lyukkártyás adathordozóit az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának. Hozzátette, hogy itt a G, a H és a K nyilvántartásokról van szó. Megkezdődik a minősítések felülvizsgálata is.

Ez a bejelentés úgy tűnhet, végre nyilvánosságra kerülnek az akták, azonban egyelőre szó sincs erről. Lázár mindössze annyit mondott, az erre szakosodott levéltár kaphatja meg őket, vagyis korán sem biztos, hogy szándékukban áll a teljes publikummal megismertetni a sötét múltat. Valószínűleg a bejelentés azért volt időszerű a kormánypártnak, hogy tudjon hivatkozni rá, ha a Momentum népszavazási kezdeményezéssel állna elő.

A Fidesz azonban vajon mennyire örülne annak, ha kiderülne az is, ami még a felszín alatt nyugszik, olyan politikusokkal, mint:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Stumpf István – a Hazafias Népfront alelnöke, MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP titkár
Martonyi János – MSZMP-tag
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Varga Mihály – KISZ-titkár
Matolcsy György – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Mikola István – a Hazafias Népfront alelnöke
Harrach Péter – MSZMP-tag
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Fónagy János – MSZMP-tag
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Kövér László – KISZ-titkár, az MSZMP Társadalompolitikai Intézetének munkatársa
Kerényi Imre – MSZMP titkár
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Pozsgay Imre – az MSZMP KB és PB tagja
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Várjuk ki a végét…


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata