Kiderülhet, mi a Momentum új ügye: népszavazás a legsötétebb múlt feltárásáért?

Kép forrása: Index.hu

A magyar társadalom immár 27 éve – az 1989/90-es rendszerváltozás óta – húzza maga után azt a terhét, amit most a Momentum mozgalom újra felmelegített. Ez pedig nem más, mint az ún: titkos ügynökakták (a Kádár rendszer besúgóinak) kérdése. Az még nem tisztázott, hogy a magyar lakosság számára pontosan milyen formában kerülhet megismerésre ez az ügy, de az már szinte most borítékolható, ha erre mégis sor kerülne, akkor ez a mai diktatúra rendszerét az alapjaiban rázná meg. Nem kizárt, hogy ma is hatalomban levő politikusok karrierjét törné ketté. Ezért a fiatalok – hasonlóan a nolimpiához – ismét kiváló témát vetettek fel…

Amennyiben a nyilvánosság előtti vizsgálat megvalósul (a cél nyilván ez…), akkor az egyúttal olyan politikai hatalmi harc is lesz a javából, amelyet a most feltörekvő új politikusi generáció fog megvívni a jelenlegi hatalom birtokosaival. És látva a mai rezsim immár mindennapossá váló aljasságát, ennek a népnek az érdeke most már tényleg az, hogy az ország vezetésében a változás mielőbb bekövetkezzen. Azaz egy új és romlatlan politikai erő kapjon esélyt az ország irányítására, a régi pedig végleg tűnjön el. Erre jó ürügy a most újból előcitált ügynökakták kérdésének terítékre kerülése.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon a Momentum rendszerváltásban, vagy csak kormányváltásban gondolkodik? Azt tudjuk róluk, hogy 2018-ban még csak parlamenti helyekért szeretnének ringbe szállni. De 2022-ben már kormányra akarnának jutni, és mindezt a választások megnyerésével. Addig pedig elfogadják a diktatúra parlamenti helyeit? Eszerint a fennálló rendszer számukra legitim, így annak parlamentjére ők is felesküsznek majd? És amikor a hatalmat megszerzik, akkor mi a garancia arra, hogy megváltoztatják annak diktatórikus berendezkedését? Hiszen az elképzeléseiket (ahogy ők mondják) a rendszeren belül- öt ügy mentén (egészségügy, oktatás, megélhetés, lakhatás és országos infrastruktúra) – valósítanák meg, és nem pedig annak ellenében. Miképp lesz majd ebből újra európai demokrácia?…

Annyit tudunk róluk, hogy kompromisszumkész politikai mozgalmat szeretnének építeni, és bizonyos ügyek mentén képesek másokkal közösen politizálni, leendő pártként a szolidaritás, teljesítmény orientáltság, mint értékek és ideológiájában egy egészséges nemzetkép kialakítása mentén képzelik el tevékenységüket.

Ezen kívül ismerjük honlapukon keresztül országjárásuk útvonalát és időpontját. Látjuk, hogy például március 15.-én Debrecenben lesznek…

A most még ugyan mozgalomnak, de hamarosan már, mint egy új és dinamikus pártnak, érdemes lenne megismernünk a nagy tömegekhez való viszonyát is! Örülnénk annak, ha egy esetlegesen bekövetkező békés rendszerváltó forradalomnak az élére állnának, abban vezető szerepet vállalnának! Egyáltalán, március 15.-re terveznek-e bárhol az országban a fennálló rezsim elleni tüntetést?… Mert jó lenne, ha igen!

A bejegyzés az Európa Blokkon jelent meg. Az engedélyükkel tettük közzé.

4 Comments

  1. Tessék mondani , mi legyen azokkal a besúgókkal , akik egy jó kormányzatot támogattak a mágnásokkal , nyilasokkal , volt Hothysta diktátorokkal szemben ? Ők is bűnösök csak azért mert titokban ténykedtek ? Mert egyébként a tevékenységük eredménye egyértelműen hasznos volt ?

  2. Vajon mi legyen a jelenlegi Orbán rendszer titkosügynökeivel akik egy ország népének kifosztásában,lerongyolodásában ,emberek,és családok életénak tönkretételében segédkeztek?Nem is olyan régen egy jobbikos képviselö tett is olyan kijelentést,hogy már aa régiügynökakták feltárása nem is olyan fontos mint a jelen rezsim ügynökeinek a megismertetése akik egy rszág tönkretételében segédkeznek.Ez igy is igaz,de megkivánom jegyezni ezek is valami fenyegettségi hatás alatt ténykednek és áldozatok,de ez nem vonatkozik az uralkodó garniturára….

  3. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

Leave a Reply

Your email address will not be published.