Ilyet még nem olvastál: gyönyörű, rövid értekezést tettek közzé a Hazáról

MTI Fotó: Sóki Tamás

Az Európa Blokk már több alkalommal is küldött nekünk olyan írást, amit változtatás nélkül közöltünk. Most ismét remekeltek egy szubjektív publicisztikával. Ezt tárjuk most elétek.

“Van, akit a félelem megbénít és van, akit tettekre késztet…

Az jár a fejemben, hogy általában mi, magyarok – nem orbánia mimagyarjai, hanem mi mindannyian: narancsok és szegfűk, hívők és hitetlenek, kígyók és békák, koldusok és királyfik, tehát mindenki – melyik csoportba tartozunk… ?

A félőknek abba a táborába, akik inkább megalkudva mindennel, tehetetlenül elfogadják a rosszat, vagy abba, amelyik ugyan fél, de mégis mozdul, mert belátja, hogy jövője másképp nem lesz, csak akkor, ha kilép az árnyékból, és megmutatja magát…?

Magyarországnak most olyan öntudatos, hazaszerető polgárokra van szüksége, akik nem saját érdekeiket tartják szem előtt, hanem a közösségét (mondanám, hogy a NEMZET, de ezt a szót a mai hatalom annyira legyalulta, hogy inkább maradok a közösségnél)! Akik nem kímélve magukat állnak ki az ország megmentéséért, és állhatatosan, következesesen és folyamatosan követelik a demokráciát, a sajtószabadságot!

Az ellensúlyok, ha lassan is, de nyomni kezdenek Justitia serpenyőjének másik oldalán, hiszen van már hivatalos bűnözőnk, jó kartellezőnk (bár ez a titulus még nem jogerős), aztán a Simicskás-hírdetőoszlopok továbbra is jól állnak, mert a per során vesztett a nagyarcúak bandája… vagy itt van a minap Komáromban történt trollkodás, ahol a fideszes önkormányzat Radics Gábor nevű főtanácsadója – hogy az emberek érezzék az „erőt” – egyenként fotózta le a Momentum bemutatkozó találkozóján megjelenteket, amit a Momentum be/feljelentése alapján az Adatvédelmi Hivatal is jogszerűtlennek ítélt meg. A határozat alapján a képeket közjegyző előtt meg kell semmisítenie, ha nem teszi meg, akkor akár húszmillió forintnyi bírságot is kaphat.

Mégis, arra várni, hogy a fékek és ellensúlyok a helyükre kerüljenek az orbáni fidesz jószántából, nagy badarság lenne!

Még nagyobb baklövés lenne a 2018-as választásoktól a mai magyar diktatúra bukását remélni.

Hosszú ideje és szinte folyamatosan figyelmeztet az Európa Blokk arra, hogy a diktatúrát választással nem lehet leváltani! Erre a történelem során még nem volt példa!

Az elvett Alkotmányunk, a megcsonkított (kétfordulósról egyfordulósra átírt) választási törvény, az átszabott választási körzetek, valamint a különböző választási lehetőség a külhoni- és a külföldön dolgozó magyar állampolgároknak, ezek mind-mind az orbáni diktatúra fennmaradását szolgálják! Erről is szóltak már – nem is egyszer – a blogjaink…

Itt az idő, hogy újra elővegyük a „panel szövegünket”:

„…egy diktatúra és az őt kiszolgáló kiválasztottak számára alapérdek, hogy az elnyomott tömegek képtelenek legyenek bármilyen politikai természetű ellenállásra. Ennek “legeredményesebb eszköze” és szándékosan előállított társadalmi cselekvést bénító hatása az általános szegénység bevezetése, valamint a nyomortól való félelem bevésése az emberek lelkébe.

…A kiszolgáltatott helyzetű magyar nép akkor tesz most igazán a saját érdekében – amihez egyébként bármikor joga van -, ha mielőbb valódi és européer demokráciát követel magának. Ennek első és legfontosabb lépése pedig az európai normákkal megegyező kétfordulós választási rendszer visszaállítása a 2014 előtti körzethatárokkal, valamint az azonos választási mód biztosítása minden magyarnak: így nemcsak a külhoni kettős állampolgárságú magyaroknak, hanem a külföldön dolgozó magyar állampolgároknak is!” (az idézet a Európa Blokk január 12-i írásából való).

Álljunk ki az igazunkért! Legyünk olyan magyarok, akiket a félelem nagy tettekre sarkall! A félelem bére a diktatúra! Mindkettőnek távoznia kell!

“Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak hagyd örökül, ha kihunysz: A haza mindenek előtt.” (Kölcsey Ferenc)”

loading...