A HVG két mondattal oltotta le a Fidesz-KDNP álszent közleményeit

Kép forrása: Index.hu

A HVG.hu a megjelenített cikkekhez éles véleményt csak ritkán fogalmaz meg, de amikor a szubjektív álláspont egyezik a tényekkel, nem rejti véka alá a saját nézőpontját sem.

A Fidesz és a KDNP külön-külön kiadtak egy közleményt a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Idézzük ezeket, majd a HVG hozzászólását is.

A Fidesz közleménye

A kommunizmus embertelen ideológiája világszerte közel százmillió ember életét követelte. A kommunizmus áldozatainak emléknapján nemcsak rájuk emlékezünk, hanem mindazokra, akiket megfosztott tulajdonuktól, otthonuktól, családjuktól, szabadságuktól vagy emberi méltóságuktól. Emlékezünk azokra is, akiket börtönbe zártak, megkínoztak, akik névtelenül tűntek el a kihallgató szobák mélyén. Ez az elnyomó ideológia és rendszer támadást jelentett az egyén és a nemzet szabadsága, szuverenitása ellen egyaránt. A magyar emberek a saját bőrükön tapasztalták meg a kommunizmus pusztító hatását, ezért az áldozatokra való emlékezés mellett kötelességünk ma is szembeszállni annak minden formájával. Mi ma is ragaszkodunk nemzeti függetlenségünkhöz, ahhoz, hogy saját dolgainkról mi magunk dönthessünk. Főhajtással emlékezünk az áldozatokra, az ő emlékük is kötelez arra, hogy évről-évre kimondjuk: soha többé kommunizmust!

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

Hajtsunk ma fejet a kommunizmus áldozatainak emléke előtt! Tisztelegjünk és emlékezzünk a kommunizmus és a szocializmus eszméjének jelszavával megnyomorított emberi sorsokra, szétvert családokra, tönkretett közösségekre! Emlékezzünk azokra a milliókra, akik életét jóvátehetetlenül tették tönkre, semmisítették meg a vörös zászló és a sarló, kalapács nevében! Ne feledkezzünk el azokról, akik ezen szörnyűségek közepette is megőrizték magukban, családjukban az emberség és igazság lángját, akik akkor sem adták fel hitüket ha a gulágon raboskodtak, az ÁVH kínzókamráiban szenvedtek vagy éppen vagyonuktól, munkahelyüktől, továbbtanulási lehetőségüktől fosztotta meg őket az állampárt! Gondoljunk rájuk és tegyünk meg közösen mindent, hogy soha többé ne árnyékolja be a magyarok életét a kommunista terror pusztító alakja!

A HVG hozzászólása

Sem a Fidesz, sem a KDNP nem tesz említést a III/III-as államtitkárról, a kormány közeli MSZMP-korifeusokról, a változatlanul takargatott ügynöklistákról vagy a megcsúfolt 56-os emlékévről. Az ezzel kapcsolatos közleményeket valószínűleg hiába várjuk.


Ha te is egyetértesz a HVG-vel, oszd meg ezt a cikket!

 

loading...