A HVG két mondattal oltotta le a Fidesz-KDNP álszent közleményeit

Kép forrása: Index.hu

A HVG.hu a megjelenített cikkekhez éles véleményt csak ritkán fogalmaz meg, de amikor a szubjektív álláspont egyezik a tényekkel, nem rejti véka alá a saját nézőpontját sem.

A Fidesz és a KDNP külön-külön kiadtak egy közleményt a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Idézzük ezeket, majd a HVG hozzászólását is.

A Fidesz közleménye

A kommunizmus embertelen ideológiája világszerte közel százmillió ember életét követelte. A kommunizmus áldozatainak emléknapján nemcsak rájuk emlékezünk, hanem mindazokra, akiket megfosztott tulajdonuktól, otthonuktól, családjuktól, szabadságuktól vagy emberi méltóságuktól. Emlékezünk azokra is, akiket börtönbe zártak, megkínoztak, akik névtelenül tűntek el a kihallgató szobák mélyén. Ez az elnyomó ideológia és rendszer támadást jelentett az egyén és a nemzet szabadsága, szuverenitása ellen egyaránt. A magyar emberek a saját bőrükön tapasztalták meg a kommunizmus pusztító hatását, ezért az áldozatokra való emlékezés mellett kötelességünk ma is szembeszállni annak minden formájával. Mi ma is ragaszkodunk nemzeti függetlenségünkhöz, ahhoz, hogy saját dolgainkról mi magunk dönthessünk. Főhajtással emlékezünk az áldozatokra, az ő emlékük is kötelez arra, hogy évről-évre kimondjuk: soha többé kommunizmust!

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

Hajtsunk ma fejet a kommunizmus áldozatainak emléke előtt! Tisztelegjünk és emlékezzünk a kommunizmus és a szocializmus eszméjének jelszavával megnyomorított emberi sorsokra, szétvert családokra, tönkretett közösségekre! Emlékezzünk azokra a milliókra, akik életét jóvátehetetlenül tették tönkre, semmisítették meg a vörös zászló és a sarló, kalapács nevében! Ne feledkezzünk el azokról, akik ezen szörnyűségek közepette is megőrizték magukban, családjukban az emberség és igazság lángját, akik akkor sem adták fel hitüket ha a gulágon raboskodtak, az ÁVH kínzókamráiban szenvedtek vagy éppen vagyonuktól, munkahelyüktől, továbbtanulási lehetőségüktől fosztotta meg őket az állampárt! Gondoljunk rájuk és tegyünk meg közösen mindent, hogy soha többé ne árnyékolja be a magyarok életét a kommunista terror pusztító alakja!

A HVG hozzászólása

Sem a Fidesz, sem a KDNP nem tesz említést a III/III-as államtitkárról, a kormány közeli MSZMP-korifeusokról, a változatlanul takargatott ügynöklistákról vagy a megcsúfolt 56-os emlékévről. Az ezzel kapcsolatos közleményeket valószínűleg hiába várjuk.


Ha te is egyetértesz a HVG-vel, oszd meg ezt a cikket!

 

71 Comments

 1. Milyen kommunizmus áldozatairól papolnak??? A kommunizmusnak egyetlen áldozata sem volt, mert kommunizmus még soha sehol nem létezett. Aki összekeveri a kommunizmus eszméit azzal ami annak leple alatt történt az egyszerűen hülye és fogalma sincs az egészről. Egy meg nem valósult eszmének hogyan lehetnek áldozatai??

 2. Az összes bukott kommunista ott rohad a fideszben, és lopja továbbra is a pénzünket. Orbán ráadásul egy oroszbérenc hazaáruló mocsok.

 3. Orbán Viktor egyszer ,megmondta egy Jobbikos képviselőnek a parlamentben, hogy neki nem a szocializmussal volt a baja, hanem az akkori vezetőkkel.

 4. Én 1955-ben születtem.A gengszter váltáskor már 34 éves családanya voltam.A környezetemben élők és én sem szenvedtünk.Volt munkánk,volt biztos jövedelmünk.politizálni nem akartunk,mert minek? Arra ott voltak azok,akik politizálni akartak,az az a párttagok.Ugyan azok a párt tagok,akik most is a politikában vannak.Mocskolják,szídják azt a rendszert,amelyik hozzá segítette őket,hogy a gengszterváltás után Magyarország eladásából az összes párt állástól független politikus meggazdagodhasson.Nem úgy mint az átkosban,mert akkor akinek volt egy millió forintja,már elképzelhetetlenül gazdagnak tűnt volna a szemünkben,ha ismertünk volna olyan gazdag magyar politikust.Nem ismertünk,de nem ismertünk annyi éhező,nélkülöző gyereket és felnőttet sem.Most az akkori párt tagok,vezetők,III/ III-as besúgok milliárdosok lettek.Abból gazdagodtak meg,amit az átkosban a nép felépített.Nem azt mondom,hogy vissza kívánom azokat az időket,bár én nem éreztem annyira nehéznek,mint ahogy azt nekünk 1989-ben beadták.Akkor inkább boldogok voltunk,hogy most már majd nem kell pult alól kuncsorogni a banánért,narancsét,mehetünk nyugatra is,lehet világot látni.csak 3-4 évet kell kibírni,amíg az ország talpra áll a gátlástalan Kádár korszak anyagi felelőtlensége miatt.hatalmas államadóssággal kell megbirkóznia Magyarországnak,ezért ez a 3-4 év nagyon kemény lesz,de utána végre örülhetünk a szabadságunknak. Ki gondolta akkor,hogy még 27 év sem lesz elég a talpra állásra.Sőt! Hiába van a rengeteg banán,narancs a boltokban,nincs miből megvenni.Hiába utazhatnánk nyugatra,ha a szomszéd városba a rokonokhoz nincs pénzünk elutazni? Itt minden kormánynak a sara a nyomor.Mindegyik pártban ott vannak a Kádár rendszer politikusai.Ők azok akik jól jártak a gengszterváltással,mert nekik tényleg csak 3-4 év kellett ahhoz,hogy milliárdossá változzanak.

 5. Ez a 100 milliós szám mellbevágó. Nyilván egy ember meggyilkolása sem elfogadható, de szeretném, ha valaki ezt levezetné, aki érti, hogy ez honnan származik. Nyilván versenyezni kell a II. VH 50 milliós áldozatával, d e hogy jön ez össze.
  A sztálinizmus győzelme a cári Oroszország borzalmas viszonyaira vezethető vissza az I. VH utáni gazdasági, szociális káosz közepén.
  Ehhez Marxnak, Nyugat-Európának semmi köze. Annál több köze van a kapitalizmus vadhajtásainak. A szocdemek ideológia kellett ahhoz, hogy kialakuljon a szociális piacgazdaság….
  Orbán csak hülyeséget beszél, csodálói meg beszopják gondolkodás nélkül.

 6. Gondolom, a kommunizmus áldozata Antal Jóska, Boros Péter, Kövér elvtárs, Orbán elvtárs, Matolcsi, Pintér, Gyurcsány, … A jelenlegi politikai elit valamennyi krémje…
  Oh! Rohanok és mindjárt gyertyát gyújtok… 😛

 7. Nagyon igaza van, így történt! A mocskok a szocializmus haszonélvezői, kihasználói, pártaktivistái, tagjai most ott ülnek a fidesz-kdnp-ben és már megint hülyének, vaknak nézik az embereket! Vajon Orbán Apja mit szól az ilyen beszédekhez? Vagy tudjuk hiszen mind köpönyegforgató még az akkori rendszerhez sem maradtak hűek! Ma is ott vannak ahol a népet lehet kijátszani kizsebelni!

 8. Persze, mert Kadar nem engedte a part funkcionariusokat lopni. Igy Orban apja se gazdagodhatott meg a Kadar rezsim alatt.

 9. Sajnos így van —és ott vannak státuszban a gyermekeik is kik telhetetlenebbek mint a szülők–ugyanazzal a politikai háttérre,sőt elkényeztetett utódaikkal kiknek már természetes hogy minden nekik jár és hogy ők mindenek felettiek–“ÉRINTHETETLENEK”–minden lepereg róluk…

 10. Van valami rejtett bája annak, mikor egy vérbeli kádergyerek, több zakóját kihízott ex-KISZ titkár szidja a komcsikat…., és ennek további 30-40 hasonszőrű köpönyegforgató lelkesen tapsikol!

 11. A bősz kommonyistázásnak aktuálpolitikai célja van: gyűlöletkeltés a baloldali ellenzékkel szemben

 12. Nagyon igaz. Állandóan a kommunizmusról beszélnek, ami soha nem volt. Tervezték, hogy majd a szocializmust felváltja a kommunizmus, mindenki szép, boldog, stb. “politikai gazdaságtan” címen többször is kellett vizsgázni. A többi “értelmes” tantárgyat már nem is mondom, pl: magyar munkásmozgalom története c. tárgyból vizsgázni.

 13. Az egész “rendszerváltás”erről szólt.És ráadásul nem a vezetőkkel személy szerint volt baja az összesnek akik a több párt rendszert forszírozták,hanem azzal a tudattal,hogy a valóban jelentős vezetők száma meghatározott,és korlátozott volt.Ezek a senkik pedig rájöttek,hogy a nagy számú várakozók nagy többsége a büdös életben nem fog pozícióba kerülni.Ezért kellett a több párt rendszer,mert a kialakított,ma is jelen lévő 7-8 párt mindegyike állít vezetőt,és a kéz kezet mos alapon mindannyian jól járnak a mi kárunkra.Miért van az,hogy az igazán fejlett demokráciákban két,max három irányzatot képviserlő pártok léteznek?Mert ott nem megélhetési senkiháziak lopják a napot,és a dolgozók véres verejtékkel megkeresett javait.Szerintem ennyi.

 14. Őrült nagy lódítást mondtak. Ha azt mondták volna, hogy a világi egyházaknak az évszázadok alatt százmillió áldozata volt, azt elhiszem.

 15. “A kommunizmus embertelen ideológiája… ”
  Én úgy tudom, nem a kommunizmus ideológiája volt embertelen, hanem a gyakorlata.
  Ezzel szemben a nácizmusnak, a fasizmusnak, a falangizmusnak az elvei is embertelenek voltak.

 16. Aki ilyen hülyeséget mond, ír annak fogalma sincs a kommunista ideológia tartalmáról. Joggal nevezhető hazug, tanulatlan aljas embernek.

 17. nemzeti szocializmus is jobb mint a rablokapitalizmus.alegjobb a parlament pártok nyet es közvetlen népszavis elsö embervalasztast aki mindent visz es a nép folyamatosan szintén alanyi jogon ellenörzi mint egyeduli valasztott muködését.a többi mint kifosztas ratelepedes a npre.mindezt masodperc alapu elektronikus rendszerben

 18. söt a kommunizmus is jobb a rablokapitaizmusnál aminek ismerve az ellenörizetlenseg a nép kiszoritasa a jogos közvetlen k hatalomgyakorlasból

 19. „Magyar zsidók álltak ki élő adásban az
  Orbán-kormány politikája mellett” pestisracok.hu

  Magyarországon született Izraeli állampolgárként,
  cionista zsidóként a véleményem: Orbán-kormánynak, hagyományos értelemben,
  nincs politikája. A horthyzmus szellemére hajaz, nincs bátorsága nyíltan
  felvállalni. Haszonelvűen, az Orbán- családért, a kinyerhető milliárdoké
  bárkivel lebratyizik. Soros is jó volt, míg számolatlanul öntötte a dollár
  milliókat a fideSS hajójára, így Noé bárkájaként, a fedélzeten átmentette a
  később megalakuló business-pártot. Csúnya vége
  lesz rezsimjének, mely körül az EU-ban már elfogyott az oxigén. Fuldokolva
  próbál kapaszkodni minden autokrata vagy diktatúra rendszerekbe, ahol még
  emberszámba veszik. A NER-ben a seggnyalói csettintés gyorsasággal hagyják
  elsüllyedni, mikor kiapad a bugyellárisából ellopható manna. Nem irigylem, a
  marionett bábúit sem.

  karpati

 20. Csókolom a kezét drága hölgyem! Ön Édesanyámmal egy idős és szóról-szóra ugyanezt hallom tőle is. Ennél érthetőbben, szemléletesebben, nem lehetett volna összefoglalni. 🙂 Ki is másolom, ha nem bánja, és ezzel a cikkel megosztom, mert ha én írnék alá hasonló kommentet, abban nagyon sok lenne a K…anyázás. 😀

 21. Sikerült a szőrszálat kettéhasítani? Mint létforma nem valósult meg, de az eszme nevében bizony sok millió embert megöltek,

 22. Nem annyit, mint a kereszténység nevében. 🙁
  A kereszt többszörösen rászolgálna a tiltott önkényuralmi jelkép besorolásra.

 23. Ez igaz. Viszont ajánlok még néhány eszmét aminek a nevében milliókat öltek meg kereszténység, iszlám, rabszolgatartás. Különben %-an a legtöbb magyart Szent István öletett meg méghozzá külföldi sereggel.

 24. Hello my loved one! I want to say that this post is
  awesome, nice written and come with approximately all significant infos.

  I’d like to peer more posts like this .

 25. First of all I would like to say awesome blog! I had
  a quick question in which I’d like to ask if you do
  not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your thoughts before writing.
  I’ve had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out there.

  I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes
  are generally wasted simply just trying to figure
  out how to begin. Any recommendations or tips? Thanks!

 26. Hello! This is my first visit to your blog! We are a group
  of volunteers and starting a new initiative in a community in the same
  niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 27. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but,
  I’d like to send you an email. I’ve got some ideas
  for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 28. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road.
  Cheers

 29. Good day! I could have sworn I’ve been to this
  blog before but after checking through some of the post I realized
  it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking
  back frequently!

 30. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to mention that I
  have really enjoyed browsing your weblog posts.
  In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 31. Undeniably believe that that you stated. Your favorite justification appeared to
  be on the net the easiest factor to remember of. I say to you, I definitely get irked whilst people think about issues that they plainly don’t recognise
  about. You controlled to hit the nail upon the top and outlined out
  the entire thing without having side effect , other folks can take
  a signal. Will likely be again to get more. Thanks

 32. I do not know if it’s just me or if everyone else experiencing problems with your site.
  It appears as though some of the written text within your content are running off the screen. Can somebody
  else please comment and let me know if this is happening to them
  too? This could be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before.
  Kudos

 33. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same
  nearly a lot often inside case you shield this increase.

 34. I simply couldn’t leave your site before suggesting that I extremely enjoyed the usual info an individual provide on your visitors?
  Is going to be again continuously in order to check up
  on new posts

 35. Heya! I understand this is somewhat off-topic but I had to ask.

  Does building a well-established blog such as yours require a massive amount work?
  I’m brand new to writing a blog however I do write in my diary on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and thoughts
  online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

 36. I’m pretty pleased to discover this web site. I wanted to
  thank you for ones time just for this wonderful read!!
  I definitely savored every bit of it and i also have you book marked to see new
  things in your blog.

 37. Wonderful goods from you, man. I have have in mind your
  stuff prior to and you’re just too great. I actually like what you’ve received here, certainly like what you’re saying
  and the way by which you assert it. You are making it entertaining
  and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you.
  This is really a terrific web site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.