A Momentum úgy leoltotta Orbánt, hogy pislogni sem tudott

Forrás: Index.hu

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth rádiós interjújában mit mondott a Momentumról. A kormányfő úgy fogalmazott:

a Momentum Mozgalom álomgyilkosságot követett el. Nem drágállotta, hogy egyesek olimpiai álmainak meggyilkolásával törjön be a politikába – mondta, majd hozzátette: lassan harminc éve vagyok a politikában, meghallgattam őket, ez egy új SZDSZ. Kis lökdösődés után pedig MSZP-SZDSZ-koalíció jön.

Erre a Momentum az alábbi közleményt adta ki:

Nem a Momentum kezdte az SZDSZ ifitagozataként a politikai karrierjét, hanem a Fidesz. Nem a Momentumnak voltak az SZDSZ-szel közös jelöltjei, hanem a Fidesznek. Az, hogy Orbán Viktor az SZDSZ-ről beszél, mindennél jobban bizonyítja, hogy a múltban él és politizál. Nem a jövő embere.

Bár a Momentum ezt nem hozta fel, ugyanez igaz Soros Györgyre is, akit most Orbán a Sátánnak titulál, egykoron viszont Soros-ösztöndíjjal tanult ő maga is.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Ági33

  Orbán meg álmodni is csak rendőrkordonoktól védve mer.

 • kovács józsef istván

  Sajnos jellemző a felcsúti jött-mentre ,hogy összehasonlít ,jelzőkel illeti aki nem nyalja a seggét ,szomorú ,hogy egy ilyen ember taníttatására költötte a pénz Soros György ,mert hogy is van kutyából szalonna sosem lesz ,a hová tartozását származását soha nem lehet kiverni a kisebbségből ,sajnos ez cigány stílus messze áll egy úriemberhez ,

  • Mert sorosgyuribácsi akkora úriember.

   • Lászlo András Vass

    egy biztos nagyobb mint te Ennyi

   • Zoltan Patai

    Nem az. Cégéres gazember, nem egy nemzeti valutát döntött már be. Viszont tök szánalmas, hogy egyesek szerint a hajlott korú agg pénzember fő problémája egy a térképen alig kivehető, gazdaságilag és politikailag jelentéktelen ország támadása lenne. Adó optimalizálás okán támogat egy rakás alapítványt. Nyilván támogathatna szabadság jogokkal foglalkozók helyett teszem azt a Klu Klux Klánt is, de lehet annyira nem vevő az adóhivataluk. Viszont Viktort vagy pont a Fideszt is támogatták. Öreg hiba volt. Attól még a könyvelője ezeket is jóváírta, meg nem neki fáj.

 • János Molnár

  Már akár Orbán védjegye lehetne, hogy olyasmit vagdos más fejéhez, amiben leginkább ő érintett, vagy volt vastagon egykoron. Például, szemrebbenés nélkül komcsiz le másokat, és nem nyílik meg a föld alatta…

 • picibabapiSzilárdné Sztojka

  Nekem szimpatikus a Momentum. De. Felvetődik bennem, hogy mennyibe bízhatunk bennük. Mi a garancia arra, hogy a jelenlegi rémálom nem ismétlődik meg. Anno a Fidesz nyújtott reményt, sokan rájuk szavaztunk. Hiba volt, elqrtuk.

  • Hakapeszi

   Csak rajtunk múlik, hogy ne adjunk még 1x 2/3-od egy maffiának.

   • Kata Racta

    Nem adtunk, erőszakkal csinált magának: 43 %-al 2/3-ot máshol nem lehet csak Orbanisztánban !

    • Margit Slimbarszkiné László

     De nem ment senki akkor az utcára Mo-on. Ha ezt más országban tették volna, ott …. hát nem tűrték volna fotelben, sört kortyolgatva zúgolódva… Máshol kevesebbért is a tettek mezejére lépnek és nem adják fel amig el nem érik. Ez a h… magyarság meg mond egy viccet minden hibáról és jót röhög rajta mindenki, aztán mennek a dolgukra. Na ezért utálom a vicces magyarságot.. Mert nem vicc az életünk amiből már 25 év csak az élet romboláséval ment el. Nincs biztonság, nincs ellátás, nincs lehetőség, nincs megbízhatóság, nincs jogszerűség, illetve a jog sem az igazság oldalán áll…

     • picibabapiSzilárdné Sztojka

      Már csak reménykedni lehet. Annyira undorító az, ahogy politizálnak, ahogy vagyonokat harácsolnak, ahogy szemrebbenés nélkül hazudtolják meg önmagukat, stb., hogy kizártnak tartom újraválasztásukat. Ha ez a szerencsétlen ország rájuk szavaz, akkor megérdemli. Vagy lesz egy másik nagy balhé. Kíváncsi vagyok.

  • Gábor Cseh

   Nagyon tetszik a vélemény nyilvánítása, de, és éppen egy olyan probléma a Momentum párttá szerveződése, amely nagyon sok rosszat hoz. Már az első kijelentésük, hogy ha elérik az 5%-s küszöböt, az jó lenne, mert ők is felvehetnék a 750 milliós pénz csomagot. És ez ki pénze lenne? Hát az adófizetők pénze! A másik, és ez már tömény politika, hogy a múlt összes szereplőjét összemosva a jelen párttal tolvajnak és korruptnak kiáltanák ki. Továbbá, a pártok közötti jobb és bal oldal felszámolása! Nos, ez nagy probléma, ha ez cél, mert a demokrácia egyik nagy lehetősége, hogy több párt legyen, és a kormányzó pártot a nép bármikor leválthassa egy másikra ha az szimpatikusabb. A jobb és a baloldal összemosása azon pillanatban véget vet még a látszatdemokráciának is. És egyenes irányban egy egypárt rendszer jönne létre amely hasonlatos lenne a volt Kádár rendszerhez. Ami a politikai célt nyilatkozataiban kijelentették, egy még ennél is rosszabb rendszer jönne a most levő helyére.

   • picibabapiSzilárdné Sztojka

    Az a baj, hogy ami most van, az baromira nem tetszik. Nem azért, mert divat utálni, hanem úgy sz@r, ahogy van. Nagyon kis rétegnek jó. Üdv

   • Zoltan Patai

    Előző választásokon a tucatnyi kamu párt, élén az ex-Fideszes feljelentő gép manus kamu Együtt pártjával is jobban szúrta a szememet, ettől még (sajnos) jogosan vagyunk gyanakvóak. A régebbi mini pártok is utólag inkább tűnnek tölteléknek, mint ellenzéknek. De a remény hal meg utoljára.

  • Margit Slimbarszkiné László

   Még nem tuduk mennyire értik is amit ajánlanak a programjaikban, azaz van-e hozzá szakértelműk is, mert az eddigi kormányzát csak kockajáték volt, ami időnként a pirosat, időnként a kéket hozta előtérbe. Szakmailag felkészült, a népet tisztelő, annak jót és békességet akaró vezetőkre lenne szükség. Félő hogy a Momentum tagjai között erre még nem alkalmasak sokan. Mindenesetre jó lenne ha nem zilálnák szét a baloldalt, mert ők lesznek a hibásak ha 2018-ban nem tudják leváltani ezt a bagázst. (Na meg az LMP, mert az is kivonul mindenből, annak ellenére hogy ott van Hadházy aki komoly munkát mutatott fel a korrupció.infó -s leleplezésekkel). Álmom hogy egyszer a sok h.. állampolgár is és a pártvezetők, tagok is félreteszik magán sérelmeiket és ÖSSZEFOGNAK ugy hogy mindenhol csak 1, azaz 1 fő lesz akire biztosan lehet szavazni és aki biztosan a NÉP érdekeiért harcol végre. Sok pénzük nem lesz amit szétoszthatnak, mert 2020-ig szétosztották már az EU-s pénzeket, szóval nehéz menet lesz bárkinek sikerül. Lehet a Fidesz már nem is akar ezek után maradni, mert csak 2 évig érné meg neki… Ravaszak… kár hogy a baloldal nem látja tisztán.

 • Majoros István

  Ha nem vette volna észre, történt 1990-hez képest egy fordulat a Fideszben. Talán mert volt aki belátta, hogy az, amit az Szdsz szárnyai alatt, politikai táborába beállva csináltak, nemzetellenes, és a magyar nép ellen van. Ki is szédültek akkor belőle a fő halálpártiak. Nagy Imre kommunista volt. A moszkovita fogat tagja. De volt az életében egy pont, amikor el kellett döntenie, hogy a nemzete mellé áll vagy az ellen. Fel is akasztották ezért. Ha ön és sokan nem értik meg, hogy itt voltaképpen két erő, a Megmaradásé és a Pusztulásé áll szemben egymással, akkor marad ez a butaság, hogy aki mondjuk húszéves fiatalemberként bekapta a liberális mérgezett cumit, az tartsa azt egész életében a szájában, s pusztítsa nemzetét. Nehogy ki merje köpni, mert akkor hiteltelen lesz. Ilyen alapon a grál lovag, Hermann Göring, aki végig ragaszkodott a náci Németországhoz, Adolf Hitlerhez. Holott nekem jobban tetszettek azok a német vezetők, akik beismerték, hogy sajnos a rossz oldalon álltak és ezért vállalták a felelősséget.

  • László Márkus

   Sztem aki többször vált véleményt és arcot, arra nem a Saulus/Paulus jelző illik, hanem a köpönyegforgató, vagy inkább a pávatáncos!

   • Majoros István

    Mi volt az a többször?

    • Antal Budai Nagy

     egész élete erről szól, hogy odaáll, ahonnan pénzt szerezhet.

    • Zoltan Patai

     Létezik olyan sajtóban tett kijelentése aminek később nem a totális ellenkezőjét mondta vagy tette?

  • B.Béla

   Ez mind szép és még érthetőis lenne ha nem lopná szét az országot,nyiltan strómanok /pld Mészáros L./felhasználásával a saját és pereputtya meg gazdagodására. Az irányított igazságszolgálltatásról nem is beszélve. Úgy hogy ne védje a védhetetlent.Remélem 2018 után nem kerüli el a felelőségrevonást.

   • Majoros István

    Ajánlom figyelmébe a Professzorok Batthyány Körének legutóbbi nyilatkozatát.

    • Cherry

     Azt, amelyikben a bácsi, aki nem ért a közgazdaságtanhoz, olynaokat mond, hogy az olimpia akkor is kell, ha szétlopják, és gazdaságilag is biztos jó lesz az országnak? Vagy melyiket? Sok hasonló dolgot mondtak az utóbbi időben.

   • Cherry

    Nem, akkor sem lenne szép és érthető, akkor sem lenne igaz, hogy a liberálisok nemzetellenesek lennének, és a liberalizmus pusztuláshoz vezetne. Csak hasonlítsa össze az életkilátásokat és az életszínvonalat a liberális berendezkedésű demokrata országokban, és az illiberális látszat-demokráciákban.

    • Margit Slimbarszkiné László

     Hát igen az illiberális önkényuralmi rendszer.. ahol a népnek kuss Megmondják mit tehet, mit nem és ehet vagy nem… (képletesen).

  • Mihály Sarvaicz

   Ez a jellegzetes fideszes gondolatmenet! Viktor nem hagyta tovább, hogy a neo-bolse-liberális-zsidó nemzetközi maffia tegye tönkre az országot. Fogta magát és a bandáját és inkább megtette ezt ő maga, úgy- ahogy erre még nem volt példa a magyar történelemben. Ha kivenné a fejét a viktátor seggéből, ezt még akár ön is beláthatná!!!

   • Lászlo András Vass

    egy korrekció Nem “vezéreik” hanem VEZÉRük,m csak egy van ő pedig nem más mint a magyar miniDuce!!!!!!!!!!!!!!!!Ennyi

    • Mihály Sarvaicz

     Talán nem hiba részemről azt feltételezni, hogy ekkora mértékű rablást egy ember egyedül nem képes véghez vinni. Ezért a fideszes vezetőket minde vezéreknek tekintem, akiknek tudniuk kell, hogy a vezérség a felelősségrevonásnál is úgy lesz beszámítva.

  • Lászlo András Vass

   ekkora marhaságot mint “Megmaradás és a Pusztulás” rég olvastam Egyébként a magyar miniDucé-nek soha semmilyen elve nem volt a Biberach által mondotton kívül vö. “ott a haza hol a haszon” Egyébként 1993/94-ben pont azt látta be a miniNapoleón,h azon a térfélen nem jut neki “dinnyeföld”. Ennyi

   • Margit Slimbarszkiné László

    Hát most már elég sok dinnye és föld stb jutott neki(k).

 • Böhmer Jolán

  Orbánnál már a korai szenilitás jelei mutatkoznak! Teljesen elfelejti a húszegynéhány év előtti önmagát.

  • Mihály Sarvaicz

   Nagyon jóindulatú vagy. Szerintem a húsz perccel előbbi dolgokra se, emlékszik!

  • Dani Tibor

   Szerintem meg szó nincs arról, hogy valamit is elfelejtene. Véleményem szerint a jelleméhez hozzáfér, hogy ma ezt mondja, holnap meg ennek az ellenkezőjét. Számára a világ legtermészetesebb dolga össze-vissza hazudozni. Vélhetően így szocializálódott, vagy genetikai adottság.

  • Margit Slimbarszkiné László

   Nem elfelejti, mert valójában ő az sohaem volt, csak a hatalom megszerzéséhez vezető úton való szerepjáték. Színésznek elmehetne. Az a gond hogy Mo jövőjét nem a szinészkedés teszi jobbá, hanem a valóság, amitől távolt tartja magát, mivel az elég kritikus.

 • József Szimon

 • Korozs Lajos

  Hallott már valaki olyan ellenzékről ebben a ” ” országban aki nem Orbánt akarja szidni megbuktatni, hanem felelősséggel letesz egy jobb programot mint amire a jelenlegi adminisztráció képes . NEM HAZUGSÁGOT, PROGRAMOT, FELELŐSSÉGGEL !!!

  • zolij
   • Zsuzsanna Vidóczi

    Fontos kérdések, de szerintem nem ez a sorrend. A cél a jogállam újbóli megteremtése, a demokratikus Magyar Köztársaság visszaállítása, azaz a közjogilag egyébként is érvénytelen tákolmány hatályon kívül helyezése, normális, tervezhető adórendszer, a piacgazdaság beindítása, stb, stb,
    Ehhez az első lépés a jelenleg regnáló hatalom megbuktatása, a hatalom gyakorlói kerüljenek oda, ahová valók, a vádlottak padjára.
    Mindez csak összefogással sikerülhet, itt pártpolitikai marakodásnak helye nincs.

  • Ember János

   Engem kérdeztél?

   • Korozs Lajos

    Nem, csupán általános…

  • Lászlo András Vass

   Lajos bácsi! Ez az “ország” nagyon tesz bármilyen programra!Egyáltalán nem érdekli! ennek bizonyítására csak egy tény: 2014-ben a miniDuce s fideSS pártjának a programja egyetlen szóból állt: “FOLYTATJUK!” Hát ezt meg is valósították csak előtte köbre emelték vö a PuskásFerenc stadion költségvetése alig 3x-osára nőtt!

   • Korozs Lajos

    indulat nélkül: annyi a jogász ebben az országban, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, az Orbán iránti bírálatokat–an blokk a korrupcióig bezárólag- MIÉRT NEM ŐK mondják el a bíróságokon ? A facebook nevű dühöngőn úgysem dől el semmi,itt csak egymást lehet bosszantani !!!!!!!!

  • Zoltan Patai

   Amennyire tudom éppen dolgoznak rajta és egyes részei már publikusak, nem?
   A felelősséggel meg jó kérdés, mert ugye olyan “csapat” meg még nem volt itthon, de igény lenne rá.

 • Norbert Szpisják

  Ezzel a sok komcsizással szépen-lassan ki is nyírják magukat….. 😉 Azért annyira nem hülye a nép, bármennyire is azt gondolják, hogy ne látnák, hogy ha valaki más véleményen van, az szerintük komcsi! 😀 Demagóg, idióta, démonizáló viselkedés, amivel felemésztik saját magukat. Ha valaki kompromisszum képtelen, az ne akarjon országot irányítani…. 😉

  • Mihály Sarvaicz

   Elnézést, ha vitába szállok a nép szellemi állapotát illetően. A dolgok jelenlegi állása szerint a nép tényleg nem hülye, hanem sík idióta barmok tömege, különben nem valami szavazásra várna a sorsa jobbrafordításáért, hanem belefojtaná a saját trágyájába ezt a szarházi fideszes csürhét!!!

   • Lászlo András Vass

    like

   • picibabapiSzilárdné Sztojka

    Egyetértek.

 • Janos Cadik Menyus Tuza

  nem egykoron.. mert Soros és Orbán ma is ugyanannak a szabadkőműves páholynak a tagjai.. szóval ne egykorozzunk..

 • Balázs Batu

  Az álszentség mintaképe. :D:D:D:D

 • Csaba

  Istenem csak már látnám hogy egy lámpavason lógva lengedezik a haverjaival együtt.

 • krumplifazék

  Képzelem, ettől most biztos a nadrágjába csinált. Különben meg a múltban élés nem keverendő össze a történelem ismeretével, és aki a rendszerváltás környéki markánsan antikommunista SZDSZ-t nem tudja megkülönböztetni a szocikkal összebújó nihilista, országromboló SZDSZ-szel, az ritka ostoba. Ja, és Orbánnal szemben még mindig azt felhozni, hogy majdnem 30 éve Soros pénzén tanult (teszem hozzá, pár hónapig), amikor még teljesen másak voltak a viszonyok és a felállások, az az a szitu, amikor mást már nem tudnak mondani.

  • Mihály Sarvaicz

   A szavak önmagukban nem jelentenek szitkot, csak attó függ, ki mondja kire.V.ö liberalista, Soros ösztöndíjas, képviselő, pályázati nyertes, családfő, “álamfő”, vak komondor, közberuházási pályázat, saját lábon állás,stb.
   Bár elismerem, hogy a fideszes retorikában lassanként minden haladó szellemű kifejezés szitokszóvá változik.