A Momentum úgy leoltotta Orbánt, hogy pislogni sem tudott

Forrás: Index.hu

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth rádiós interjújában mit mondott a Momentumról. A kormányfő úgy fogalmazott:

a Momentum Mozgalom álomgyilkosságot követett el. Nem drágállotta, hogy egyesek olimpiai álmainak meggyilkolásával törjön be a politikába – mondta, majd hozzátette: lassan harminc éve vagyok a politikában, meghallgattam őket, ez egy új SZDSZ. Kis lökdösődés után pedig MSZP-SZDSZ-koalíció jön.

Erre a Momentum az alábbi közleményt adta ki:

Nem a Momentum kezdte az SZDSZ ifitagozataként a politikai karrierjét, hanem a Fidesz. Nem a Momentumnak voltak az SZDSZ-szel közös jelöltjei, hanem a Fidesznek. Az, hogy Orbán Viktor az SZDSZ-ről beszél, mindennél jobban bizonyítja, hogy a múltban él és politizál. Nem a jövő embere.

Bár a Momentum ezt nem hozta fel, ugyanez igaz Soros Györgyre is, akit most Orbán a Sátánnak titulál, egykoron viszont Soros-ösztöndíjjal tanult ő maga is.

60 Comments

 1. Sajnos jellemző a felcsúti jött-mentre ,hogy összehasonlít ,jelzőkel illeti aki nem nyalja a seggét ,szomorú ,hogy egy ilyen ember taníttatására költötte a pénz Soros György ,mert hogy is van kutyából szalonna sosem lesz ,a hová tartozását származását soha nem lehet kiverni a kisebbségből ,sajnos ez cigány stílus messze áll egy úriemberhez ,

 2. Már akár Orbán védjegye lehetne, hogy olyasmit vagdos más fejéhez, amiben leginkább ő érintett, vagy volt vastagon egykoron. Például, szemrebbenés nélkül komcsiz le másokat, és nem nyílik meg a föld alatta…

 3. Nekem szimpatikus a Momentum. De. Felvetődik bennem, hogy mennyibe bízhatunk bennük. Mi a garancia arra, hogy a jelenlegi rémálom nem ismétlődik meg. Anno a Fidesz nyújtott reményt, sokan rájuk szavaztunk. Hiba volt, elqrtuk.

 4. Ha nem vette volna észre, történt 1990-hez képest egy fordulat a Fideszben. Talán mert volt aki belátta, hogy az, amit az Szdsz szárnyai alatt, politikai táborába beállva csináltak, nemzetellenes, és a magyar nép ellen van. Ki is szédültek akkor belőle a fő halálpártiak. Nagy Imre kommunista volt. A moszkovita fogat tagja. De volt az életében egy pont, amikor el kellett döntenie, hogy a nemzete mellé áll vagy az ellen. Fel is akasztották ezért. Ha ön és sokan nem értik meg, hogy itt voltaképpen két erő, a Megmaradásé és a Pusztulásé áll szemben egymással, akkor marad ez a butaság, hogy aki mondjuk húszéves fiatalemberként bekapta a liberális mérgezett cumit, az tartsa azt egész életében a szájában, s pusztítsa nemzetét. Nehogy ki merje köpni, mert akkor hiteltelen lesz. Ilyen alapon a grál lovag, Hermann Göring, aki végig ragaszkodott a náci Németországhoz, Adolf Hitlerhez. Holott nekem jobban tetszettek azok a német vezetők, akik beismerték, hogy sajnos a rossz oldalon álltak és ezért vállalták a felelősséget.

 5. Orbánnál már a korai szenilitás jelei mutatkoznak! Teljesen elfelejti a húszegynéhány év előtti önmagát.

 6. Sztem aki többször vált véleményt és arcot, arra nem a Saulus/Paulus jelző illik, hanem a köpönyegforgató, vagy inkább a pávatáncos!

 7. Ez mind szép és még érthetőis lenne ha nem lopná szét az országot,nyiltan strómanok /pld Mészáros L./felhasználásával a saját és pereputtya meg gazdagodására. Az irányított igazságszolgálltatásról nem is beszélve. Úgy hogy ne védje a védhetetlent.Remélem 2018 után nem kerüli el a felelőségrevonást.

 8. Hallott már valaki olyan ellenzékről ebben a ” ” országban aki nem Orbánt akarja szidni megbuktatni, hanem felelősséggel letesz egy jobb programot mint amire a jelenlegi adminisztráció képes . NEM HAZUGSÁGOT, PROGRAMOT, FELELŐSSÉGGEL !!!

 9. Fontos kérdések, de szerintem nem ez a sorrend. A cél a jogállam újbóli megteremtése, a demokratikus Magyar Köztársaság visszaállítása, azaz a közjogilag egyébként is érvénytelen tákolmány hatályon kívül helyezése, normális, tervezhető adórendszer, a piacgazdaság beindítása, stb, stb,
  Ehhez az első lépés a jelenleg regnáló hatalom megbuktatása, a hatalom gyakorlói kerüljenek oda, ahová valók, a vádlottak padjára.
  Mindez csak összefogással sikerülhet, itt pártpolitikai marakodásnak helye nincs.

 10. Nem, akkor sem lenne szép és érthető, akkor sem lenne igaz, hogy a liberálisok nemzetellenesek lennének, és a liberalizmus pusztuláshoz vezetne. Csak hasonlítsa össze az életkilátásokat és az életszínvonalat a liberális berendezkedésű demokrata országokban, és az illiberális látszat-demokráciákban.

 11. Azt, amelyikben a bácsi, aki nem ért a közgazdaságtanhoz, olynaokat mond, hogy az olimpia akkor is kell, ha szétlopják, és gazdaságilag is biztos jó lesz az országnak? Vagy melyiket? Sok hasonló dolgot mondtak az utóbbi időben.

 12. Ezzel a sok komcsizással szépen-lassan ki is nyírják magukat….. 😉 Azért annyira nem hülye a nép, bármennyire is azt gondolják, hogy ne látnák, hogy ha valaki más véleményen van, az szerintük komcsi! 😀 Demagóg, idióta, démonizáló viselkedés, amivel felemésztik saját magukat. Ha valaki kompromisszum képtelen, az ne akarjon országot irányítani…. 😉

 13. Elnézést, ha vitába szállok a nép szellemi állapotát illetően. A dolgok jelenlegi állása szerint a nép tényleg nem hülye, hanem sík idióta barmok tömege, különben nem valami szavazásra várna a sorsa jobbrafordításáért, hanem belefojtaná a saját trágyájába ezt a szarházi fideszes csürhét!!!

 14. Ez a jellegzetes fideszes gondolatmenet! Viktor nem hagyta tovább, hogy a neo-bolse-liberális-zsidó nemzetközi maffia tegye tönkre az országot. Fogta magát és a bandáját és inkább megtette ezt ő maga, úgy- ahogy erre még nem volt példa a magyar történelemben. Ha kivenné a fejét a viktátor seggéből, ezt még akár ön is beláthatná!!!

 15. Szerintem meg szó nincs arról, hogy valamit is elfelejtene. Véleményem szerint a jelleméhez hozzáfér, hogy ma ezt mondja, holnap meg ennek az ellenkezőjét. Számára a világ legtermészetesebb dolga össze-vissza hazudozni. Vélhetően így szocializálódott, vagy genetikai adottság.

 16. Nagyon tetszik a vélemény nyilvánítása, de, és éppen egy olyan probléma a Momentum párttá szerveződése, amely nagyon sok rosszat hoz. Már az első kijelentésük, hogy ha elérik az 5%-s küszöböt, az jó lenne, mert ők is felvehetnék a 750 milliós pénz csomagot. És ez ki pénze lenne? Hát az adófizetők pénze! A másik, és ez már tömény politika, hogy a múlt összes szereplőjét összemosva a jelen párttal tolvajnak és korruptnak kiáltanák ki. Továbbá, a pártok közötti jobb és bal oldal felszámolása! Nos, ez nagy probléma, ha ez cél, mert a demokrácia egyik nagy lehetősége, hogy több párt legyen, és a kormányzó pártot a nép bármikor leválthassa egy másikra ha az szimpatikusabb. A jobb és a baloldal összemosása azon pillanatban véget vet még a látszatdemokráciának is. És egyenes irányban egy egypárt rendszer jönne létre amely hasonlatos lenne a volt Kádár rendszerhez. Ami a politikai célt nyilatkozataiban kijelentették, egy még ennél is rosszabb rendszer jönne a most levő helyére.

 17. Lajos bácsi! Ez az “ország” nagyon tesz bármilyen programra!Egyáltalán nem érdekli! ennek bizonyítására csak egy tény: 2014-ben a miniDuce s fideSS pártjának a programja egyetlen szóból állt: “FOLYTATJUK!” Hát ezt meg is valósították csak előtte köbre emelték vö a PuskásFerenc stadion költségvetése alig 3x-osára nőtt!

 18. Az a baj, hogy ami most van, az baromira nem tetszik. Nem azért, mert divat utálni, hanem úgy sz@r, ahogy van. Nagyon kis rétegnek jó. Üdv

 19. ekkora marhaságot mint “Megmaradás és a Pusztulás” rég olvastam Egyébként a magyar miniDucé-nek soha semmilyen elve nem volt a Biberach által mondotton kívül vö. “ott a haza hol a haszon” Egyébként 1993/94-ben pont azt látta be a miniNapoleón,h azon a térfélen nem jut neki “dinnyeföld”. Ennyi

 20. egy korrekció Nem “vezéreik” hanem VEZÉRük,m csak egy van ő pedig nem más mint a magyar miniDuce!!!!!!!!!!!!!!!!Ennyi

 21. Nem elfelejti, mert valójában ő az sohaem volt, csak a hatalom megszerzéséhez vezető úton való szerepjáték. Színésznek elmehetne. Az a gond hogy Mo jövőjét nem a szinészkedés teszi jobbá, hanem a valóság, amitől távolt tartja magát, mivel az elég kritikus.

 22. Még nem tuduk mennyire értik is amit ajánlanak a programjaikban, azaz van-e hozzá szakértelműk is, mert az eddigi kormányzát csak kockajáték volt, ami időnként a pirosat, időnként a kéket hozta előtérbe. Szakmailag felkészült, a népet tisztelő, annak jót és békességet akaró vezetőkre lenne szükség. Félő hogy a Momentum tagjai között erre még nem alkalmasak sokan. Mindenesetre jó lenne ha nem zilálnák szét a baloldalt, mert ők lesznek a hibásak ha 2018-ban nem tudják leváltani ezt a bagázst. (Na meg az LMP, mert az is kivonul mindenből, annak ellenére hogy ott van Hadházy aki komoly munkát mutatott fel a korrupció.infó -s leleplezésekkel). Álmom hogy egyszer a sok h.. állampolgár is és a pártvezetők, tagok is félreteszik magán sérelmeiket és ÖSSZEFOGNAK ugy hogy mindenhol csak 1, azaz 1 fő lesz akire biztosan lehet szavazni és aki biztosan a NÉP érdekeiért harcol végre. Sok pénzük nem lesz amit szétoszthatnak, mert 2020-ig szétosztották már az EU-s pénzeket, szóval nehéz menet lesz bárkinek sikerül. Lehet a Fidesz már nem is akar ezek után maradni, mert csak 2 évig érné meg neki… Ravaszak… kár hogy a baloldal nem látja tisztán.

 23. De nem ment senki akkor az utcára Mo-on. Ha ezt más országban tették volna, ott …. hát nem tűrték volna fotelben, sört kortyolgatva zúgolódva… Máshol kevesebbért is a tettek mezejére lépnek és nem adják fel amig el nem érik. Ez a h… magyarság meg mond egy viccet minden hibáról és jót röhög rajta mindenki, aztán mennek a dolgukra. Na ezért utálom a vicces magyarságot.. Mert nem vicc az életünk amiből már 25 év csak az élet romboláséval ment el. Nincs biztonság, nincs ellátás, nincs lehetőség, nincs megbízhatóság, nincs jogszerűség, illetve a jog sem az igazság oldalán áll…

 24. Hát igen az illiberális önkényuralmi rendszer.. ahol a népnek kuss Megmondják mit tehet, mit nem és ehet vagy nem… (képletesen).

 25. Már csak reménykedni lehet. Annyira undorító az, ahogy politizálnak, ahogy vagyonokat harácsolnak, ahogy szemrebbenés nélkül hazudtolják meg önmagukat, stb., hogy kizártnak tartom újraválasztásukat. Ha ez a szerencsétlen ország rájuk szavaz, akkor megérdemli. Vagy lesz egy másik nagy balhé. Kíváncsi vagyok.

 26. nem egykoron.. mert Soros és Orbán ma is ugyanannak a szabadkőműves páholynak a tagjai.. szóval ne egykorozzunk..

 27. Képzelem, ettől most biztos a nadrágjába csinált. Különben meg a múltban élés nem keverendő össze a történelem ismeretével, és aki a rendszerváltás környéki markánsan antikommunista SZDSZ-t nem tudja megkülönböztetni a szocikkal összebújó nihilista, országromboló SZDSZ-szel, az ritka ostoba. Ja, és Orbánnal szemben még mindig azt felhozni, hogy majdnem 30 éve Soros pénzén tanult (teszem hozzá, pár hónapig), amikor még teljesen másak voltak a viszonyok és a felállások, az az a szitu, amikor mást már nem tudnak mondani.

 28. Talán nem hiba részemről azt feltételezni, hogy ekkora mértékű rablást egy ember egyedül nem képes véghez vinni. Ezért a fideszes vezetőket minde vezéreknek tekintem, akiknek tudniuk kell, hogy a vezérség a felelősségrevonásnál is úgy lesz beszámítva.

 29. A szavak önmagukban nem jelentenek szitkot, csak attó függ, ki mondja kire.V.ö liberalista, Soros ösztöndíjas, képviselő, pályázati nyertes, családfő, “álamfő”, vak komondor, közberuházási pályázat, saját lábon állás,stb.
  Bár elismerem, hogy a fideszes retorikában lassanként minden haladó szellemű kifejezés szitokszóvá változik.

 30. Nem az. Cégéres gazember, nem egy nemzeti valutát döntött már be. Viszont tök szánalmas, hogy egyesek szerint a hajlott korú agg pénzember fő problémája egy a térképen alig kivehető, gazdaságilag és politikailag jelentéktelen ország támadása lenne. Adó optimalizálás okán támogat egy rakás alapítványt. Nyilván támogathatna szabadság jogokkal foglalkozók helyett teszem azt a Klu Klux Klánt is, de lehet annyira nem vevő az adóhivataluk. Viszont Viktort vagy pont a Fideszt is támogatták. Öreg hiba volt. Attól még a könyvelője ezeket is jóváírta, meg nem neki fáj.

 31. Előző választásokon a tucatnyi kamu párt, élén az ex-Fideszes feljelentő gép manus kamu Együtt pártjával is jobban szúrta a szememet, ettől még (sajnos) jogosan vagyunk gyanakvóak. A régebbi mini pártok is utólag inkább tűnnek tölteléknek, mint ellenzéknek. De a remény hal meg utoljára.

 32. Amennyire tudom éppen dolgoznak rajta és egyes részei már publikusak, nem?
  A felelősséggel meg jó kérdés, mert ugye olyan “csapat” meg még nem volt itthon, de igény lenne rá.

 33. indulat nélkül: annyi a jogász ebben az országban, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, az Orbán iránti bírálatokat–an blokk a korrupcióig bezárólag- MIÉRT NEM ŐK mondják el a bíróságokon ? A facebook nevű dühöngőn úgysem dől el semmi,itt csak egymást lehet bosszantani !!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.