Durván beolvasott Orbán Viktornak a népszerű blogger

Azért szeretem Virányi András, vagyis BANDITA blogját olvasni, mert ő nem azért ír, hogy okosakat mondjon másoknak, hanem mert ő az, aki az Orbán-kormány ötven, sőt száz árnyalatát is megtapasztalta a saját -és családja bőrén. Minden sorából az őszinte felháborodás sugárzik, vegyülve a valódi tettrekészséggel, a fotelforradalom helyetti tenni akarással. Ajánlom most figyelmetekbe legújabb bejegyzését, ahol csúnyán beolvas Orbán Viktornak.

“Volt egy álmom. Szerettem volna idős koromban a megtakarításomból megélni, ezt akkor abban a nyóc évben meg úgy hívták: magánnyugdíj. Jött egy marék fülkeforradalmár, és ellopta az egészet.

Volt egy álmom. Szerettem volna a lakáshitelem rendesen fizetni, nem családi összefogásból rendezni. Jött pár barom a hülye nyilatkozatával, és bedőlt a forint. Kösz, Kósa, kösz, Szijjártó, anyátokba szorult volna a fejetek!

Volt egy álmom. Szerettem volna a munkámból megélni, főleg az érte kapott bérből és fizetésből kijönni legalább elsejéig. Jött a kormány az új munkatörvénnyel, és egyből csökkent a fizum, már csak két napig volt elég. Nesze neked, egykulcsos adó, meg a többi f@szság.

Volt egy álmom. Ha elvesztem a munkámat, nem szerettem volna megtanulni megélni havi negyvenhétezerből. Jött a kecske Pintérrel, meg a kis Zsiga Marcell, és azt mondták, ebből meg lehet élni, (nekik naponta) én is meg fogom tanulni ezt egy egész hónapban.

Volt egy álmom. Szerettem volna a gyermekem elküldeni a nagy magyar ingyenes felsőoktatásba, de nem tudtam megfizetni az ezért járó tandíjat. Pár okoskodó pártfarok szépen elmagyarázta, mi miatt lett elzárva a szegény ember gyermeke a tudástól, és csak véletlenül nem mondták ki: Orbán Viktor nem akarja, hogy az én gyerekem okos legyen.

Volt egy álmom. Azt szerettem volna, ha beteg leszek, vagy bármelyik hozzátartozóm kórházba kerül, ne attól kellejen rettegnem, lesz-e a neki ott orvos, nővér, gyógyszer, kötszer, ellátás, fűtés, kaja. Arról nem álmodtam, a kórházakból szép kilátás lesz a stadionokra.

Volt egy álmom. Azt képzeltem, ha valaki lop, annak levágják a kezét, nem pedig kastélyt vásárol belőle, meg kisvasutat. Ha valaki meg hazudik, annak a nyelvét vágják ki, nem újságot zárnak be miatta, és lovagkeresztet kap érte.

Volt még sok álmom de…

Teljesen megértem, ha Orbán Viktor most sír az álmai miatt, és gyilkosoknak nevezi azt, aki ezt elkövette ellene. Egy olimpia miatti népszavazás bűncselekmény lenne, hiszen a hatalom akkor nem tudja az akaratát érvényesíteni az állampolgárokkal szemben. Csak annyit tennék hozzá Orbán Viktor álmaihoz: pont leszarom őket, a nyavalygása nem őszinte számomra. És éppen ideje, hogy elmenjen a büdös picsába mielőtt kitekerem a nyakát a sok hazugságért, amit nekem mondott, a sok adóforintért ami a közelében elvesztette a közpénz jellegét, és mészárosodott, rogánosodott, vajnásodott, meg a többi fideszes zsebben szépen, nyom nélkül, ráadásul ügyészi felügyelettel eltűnt.

Nekem az én álmaim voltak fontosabbak, és azokat ő vette el tőlem. És cserébe nekem még ezt meg is kellene köszönni neki. Egy vasvillával meg is teszem. Vagy egy választással.”


BANDITA többi írása itt érhető el.

 

loading...

173 Comments

 1. Szintén hasonló a véleményem a mocskos devizahiteles népírtó szemétláda mind, az egész 27 évi átverés ,2006 fejbelövetés és természetesen az elszámoltatás !
  Mindenünket felhatalmazás nélkül kiárusítottak még a balaton is arab hordáé és zsidóké lett ami persze törvénytelen ,így érvénytelen !!! Aljas Haza és Nemzetáruló népírtó magyarokat otthontalanító és méllynyomorban tartó férg maffia soros györgy és gaid pharaonos terrorista banda !!!

 2. Aszonta ez a kan-cigány “Merjünk nagyot álmodni” … De faszom se gondolta, hogy a mi álmainkat lopja el, azért hogy az övéi megvalósuljanak. !!! Ráadásul igen drágán… egy ország rokkant bele. És mint ahogy általában egy cigány, még neki áll feljebb!!!

 3. Az a baj hiába írunk, hiába minden elszolt szó és stb. Amig magyarok ezt hadjuk addig ők dőzsőlnek gazdagodnak és magasról szarnak arra mi lenne nekünk a jó. Kérdés teszünk végre valamit vagy tűrjük tovább ezt a mocskot.

 4. Azt tesszük. Egymásra hangolódunk, kiszűrjük a test, és szellemidegeneket magunk közül, és amikor idő van, tudjuk, hogy ki az ellenség.

 5. Virányi András Bandita pontokba szedve sorolja fel a rendszer, és legfőképp orbánék bűneit, amelyet az ország lakosságával szemben elkövettek. Kihagyta azonban a legelsőt és így a legfontosabbat: a ’90-es évek első felében lebonyolított NAGYRABLÁST. Természetesen minden szigorúan le lett papirososva, gyártották a nekik kedvező törvényeket. és amíg a nép (az istenadta vagy inkább istentelenül hülye) kába állapotban örömködött pl. a mezőgazdasági nagyüzemek szétbarmolásán, a rendszerváltó urakból földesurak lettek. Na és mit gondoltok, kik lettek/lesznek a zsellérek? Ahhoz, hogy egy csapat briganti a szemünk előtt lopja le az országot, ahhoz bizony kell egy olyan “demokrácia”, mint ez a mostani, ahol minden hatalom a……a rablóké, gátlástalan, becstelen törtetőké, seggnyaló vazallusoké. Fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül!!!

 6. “Az a baj hiába írunk, hiába minden elszolt szó …”

  Nem, Attila nem az a baj! Az a baj, ahogyan tesszük és amiért tesszük.

  Egy példa:

  ““Volt egy álmom. Szerettem volna idős koromban a megtakarításomból megélni, ezt akkor abban a nyóc évben meg úgy hívták: magánnyugdíj. Jött egy marék fülkeforradalmár, és ellopta az egészet.”

  Ordas hazugsággal bizonygatjuk a vélt igazunkat? Ló….sz volt nem megtakarításunk! Nem mi (te) fizettük, hanem a munkáltatónk vonta le a bérünkből KÖTELEZŐ JELLEGGEL és utalta azt a magángyugíjpénztárakba. Nem Te (mi) választottuk meg, hogy mekkora összeget és meddig, hanem TÖRVÉNYEK ÍRTÁK ELŐ, amibe neked beleszólási jogod nem volt. Ha olyan keveset kerestél, hogy a gyerekedet tízórai nélkül küldted iskolába AKKOR IS LEVONTÁK!

  Ez nem megtakarítás, hanem ADÓ, JÁRULÉK! Nagyon nagy különbség! Nem volt neked (nekünk) egy fillér megtakarításunk sem! Tudod mi volt? Évente kaptál egy akmu számlát arról, hogy mennyit fizetettt be a munkáltatód a MANYUP-ba a béredből. 2008-ban viszont a PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) és az ÁSZ (Állami Sszámvevőszék) milliókkal büntette a MANYUP-okat a pénzügy szabályok súlyos és sorozatos megsértéséért. A jegyzőkönyvek elérhetők az interneten. A munkáltatók által befizetett összegeket gyűjtőszámlán parkoltatták a személyi számlákra való kontírozással nem bíbelődtek. A törványek által előírit %-ot leemelve saját működési költségeiket fedezték úgy, mintha a befizetett pének a sajátjuk lett volna. 2009-re akkora panama bontakozott ki, hogy Bajnaiék az év utolsó parlamenti űlésnapjaiban megpróbálták a MANYUP-okat ZRT-vé alakítani, hogy elkerüljék a várható botrányt. Ha a ZRT törvény életbe lépett volna akkor a manyup tagok elveszítették volna tagi jogaikat és olyan ügyfelei lettek volna a manyupoknak, mint az áram vagy gázszolgáltatóknak a fogyasztóik. Magyarul a manyupok a befizetésekkel úgy ga(rá)zdálkodhattak volna ahogy nekik tetszik. No ezt akadályozta meg Sólyom László akkori köztársasági elnök vétőja! Arról miért nem írnak a “MEGTAKARÍTÁSAIKAT ” ??? siratók, hogy a manyupokba befizetett pénzek vagyon kezelői viszont egy kivétellel nyugati bankok voltak?

  Arról miért nem folyik vélemény csere, hogy a befizetések után majdan járó manyupos nyugdíjjárulék összegét senki sem tudta megmondatni, mert NEM LÉTEZETT A MANYUP NYUGDÍJELSZÁMOLÁIS ALGORITMUS? A törvény megalkotásakor (Horn kormány) ugyanis még nem tette kötelezővá a jogalkotó mondván, hogy az első nyugdíjakat 17- múlva kell csak kezdeni fizetni, addig van idő a kidolgozására, ráadásul ki tudja, hogy milyen kormány lesz 17 év múlva?

  Arról miért nem értekeznek a manyupokat siratók, hogy 2014-ben az EU Bíróságán a MANYUP-ok felszámolás ugyében indított perben a bíróság kimondta, hogy semmiféle lopás nem történt! A manyupok vélt károsultjai ugyan olyan nyugdíjjogokkal rendelkeznek mint azok, akik végig az állami kasszába fizettek és a nyugdíjuk megállapításakor ugyanazok a jogszabályok érvényesek rájuk.

  Végezetül száz szónak is egy a vége! Amíg ezek a vélemények tiltakozások nem terelődnek a normális kommunikáció elvárható keretei közé, amig a megnyilatkozások izzanak a mérhetetlen trátgársággal kifejezett gyűlölettől addig nem lesz megoldás, mert ugyanaz az erőszak vezérli mindet amely a jelen állapotokat előidézte.

  Mert mi van nekem is van egy álmom és az nem azonos a cikkíróéval? Lefejelnek az utcán? Leköpnek a villamoson? Szép jövő!

 7. Magánnyugdíj: nem volt kötelező megszüntetni.
  Lakáshitel:ki az a pár barom (név szerint) és miféle nyilatkozat miatt dőlt be a forint? Sorost és hasonló ge..ket ne felejtsd ki….
  Fizetés: elég szar a fizetésed, ha csak két napra elég. Nem is értem, hogy-hogy így lecsökkentette a béredet a MUNKÁLTATÓ. Hacsak nem a miniszterelnök a közvetlen felettesed, munkaadód…
  Fizetés v.2.0: légy szíves írd le ide a fizetésedet, hogy lássa mindenki, aki csak olvassa a blogot, hogy nem a levegőbe beszélsz és nem hazudsz.
  Oktatás: 2 szakma megszerzése ingyenes, valamint az első diploma is. Mi a kérdés?
  Kórház: konkrétum, konkrétum, konkrétum…..
  Lopás: pártismerőseid nyomorékként és némán léteznének, ha ez a szuper terv anno megvalósítást látott volna…..
  Saját álmom: a liberális csürhe és az ex- és neokommunista ajvékoló szarházi alakok egyszer s mindenkorra eltűnnének a politikai életből.
  Mert én meg pont ennek a múltbúl ittmaradt söpredéknek a nyavajgását nem kívánom hallani és látni.
  Az én álmaimat a kommunista világ kiszolgálói, a buziimádók, migránssimogatók, metrótolvajok, aranytartaléklopók, 240milliós simongáborok, kábszercsempész juhászpéterek, lusta fáhozkötözködők és hasonló szar alakok semmisítették meg.
  Szerencse, hogy minden eszköz megvan ahhoz, hogy kirtassék ez a szenny az országból.

 8. Ennyi hülyeséget egyedül szedtél össze, vagy besegítettek?
  Nem – NEM volt kötelező, saját alapon ment, csak a % volt kötelező, de fizethettél be többet, csak kevesebbet nem, ha már belekezdtél.
  ELLOPTÁK – mert akármerről nézzük – AZ A MI MEGKERESETT PÉNZÜNK VOLT, MEGDOLGOZTUNK ÉRTE!
  …ÉS NEM KAPTUK VISSZA A MAI NAPIG, HANEM A FIDESZNYIKESEK ZSEBÉBE VÁNDOROLT!
  Vannak ismerőseim, akik voltak olyan bátrak, hogy nem adták a megtakarításaikat – MA MÁR NAGYON SZÉP ÖSSZEG VAN A SZÁMLÁJUKON!

  Nem vagyunk kíváncsiak a hülye mantrára, amely elmebeteg szaros pofájából folyik – általad is!

 9. A fele sem igaz! Az adó nem járulék. Sok maszek magának fizette. Örökölhető, az állami nem ezért volt a mienk. Hiányozni fog a nyugdíjkasszából 3000 Mrd ez nem kérdés, tök mindegy kié volt. A kormány megzsarolta az embereket, ráadásul azóta sincs egyéni számla (gondolom nem is lesz).

 10. Nem volt kötelező. Aki otthagyta a magánnyugdíjpénztárt, az a saját döntése volt.
  Nálatok esetleg fegyveresek álltak a hátatok mögött és kényszerítettek?
  A nyugdíjkassza egyébként megvan, fogsz kapni nyugdíjat, nem kell félned emiatt.

 11. A magánnyugdíj ellopásánál mindig elfelejtik, hogy azt működtető pénztár lopta el, amikor egy csomó ember jó pénzért dolgozot atott/felügyelő bizottsági tag…stb/Sok magánnyugdíj pénztárnál felhalmozott vagyon nem maradt. Hány ember fizettek ki jelentős összeggel amikor megszűnt?Volt olyan akinek két forint jutott. Ezeket mindig ,elfelejtik az emberek. Csak vagdalkoznak.

 12. “Nem volt kötelező. Aki otthagyta a magánnyugdíjpénztárt, az a saját döntése volt.”
  Ha tehetném, ezért a beszólásért befogatnám a faszod egy repedt fatuskóba, azt leönteném petróleummal, majd miután meggyújtom, adnék a kezedbe egy életlen kést. Na! Ha levágod a faszod, az A TE DÖNTÉSED volt, SENKI NEM KÉNYSZERÍTETT RÁ!
  Ámen seggarcgeci!

 13. Mivel az állami nyugdíj megvonásával zsarlot, mérlegelni kellett melyik a több. Vagyis nem volt valós mérlegelési lehetőség.

 14. Kellemes lehet veled vitázni. No, nem mintha sok értelem szorult volna a koponyacsontodon belülre. Talán családi vonás, vagy a lobotómia sikeredett erősre……
  Mindenesetre a vakkantásod jellemez téged és minden hasonló emberhez hasonlító lényt, aki ilyesmit ír egy közösségi oldalra.

 15. Kötelezett valaki arra, hogy kilépj a magánnyugdíj rendszeréből?
  Légy szíves, erre adj választ.
  Szerintem nem bonyolult a kérdés, így a válasz sem lehet megterhelő.

 16. Ha ellopta volna nem tudta volna visszaadni. A manyup egy hosszú távú befektetés, vagyis min. 10 év. Ha előbb feltörsz bármilyen biztosítást akkor valszeg bukni fogsz. Egyébként megbántam, h nem tartottam meg!

 17. Ne Marcsi ne segits!!!!Hülyeségekkel legaább is ne! KÖTELEZŐ VOLT!!!!!!!! Tudod mit tehettél? Választhattál bizonyos portfóliók között!! De azok korckázatát nem ismerted, mert a portfólló struktúráját sem te állítottad össze, hanem ajánlták azokat. Sőt! Ha az általános gyakorlatot veszem alapul még a MANYUP-ot sem te választottad magadnak, hanem a munkáltatók ajánlották sok eseten a munkahely, a munkakör betöltésének feltételeként.
  A “MI megkeresett pénzünk volt” állítással magadat hülyítsd aranyom! Azt ugyanis nem a te és a munkáltatód közötti béralku része volt, nem te könyörögted ki a munkáltatódtól, hanem az állam törvények útján kötelezte a munkáltatót a TB ellátás munkabérbe történő besszámítására. Nekes ahhoz a világon semmi közöd nem volt! A munkáltatód kötelessége volt a munkabéredbe beszámítani és kifizetéskor azt levonni és nyugdíjjárulékként a manyup számlájára utalni. Oda viszont nem munkáltatónként, hanem egyösszegben az adott manyuppnál regisztrált munkavállalók csoportos kimutatásával utalta. Gyüjtőszámlára…
  Legalább néznéz utánna annak amire felhívtam a figyelmedet! Nem! Egyszerűbb mindjárt tagadni, csúsztatni és gyalázkodni…
  Vannak ismerőseid kezdetű mantrát add elő nekik! Tudod mi az igazi kérdés ebben a témában? Az állami nyugdíjpénztár mellett már 1998-ban működtek az ÖNKÉNTES MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK!!!!! No!! Akkor miért volt szükség létrehozni a két pillér mellett egy harmadik olyat Kötelező Magánnyugdíjpénztár amire sem rálátása sem jogorvoslati lehetősége nem volt sem a tagoknak, sem az államnak!! MAGÁN BIZNISZ VOLT!!!

 18. De ismerted a kockázatát, mivel befektetési alapként üzemelt. Volt részvénysúlyos alap nagy kockázattal, volt fele-fele részvény-kötvény alap kiegyensúlyozott kockázattal, és konzervatív alap max 10% részvényaránnyal. Ha egy befektetési alapot veszel bárhol, akkor azt nem te állítod össze SOHA sem, hanem az alapkezelő szakemberei. A munkáltató NEM VÁLASZTHATOTT neked sem alapot, sem pedig kibocsátót!! Veled kommunikált az alapkezelő mert a tied volt az a pénz. Gyűjtőszámlának hívják azt a számlát, ahová rendszeres átutalás érkezik valamely célból, ez esetben a cél, hogy megvegyék neked a következő adagot az általad választott befalapból. Vagyis a te pénzedet gyűjtötték a manyup számlán ezért ez a neve.

 19. Ezt a KÖTELEZŐ jelleget érdemes lenne körüljárni! Szerintem alapos ismeret hiányban szenvedtek! Egy bizonyos korosztályig ugyansi lehetőség volt választani az állami és a magán között! Az felett pedig igenis KÖTELEZŐ volt!!!!
  Akkor már létezett a nyugdíjrendszer második pillére az ÖNKÉNTES MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR! Még sem választhattad! Oda csak az államiba vagy a manyupba törvényszerint levont és utalt nyugdíjjárulék után a NETTO BÉR-ből fizethettél, ha akartál! AZ !!!! Nem volt kötelező!!!
  Jó lenne ha a korabeli híreket is átnéznétek mielőtt vitázni kezdetek! A Manyupokban alig volt pénz!!! A manyupok vagyonkezelői ugyanis egy kivétellel nyugati pénzintézetek voltak. A manyupok az elszámoláskor a korábban felvásárolt és a 2008-as gazdasági válság során elértéktelenedett állami kötvényeket adták át az államnak!

  http://iflgazdasag.blog.hu/2016/03/10/megszunik_az_onkentes_nyugdijpenztari_rendszer

  “Az önkéntes nyugdíjpénztárban felhalmozott vagyon ugyanolyan magánrésznek minősül, mint a folyószámládon levő pénz. Ebből a szempontból a magánnyugdíjpénztári vagyon soha nem volt a mi pénzünk. Egyszerűen játék volt a szavakkal és a köteles részt az állami nyugdíj helyett átirányították a magánnyugdíj pénztárakba. De ettől ezek felett még mindig az Állam rendelkezhetett, hszen a köteles nyugdíjrendszer részét képezték. Jogi mambojambo, de attól még így van.”

 20. Akkor nézzük a másik oldalt! Okostojás politikus ökrök EUR millió hitel fejében beleegyezett abba, hogy a magyar törvények szerint kötelezően levonásra kerülő nyugdíjjárulék ne az állami kasszába, hanem a Bokros csomag privatizáckós folyamatának részeként sebtében, mindféle hatástanulmány vagy megelőzőkutatás nélkül sebtében megreformált nyugdíjtörvény alapján MANYUP-okba utalják a nyugdíjjárulékot. Gyakorlatilag az állami nyugdíjkassza befizetéseinek több mint 70%-át. A korábbi szolidarítás alapú szociális ellátó rendszerből hiányző befizetéseket aztán a reformoknak nevezett megszorítások tervezett többletbevételeiből finanszírozták volna addig, amig az új nyugdíjrendszer “beáll”. Az első befizetéseket csupán 17 év múlva követte volna a kifizetés ugyanis akkorra lett volna nyugdíjaskorú az első befizető. Nem ismerős a struktúra? Nagyon piramis játék íze van a történetnek. A manyupok vagyon kezelői azoknak a nagy nyugati bankoknak a hazai leányvállalati voltak amelyek ennek fejében az IMF-hitelt finanszírozták. És itt bezárul a kör! Van még kérdés?:

 21. Ez az állításod nem igaz! Ha a magánnyugdíjpéntárat ott akartad hagyni annak nagyon komoly adminisztrációs és bürökratikus eljárás volt a következménye! A munkáltatók többsége pedig (valszeg részesedési okokból) ragaszkodott a “saját” manyupjához. Sok esetben ha munkahelyet változtattál akkor manyupot is váltani kellett, mert az új munkáltatódnak az érdeke így kívánta.

 22. A manyup nem hosszútávú befektetés volt, hanem egy aprópénzen megvásárolt politikai elit piramis játéka!!!!

 23. Akkor legyen: 2010 őszén Kósa Lajos: Csődben van Magyarország.(Egy példa elég?)
  38 év gyakorlat után minimálbér,jelenleg 87 ezer/hó (nettó)
  Bár két szakmám is van a Mtk lehetőséget ad,hogy a munkáltató átsorolja a munkakört ezért a tavalyi szakmunkás az idén már csak betanított melós.
  Lopás: pártismerőseim,fideszes seggnyalók egyik napról a másikra hirtelen mindenre telik,házvásárlás,felújítás stb….a sikkasztás utáni feljelentés bizonyítékokkal együtt elveszett a rendőrautóból….

 24. Akkor zárult volna be a kör, ha elkezdődnek a kifizetések. Ugyanis a beszedő-kirovó rendszert felváltotta volna a saját megtakarításon alapuló rendszer, így az állam terhei fokozatosan csökkentek volna.
  Az IMF hitelt nem kell finanszírozni, azért IMF hitel.
  A nyugdíjrendszer nem szolidáris alapú, soha nem volt az, nem is lehet. A béred után kapod. A legnagyobb baj, h a korfa öregedésével a befizetések nem fogják fedezni a nyugdíjakat. (amit most beszednek az osztják vissza most hó/hó alapon) Mi lesz ennek a következménye? Alacsonyabb nyugdíjak és/vagy emelkedő nyugdíjkorhatár. Közgazdák nem véletlenül riogatnak, és ajánlják, h havi szinten gyűjtögessen mindenki a nyugdíjas éveire.

 25. “Ez az állításod nem igaz!” Mármint az hogy ez zsarolással elért kiléptetés volt?
  Szóval az a kitétel, hogy “aki nem lép ki annak nem lesz állami nyugdíja” , az nem fenyegetés?

 26. Mindenkinek úgy írok, ahogy megérdemli. Egy agydöglött fideszgeci csak okádást érdemel. De mivel most elég finom volt az ebédem, azt sajnáltam volna rád pazarolni. Így ez lett belőle.
  Mondjuk még ez is több volt amit érdemelsz.

 27. Nem. Választ nem írt egyőtök sem. Legalábbis amit iderittyentettetek, az nem válasz. Az valami olyasmi, amit egyébként szoktatok vakkantani.
  Választ nem várok, az eddigiek alapján erre képtelenek vagytok.
  Ha köpködésre vágynék, akkor kocsmába mennék, vagy a pártotok gyűlésére.

 28. BOCSINKA… de én a FIDESZ-SS’ nem tartom se Magyarnak, se Nemzetinek, se Kereszténynek.
  A ti életutatok Orsós kan-cigány életútja.
  Kommunista-KISZ-Liberáli/fasiszta-köztörványes bűnöző-hazaáruló-zsidó faszt szopó-nemzetgyalázó féreg!!!

 29. Konkrétumra vágysz? Az egyik ismerősöm a pici lányával van már többedszerre kórházban. Most épépen 3 napja széken alszik, mert ágyat nem tudnak neki biztosítani. Elég konkrét?????

 30. A sok hülyeséged közül egyre válaszolnék: BÁRMIKOR válthattál volna MNYP szolgáltatót. Összehasonlíthattad volna a sajátodat a többivel és lehetett volna cserélni. AHogy akadtak nem kevesen, akik megtették.

  Ja, és még valami, ellopták, miközben zsaroltak! Eredetileg arról volt szó, aki nem lép vissza, az bukja a normál nyugdíja X százalékát! Arról ne beszéljünk, hogy miért is azoknak kellett jelezniük, miért nem azoknak, akik váltani akartak – ja, mert a tolvaj haverjaid könnyebben lenyúlhatták így.

 31. Nem, nem fenyegetés hanem félrevezetés! Akit be lehetett ezzel etetni! Tudniillik a nyugdíjjárulék fizetése kötelező! Ha nem lépsz ki és még él a manyup akkor ugyan miért kapnál államit? Ha pedig kiléptél a munkáltatód köteles az államiba fizetni a nyugdíjjárulékot utánad! Mi ebben a zsarolás és fenyegetés? Persze volt olyan konstrukció is, hogy beszámították az állami nyugdíj idejét is de az másról szólt!

 32. Magánnyugdíj: csak picit zsarolták az embereket pl. a normál nyugdíj nem kis részének elveszítésével…
  Lakáshitel: Kósa és Szijjártó haverod nyilatkozott érdekeset, nem is egyszer. Gondolom shortolásból kaszáltak jócskán.

  Oktatás: Nem, nem teljesen ingyenes az első diploma – az a felvételi eredményétől IS függ. De maga a felvételi rendszer is idióta!
  Kórház: sétálj be szinte bármilyen kórházba és látod a körülményeket. Rohadó épületek, omló vakolatok, siralmas állapotú kórtermek. Kevés orvos, de még kevesebb ápoló. Botrányos kaja. Sorolhatnánk még…
  Lopás: nekem sincs pártismerősöm, de látom, ahogy a narancsdroidnak hirtelen a semmiből milyen sokk lett.
  Saját
  álmom: Viki is a liberális csürhe tagja volt. De látta, hogy Benneteket könnyebb hülyíteni és váltott! Ex- és neokommunista szarházi
  alakok kapcsán nézz már körül a Fideszben!
  Egyetértünk: tűnjenek el, a közéletből, üljenek a metró ügyben tolvajok. Azonban hasonló vehemenciával beszélj, ítéld el/meg a jelenlegi rablókat is!

 33. A nyugdíjrendszer szolidáris alapú!!! Úgy látom, nem vagy tisztában néhány fogalommal. Ez esetbe a szolidáris ugyanis nem azt jelentette, hogy jóhiszemű támogatásként fizetted, hanem azt, hogy a te befiztéseidből finanszírozták a nyugdíjak kifizetését. Vagyis a nyugdíjasok abból éltek(nek) amit az aktív dolgozók befizetnek. Aztán majd ha ők mennek nyugdjba akkor őket ugyanígy finanszírozza az utókor! A Kirovó-beszedő rendszer pedig arról szól, hogy törvényben határozzák meg a fizetési kötelezettségeidet (kirovó), majd a munkáltatókat kötelezik a kirótt összeg neked történő kifizetése helyett az állami kasszába történő utalásra. Vagyis beszedik mielőtt az még nálad realizálódna!
  Az IMF hitelt nem kell finanszírozni? Óh dehogynem az IMF adja, de nem csak úgy a kormány egyszámlájára. Érdekes technikája van annak is Simor András és Oszkó Péter órákig tudna mesélni róla. Nem is annyira hitel mint “védelmi pénz”!!! 😀 A hitelt nyújtó feltételei szerinti többnyire kereskedelmi bankok a kezelői annak is. A hitelt felvevő ország vajmi keveset lát belőle, de a kamatait ő fizeti úgy, hogy évekre behatárolja a lehetőségeit!

 34. Ja nem kötelezett, csak megzsarolt, hogy ha nem lépsz ki a manyupból, akkor elveszted az állami nyugdíjat, plusz megígérte, hogy a visszalépőknek külön számlán kezelik a manyupos pénzét.
  Aztán jött az igazság, hogy akik maradtak, azok is kapják az állami nyugdíjat, és akik kiléptek, azoknak nem lesz külön számlája!
  Tehát az orbán kormány konkrétan belehazudott, az emberek szemébe, és megzsarolta a saját állampolgárait.
  Ezt teszi egyébként azóta is, de el fog fogyni a türelem!

 35. Aha! Ha te ezt egyben kiveszed kapalom emelem!

  “28. § (1) A pénztár egyösszegű kifizetést teljesít:

  a) a pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a kedvezményezett részére. (Egyösszegű kifizetés más esetben már nem lehetséges.)”

  Olvasod? EGYÖSSZEGŰ KIFIZETÉS MÁS ESETBEN MÁR NEM LEHETSÉGES!!!!

  Ha ezt sem ismerted akkor mond miért vitatkozol?
  Egyébként itt az az algoritmus amivel számolni kellett volna!!!

  Sz = h + (1-h) * 0,75,

 36. Sajnos azzal nem tudsz semmit kezdeni, hogy a megmaradt manyuposok, 6-8% kamatot realizálnak évente. Itt bukott el az a része, hogy a magánnyugdíj pénztárak felelőtlenül kezelték a vagyont. Ugye meg van hogy a Banki kamatok hol állnak?

 37. Aha! a hitelt felvevő országok vajmi keveset látnak belőle… Akkor a 2008-as válság után nem az mentette meg a forintot, hogy Bajnaiék az MNB-be rakták az IMF pénz jó részét, ami bár egyre fogy, de még mindig ott van?

 38. Ami a megmaradt manyuposoknak, most is hozza az évi5-8% kamatot, mig akik kiléptek azokat átverte az orbán kormány.

 39. Ez a bent maradtakra vonatkozik, nem a lejárt (nyugdíjba vonult) magánpénztári tagokra. Az algoritmus amit írsz szintén a bent maradtak TB és magán arányára vonatkozik.

 40. Ti fiktív adatokkal dobálóztok!!! A magánnyugdíjpénztár nem a TE bizniszed volt! Ha ezt nem vagy képes megérteni akkror nincs miről beszélni! Téged használtak fel arra, hogy az állami magán nyugdíjkasszát privatizációs céllal létrehozzák! Választhattál portfóliót! Ugyan már! Azt sem tudtátok, hogy egyik-másik kötvény vagy papír a tözsdén hol áll!!! Azt szajkózzátok amivel a manyupok beetettek benneteket a HOZAM reményében.!!!!! A nyugdíjjárulák NEM A SZEMÉLYES MEGTAKARÍTÁSOD!!!! Amit az ÖNKÉNTES MAGÁNNYUGDÍJBA befizetsz az IGEN!! A manyup viszont nem! Felhasználtak benneteket arra, hogy állami pénzeket, hogy játszanak át bankoknak!!!!!
  Az Orbán még a 2006-os választási vereségben elszenvedett sebeit nyalogatta amikor a manyupokat már milliókra büntették a pénzügyi fegyelem súlyom megsértéséért!!!! Satyala!!!!! Az ott elkótyavetyélt pénzek utáni milliós büntetéseket vajon miből fizették a manyupok? Bérmunkában mobiltelefon összeszerelést vállaltak? Térjetek már észhez az Isten szerelmére! Orbánt bőven van mivel vádolni, de a manyopokban nem volt 3000 milliárd megtakarítás! Egy részét felélték a Kanári szigeteiki csapatépítő tréningeeken, egy részét jutalomként szétosztották, amit befektettek kötvényekbe és állampapírokba azoj jó része a 2008-as gazdasági válsággal devalválódott! Matolcsinak attól ráng a szemöldöke még ma is, hogy Ő is azt hitte jó sok pénzt kapnak. A frászt. Egyetlen haszna volt a történetnek amit a sandita bandita viszont bőségesen ki is használt, az az, hogy visszakapott egy rakás állampapírt, vagyis nem kellett visszafizetnie az államnak mert olébe hullottak a lejárt papirok, Amikkel egyébként meg jobb esetbe kitörlhette a hátsóját!
  Banki kamatok! Tényleg is! Hol állnak? Nézd meg mondjuk mekkora banki kamatot kapsz a Lakáskassza előtakarékodra? Na látod! Az ugyan ez a játék! Kapsz állami támogatást ha takarékoskodsz, de a bank az állami támogatás után nem fizet kamatot! Pontosabban úgy csinál mintha fizetne, csak hát a piaci kamat felét! Vajon miért? Mi köze egy kereskedelmi banknak ahhoz, hogy téged a takarékoskodásos miatt az állam támogat? Magyarul nem te kapsz támogatást, hanem az állam vállalja át a bank piaci kamatainak egy részét. Vagyis minden megtakarított 10 eFt-od után az állam ad a bankodnak 3200 Ft-ot! Ez működött a manyupoknál is! Nem volt semmiféle elszámolás és hozam! Papiron megszerkesztett számsorok voltak amikkel befogták a szemeteket! Nézz utána, hogy hány bírósági per volt a manyupok elszámolása miatt. Nekem volt ismerősöm akinek 4,6 milliás befizetésből 750 eFt–ot írtak jóvá! Soha nem kapta vissza, mert közben megszünt a manyupja és az államiban a teljes szolgálati idejére járó nyugdíjra lett jogosult!

 41. Satyala! Azt értsd meg végre, hogy azt hozza amit majd kifizet!
  Az, hogy neked közben milyen számokat fest egy papirra barátom csak a demo verzió. Nagyon sokan most fognak pofára esni amikor azzal szembesülnek majd, hogy a befizetéseikből a manyup működési költség címen és mekkora összegeket von le! Ez történt az elszámolásnál is!!! Szép kerek számokkal altatták a gyanútlan polgárt, amikor pedig kitört a pánik zavaros számítgatásokkal próbálták mosni a szennyest! A végelszámolásnál több volt a sóhaj, mint az osztatlan öröm! Nekem mindegy! Csak bámuljátok a papírra írt szépen kerekedő számokat! Aztán amikor a kifizetésre kerül a sor ne csodálkozzatok ha de’javu érzésetek támad!

 42. Tehát azt mondod, hogy a mostani negyvenesek az állami nyugdíjból kényelmesen, élnek majd, mert visszaadták a manyupot, de aki a manyupban maradt, az rosszul jár, mert ugyan ő is kényelmesen él az állami nyugdíjból, de ha hiszek az összesküvés elméleteknek, akkor a manyup nem fog fizetni.
  Persze tegyük hozzá, hogy neked semmiféle bizonyítékod nincs a manyup ellen, csak üres szavak a fidesz védelmében, közben a manyup, továbbra is bizonyít az éves kamatokkal. Mivel határidő előtt szüntették meg, így a szerződésnek megfelelően jártak el. Ha te máshogy tudod, akkor dobj egy linket. Hmm… Ha az Orbán kormány nem zsarolja, és hazudik a szemükbe a manyuposoknak, akkor nem kellett volna a határidő előtti egyoldalú szerződés bontás miatt kevesebb pénzt kiadni.

  “mostani negyvenesek az állami nyugdíjból kényelmesen, élnek,” Remélem átjött az irónia…

 43. Te nem ezen a bolygón élsz? Ki zsarolt meg téged? Te nem tudod, hogy mit írsz.
  Senki sem kap két helyről nyugdíjat.
  Vagy állami, vagy magán.
  Ahová fizeted a díjat. A te döntésd volt, senki sm erőszakoskodott, hogy lépj ki, vagy maradj benn.
  Nem ártana a saját felelősségedet is előszedni és nem folyton fröcsögni.

 44. Nem, nem konkrét.
  Mellesleg, ha egy kórházban elfogynak az ágyak, az még nem a “mélyponton az egészségügy”, kicsit ésszel kellene már nyilatkozni.
  Képzeld, én is jártam úgy, hogy a fiam folyosón feküdt a kórházban, mert tele volt minden szoba.
  Mégsem vertem ki a hisztit, nem utáltam a kormányt, s nem szidtam az új kórházi épületben senkit.
  ÍEz, amit itt ti lebrálisok, szocialista “gondolkodással” megáldottak műveltek, az ygerekes és nevetséges. Némelyőtök még egy-két pofont is érdemelne a mocskos és bunkó megnyilatkozása miatt. Gondolom, az anyja szégyellné kicsi hülye fiát, ha látná, mennyire ostoba.

 45. Te nem ezen a bolygón élsz? Ki zsarolt meg téged? Te nem tudod, hogy mit írsz.
  Senki sem kap két helyről nyugdíjat.
  Vagy állami, vagy magán.
  Ahová fizeted a díjat. A te döntésd volt, senki sm erőszakoskodott, hogy lépj ki, vagy maradj benn.
  Nem ártana a saját felelősségedet is előszedni és nem folyton fröcsögni.

 46. Nem, nem azt mondom!

  Azt mondom, hogy a MANYUP is ugyan annak az állami törvényeknek az egyik fajtája, amely alapján a társadalombizitosítási nyugdíjrendszer működik, csak tekintettel arra, hogy befizetéseinek jelentős része piaci alapú többnyire tőzsdei értékpapír kereskedelemhez között befektetési forma, éppen ezért tartalmazza a rendszer minden deviáns elemét és kockázatát. Ha az állam szünteti meg, gyakorlatilag egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt és egyik butyor helyett a másikból köteles nyugdíjfizetésre.

  Az pedig, hogy kényelmesen megének nyugdíjasok? Igen van olyan! A vitatkozóknak többnyire fogalmuk sincs, hogy mekkora összeget fizettek nyugdíjjárulékként amíg aktívak voltak. Aztán nyugdíjasként néha érthetetlne elvárásaik vannak az állammal szemben. Pedig érdemes lenne átgondolni az aktív korúak befizetéseinek a nyugdíjasok közötti megoszlását!

  Van ebben (és mindens ilyen) rendszerben ellentmondás bőven, de nagyobb összeomlások nélkül azért fenntartható. És ez nem FIDESZ érdem! Apropó! Valószínűleg nem olvastad néhány korábbi kommentemet. Ott ugyanis eleve 2010 előtti az MANYUP-ok törvény és szabálysértő működéséről írtam. Már Gyurcsány alatt nyilvánvaló volt, hogy nagy a baj a manyupok többségének a házatáján és a PSZÁF már akkor folyamatosan büntette őket, az ÁSZ pedig folyamatosan jelenzte az akkori parlamentnek (tövényalkotó) a működési joghézagokat.

  Te folyamatosan nyomsz egy manyupos mantrát amit akkor kezdtek terjeszetni amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a bizonytalan működésük és a nagy többségében felelőtlenül és hozzáértés nélkül portfóliókban felvásárolt állami papírok és tözsdei kötvények értékei messze nem azt az eredményt hozzák, amit folyamatosan reklámoztak!

  Az alábi idézet a PSZÁF parlamenti beszámolóból való.

  “A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (a továbbiakban: PSZÁF) rámutatott arra, hogy a pénztárak működésének alapvető jellemvonása volt, hogy teljesen eltért egymástól a jogi fikció és a valóságos működés. Ez alapvetően nagyfokú bizonytalanságot eredményezett a pénztártagok számára. A jogi fikció szerint a pénztárak a tagok tulajdonában álló, önigazgató, nonprofit intézmények voltak. Ténylegesen azonban a pénztár tagjai nem jártak el tulajdonosi minőségükben, a közgyűlések, küldöttközgyűlések a legtöbb esetben nem töltötték be feladatukat, azaz a szervezet működésében nem vettek részt. Tőkebevitelre és pótlásra nem kötelesek és (nagy valószínűséggel) nem is lettek volna hajlandóak. Az, hogy ez nem okozott működési problémát, annak volt köszönhető, hogy a pénztárak döntő többségének a jogi fikcióval szembeni tényleges tulajdonosai nagy, profitérdekelt pénzügyi csoportok voltak. Ők előlegezték meg a pénztárak működéséhez szükséges tőkét, ténylegesen ők irányították a pénztárakat, s a pénztárakkal hosszú távra kötött működési és vagyonkezelési szerződések révén valójában profitot is realizáltak ebből a tevékenységből, aminek révén számukra megtérült kezdeti befektetésük. Tehát a jogi fikció és a tényleges működés minden ponton ellentétes volt egymással. Ennek eredménye az, hogy a pénzügyi csoportok esetében a pénztárak jogilag ugyan egyáltalán nem kapcsolódnak a csoporthoz (hiszen nem gazdasági társaság, így a tulajdonosi kapcsolat, szavazási, kinevezési jogosultságok, stb. sem értelmezhetők), azonban gyakorlatilag csoporttagként igyekeztek/igyekeznek működni. A jogi fikció és a gyakorlati működés nagyfokú eltérése az átlátható működés lehetőségét nagymértékben rontotta. Mindebből kifolyólag a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer nem a köz, hanem a pénztárak magánérdekét szolgálta.”

  Így talán érthetőbb!

 47. egy újabb ember, aki le van sz*rva, és ez így is marad  hasztalan időtöltés amit csinált a blogger. (szerintem)

 48. Tehát az nem zsarolás, ha a kormány azt mondja, hogy ha nem lépsz ki a manyupból, akkor nem kapsz állami nyugdíjat? És azt nem nevezed hazugságnak, vagy átverésnek, amikor utólag kiderül, hogy akik maradtak, azok ugyan úgy kapják az állami nyugdíjat? Azt nem nevezed átverésnek, hogy meg ígérte a kormány a külön nyugdíj számlát a volt manyuposoknak, majd két évnyi hallgatás után, kijelenti hogy nem lesz? Ha tetszik ha nem Orbánék hazugsággal, zsarolással, és átveréssel csalták ki a manyuposok, saját számláján kezelt pénzét. Kisbarátom! A kormánynak nem az a feladata, hogy engem átverjen, ha nem az hogy az én érdekemben kormányozzanak! Milyen kifordult értékrended van, hogy a kormány hazugságait azokon kéred számon, akiknek hazudnak, és nem a kormányon?

 49. te valószínűleg teljesen elmebeteg vagy. feltűnt ez a sok zsidózás,cigányozás néhány olyan embernek, akik téged megtalálnak két pillanat alatt és feljelentenek. Az lesz a kisebbik bajod, hogy a műanyag lakat rád rohad, a nagyobb az lesz, amikor vagy 10 általad kancigánynak nevezett rab jól seggbekúr, aztán leszopatja veled a gecis-szaros farkát és még jól meg is ver. Tudod, a zsidók sok pénzzel mindent el tudnak intézni, még ezt is. Na, ott benn aztán emberkedhetsz.Én a te helyedben csendesen eltűnnék innen! vedd ezt jó tanácsnak!

 50. Szeretnéd mi??? 😛
  Hát el kell hogy keserítselek.
  Olyan országban élek, ahol a vélemény nyilvánítás szabadsága Törvény, és nem kegy. Te seggbe-baszott fasszopó!!!

 51. te leszel nagyon elkeseredve.Amit te csinálsz az nem szabad szólás-és vélemény nyilvánítás, hanem egy vallási közösség (zsidó) és egy kisebbségi etnikum (cigány) gyalázása. Ezt a törvény bünteti anyabaszókám! A kilövési engedélyt már kiadták rád. Majd a bíróságon nagyon vigyázz a 8-10 cigány gyerekre, akik majd megkérdeznek tőled egyet mást…aztán erőlködhetsz. Te szabályos elmebeteg vagy, tőled butább ember itt még nem igen fordult meg…Már tudják ki vagy és hol laksz! Vigyázz, mert itt a vég!

 52. Ébredj már fel! nem Soros György és a “többi” fóbiád vette el az álmainkat és a pénzünket, hanem az elmebeteg miniszterelnökünk. úgy hívják, hogy Orbán Viktor. na őt kell számon kérni.

 53. Fentieket a fidesz pártkönyvéből másoltad ki? mert nagyon brosúra szaga van…jól hangzik, de távol áll a valóságtól. de ha neked ez a jó, akkor csak szopogasd őket, majd meghálálják neked….

 54. Figyelj, sem liberális, sem kommunista, sem egyéb nem irányultságú nem vagyok. Csak látom, hogy mi zajlik az országban Engem nem vakítanak meg a hülye plakátok a működő reformokról, amik nem mellesleg nem is léteznek. De nagyon egyszerű: ha neked ez tetszik, akkor menj és szavazz rájuk, de h ogy ki érdemelne meg egy-két pofont, arról lehetne vitatkozni. Az én meglátásom szerint pontosan a fideszesek agresszívak, mocskolódók, komcsizók, zsidózók és cigányozók. – és aki ezt nem teszi, azt rögtön meg is cimkézik ‘ballibsinek”. Úgy, hogy fejezzük be ezt a beszélgetést, mert úgy gondolom nincs egymásnak több mondanivalónk.

 55. Kedves Marcsi, ameddig én aktív dolgozó voltam, meg sem kaptam a fizetésemet a levonások előtt. Nem volt választható sem a %, sem a pénztár, ahová fizetni lehet. És most mégis van pofájuk a fiatalokat a nyugdíjasok ellen uszítani, hogy mi bkerülünk sokba. Hát közlöm, hogy mi kfizettük 40-50 éven keresztül. Talán azokat klellen számon kérni, akik ellopták!!!!

 56. Nagyszerű ötlet, bár én nem kértem tőled, hogy bármit is írj. A te döntésed volt, hogy beszállsz a vitába. Ezt egyoldalúan nem lehet lezárni, demokratikusan legalábbis.

 57. További értelem nyílt, egy blokkal több. Sajnálom, de ez nem vitatkozás tárgya, sőt, ez semmi.
  Köpködésre vágyók menjenek pl. egy romkocsmába.

 58. Mondatot nagybetűvel kezdünk, minden esetben. Első osztályos anyag.
  Írásod, “hozzászólásod” nem vita témája.
  lásd fentebb, köpködés címszó alatt.

 59. Kár volt ezt ilyen hosszan ragozni. Elég lett volna annyit írni: mindenki gazember!
  S ettől megnyugszol.

 60. És mennyi volt a minimál bér a szoclib kormányok alatt? Ma már senki nem tagadja hogy 2010ben a csőd szélén tántorgott az ország, egy lapon tartották nyilván Görögországgal, és azt találgatták melyi csődöl be hamarabb. A pletykákat meg hagyjuk. Ott volt ahol mondták ugye??

 61. A magánnyugdíj nem a saját megtakarításod. Önkéntes nyugdíjpénztári tagként viszont mondhattad volna ezt. De a közösbe befizetett díjakat a sajátodnak akartad tudni, ez pedig a többiekkel szemben lopásnak számít. A felosztó-kirovó rendszerben csak az egyéni megtakarítás az emberek sajátja. Szóval nagy szélhámos vagy, te bandita és kellően ostoba is. Meg csaló is.

 62. Tündököl az ellenzék, világgá kürtöli, milyen szókinccsel és értelmi szinttel rendelkezik. Szánalmas…

 63. Konkrétan: MDF, Kisgazda Párt, SZDSZ, Fidesz és az önmagát szocialistának hazudó MSZP. És persze ki ne hagyjam a háttérben lapuló igen keresztény, pénzéhes egyházakat, és az ugrásra kész, mohó finánctőkét.

 64. Arra gondoltam, ki volt kormányon akkoriban? A Fidesz biztosan nem, hogyan tudott volna rabolni ellenzékben??? Szegénykém, óriási a vörös köd a fejében…

 65. Maga tényleg ilyen sötét? Nem látja a rendszerváltást kiváltó okokat, nem látja a legegyszerűbb összefüggéseket. Nem látja, hogy a “kollégisták” és hozzátartozóik hogy jutottak zsíros lehetőségekhez a rendszerváltós szerepükért. A tetejében a rövidtávú memóriájával is nagy baj van, mert nem emlékszik, hogy mit művelt a fidesz horda 2002 és 2010 között, pedig akkor ellenzékben volt.

 66. A baj az, hogy élsz. Még nagyobb baj, hogy írogatsz is. Hibásan, de nem futja több a 3 általánosból, ami az első osztály, volt háromszor ismételve.

 67. Amikor ezt kihirdette,hogy “merjünk nagyot álmodni”,ő csak saját magára,meg a pereputtyára gondolt.Őróluk szól ez kezdettől fogva,ők álmodnak nagyokat maguknak,-a MI PÉNZÜNKBŐL!

 68. This is a very good tip especially to those new
  to the blogosphere. Brief but very precise information… Thanks for sharing this one.

  A must read article!

 69. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own blog and was curious what all is required to get set up?

  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.

  Many thanks

 70. Undeniably consider that which you stated. Your favorite justification appeared to be at the internet the easiest thing to bear in mind of. I say to you, I certainly get annoyed whilst people think about concerns that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the highest and outlined out the entire thing with no need side-effects , other people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 71. We are a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your web site provided us with useful information to work on. You have performed an impressive process and our entire community can be thankful to
  you.

 72. Currently it sounds like Expression Engine is the preferred blogging platform out there
  right now. (from what I’ve read) Is that what you
  are using on your blog?

 73. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to
  assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 74. Thank you, I have recently been searching for info about this topic for ages and yours is the
  best I’ve found out so far. However, what
  in regards to the bottom line? Are you certain in regards to the source?

 75. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I
  had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to
  everything. Do you have any tips and hints for beginner blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 76. Hello! This post couldn’t be written any better! Reading this
  post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read.

  Thank you for sharing!

 77. I simply couldn’t depart your web site before suggesting that I actually enjoyed the usual information an individual supply to your visitors?
  Is gonna be back steadily in order to check up on new posts

 78. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and all. But think of if you added some great visuals or
  videos to give your posts more, “pop”! Your content is
  excellent but with images and clips, this website could certainly be one of the very best in its field.
  Very good blog!

 79. Thanks for a marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you happen to be a great
  author.I will always bookmark your blog and will come back later on. I want to encourage you to definitely continue your
  great work, have a nice evening!

 80. An intriguing discussion is definitely worth comment.
  There’s no doubt that that you ought to write more about this issue,
  it might not be a taboo matter but typically people don’t speak about such issues.

  To the next! Cheers!!

 81. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here.
  I did however expertise a few technical points using this web site, since I experienced to reload the
  website many times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage
  your high quality score if ads and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my email and could look out for much
  more of your respective intriguing content. Make sure you update
  this again very soon.

 82. Hello, Neat post. There is a problem together with your
  website in web explorer, may check this? IE nonetheless is the
  marketplace chief and a big element of folks will leave out your excellent writing due to this problem.

 83. I think that is one of the such a lot significant information for me.
  And i am satisfied reading your article. However wanna remark on few basic things, The web site
  taste is ideal, the articles is really excellent
  : D. Good activity, cheers

 84. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
  own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you
  had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published.