Meglépték a fideszesek: aljas módon cselezik ki a népszavazást

Miután a szükségesnél jóval több aláírást gyűjtöttek össze, és adtak le a Választási Irodánál a momentumosok és a demokratikus ellenzéki pártok, a Fidesznek újabb módszert kell kitalálni arra, hogy ne égesse be saját magát. Épp emiatt vette elő a csodafegyverét, ami tulajdonképpen nem más, csak mismásolás, mégis megpróbálják észérvekkel megmagyarázni.

Ha emlékszünk rá, egy olimpiáról szóló országos népszavazási kezdeményezést már elkaszált a Kúria most Bánki Erik az ATV-ben mégis inkább országos népszavazásról beszélt.

A televízió Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott a fideszes politikus:

“Azt érdemes megvitatni, hogy ez csak Budapest döntése-e. Én azt gondolom, hogy nem. Tehát, ha odáig eljutunk, hogy erről népszavazást kell kiírni, akkor azt érdemes megfontolni, hogy Magyarország egészét érintő népszavazás kell kiírni. Hiszen bár a fejlesztések jó része Budapestet érintik, mégis csak a nemzeti költségvetést terhelik bizonyos kiadások. És azt gondolom, hogy ez ügyben érdemes megkérdezni az egész ország véleményét. Akár nemzeti konzultáció, akár népszavazás formájában”.

Csak néhány kérdés hozzád, kedves Erik:

  • Amikor a pultoknál fagyoskodtak az aktivisták, hogy aláírásokat gyűjtsenek, te hol akartál nemzeti konzultációt, vagy népszavazást?
  • Ugye nem akarod bemesélni, hogy a Fidesz által ellenőrzött, méregdrága konzultációs ívekre fogtok majd hivatkozni, amikor a lakosság úgy dönt, hogy akar olimpiát? Mivel ezeket az íveket nem a Választási Iroda vagy a Választási Bizottság ellenőrzi, hanem TI magatok.
  • Szerinted ki az, aki lenyeli, hogy ti ezt valóban így gondoljátok, mikor egy rohadt szót nem szóltatok az aláírásgyűjtés során?

Elmentek ti a búsba!


Oszd meg ezt a cikket, ha te is egyetértesz azzal, hogy népszavazást kell kiírni, nem pedig nemzeti konzultációt!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata