Meglépték a fideszesek: aljas módon cselezik ki a népszavazást

Miután a szükségesnél jóval több aláírást gyűjtöttek össze, és adtak le a Választási Irodánál a momentumosok és a demokratikus ellenzéki pártok, a Fidesznek újabb módszert kell kitalálni arra, hogy ne égesse be saját magát. Épp emiatt vette elő a csodafegyverét, ami tulajdonképpen nem más, csak mismásolás, mégis megpróbálják észérvekkel megmagyarázni.

Ha emlékszünk rá, egy olimpiáról szóló országos népszavazási kezdeményezést már elkaszált a Kúria most Bánki Erik az ATV-ben mégis inkább országos népszavazásról beszélt.

A televízió Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott a fideszes politikus:

“Azt érdemes megvitatni, hogy ez csak Budapest döntése-e. Én azt gondolom, hogy nem. Tehát, ha odáig eljutunk, hogy erről népszavazást kell kiírni, akkor azt érdemes megfontolni, hogy Magyarország egészét érintő népszavazás kell kiírni. Hiszen bár a fejlesztések jó része Budapestet érintik, mégis csak a nemzeti költségvetést terhelik bizonyos kiadások. És azt gondolom, hogy ez ügyben érdemes megkérdezni az egész ország véleményét. Akár nemzeti konzultáció, akár népszavazás formájában”.

Csak néhány kérdés hozzád, kedves Erik:

 • Amikor a pultoknál fagyoskodtak az aktivisták, hogy aláírásokat gyűjtsenek, te hol akartál nemzeti konzultációt, vagy népszavazást?
 • Ugye nem akarod bemesélni, hogy a Fidesz által ellenőrzött, méregdrága konzultációs ívekre fogtok majd hivatkozni, amikor a lakosság úgy dönt, hogy akar olimpiát? Mivel ezeket az íveket nem a Választási Iroda vagy a Választási Bizottság ellenőrzi, hanem TI magatok.
 • Szerinted ki az, aki lenyeli, hogy ti ezt valóban így gondoljátok, mikor egy rohadt szót nem szóltatok az aláírásgyűjtés során?

Elmentek ti a búsba!


Oszd meg ezt a cikket, ha te is egyetértesz azzal, hogy népszavazást kell kiírni, nem pedig nemzeti konzultációt!

293 Comments

 1. Úristen, 100-milliárdos média-kampány lesz, majd olimpia a gdp 10%-a tervezetten, de a liget projekt a 30-szorosába kerül már most a tervezettnek….

 2. Abnormális megnyilvánulása előtt egyeztetett kedvenc főnökével és mindenkivel aki szerint az Olimpia Budapest ügye ?

 3. A Nemzeti Konzultáció —EDDIG IS ” CSAK ” ELCSALT PÉNZKÖLTÉS VOLT Teljesen ellenőrízhetetlen és CSAK igen választ vettek figyelembe !!!!! Vajon miért lenne ez az olimpia esetében másképp. Keresik a lehetőséget a csalásra . NEM konzultáció kell hanem NÉPSZAVAZÁS !!!!
  Végre érezzék már azt hogy ,VESZTETTEK !!!!!!!V.É.G.E . számukra !

 4. Amikor engedélyezték, a budapesti népszavazás mellett az volt az érv, hogy a város pályázott.
  A Momentumosok elfogadták a kormány játékszabalyait, a kormány tartsa be a saját maga által felállítottat:

 5. A fidesz már bizonyította (volna),hogy mit ér az érvénytelen népszavazás,a kvóta elleni esetben is.Orbán 3millió360ezer szavazónak megígérte,hogy közjogilag hiába volt érvénytelen a népszavazás,ő akkor is az alaptörvény módosításával törvénybe iktatja azt.De nem tette a mai napig sem ! Pedig csak a letelepítési kötvényeket kellett volna és kellene most is megszüntetni, mert a Jobbik jogosan nem szavaz meg hazugságokat ! Egyszerre pénzért csábítani ide a bevándorlókat és törvényben meg tiltani a beengedésüket ,ez képtelenség. Ezért nem a Jobbik csapta be az embereket,hanem orbán és a fidesz !!! Ezek után hogy lehet hinni orbánnak vagy a fidesznek ? Hazudnak,ígérgetnek,letagadnak,nem teljesítenek, – ez a fidesz !!! Egy mocsok banda !

 6. Szarnak fideszék az olimpiára. Csak azért a pénzért kapálóznak amit el lehet lopni a beruházásokból.

 7. Ne legyünk naivak azt a pénzt akkor is ellopják, ha nem lesz olimpia. Ha országos népszavazás rendeznek, akkor az 100%, hogy érvénytelen lesz. Akkor pedig azt mondják majd, hogy a nép akar olimpiát.

 8. Tahó! nem jutott eszetekbe mégis vagy 3 éve, hogy meg kéne kérdezni az embereket is? Most kapkodtok? Nincs nemzeti kiírás, nincs olimpia. Világos , faszfej?

 9. Mondjuk tényleg nem ártott volna, országosan aláírást gyűjteni.
  Ugyanis több nagyobb vidéki város és környéke FIDESZ-fan.
  -És még az sem kizárt, hogy esetleg átviszik Miskolcra, vagy Debrecenbe az olimpiát…
  -A FIDESZ-t és csőcselékét ismerve, ezek bármire… BÁRMIRE!!! képesek.
  Sajnos ezekből már ezt is ki lehet nézni…
  Úgy kell nekik az olimpia mint egy falat kenyér.
  Véleményem szerint, pedig, ez az olimpiásdi megérett egy jelentős reformra.

  Sajnos ez a nemes eszme is lesüllyedt az Oszkár, a Nobel (és egyéb nemes díjak) szintjére …-már ezen díjak körül is régen ott lebzsel a liberális pénzvilág. !!! Egymásnak osztogatva ezen nemes díjakat.!!!
  Tehát.
  Dobják össze a pénzt azok az országok akik sportolókat delegálnak.
  (Ugyanis egyre több elhagyott, és lepusztult olimpiai “falu” bizonyítja, hogy csak a beruházásban résztvevő cégek érdekeltek az olimpia megrendezésében, mert nyereséggel csak’ ők szálnak ki az egész “ügyletből”)
  Nyilvánvaló hogy ezzel jelentősen megálljt lehetne parancsolni a korrupciónak, mivel a rendező országnak el kéne számolnia a rá bízott pénzekkel.
  Egyszerű, mint a pofon.
  Mert egy csomó élősködő kiesne a pikszisből.

 10. Ha Orbán lett volna a mini Napóleon (Bödőcs) akkor a waterlooi csatát is győzelemként propagálná…

  Ennyit erről a köztörvényes cigány-bűnözőről…

 11. A konzultációra azt mondanak ami nekik jó.Ha egy ivsem megy vissza akkor is azt mondják,hogy egymillió ember mellettük áll.Ezt csak ök ellenörzik a saját száj iz szerint.Szemetek,már farolnának kifele,mert bukta van,és ezt nem birják elviselni!

 12. baszhatja köz utálatnak örved Viktor és a rabló bandája , mehet a picsba elbukjak a népszavazást bár hogy is szertanének csalni, megélhetés tisztességes béreket nyugdíjakat szarháziak !!!!

 13. Nem írom, hogy kedves Erik, mert undorítóak vagytok!Amikor az országos népszavazás átment egy repedt sarkú kezdeményezésére csodák csodájára, a jogi torzó Kúria is átengedte! Sunyiba röhögtetek,mert tudtátok, hogy az a luvnya nem fogja az ilyenkor már pitiánernek tűnő kötelességét az ívekkel kapcsolatban teljesíteni határidőre és elbukik a népszavazás! Nem kellene inkább azt mondani, hogy elnézést, megpróbáltunk blöffölni,de mégsem jött be, vissza lépünk! Gazdasági bűncselekményt követtek el, ami meg még inkább elítélendő, merényletet kilenc millió 800 ezer magyarral szemben!Az országos népszavazáson még biztosabb a bukta! Mit gondolsz, ez az ügy csak Budapest fejlesztését szolgálja most szerintetek 3000 milliárdért. Ami biztos, hogy a duplája lesz! EU-s pénz nincs , a NOB nem finanszírozza a létesítmény kialakítást, a bonyolítási költségek egy elenyésző részét finanszírozza csak a jövőben! Hát mi a jó édesanyátokat gondoltok, a vidék annyira hülye, hogy támogassa Budapest fejlesztését a vidék meg közel tíz évig sehol az országban egy utcát sem tud felújítani? Már most mindenhol gond van az utcákkal, mert eddig sem sok jutott rájuk, pedig “Magyarország erősödik!”! Kit néztek hülyének!?

 14. Azt hiszem, Bánki a Kúriának nyomott oda egy tockost. Kérdés, hogy a bírói testület következetes marad, vagy hülyét csinál magából. De én örülök neki, ha országos lesz a népszavazás, akármi lesz is a vége.

 15. Ezek a gyerekek nem hülyék, hallgattak, hogy mennyi van már, úgy csináltak, mintha baj lenne a darab számmal!Aztán pénteken bejelentették, hogy mennyi lett aztán az Orbántól a Tarlósig tele rottyantották a gatyájukat! Most igazi szarháziak!

 16. Azért azt elhiheted, hogy sokan inkább a kezünk leszáradását választjuk ahelyett, hogy a Jobbikra szavazzunk. Az más kérdés, hogy egy koalíciós alkotmányozó nemzetgyűlést el tudnék fogadni, de csöbörből csak nem ugrom vödörbe!

 17. Konkrét érv, Anyád hülye gyereke? Választ köszönöm! Ha tinó maradsz,akkor csendesedj el inkább bunkó paraszt…

 18. Mivel a kúria egyszer már jogerős döntést hozott,hogy az olimpiáról NEM lehet országos népszavazást rendezni ezért nem is kell emiatt pánikolni.Hiába beszélnek egyes agyhalott képviselők ilyen ötletekről!

 19. A hatalom székében mindég forradalmárok ülnek. 89-ben is a forradalmárok hülyítették a népet. Na és mi lett belőle. Ezek is csak feudalizmust akarnak erőltetni a népre, mint az összes többi. Semmi épkézláb értékelhető programjuk sincs. Kutyából nem lesz szalonna. Így jár az a társadalom ahol az állítólagosan szabadon választottak, nem a választóikat, hanem a saját önös érdekeiket képviselik. Miközben mindég a határon kívülre nyalnak. Húsz évig csak ezt készítették elő, most meg úgy tesznek, mintha fel lennének háborodva. Az egész csak népbutító megtévesztésen alapuló, nagy hűhó a semmiért. Mi is volt az aláíró ívre írva? Mit is írtak alá? Tessék már azt is reklámozni! Ajánlom olvasásra a FÁMA 2008 című írásomat a http://velemeny2.blog.hu oldalon. TENGERPICI 2017.02.21. https://uploads.disquscdn.com/images/881d888347ee8cb1cdb5cd540fbadabb84d696fb8a9424d5b19c44822d605b63.jpg

 20. ki ez a holdkóros aki nem bírja elviselni ismét a vereséget? gondolja majd ő megoldja a problémát, jól benyal a csuti mocsoknak

 21. Vicceltek?? Az össze-vissza nyilatkozgatás kidolgozott kommunikációs stratégia. leszűrik a reagálásokból a legkisebb ellenállás irányát és a főnöknek már csak arra kell mutatni, s egy óra múlva már minden fityisz azt böfögi fel.

 22. Palika! Hány migránst fogadsz be? Választ köszönöm! Jaj Ember! Legyen már érveid…Egy szégyenek vagytok…

 23. Hát ez nem jött be faszkalap. KURVA messze vagyok a fidesztől.
  Meg a jobbiktól, meg úgy az összes szarkupac barompárttól. Sajnálom hogy ezt tőlem kellett megtudnod.
  Majd ha legközelebb osztják az észt, tessék kétszer is sorba állni, hátha jut valami kis aprólék….

 24. végtelenül sajnálom, h nem tok a kedvedre tenni… ezzel együtt: tényleg hülye vagy. Ülj le, mielőtt leversz vmit!

 25. Népszavazás kell, nem “nemzeti konzultáció” néven futó bohóckodás! Ezzel a sz@rral HITELES eredmény nem mutatható ki, mert nem ellenőrzi senki. Azt meg tudjuk, hogy ez a banda mire képes!

 26. Addig összevissza dumálnak, míg ki nem derül, hogy megvan e népszavazáshoz szükséges aláírás. Bár meglepne, ha közel felét érvénytelennek minősítenék, de ezek ebben reménykednek.

 27. Igazad van a jobbikra való szavazás ügyében, de ugyanez a helyzet a fidesszel is. Ezen kívül Vona több hiteles és hasznos dologgal állt elő, mint a fidesz a 7 év alatt. Attól, hogy nem választanánk a jobbikot, el kell ismerni, hogy vannak jó kezdeményezéseik.

 28. Szerintem nem lenne az országos népszavazás érvénytelen, de akkor nagyobb esélye lenne a megrendezésnek. Ezt ismerték fel (jó sokára). Az eddigi összes közvélemény kutatás azt mutatta, hogy Budapesten a legelutasítottabb az olimpia (65-68 %), de országosan kb.51-52 % az elutasítottság.

 29. Egy feltételezéshez (nem lesz sikk idiótának lenni néhány éven belül) milyen érveket szeretnél? Érv lehet, hogy csak mostanában szokás büszkeséggel prezentálni az ostobaságot és a műveletlenséget. Remélem, előbb-utóbb helyreáll a világ rendje.

 30. Migránsokat a magyar gazdaság akar, és a pénzért állampolgárságot kínáló valakik. A menekültek (mert a háborús övezetből érkezőkre ez a helyes kifejezés) érkezését senki sem akarja, mint ahogyan egy vörös hajú, három fülű gyerek sem a szülők álma. De ha már megérkezett, nem dobjuk a kukába. Legalábbis kultúrnépeknél így szokás. És igen, tényleg idétlen volt a megjegyzésed.

 31. Sokan még azt sem tudják, hogy a MOMENTUM nevű mozgalom úgy mint a fütyögető Juhász Péter is rajta van a Soros György által támogatottak listáján. Bizony ők az olimpia ellen nem szakmai hanem politikai érveket hoztak fel. Ezek a fiatalok semmitérő, külföldről fizetett ügynökök akik képesek a hazájuk és a népük ellen aknamunkát folytatni.
  Szégyenletes dolog ahogyan akadályozzák az országuk ugrásszerű fejlődését, az emberek jólétét.

  Másrészt az olimpiával a legnagyobb probléma, hogy nem a korábbi népnyúzó, MSZP-SZDSZ kormányok találták ki. A hazai és külföldi álbaloldalil, liberális és balliberális médiák most is mindent kiforgatva, hazudozva és gátlástalan módon a FIDESZ-t teszik felelőssé, hogy nem lesz olimpia. A hatalomra kiéhezett és gyűlöletkeltő ellenzéki pártok pedig erkölcstelenül most is köpönyeget fordítottak és az olimpia ellen dolgoznak.

 32. A magyar nép olimpiát akar, csak a megkorrumpáltak és liberálfasiszták nem akarnak olimpiát, mert nekik az ellenségük a fejlödés. Minél fejletebb az ország annál nehezebb lopni !

 33. Ne felejsd el, kitudodott az igazság, amit korbban mi sem tudtunk! A momentum becsapta az aláirókat, nem modnta el, hogy a NOB beszállt volna az olimpia rendezésébe 3000 milliárd forinttal, ezt a pénz most elveszitjük, de a létesitmények 90%-át olimpia nélkül is meg kell valósitani. Erről hallgatott a momentum, mert csak igy tudta átverni az embereket. Azt javaslom, hogy a momentummal kell befizetettni ezt a kieső 3000 milliárd (10 milliárd euró) pénzösszeget.

 34. Úgy gondolják hogy csajagarocsogen élő parasztokat könnyebb megvezetni es hazugsaggal rávenni h az olimpia mellett szavazzanak. A parasztokat jó értelemben írtam

 35. Ezt honnan vetted?
  A NOB valóban adott volna valamicskét, de nem 3000 milliárdot a költségekbe, de cserébe elvitte volna a nemzetközi tévés közvetítések jogdíját ami sok nagyságrenddel több mint amennyit adott volna.
  Az olimpiára megvalósítandó sportlétesítmények utána itt maradtak volna kihasználatlanul és fenntarthatalanul és úgy menének tönkre mint ahogy már tönkrementek Rióban, Barcelonában, Athénban, stb. Az egyéb – pl közlekedési – létesítmények kimondottan egy néhány hetes rendezvényre koncentrálva és célzottan épülnének amik nem illeszkednének a főváros mindennapi életébe tehát azok is kihasználatlanok lennének. Ezekről a Momentum az aláíró pultoknál beszélt azoknak akik hajlandóak voltak meghallgatni.
  Viszont sem a maffiaqrmány sem a MOB sem a MOB, sem taplós elvtárs nem beszélt arról, hogy az egész egy hazugsághalmazon – a PwC tanulmány- alapult.

 36. Can I simply just say what a comfort to find somebody who genuinely knows
  what they’re discussing on the net. You certainly understand how to bring a
  problem to light and make it important. More and more people really
  need to read this and understand this side of the story.
  I was surprised you aren’t more popular given that you certainly possess the gift.

 37. Usually I don at learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice article.

 38. We stumbled over here by a different website and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web page for a second time.

 39. Thank you for another excellent post. Where else could anybody get that kind of information in such a perfect way of writing? I ave a presentation next week, and I am on the look for such info.

 40. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I know it was my option to read, however I really thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly repair in the event you werent too busy in search of attention.

 41. I was very pleased to find this website. I wanted to thank you for your time for this wonderful post!! I definitely enjoy reading it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 42. This blog post is excellent, probably because of how well the subject was developped. I like some of the comments too though I would prefer we all stay on the suject in order add value to the subject!

 43. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I ave been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

 44. You made some respectable factors there. I seemed on the web for the difficulty and located most people will go together with together with your website.

 45. Please let me know if you are looking for a article author for your blog. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off,

Leave a Reply

Your email address will not be published.