A külföldi sajtó szerint Orbán Viktor haragja keményen fog lesújtani: na, vajon kire?

MTI Fotó: Kovács Anikó

Kezdhetünk félni, bár ezt már akkor is tudtuk, amikor elkezdődött a mozgolódás. Aki nincs velünk, az ellenünk van – azt gondoltuk, hogy ez a mondás már idejétmúlt, de az Orbán-kormány visszahozta, és nemcsak mi figyelünk fel rá, hanem a külföldi sajtó is.

Orbán Viktor kormánya nagy valószínűséggel nem fogja vállalni az éles konfrontációt az emberekkel, és várhatóan elveti a budapesti olimpia gondolatát, amit eddig nagy erővel népszerűsített – írta a cseh Hospodárské Noviny. A lap viszont hozzátette, a Fidesz nem nézi majd tétlenül a Momentum Mozgalom új ellenzéki erővé válását.

A nagyobb ellenállás esetén, mint például az netadó vagy a vasárnapi nyitvatartás ügyében, “a kormány eddig mindig meghátrált” – írta Martin Ehl, a Hospodárské Noviny külpolitikai rovatvezetője az Olimpia mint a választásra való felkészülés próbája című írásában.

A szerző szerint függetlenül attól, hogy Orbán Viktor meghátrál-e vagy sem, az olimpiai kampány fokozatosan választási kampánnyá alakul, mégpedig mindkét oldalon.

A Momentum Mozgalom ugyanis nem titkolta, hogy nem egyszeri használatra alakult, és új ellenzéki erővé szeretne válni – tette hozzá.

“A Fidesz, amely uralja az államot és a közélet nagyobbik részét, azonban nagy valószínűséggel nem fogja mindezt tétlenül nézni. Az olimpia körüli vita így talán egy, a vártnál élesebb választási kampány előjátéka” – írta Ehl.

Ma az Ellenszélen is írtunk róla, hogy a Fidesz már elkezdte a saját olimpiai kampányát, és nem véletlenül nem mondott véleményt az aláírásgyűjtés ideje alatt, ugyanis nagyobb dobásra készül.

Arról, hogy pontosan mire, ezen a linken olvashatsz.

loading...