A külföldi sajtó szerint Orbán Viktor haragja keményen fog lesújtani: na, vajon kire?

MTI Fotó: Kovács Anikó

Kezdhetünk félni, bár ezt már akkor is tudtuk, amikor elkezdődött a mozgolódás. Aki nincs velünk, az ellenünk van – azt gondoltuk, hogy ez a mondás már idejétmúlt, de az Orbán-kormány visszahozta, és nemcsak mi figyelünk fel rá, hanem a külföldi sajtó is.

Orbán Viktor kormánya nagy valószínűséggel nem fogja vállalni az éles konfrontációt az emberekkel, és várhatóan elveti a budapesti olimpia gondolatát, amit eddig nagy erővel népszerűsített – írta a cseh Hospodárské Noviny. A lap viszont hozzátette, a Fidesz nem nézi majd tétlenül a Momentum Mozgalom új ellenzéki erővé válását.

A nagyobb ellenállás esetén, mint például az netadó vagy a vasárnapi nyitvatartás ügyében, “a kormány eddig mindig meghátrált” – írta Martin Ehl, a Hospodárské Noviny külpolitikai rovatvezetője az Olimpia mint a választásra való felkészülés próbája című írásában.

A szerző szerint függetlenül attól, hogy Orbán Viktor meghátrál-e vagy sem, az olimpiai kampány fokozatosan választási kampánnyá alakul, mégpedig mindkét oldalon.

A Momentum Mozgalom ugyanis nem titkolta, hogy nem egyszeri használatra alakult, és új ellenzéki erővé szeretne válni – tette hozzá.

“A Fidesz, amely uralja az államot és a közélet nagyobbik részét, azonban nagy valószínűséggel nem fogja mindezt tétlenül nézni. Az olimpia körüli vita így talán egy, a vártnál élesebb választási kampány előjátéka” – írta Ehl.

Ma az Ellenszélen is írtunk róla, hogy a Fidesz már elkezdte a saját olimpiai kampányát, és nem véletlenül nem mondott véleményt az aláírásgyűjtés ideje alatt, ugyanis nagyobb dobásra készül.

Arról, hogy pontosan mire, ezen a linken olvashatsz.

loading...

10 Comments

 1. A MOMENTUM mozgalom rajta van a Soros György által támogatottak listáján és nem ingyen léptek fel az olimpia ellen. Bizonyíték erre az is, hogy nem szakmai hanem politikai véleményt fogalmaztak meg.
  Felháborító, hogy fiatalként a fiatalok ellen szervezkednek, gátolják az ország fejlődését. nem fogták fel,.hogy olimpia milyen nagy lehetőség lett volna az országnak, rengeteg embernek lett volna munkája, előrelépés a fiataloknak .a dolgozóknak és még a nyugdíjasok is profitáltak volna belőle.
  Bizony ezek a Soros zsebéből előugrott fiatalok rosszat tettek az országnak és az embereknek, legalább ha már használni nem képesek ne ártanának. A balliberális, liberális, álbaloldali hataloméhes pártok az ígéretük ellenére erkölcstelen módon képesek voltak a hazájuk és a népük ellen, az olimpia ellen szavazni, szégyelhetik magukat.

 2. ” … A külföldi sajtó szerint Orbán Viktor haragja keményen fog lesújtani: na, vajon kire? … ”
  Gondolom, a kurva anyjára, mert más már nem nagyon lesz a csüngőhasú szarházi hazug geci tolvaj elérhető közelségében…

 3. Magyarország felkészületlen nagy nemzetközi,globális sportesemények rendezésére,egy-egy sportágban ezt meg tudja tenni.Hatalmas beruházással és költségekkel járó olimpiákat tehetős országok rendeznek,de a lakosság hozzájárulásával,megkérdezéséval. szegényebb országnak az olimpia ráfizetéses,mert az építményeket később,a játékok után nagy költséggel gondozni kell,emellett kihasználatlanok.Jól mutatja ezt Görögország,illetve Bosznia-Hercegovina tragikus esete is. Orbánnak pedig az olimpia kifejezetten hatalmának megszilárdítására kellett volna,a vidéki lakosságnak pedig semi haszna nem származott volna belőle!

 4. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You’re amazing! Thanks!

 5. Hello, i think that i noticed you visited my weblog thus i got here to “return the desire”.I am trying to find issues to improve my website!I assume its adequate to make use of a few of your ideas!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.