Totálisan begőzölt a Magyar Idők! Valaki küldjön ki egy rohammentőt hozzájuk!

A Facebook-profil feltörése egy féltékeny szerető műve is lehet.
A Facebook-profil feltörése egy féltékeny szerető műve is lehet.

Nem sűrűn szoktam, de ma valamiért mégis a Magyar Idők weboldalára tévedtem. Nyilván azzal egyáltalán nem mondok újat, hogy kézi vezérlésű kormánypropagandát találtam, viszont még engem is meglepett, hogy olyan az egész lap, mint amit habzó szájú veszett elmebetegek zuhogva gépelnek a klaviatúrán.

Nézzünk néhány példát!

„MINDEN EDDIGIT FELÜLMÚLÓ ÁRULÁST KÖVETETT EL KÉT MAGYAR BALLIBERÁLIS” – áll a címben. Kattintsunk is azonnal, hiszen ez tényleg durva. Na de kit árultak el? Minden eddigi árulást? Pl. Brutus árulását Caesar ellen? Vagy valamiféle hazaárulást?

Kiderült, hogy miről van szó:

Új terrorellenes intézkedéseket fogadott el a külföldi harcosok és magányos elkövetők ellen az Európai Parlament, valamint határellenőrzést írt elő a külföldi harcosok megállítására. Ezek szerint a jövőben olyan tevékenységeket is büntetni lehet, mint a külföldi terrorista csoporthoz történő kiutazás és visszatérés, a toborzás, a kiképzés vagy a kiképzésben történő részvétel, a terrorizmus népszerűsítése és pénzügyi támogatása. Az ilyen cselekményekért akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható lesz. A jelenlegi uniós keretrendszer aktualizálását jelentő új terrorellenes jogszabály szerint az áldozatok és családjaik számára azonnali és hathatós segítséget is előír – áll a Magyar Idők értelmezése szerint a javaslat.

Ki ne támogatna egy ilyen beadványt? 

„És volt két olyan magyar képviselő, akik úgy döntöttek, hogy a fenti intézkedéseket nem szavazzák meg, hívja fel a figyelmet a 888.hu. Ők nem akarják büntetni az Iszlám Állam és más terrorszervezetek harcosait, kiképzőit, támogatóit, nem akarnak segítséget az iszlamista terror áldozatainak hozzátartozói, vagy a sérültek, megcsonkítottak számára.

Ha csak Magyarországról is lenne szó, vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés? Itt azonban az egész Európai Unió lakosságáról szavaztak. Ha azt mondanánk, gyalázatos, undorító módon álltak a kérdéshez, még akkor sem mondtunk volna semmit.

És ha az ember a Párbeszédes Jávor Benedek, vagy az LMP-s Meszerics Tamás Facebook-oldalára téved, ott sem talál magyarázatot erre. Csak az olimpia elleni aláírásgyűjtéssel vannak elfoglalva a nevezett „urak”.

Sose legyen újabb Bataclan. De tőlük lehet, és ha lesz, ezt a két alakot- és a többi közel 120 „zöldet”, vagy esetleg a szigorított határellenőrzésre ugyancsak nemet mondó gyurcsányista Niedermüller Pétert kellene elsőnek odavinni, hogy gázoljanak az áldozatok vérében. Seperjék össze a leszakadt emberi végtagokat, fejeket, azonosítsák a megerőszakoltakat.

Bár ezek, talán még ott is aláírást akarnának gyűjteni.”

Rendben, most miután kihőzöngtük magunkat, és elképzeltük a végtagokat söprögető Niedermüller Pétert és mellette az aláírásgyűjtő Jávor Benedeket, nézzük meg, hogy milyen aggályok voltak a javaslattal!

Ha jóhiszeműek vagyunk, feltételezzük, hogy a fentebb említett képviselők nem akarnak terroristákat támogatni, hanem nem nyomnak gombot kidolgozatlan, ésszerűtlen javaslatokra, mint egy haragos és egyben bólogató kutya. Jávor így írt a 888-nak arról, hogy miért nyomott nemet:

„Nem szavaztam meg a terrorizmus elleni küzdelemről szóló jogalkotási állásfoglalást, mert a javaslat a terrorizmus definíciójával és megfelelő biztosítékok hiányával nem tud megfelelően működni. Ez egy elhalasztott lehetőség volt az Európai Parlament részéről. Sok szempontból jó irányba történtek lépések, de a hatóságok visszaélhetnek a hatalmukkal a megfelelő biztosítékok hiánya miatt. A tagállami információcsere fontos és jó, de itt a jelentés nem elég erős, hiszen a tagállamoknak kötelező lenne az együttműködés. Az elmúlt hónapok eseményei is bizonyítják, hogy az önkéntes és esetleges együttműködés nem elegendő. A terrorizmus meghatározása pedig nem pontos a szövegben, hiszen a gazdasági kár okozásra hivatkozással a nemzeti hatóságok képesek a civil engedetlenségi mozgalmakat vagy civil szervezetek akcióit is akár terrorizmusnak bélyegezni. Ha belekerült volna az emberi életek veszélyeztetésének kritériuma, akkor ez kiküszöbölhető lett volna.

A külföldi utazást, melynek célja a terroristákhoz történő kiutazás vagy onnan visszatérés eddig is büntethető volt, amennyiben valóban fölmerült a gyanú. Így viszont csak a célországokból történt beutazás kriminalizálása történt meg, így ennek az „újításnak” lényegében nincsen hozzáadott értéke. Az alapvető jogok biztosítása nélkül nem fogunk tudni megfelelően harcolni a terrorizmus ellen.”

Még mindig nem kattintottunk tovább a Magyar Idők címlapjáról, tovább is van, mondjam még?

Ezt a cikket még csak kifejteni sem vagyok hajlandó, álljon itt a cím, és az első két sor:

„SOROS A SAJÁT KÉPÉRE FORMÁLNÁ A VILÁGOT

AZ AMERIKAI MILLIÁRDOS SZERINT AZ ALAPÍTVÁNYOK BIRTOKÁBAN MÓDJÁBAN ÁLLT ISTENT JÁTSZANI, ÖSZTÖNDÍJASAIRA PEDIG TITKOS FEGYVERKÉNT TEKINT”

Köszönjük szépen!

Nem tudom, mi történik a Magyar Idők szerkesztőségében, de jó volna, ha valaki küldene hozzájuk egy krízisautót, mert kicsit túltolták magukat…

loading...