Ne bliccelj! Tényleg ne! Vége a szép időknek, egymilliós bírságot is kaphatsz!

Kép forrása: Blikk.hu - a képen Badár Sándor látható a Kontroll című filmből

Ha eddig azt gondoltad, hogy érdemes hagynod az ellenőröknek, hogy szépen, komótosan felvegyék az adataidat, majd a csekket kidobva az egészre ügyet sem vetsz, mivel hajtsák be ha tudják, rossz hírünk van: tudják, és be is hajtják!

Minden pótdíjrekord megdől a Budapesti Közlekedési Központnál: már hárman is voltak, akiktől egymillió forintnál több pótdíjat szedett be a cég. Ráadásul itt már nem csak fizetési ígéretekről van szó, ezek az összegek már be is érkeztek a BKK kasszájába, többségük végrehajtás után – írja a HVG.

A valaha volt legnagyobb pótdíjbefizetés épp egy hete érkezett meg a céghez, valaki 1 241 530 forintot fizetett be egy összegben. A lista második helyezettje egy tavaly novemberi pótdíjazás, az alig tízezer forinttal maradt el az elsőtől. Rajtuk kívül még egyvalaki fizetett be egy összegben egymilliósnál nagyobb pótdíjat, tavaly decemberben 1 millió 168 ezer forintot tett ki ez a büntetés. A top 10-be kerüléshez legalább 486 ezer forintos pótdíjra volt szükség.

A BKK lett a második a magyar cégek listáján, ahol azt hasonlították össze, melyik vállalat adja be a legtöbb fizetési meghagyást. Az első helyen az egyik telefontársaság áll, bár azt a közlekedési társaság nem közölte, hogy pontosan melyik.

Arról persze a BKK nem beszél, hogy A Blaháról az Astoriáig eljutva 350ft-ért egy rázkódó, rohadó busszal mennyire éri meg az utasnak, így ha épp ezen a pár megállón csíp el az ellenőr, és te nem fizetsz, akár milliós végrehajtási bírságba is kerülhet ez a kis kiruccanás.

Úgyhogy jegyeket, bérleteket ellenőrzésre felmutatni szíveskedjenek!

loading...