Ne bliccelj! Tényleg ne! Vége a szép időknek, egymilliós bírságot is kaphatsz!

Kép forrása: Blikk.hu - a képen Badár Sándor látható a Kontroll című filmből

Ha eddig azt gondoltad, hogy érdemes hagynod az ellenőröknek, hogy szépen, komótosan felvegyék az adataidat, majd a csekket kidobva az egészre ügyet sem vetsz, mivel hajtsák be ha tudják, rossz hírünk van: tudják, és be is hajtják!

Minden pótdíjrekord megdől a Budapesti Közlekedési Központnál: már hárman is voltak, akiktől egymillió forintnál több pótdíjat szedett be a cég. Ráadásul itt már nem csak fizetési ígéretekről van szó, ezek az összegek már be is érkeztek a BKK kasszájába, többségük végrehajtás után – írja a HVG.

A valaha volt legnagyobb pótdíjbefizetés épp egy hete érkezett meg a céghez, valaki 1 241 530 forintot fizetett be egy összegben. A lista második helyezettje egy tavaly novemberi pótdíjazás, az alig tízezer forinttal maradt el az elsőtől. Rajtuk kívül még egyvalaki fizetett be egy összegben egymilliósnál nagyobb pótdíjat, tavaly decemberben 1 millió 168 ezer forintot tett ki ez a büntetés. A top 10-be kerüléshez legalább 486 ezer forintos pótdíjra volt szükség.

A BKK lett a második a magyar cégek listáján, ahol azt hasonlították össze, melyik vállalat adja be a legtöbb fizetési meghagyást. Az első helyen az egyik telefontársaság áll, bár azt a közlekedési társaság nem közölte, hogy pontosan melyik.

Arról persze a BKK nem beszél, hogy A Blaháról az Astoriáig eljutva 350ft-ért egy rázkódó, rohadó busszal mennyire éri meg az utasnak, így ha épp ezen a pár megállón csíp el az ellenőr, és te nem fizetsz, akár milliós végrehajtási bírságba is kerülhet ez a kis kiruccanás.

Úgyhogy jegyeket, bérleteket ellenőrzésre felmutatni szíveskedjenek!

6 Comments

  1. Mese.60-80 ezer a maximum.Ezek nyilván lerombolták a járművet.És ez kártérítés volt.Nem jegy nélküli utazás.

  2. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too great.
    I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re stating and
    the way in which you say it. You make it entertaining and you
    still care for to keep it smart. I can’t wait to read far more from you.

    This is really a great web site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.