“Európa vagy Orbánisztán?” – Ujhelyi EU-szintű javaslatcsomaggal állt elő

Forrás: magyarhirlap.hu

Ujhelyi István MSZP-s európai demokrata képviselő egy ne mindennapi közleményt adott ki, amelyben beszámol az Europian ReUnion című vitaanyagáról, amelynek tartalma az Orbánisztán Vs. Európa tematika köré csoportosul.

“Fontos mérföldkőhöz érkezett az európai közösség: az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén most tárgyalt, az Unió jövőjéről szóló javaslatok egyértelművé tették a lehetséges reformirányokat. Vége a kettős beszéd korszakának, vége a populista sunyiságnak, ezután minden tagállami vezetésnek világossá kell tennie, hogy egy erős és egységes Európában érdekelt, vagy vállaltan a közösség gyengítésére törekszik. Az EP napirendjén szereplő javaslatok a mélyebb integrációt, az euró-zóna tagországainak szorosabb együttműködését szorgalmazzák. Az Unió „mag-országainak” törekvései érdemi kiutat jelentenek a külső és belső feszítésekkel szemben, ugyanakkor nem hagyható, hogy olyan kétsebességes modell jöjjön létre, amelyben Magyarország a hátramaradókhoz tartozik. Az Orbán-kormány felelőssége, hogy melyik utat választja: a haladás és az együttműködés útját, vagy a nacionalista, konfliktusokhoz vezető bezárkózás politikáját” – írja a közleményében Ujhelyi.

A képviselő hozzátette: “Mi, európai demokraták az Unió közösségének szétrombolása helyett annak felelős újraépítését, bölcs újraegyesítését akarjuk! Ezért fogalmaztuk meg saját elképzelésünket, saját elvárásainkat. A „European ReUnion” című vitaanyag fontos célkitűzése egy olyan szociális Európa, amely az embert állítja a középpontba és amely szorosabb, mélyebb integráció mentén – minden, a haladó együttműködést vállaló tagországgal együtt – adja meg a teljes európai közösséget érintő problémákra a közös és eredményes válaszokat.

Olyan Európát akarunk, amely a helyi közösségek életét befolyásoló döntéseket regionális, helyi szinten hagyja és amely nagyobb szerepet, illetve felelősséget ad a közvetlenül választott képviselőknek és testületeknek. Olyan erős Európát akarunk, amely nem hagyja, hogy a fejlesztési forrásokból maffiaszerű hálózatok gyarapodjanak, a lopások pedig következmények nélkül maradjanak.

A mi Európánk nem engedi, hogy egyetlen tagállam is kiszoruljon a mélyülő együttműködésekből kormánya felelőtlen politikája miatt és nem tűri, hogy renitens kormányok megszegjék az uniós alapszerződéseket és semmibe vegyék az európai értékeket. Az Unió most elindult egy úton, amely során Magyarországnak is választania kell: Európa vagy Orbánisztán. A mi válaszunk, Európa” – zárja a közleményt Ujhelyi István.

1 Comment

  1. ERŐS EGYSÉGES VÁGYÁLMOK..valóságos cselekvő határozottság és felelősség vállalás nélküli illuziók….. ÁLTALÁNOS KÖLCSÖNÖS TEHETETLENSÉG A MIGRÁCIÓ A KÖZÖS AKCIÓTERV HIÁNYA A PÉNZÜGYI VÁLSÁGOK HIBÁS MEGSZORÍTÓ MEGNYOMORÍTÓRENDELKEZÉSEK HATÁROZATOK HOZATALA .MIND MIND FELHÁBORODÁST ELUTASÍTÓ KIREKESZTŐ JOBBRA-TOLÓDÁST FOG OKOZNI HA MINDIG CSAK A KÖVETKEZMÉNYEKÉRT FELELŐSSÉGRE NEM VONHATÓ BIGOTT BIZOTTSÁGI ELŐÍRÁSOKAT KÖVETELIK TŐLÜNK ÉVEK ÓTA …NEM SZÁMOLNAK A BEKÖVETKEZETT TÉNYÁLLÁSOK.. MÓDOSÍTÁST KIKÉNYSZERÍTŐ… IGEN SÜRGŐSEN BEKÖVETKEZŐ KÖVETKEZMÉNYEIVEL..sajnos még mindig nincs ele
    mzések valódi helyzeteket helyesen mérlegelő problémákat megoldó ákcióterv arra szólóhatáridő pénz paripa fegyver .végrehajtó felelős akkürátus ,,apparátus

Leave a Reply

Your email address will not be published.