Senki nem merte névvel vállalni a nevetséges cikket Orbán nyakkendőjéről

A Ripost, vagyis a Fidesz kedvenc házi bulvármagazinja olyan fontos témával rukkolt elő, ami inkább hasonlít egy vietnami propagandacikkre, mintsem egy valóban érdekes bulvárhírre. A téma ugyanis nem más, mint Orbán Viktor nyakkendője. A stílus viszont annyira benyalós lett, hogy még csak iróniának sem vehetjük, mert még azt is jócskán túlhaladta. Ezt a cikket nem merték névvel vállalni, így “Ripost” szerzővel publikálták.

Muszáj lesz a teljes cikket idéznünk, de ahhoz, hogy elemezni tudjuk, ezt részletekben tesszük meg.

“Meglepő színű nyakkendőt vá­lasz­tott ma­gá­nak a di­na­miz­must, len­dü­le­tet su­gárzó mi­nisz­ter­el­nök. A szak­ér­tők még a nyak­ken­dő­jét is ala­po­san ki­ele­mez­ték” –  egyszerűen gyönyörű… ez a kezdet olyan, mint amikor el akarjuk hitetni valakivel, hogy egy hír, ami arról szól, hogy Orbánnak milyen színű volt a nyakkendője, érdekes lehet. Igen, pontosan erről van szó…

“Úgy hírlik, hogy mielőtt Orbán Viktor egy fontos eseményre elindul otthonról, a felesége mindig vet rá egy pillantást. Csak hogy minden rendben van-e az öltözködésével, nem hiányzik-e valami. Ha így van, akkor Lévai Anikónak is tetszett az merész színű nyakkendő, amit a miniszterelnök a szokásos klasszikus öltönyhöz ezúttal kiválasztott. Az élénk szín szinte “kiugrott” a képből, nem csoda, hogy az évértékelőt elemzők szeme is megakadt rajta.

A szakemberek ilyenkor ugyanis nemcsak a beszéd tartalmát, de még az arckifejezéseket, a hangsúlyokat, sőt az öltözködést és az olyan részleteket is kielemzik, mint a nyakkendő.

A miniszterelnöki évértékelőt a helyszínen végighallgató Schiffer Miklós stílus tanácsadó szerint ez a bizonyos élénkebb, fiatalosabb nyakkendő bátrabb választás, mint amit megszokhattuk.

Humorosan azt is mondhatnám, hogy Magyarország erősödik és a miniszterelnök nyakkendő színei is erősödnek – mondta Schiffer a Lokálnak. – De a viccet félretéve, ez egy valóban bátor választás, és nincs ezzel semmi gond.”

Na jó… ha ez egy vicc volt, amit a Ripost a Lokálból idézett, akkor a Sas kabaré ehhez képest maga az euforikus nevetve őrjöngés.

“A tanácsadó szerint a miniszterelnök egyébként nem a divatozó, hanem a klasszikusan öltöző politikusok közé tartozik, aki nem feltűnő, hanem inkább korrekt akar lenni.

– Mindig sötét öltönyt visel és nagyon helyesen fehér inget. Sosem hord díszzsebkendőt és általában egyszínű nyakkendőt választ: volt már lila, narancsszínű, világoskék, ma pedig épp magenta.”

A miniszterelnök mindent nagyon helyesen csinál. A Ripost pedig mindent nagyon helyesen ír le róla. Azt is, ha nyakkendőt hord, azt is, ha bélgázát ereszti ki, talán még szakértőt is hívnak hozzá, hogy megállapítsák az illatának zamatát. Így működik a fideszes média.

loading...