Jól figyelj, mert ha ezt a mondatot meglátod, a Fidesz-kormány megbukott

Olyan szép néha eljátszani a gondolattal, hogy akár normális ország is lehetnénk. Persze azért nem kell a földtől teljesen elrugaszkodni, de az elmélkedés egészséges dolog, növeli a kreatív készségeket is.

A Népszava számolt be a szomszédunkban, Romániában történt fejleményekről, és egy olyan mondatot írt le, ami nálunk maximum abban az esetben születik meg, ha a Fidesz füstölgő romok között próbálja összekaparni maradékait. A nevet cseréljük ki, és gyönyörködjünk ebben a csodálatos mondatban:

Lemondott hivataláról Florin Iordache, a román szociálliberális kormány igazságügyi minisztere csütörtökön, annak a – büntetőjog korrupcióellenes szigorán enyhítő – sürgősségi kormányrendeletnek a kezdeményezője, amely nagyszabású korrupcióellenes megmozdulássorozatot váltott ki országszerte.

Lemondott, korrupcióellenes szigor, sürgősségi kormányrendelet, nagyszabású megmozdulássorozatok… ezek annyira ritka szavak nálunk, mintha nem is ismernénk őket. Pedig ha felállna itt is egy korrupcióellenes ügyészség, hullanának a fejek. Csak sajnos az különböztet meg minket Romániától, hogy ott a hatalmi ágak kontrolálják egymást, nálunk pedig olyannyira összemosódtak, hogy a legfőbb ügyészt Polt Péternek hívják…

Egyébként az azóta hatálytalanított kormányrendelet egyebek mellett a hivatali visszaélésre, hanyag kezelésre, érdekellentétre és bűnpártolásra vonatkozó cikkelyeket módosította, az indoklás szerint azért, hogy a törvényt összhangba hozza az alkotmánybíróság korábbi döntéseivel. Iordache azt mondta, hogy minden kezdeményezése törvényes és alkotmányos volt. A Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusa a tavaly decemberi parlamenti választásokon képviselői mandátumot szerzett.

Ha te is támogatnád Magyarországon egy korrupcióellenes ügyészség felállítását, oszd meg ezt a cikket, hogy mások is lássák, Románia mennyire lekörözött minket…

5 Comments

  1. A korrupció ellen nem ügyészséget kell felállítani, hanem egy teljesen új szemléletű (zsidó mentes !!!) Magyar kormányt választani!!! (Orbán is zsidó… vagy cigány, de az tök mindegy)
    Csak az lehet (majd a jövőben) valódi és hiteles vezető Európában, aki meghirdeti a harcot, és konkrét lépéseket is tesz azért, hogy a zsidó-kereszténységet kiirtsa az emberek tudatából. (Ahogy annak idején István király is tette a Magyarok ősvallásával!!!)
    Nem szabad megengedni, hogy a rabbik táltosokká alakuljanak át!!!

  2. Valószínű… hogy normálisabb vagyok, mint te, … aki “csipkerózsózsika” álmát alussza, és egy lila “lóhere” a profilja… 😛

    És még hülye is!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.