Brutális adót vetnének ki a nyugdíjasokra

Hogyan lehetne javítani a magyar egészségügy jelenlegi helyzetén? Többek között erre a kérdésre keresték a választ a Millennium intézet által rendezett konferencián, ahol felmerült az az ötlet is, hogy a nyugdíjasoknak is kellene egészségügyi alapdíjat fizetniük -írja beszámolójában a 24.hu.

Lantos Gabriella a Róbert Magánkórház operatív igazgatója szerint van elég forrás az egészségügyben, csak nem jól osztják el. Lantos korábban nagy port kavart az Indexnek írt elemzésével, amelyben az orvosbárókkkal foglalkozik, véleménye szerint ugyanis a jelenlegi rendszer fenntartása – azaz az átalakítások akadályozása – az orvosbárók érdeke.

A szakember elmondása szerint a problémákat egy, a szakma többsége által elfogadott modellel lehetne orvosolni. Ennek lényege, hogy egységes alapdíjat kellene bevezetni, mert a jelenlegi társadalombiztosítás az alkalmazottakra terheli az egészségügy fenntartásának költségeit, amely a társadalom elöregedésével fenntarthatatlanná válik. A Lantos Gabriella által javasolt átalakítás fontos eleme, hogy az egészségügyi alapdíjat a nyugdíjasok is fizetnék, nemcsak az alkalmazottak.

Lantos elmondása szerint az egységes egészségügyi alapdíjért cserébe minden biztosítottnak egészségügyi alapcsomag járna. Aki ennél többet, minőségibbnek vélt orvosi vizsgálatot szeretne, kiegészítő biztosítást köthet.

Ezzel a rendszer ugyanis megszüntetné annak a lehetőségét, hogy az orvosok, akik az állami ellátásban dolgoznak, vállalkozók legyenek, azaz magánkórházban is dolgozhassanak (miközben használják az állami infrastruktúrát). Azoknak az orvosoknak, akik pedig az állami ellátásban maradnának, azoknak sok fizetés járna: nettó 1-2 millió forint, és értelemszerűen az ápolók fizetését is meg kellene emelni.

A kormány akár egyetlen év alatt jó irányba állíthatná az egészségügyet– állítja Lantos Gabriella, akinek előadását élénk viták követték, a megszólalók egy része pedig kétségbe vonta javaslatait.

Forrás: penzcentrum.hu

30 Comments

 1. Tarlós szerint a 65 felettiek 8 milliárdos veszteséget okoznak a fővárosnak
  sztarklikk.hu
  A
  nyugdíjasok védelmében írom !!!! A rendszerváltáskor nem kárpótolt
  nyugdíjastömegek pénze éppen a Tarlófélék zsebében van ! Ezt a pénzt
  adják vissza , akkor nem lesz szükség megalázó “ingyenközlekedésre”…
  Sajnos a nép a mai napig nem érti mi történt itt a rendszerváltási
  tituációban….. Fiatalok, újgazdagrablók nagy tévedésben vannak ! A
  nyugdíjasok nem ingyen utaznak, hanem megelőlegezett jeggyel, amivel
  akár 100 évig is ” ingyen ” utazhatnának !!!!!! JÓ LENNE , HA A
  BECSAPOTT PÓRNÉP EZT VÉGRE MEGÉRTENÉ !!!!!!!!
  Ugyanez vonatkozik az eü. alapdíjra . http://aranyvakum.hupont.hu/24/2016-uj-politikai-szotar

 2. Adót vetnének ki a nyugdíjasokra, akik ezt már évtizedekig fizették! Bezzeg a 300 ft-os vizitdíjat, amit csak vizsgálat, betegség idején fizettünk, azt leszavaztatták, mert nem ők találták ki! Na csak várják meg a nyugdíjasok háláját!

 3. Két lehetőség van,vagy bevezetik vagy az lesz hogy a választásokhoz közel Viktor megakadályozza és bevezetik a választások után.

 4. Na igen! Ez így megy Amerikában,de nem csak a nyugdíjasokra vonatkozik,hanem minden állampolgárra. A sürgősségi ellátás még a hajléktalanoknak is jár,de maga a gyógyítás már fizetős.Ők megtehetik,mert a nyugdíjasok annyit kerestek,hogy félre tudtak tenni idős korukra, és a nyugdíjukat ki tudják egészíteni a megtakarításaikkal. Bálunk a dolgozók legnagyobb része képtelen a megtakarításra. Örülnek,ha egy-két gyereket fel tudnak nevelni és egy évben egyszer talán el tudnak menni nyaralni. Én nyugdíjas vagyok,fizettem a TB-t a nyugdíj levonást,mindent. Nem én döntöttem el mennyit fizetek be,hanem az állam.Én a borítékot már úgy kaptam kézhez,hogy minden le volt vonva.Nem haltunk éhen,de megtakarításunk nincs. ha most hírtelen ki kéne fizetnünk egy nagyobb összeget( nálunk ez már 10.000ft) akkor a következő nyugdíjig nem tudnánk kihúzni.Nem tehetek róla,hogy az ápolónőket akkor sem fizették túl,így a nyugdíjam 56.000 ft Páromnak 67.000 ft Abból még is,hogy tudnánk még + egészségbiztosítást is fizetni? Kettőnk gyógyszere így is havonta több,mint 30.000 ft
  Sajnos azt szokták mondani,hogy nem zörög a haraszt,ha nem fúj a szél. Most még csak tervezet,meg emlegetik,felvetik,mint megoldást,de én is attól tartok,mint..Jenő Léránt is írta,hogy a választásokig nem vezetik be,de amint a Fidesz újra nyeregbe kerül,már törvénnyé válik. Persze ha nem a Fidesz nyer akkor is ugyan úgy törvény lesz belőle.Nagyon útban vagyunk mi nyugdíjasok,pedig nekünk köszönheti a sok milliárdos politikus,hogy volt mit eladni,elkótyavetyélni,mert mi egy jó mezőgazdaságot,működő gyárakat teremtettünk meg.

 5. Mit akarnak még lehúzni a nyugdijasakról? Meddig lehet ezeket a megszoritásokat türni? Rezsi csökkentés hol?. Az élelmiszerek kenyér cukor stb drasztikus emelése Azt hiszem nagyon sokan vagyunk. útban vagyunk a kormánynak..DE TESZNEK RÓLA AZ EGÉZSÉGÜGYBEN!!!

 6. az édes anyját bassza szájba az ilyen kormány,kicsit kevesebb lenne a lopás és már meg is lenne oldva az egészségügy börtönbe a mocskos fideszes tetves bandával

 7. Soha ilyen szemét banda nem irányította az országot. Milliárdokat szórnak ki az ablakon, de a nyugdíjasoknak coki. Rohadt, szemét, aljas gazemberek!

 8. Csak remélni tudom,hogy Lantos G. szülei nem élnek,mert szégyelhetik magukat,az ostoba javaslatra ,amit a gyerekük felvetett !!! Mégis,mit képzel ez a nö ?? Bízom abban,hogy a józan ész és érvek döntenek majd !!!!

 9. Van benne ráció, csakhogy ezt egységesen bevezetni merénylet lenne.
  Az SZJA és ez is bevételfüggő kellene, hogy legyen. Egy bizonyos jövedelemig/nyugdíjig nem kellene fizetni fölötte pedig sávosan..
  Persze ez azt jelentené, hogy a fideszes felsővezetés ék is fizetnie kellene….

 10. Taplós elvtrásnak elfogyott a Cavintonja: A 65 év felettiek ingyenes utazását a költségvetés 8 milliárdnál sokkal nagyobb pausáléval fizet a BKK-nak.

 11. Mondjad Gyurcsánynak, hogy hozza vissza Indonéziából. No meg megcsinálták neked belőle a 4-es metrót. Ostoba!

 12. Meg az az ostoba részeges fajtátok. Pont ti loptátok el az ország vagyonát és még jár a pofátok. Ennyit tudtok inni meg mocskolódni, a becsületesen dolgozó embernek meg elköltenétek a pénzét, mocskos férgek!

 13. Ha a DK hatalomra kerülne, megnis csinálnák. Ugyanis ez az ő programjuk. Nézd meg a weblapjukon, a 8.1-es pont. A Millenium Intézet a Gyurcsány-kormány agytrösztjeit foglalkoztatja.

 14. 1./ A DK nem érdekel, mint ahogy egyik sem.
  2./ A jelenlegi kormány a legdisznóbb barmokból áll
  3./ Hát akkor ennyi!

  2017. február 10. 19:44 Disqus írta, :

 15. Hirtelen több ilyen konferenciát is tartanak./Nyugdíjasok egészségbiztosítás,ingyenes utazás/ azért ez furcsa mintha készülnének valamire a “nyuggerek” ellen.

 16. meister te ostoba fideszes fasz ,a fidesz és a kormány ugyan az egy féreg mind tolvaj ,hazug,szemétláda,a gyurcsán szent volt hozzátok képest,hogy rohadnátok meg mind a fideszes anyátokkal együtt

 17. szocilaci te fideszes féreg te vagy a becsületesen dolgozó?mutass egy fideszest aki nem te ostoba barom.jó lesz ha kussba maradsz merd kiderül milyen primitív vagy

 18. Az a sajátod volt te hülye! Úgy berúgtál, hogy meg sem ismered anyádat. Igaz, hogy nálatok cigányoknál ez nem számít, mindegy, hogy a lányod vagy az anyád.

 19. cigány az mocskos kurva anyád hitlernek inkább titeket kellett volna kiirtani és akkor nem lennének ilyen alja söpredék emberek,emberek tetvek

 20. Jól van cigány –én már csak így hívlak benneteket, habár tudom , hogy a romát jobban szeretitek, de nekem már csak cigányok maradtok. Mehetsz a kocsmába, mára már megtetted a magadét, vár a kannásborod. A fene egyen meg , honnan van pénzed italra meg internetre, ha dolgozni nem akarsz? Ennyit össze tudsz lopni? Gondolom anyádat , lányodat lerendezted, más dolgod mára nincs. Majd este ha részegen hazamész, írjál megint valamit, de kérdezz már meg valakit a kocsmában, hogy miket lehetne még írni, mertneked elég szegényes a fantáziád.

Leave a Reply

Your email address will not be published.