Vérlázító, ami a Gozsdu udvarban történik

Vasárnap két beszámoló is megjelent a Facebookon, amelyek szerint két fiatal lányt arra hivatkozva nem engedtek át a Gozsdu udvar Madách Imre úti szakaszán, mert cigány származásúak. Pontosabban a leírás szerint csak úgy mehettek át, ha biztonsági őr kíséri őket az említett területen – írja az Index.

Az első történet Vikié, ezt változtatás nélkül közöljük.

“Elsőként történetem és kérdésem Orbán Viktorhoz és minden olyan emberhez szól akik úgy gondolják, hogy kevesebb és veszélyesebb vagyok bárkinél! Megtörtént eset alapján!!

Helyszín: 2017.02.05. Szombat este, nem sokkal éjfél után.Holló utcáról fellépve a Gozsdu udvar átvágásával a Madàch térre való érkezéssel. Barátnőmmel és egy barátommal haladok a szemerkélő esőben egyik helyszínről a másikra, egy kis szombat esti találkozó,laza italozás céljából, ugyanis a pár nap múlva külföldre visszautazó barátnőmet ismét sokáig nem látom. Nevetünk, beszélgetünk, sietünk, hisz az időjárás nem volt hálás hozzánk, hisz esett az eső.

A Holló utcáról fellépve a Gozsdu udvar irányába érkeztünk, mikor is egy biztonsàgiőr odalép hozzánk, hogy most itt nem mehetünk át. A kép körülöttünk a következő, tipikus szombat esti fennforgás jön megy mindenki tele emberekkel, szórakozni vàgyó emberek sietnek betérni a kedvükre való helyszínekre. Semmi lezárás esetleges film, reklám egyéb forgatás miatt. Így felmerült az első kérdés bennem kíváncsiságból és autómatikus reakcióként, hogy mi történik, hogy nem mehetek át,hiszen szemből is és a mi oldalunkról is folyamatos átjàrás történik!!??

Első válaszként a le van zárva az udvar magyarázatot kaptam, majd rögtön jött a következő de átkisérlek. Mint tudjuk esik és haladnánk és nem értem, időm sincs gondolkodni, elindultunk a fiatalember kiséretében az udvaron keresztül, majd alig 3méter után levált és az ott lévő két emberükhöz szólt, hogy ő most átkisért minket ránk mutatva. Haladtunk útunkon a Madách tér egyik helyszínére betérve. Még hangosan nevetve mondtam is, hogy ez milyen vicces, hogy kiséretet kaptam, ilyen sose volt az elmúlt 10évemben pedig sokat járok ezen szakaszon mióta Budapesten élek. Annyit kérdeztem az őrünktől, hogy ez miért van és annyit mondott, hogy nincs túl jó kedve, hogy ez a feladata az esőben hidegben. Nyugtáztam, hogy azt el is hiszem nem irigylem. Ennyiben hagytam a dolgot, hisz nem foglalkoztatott a dolog tovàbb.

Majd mikor betértünk egy helyre, akkor fedeztem fel barátnőm és barátom arcán, hogy ez mi volt és mi is történt éppen, kifejezést. Abban a pillanatban mikor barátnőm teljesen felháborodva és kiborulva kimondta az első mondatot, hogy mi is történt tulajdonképpen, akkor esett le, hogy ez komolyan ezért volt?!! Meg kellett bizonyosodnom, hogy tényleg ez a probléma vele és velem, így visszamentünk, hogy ismét átkeljünk eme Közterületen, hogy kiderüljön miért is vagyunk ketten kivàltsàgosak.

Ismét két fiatalember az egyikük közölte, hogy akkor ő átkisér minket, majd feltettük a kérdést, hogy most ez miért is van?? 2017.02.02 Budapest Réti Viktória vagyok, miniszterelnökünk Orbàn Viktor.

A válasz: Azért mert azt kaptuk utasításba, hogy CIGÁNYOKAT nem engedhetünk át!!!! Közöltem, hogy benne legalább volt annyi, hogy ezt elmondja így választ kaptunk a kiváltságos helyzetünkre. Képzeljük el a helyzetünket most, két 30éves dolgozó gyermektelen nők vagyunk nem részesülünk semmilyen támogatásban, ugyanúgy fizetünk adót, dolgozunk és eltartjuk magunkat mint bárki, akárki más. Magyarul beszélünk és a ruházatunk sem feltűnő vagy eltérő mint akárki másé. Egyetlen dolog más rajtunk. A pigmentjeink másképp viselkednek, így barnább a bőröm az éppen előttem álló őrnél. Tehát CIGÁNY vagyok. Ami azt jelentette, hogy veszélyes vagyok azon a 3méteren lévő közterületre és az ott közlekedő emberekre.

Történetem, szégyenteljes, felháborító és tudnám még ragozni de nem fogom ugyanis váratlan fordulat következett be. Kértük az őrök felettesét, hogy ezt beszéljük meg, mert magyarázatot szeretnénk kapni a fellépésük okára. Aki 2percen belül megjelent és senki nem hiszi el, látnotok kellett volna az én arcomat mikor megláttam eme férfi embert, aki legalább 4 árnyalattal barnàbb volt mint én, hiszen CIGÁNY volt. Normálisan beszélt, ugyanolyan volt mint bármelyik ember, pont mint mi, az első mondata, hogy nagyon kellemetlen ez a szituáció mert ő is CIGÀNY de ezt kapták utasításba, majd átmehettünk kiséret nélkül csak menjünk el mert nem volt idegzete hallgatni a felhàborodásunkat.

A történetem ez!

Mindenkinek joga van azt gondolni és tenni ebben az országban amit akar a törvényeket betartva mások testiépségét nem veszélyeztetve és tulajdonát óvva élni. Kérdem én tisztelt Orbàn Viktor, hány árnyalattal barnább a bőre önnek az enyémnél? Mert én úgy láttam,ha személyesen nem is találkoztunk, de szerintem nagyjából ugyanolyan emberek vagyunk sőt a pigmentjeink is hasonlóan viselkednek. Ha az ön lánya lett volna ebben a helyzetben, mert neki is hasonló pigmentjei vannak mint nekem, akkor mit tett volna?? Mert szeretném tudni, hogy nekem mit kellene tennem!!!!??!!!”

Az Index telefonon beszélt a történet másik szereplőjével, aki elmondta: nagyjából szombat éjfél körül történt az eset. Nem a Gozsdu valamelyik helyére tartottak, azon csak átkeltek, egy szórakozóhelyről mentek, a Holló utca felől, a Madách Imre tér felé, a Madách Imre úton. Ekkor állították meg őket a biztonsági őrök, és közölték velük, hogy kíséret nélkül nem mehetnek át a pár méteres szakaszon. Az őrök közül az egyiken egy Gozsdu feliratú kabát volt, így minden bizonnyal a Gozsdu udvar alkalmazásában álló emberről van szó. Az Index megkeresésére határozottan cáfolta a szakaszhoz közel lévő Gozsdu Manó Klub, hogy az ő emberükről lett volna szó.

Az, ami a Gozsduban történik, akárki is a felelős miatta, vérlázító. A két történet egymást igazolja. Ha valaki azért nem közlekedhet Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, mert a biztonságiak megállapítják róla, hogy roma származású, akkor már óriási bajok vannak…

Megjött a válasz a Gozsdu udvartól

“Tisztelt Szerkesztőség!

Meglepődéssel értesültünk a cikkükben említett történetről, ami abszolút nem illeszkedik az eddig a Gozsdu Udvarban tapasztaltakhoz. A leírtak tartalmára való tekintettel erős fenntartással kell szerintünk kezelni hírforrásukat.

Tájékoztatjuk Önöket és minden kedves vendéget, aki az Udvarban megfordul, hogy a cikkben említett és ahhoz hasonló utasítás nincs és soha nem is volt érvényben! Ez egyébként is nonszensz, hiszen a Gozsdu Udvar a város legszínesebb területeinek egyike. A Gozsdu Udvar naponta százával, időnként ezrével fogad vendégeket a világ szinte minden részéről. Ezek a vendégek a szó szoros értelmében sokszínűek és sokfélék, mind emberileg, mind kulturálisan. Ha ebben a városban valamelyik helyre el lehet mondani, hogy a sokszínűséget támogatja, akkor ez biztosan a Gozsdu!

A biztonsági szolgálat embereinek az a feladata, hogy az Udvar rendjét és békéjét biztosítsák, különös tekintettel a hétvégi „bulizós időszakra”. Aki egy kicsit is tájékozott a belváros éjszakai életében, az tudja, hogy sajnos ezeken a szórakozóhelyekkel jól ellátott gócpontokon megjelennek az éjszakai élet „haszonélvezői”. Azaz sajnos előfordulnak prostituáltak és futtatóik, drognepperek és egyéb balhés emberek, a részegekről nem is beszélve. A biztonsági szolgálat feladata az ezen személyekkel kapcsolatos problémák kulturált kezelése, amit eddig sikeresen el is láttak.

Mindemellett természetesen azonnal írásos tájékoztatást kértünk az őrszolgálatot ellátó cégtől. A tájékoztatásból egyértelműen kiderül, hogy nem teljesen egyezik meg a nevezett történet két változata az önök hírforrása és a biztonsági szolgálat által előadottak alapján. Annak a ténynek a kiemelése, hogy valakit roma származása miatt kísérnek át az udvaron és ezt maga a biztonsági szolgálat emeli ki nyomatékosan, az már csak azért sem stimmel, mert a biztonsági szolgálat nevezett embere maga is roma származású. Már maga ez a tény is azt bizonyítja, hogy a Gozsdu Udvar semmilyen tekintetben nem tesz ember és ember között különbséget származása miatt.

Megjegyezni kívánjuk, hogy cikkük címe véleményünk szerint szenzációhajhász és indokolatlan módon erősen negatív hírbe hozza a Gozsdu Udvart, ami ellen ezúton is tiltakozunk!

Üdvözlettel,
A Gozsdu Udvar Üzemeltetése”

 

10 Comments

 1. Na megint megy a liberalis hiszti, mert veletlenul az 1%-ot osszemostak a 99%-al.

  Nem kellene esetleg elgondolkozni, hogy miert alakulnak ki ezek a sztereotipiak?

  Vagy magatokba nezni, hogy egy esetbol elkezdtek lejarato cikkeket krealni.

  (A Gozsdu udvar uzemeltetese valasza teljesen korrekt)

 2. A cigányoknak elsősorban a saját fajtájuknál kéne keresni a felelőseket, amiért “megbélyegzik” őket. De eszük ágában sincs!!!
  A Magyart le lehet húzni, a cigány nem.
  Ezt ők is jól tudják!!! Ezért nem lenne szabad 4 eleminél többre képezni az a primitív hordát. Az írni-olvasni tudó retek még veszélyesebb, mint a putris kollégái!!!

 3. ahogy egyik kedven magyar elöadom is leirta ezt gondolom rolatok 😀 Egy zsebkendőbe száradt ondó mondogatja ő a jobb. Gyűlöletre építene
  szebb jövőt?! Na takarodj! Reménytelen emberekbe ébreszteni hamis
  reményt, betegnézeteid érdekében?! Na az kemény! Hazafi! Hős! A tiszta
  lelkű Magyar! Óóó… Inkább szégyelld el magad! De nem… Ő büszke mint a
  führer. A következő AMD-n vár a Dürer! Gyere ott tartsál beszédet,
  meséld el! Hogy hogyan fejeznéd be amit elkezdett a vezéred! Kritizálni
  gyönyörűen tudod ezt a kormányt. Tényleg le a kalappal, de a tudomány
  itt megállt. Szép dolog a népmese, a viselet, a hagyomány, de neked ez
  csak kampány, lényeg a hatalomvágy! Ne uszítsd az embereket, nem vagy te
  más, csak egy erős Pista túltengésű rasszista portás! Rubik kocka, Pick
  szalámi, Zwack unicum. A gyűlölködő butaságotok lett az új hungarikum!
  Fúj a büdös tudós magyar nobel díjasok, helyette íj, meg nyíl, de legyen
  sok! Mer hogy nyolcszáz éve mi volt itt, még nem volt wc. Az akkoriak a
  dolgokat máshogy intézték. Változott a világ nagyot keveredtek férek,
  ebből lettél te, én, ő, a Magyar, érted?! Úgyhogy ne vezesd félre ezt a
  megkeseredett népet! Ettől nem lesz kenyér az asztalon, csak méreg!
  Találj ki jobbat! Okos fiú vagy te! Retorika négyes felé, etika egyes.
  Na most ülj le!

  Na most Irán?! Mutatja meg neked mi az irány?! Vagy elhívod a baridat
  hogy intézzen el cigányt?! Aztán kéz a kézben kilőnétek Izraelt, meg
  Amerikát?! Az egyetlen napilapja az országnak a barikád. Ez a te szebb
  jövőd?! Hazánk ügye?! Rosszul látod Magyarországon nem mindenki hülye!

  Na szedd össze a seregedet, éljenző tömegedet, induljatok harcba a
  Perzsa megveszi a jegyet. Palesztina is számíthat rád, nagy szavak
  embere vagy! Hazámat hagyd ki ebből te tiszta lelkű Magyar! Na isten
  áldjon! As-Salaam-Alaikum! Létra ott! Az elterelés mesterének hiányozni
  fogtok! Mer amíg itt egymásra kenegethetik a sz@rt, a félrevezetett
  tömeg, másban keresi a bajt. A palotában becsületes politikus hiánya! Az
  a te mínuszod, nem a segélye a cigánynak!

  Minél cifrában zsidózok annál nagyobb magyar vagyok. Ezt a sok átb@szott
  szánalmas barmot! Rengeteg az ilyen köcsög, van is rá igény,

  így nyugodtan többet lophat miniszter úr idén!

 4. Ahogy megláttam ezt a betűhalmazt rögtön tudtam, hogy rasszista, gyűlölködő kisebbségi firkálgat. XD.
  Ezért el se olvasom.
  Mellékesen pedig meg kell jegyezni, hogy az a bizonyos biztonsági őr, cigány származású. Vagyis a cég nem tesz különbséget a dolgozói között, (cigány, és Magyar közt) ellenben a mélyen felháborodott zsebes, tolvaj, rabló, gyilkos cigány igen… Nahát… ki látott már ilyen csudát???

 5. olyan hófehérvagyok drágám mint a tej 😀 dehát te egy segg vagy neked mindenki kissebségi vagy cigány és gyülölködő (bár ezt pont egy náci senkiházi irja aki egésznap gyülölködik a neten ) aki probálja megértetni veled hogy faszvagy és rákéne térni a helyes utra mert neked semmivel nem lesz jobb ha mindenkit utálsz csak hitlerbácsitnem egy bohőc haverodat vonát nem aki 200szor bebukot mégis isteni szintre emeled 😀

 6. a neved meg le lett jelentve kicsit sokk amit csinálsz 😀

  mindenki hülye csak te nem kicsit gondolkoz el magadba ezeken…. XD

Leave a Reply

Your email address will not be published.