Orbán döbbenetes felszólalása: nagyon jól teszik a fiatalok, hogy kivándorolnak és nem segélyen élnek itthon

MTI Fotó: Kovács Attila

Hihetetlen, hogy Orbán Viktor milyen felszólalásokat enged meg magának. A kivándorlás miatt a kormányt kritizáló ellenzéki képviselőknek viszontválaszában elmagyarázta, hogy tulajdonképpen teljesen rendjén van a fiatalok tömeges külföldre költözése, hiszen jobban teszik, hogy ott dolgoznak és pénzt küldenek haza, minthogy itthon élősködjenek a munkanélküli segélyből.

Elképesztő, hogy ez az ember micsoda képzeletvilágban él.

Hozzá kell tenni azt is, hogy Orbán láthatóan semmit nem tett azért, hogy honfitársainkat ne érje hátrányos megkülönböztetés Nagy-Britanniában. Miért is tett volna, hiszen csupán pár tízezer magyar és családjaik érdekei állnak szemben az unió bomlasztásának távlati céljával. Hiszen a britek kilépési törekvése megtette a hatását: az elfogadott kompromisszum az EU egyik alapszabadságának, a szabad mozgásnak és letelepedésnek ellenében hat, és először az EU történelmében visszabontja a már elért vívmányokat nemzetállami szintre.

Ezzel olyan uniós polgárok, köztük több százezer külföldre költözött magyar egyszer már elismert joga, a helyiekkel való jogegyenlősége került veszélybe, hiszen ezután bármelyik uniós tagállam követheti a briteket. Nagy-Britanniában pedig egyenesen elveszik a már megszerzett jogokat: az ott dolgozó uniós munkavállalók otthon maradt gyermeki után járó családi pótlékot ugyanis drasztikusan megvágják, a kint dolgozók esetében 2020-tól, a most kiköltözőknek azonnali hatállyal. Kiskapuként viszont ottmarad a lehetőség, hogy az utódokat is kivigyék a munkavállalók, hiszen így rájuk már nem vonatkozik a módosítás. Ezzel csak Magyarország jár rosszul, hiszen a kinti családegyesítés után még valószínűtlenebb, hogy a kint dolgozók egyszer hazatérnek.

119 Comments

 1. Te szerencsétlen! A francia, német fiatal valószínűen kalandvágyból megy más országba dolgozni, a magyar fiatalnak nincs jövőképe itthon, ha lenne is munkája, saját magát nem tudja eltartani a keresetéből, nemhogy lakást venni, családot alapítani. Sokszor a szület kell itthon támogatnia…ez az igazi “kalnd”!!!

 2. És még a sutyerák cigánya, megfejeli a “szülőtartás” intézményével is a hazai fiatalokat!!! Amikor egy fiatal saját magát sem tudja itthon eltartani… (Mert hogy a nyugdíjat elásta ez a köztörvényes skizofrén cigány-bűnöző)
  A szó legszorosabb értelmében tudatosan kiűzi ez a patkány a fiataljainkat az országból, hogy Ukrajnából (vendégmunkás) címén, Ukrán-kazár-zsidókat telepíthessen be!!!

  Bazdszájbaatetvescigánykurvaanyádtecigányféreg!!!

 3. Munkahely Viktor,munkahely! Építs gyárakat magyar nyers anyag, magyar munkás, magyar termék,magyar árak. Ahogy javulnak a feltételek egyre kevesebben mennének el.

 4. Ez már csúnya >>>> Talán abból az 1000000 munkahelyből valamelyest létre kellett volna hozni AZ ÍGÉRET ALAPJÁN. És akkor lenne munkájuk, abból jövedelmük és akkor nem kéne segélyért folyamodniuk, hanem eltartanák magukat. Amúgy nem azt teszik, hogy megaláztatva, segélyt kunyerálnak, hanem elhagyják, az országot kint érvényesülnek. Viszont ennek lesz egy nagyon rossz hátulütője, hogy aki megkóstolja a nyugalmat, a biztosságot és a kényelmet, de legfőképpen a biztos anyagi feltételeket és kint már felépítette önmagát
  AZ NEM FOG VISSZATÉRNI SOHASEM.

 5. Valaki igazán felvilágosíthatná, hogy azért mennek ki akik csak tudnak, mert idehaza esély sincs arra hogy élhető körülményeket tudjanak teremteni. Nem csak családjuknak, még maguknak sem tudnak élhető életet teremteni. nem lehet az embernek úgy családi élete ha 3 helyen kell dolgoznia ahhoz hogy tudjon élni. Itt csak arról van szó, hogy kifizesse a számlákat és legyen mit ennie. És akkor még nem nincs arról szó hogy esetleg gyerek legyen mert nem tudna neki anyagi biztonságot adni. Ez a szomorú. Ezért menekülnek (igen menekülnek) itthonról a fiatalok. Tehát gazdasági menekültek!!!

 6. Itt nem a munkahelyekrol van szo, hanem a fizetesrol, hiaba epit gyarakat. En se azert koltoztem ki, mert nem kaptam munkat, hanem mert szar a fizetes. Szoval a tobbiek is a penz miatt jonnenek ki. Szoval epithetnek 100 gyarat is akkor is kijonnek, mert senki nem fog neki 120 ezer forintert melozni. Elsosorban a fizetesen kellene emelni.

 7. A fiatalok a jobb élet reményében keresnek és találnak munkát külföldön .Itthon csak a számlák kifizetésére elegendő a magyar bér 🙁

 8. Megsúgom, sokan még nettó 90 alatti “bérért” is dolgoznak, mert csak ez van… Kisvállalkozások fizetnének, fizetnek is többet, de az irreális, hogy a nettó fizetéssel megegyező mértékű járulékot szednek be… ennek közel 30%a (szociális hozzájárulás címszó alatt) megy a segélyezésre…. felháborító…

 9. sajnos ez a gonosz miniszterelnök megteremtette a kereteket a nyomorgáshoz, a kínlódáshoz. A fél országot az út szélén hagyta ez a rablóbanda.

 10. A fiamék kivándoroltak Ausztráliába…Itthon nagyon nagy összeget fizettek deviza hitel törlesztésre…Most is fizetik kintről, csak éppen ez az összeg a menyem két és fél napi keresete, amely összeg egy jó havi fizetésnek felel meg itthon. ( pedig csak recepciós egy egészségügyi intézményben ) Na erről van szó, nem a munkahely hiányról!!

 11. A magyar vállalkozások adója/tb-je is folyamatosan csökkent.
  Az van, hogy ezek mindig sírni és csalni fognak !
  A háború előtti kft-k sem jelentették be az alkalmazottaikat !

 12. Sajnos nem csak gazdasági okai vannak a kivándorlásnak, hanem a jogfosztás, a szabad levegő hiánya, a dilettáns kormányzás, a mérhetetlen korrupció is…

 13. “A fiatalok az elmúlt évben 2 milliárd eu-t utaltak haza”
  – IGEN, A BANKJAITOKNAK, TÖRLESZTÉSRE…
  “köszönjük meg nekik..”
  – EL IS HISZEM, HOGY HÁLÁSAK VAGYTOK, TE ÉS A HAVERI KÖRÖD …

 14. Nem cél. Borulna a választási matematika. Ha a számláló nem elég nagy, akkor csökkentsük a nevezőt és a hányados majdcsak kiadja a neki kedvező eredményt! Elég, ha csak a Fidesz-KDNP szavazók maradnak az országban.

 15. “Nagy-Britanniában pedig egyenesen elveszik a már megszerzett jogokat:”

  Amikor a rokkantak, rendvédelmisek stb. szerzett jogait vették el itthon, igen nagy kussban voltatok! Akkor most se ajvékoljatok!

 16. Én nem vagyok egy politizáló ember nyilván életkoromból és nememből adódóan sem.
  De sajnos nem képesek ezek megteremtésére. Talán az a legsajnálatosabb, számomra, hogy amiből régen éltek az emberek azaz a kétkezű munka, amikor saját magának annyit előtudott teremteni, hogy megélt nem jól élt de megélt….pont ezt nem becsülik illetve fizetik meg igazán. Sajnos ott tartunk, hogy sok munkahelyen nemhogy rendes bért, de még az elvégzendő munkához szükséges eszközöket sem biztosítják.És igaz az, hogy az emberek régen is “loptak” de miután ki ki eltette a jussát, azután is volt annyi, hogy mindenkinek legyen egy kicsi. Sajnos mára az egymás felé irányuló rossz indulat olyan mértékű, hogy az emberek nem tudnak szót váltani sem egymással nemhogy megegyezni valamiben, pláne nem együtt dolgozni.

 17. Maguk nemtudják mit beszélnek!
  Ne csak egy részt szedjenek ki Miniszterelnök Úr beszédéből!
  Az egész beszédet adják közre! Amúgy meg sürgősen fejezzék be a kormány támadását, mert kimondhatatlan bajba kerülnek. Megértették!?

 18. ha tényleg a segélyesek mennének ki ……de akiket én ismerek azok itt is dolgoztak nem ingyen élő léhűtő lusta szófosásból élők hanem kétkezi MUNKÁSOK ha ismerik ennek a szónak a valódi jelentését. sz…ért h..ért dolgozunk a kintiekhez képpest.

 19. A teljesítményt mert azt fizetik meg a jó és hatékony munkát az megint más tészta miből tellik a külföldnek magas fizetésre! Hazánk és a többiek kirablásából! poly-mix.com

 20. Menekülnek, menekülnek és külföldön a nagyravágyásuk helyett a kukában végzik,nem mindig a szó szoros értelmében, de mikor elmúlik a fiatalság akkor visszajönnek és megint keresik a privát magánéletük,jó és alapos döntésük gonosz felelőseit!! Modern kakukk életmód, sokat akar a szarka de nem bírja a farka, sajnos ez van!!

 21. Tamás, már fönt elhangzott, hogy nem a munkahelyek hiánya miatt mennek ki a fiatalok, hanem nagyon keveslik a kapott bért!! Nagy tévedés, külföldön nagyon de nagyon rossz a létbiztonság, nem lehet egy Hazát csak úgy lecserélni!! Nagyon egyszerűen arról van szó, hogy csak és csak szuper életminőség az ami az ilyen kivándorló emberkéknek szóba jöhet, vagyis sokat akar a Szarka de nem bírja a farka!! De, ahogy fenn már mondtam, sokan a kukában végzik és távol a Hazájuktól!!

 22. Hát viktorka , nagyon lesülyesztetted szép Magyar Hazánkat.. és még van bőr a pofádon hülyeségeket mondani..

 23. akkor kerülünk kimondhatatlan bajba ha a “kormány” tovább folytatja az ország kizsákmányolását, és a sportot helyezi előrébb az egészségügynél.

 24. Miért, te ki a faszom vagy? És Orbán ki a faszom, hogy nem lehet kritizálni? Mint valami római néptribunus?

 25. Mond, nem nehéz ilyen hülyén élni? Miért nem kötöd fel magad? Mindenkinek jobb lenne!
  Ha Orbán cigány, akkor mi vagy te? Magyar nem lehetsz.

 26. Ellenszél.hu, ti is egy bal-lib külföldről hazaárulásért és bomlasztásér fizetett szennylap vagytok.
  Nem lehet magyarországon megélni? Miért aki nem megy ki az éhenhal?
  Mindenki szeretne sokat keresni, annyit mint nyugaton, de a nyugati lakbér már nem tettszene.
  Ott se fenékig tejföl, a vendégmunkásokat nem úgy fizetik mint az odavalósiakat.
  Ami itt van az csak komcsi ájvékolás!

 27. nem fenékig tejföl ezt jól látod ! de nem mindegy hogy vendégmunkásként keresek annyit mint M.o-n a felsőbb réteg…vagy bejelentett munkásként minimálbérből csengetem a csekkeket …havi 1 mindig meg maradt nem tudom miért ..lehet fontosabb volt az hogy egyek mint a villanyszámlám….még nincs túl késő…próbálja ki !! 😉 érdekes…megélhetés mellett havi 2-300 ezer forintot félre tudok rakni …ami az én fiatal fejemmel nem rossz pénz…sőt szerintem több ezer magyar is vágyna arra hogy legyen miből félre rakni!! persze vannak azok akik elfogadják a sorsukat és beletörődnek h magyar ember ennyit keres….

 28. nem csak a szuper életminőség…ne beszéljen már össze-vissza a Hazát védve…sokkal nyugodtabb vagyok itt Svédországban …és érdekes…Magyarban ha meg szakadtam sem jött össze több, mint havi 320000 Ft burkolóként..túlórázva hajnal 1-kor hazaérve reggel hatkor kocsiba ülve sem…itt reggel 7-től 5-ig szól a munkaidőm saját választásom hogy túlórázok e vagy sem, nem azon kell törnöm a fejem hogy a téli időszakban ennyi a gázszámla tehát ennyit túlórázom…ééééés na most figyeljen ….a legkisebb keresetem volt eddig 20 485 SEK (675000FT)….tehát nekem ne magyarázza meg az unokáiról példát véve hogy kinek mi !!!!

 29. Igen,most is csökkent. De számolj már utána, hogy a megemelt minimálbér miatt így is “buknak” a csökkent járulékokkal. Gyakorlatilag úgy néz ki, mintha nem csökkentették volna.

 30. Ki kell menni, el kell menni ! Mindenhol kolbászból van a kerítés, csak nálunk van szögesdrótból !

 31. És nehezítsük meg a magyarországi lakcímmel rendelkező külföldön élők szavazási lehetőségét, és aki a Fidesz-KDNP-re szavaz, annak elég legyen az Orbán arcképe előtt kereszbe tenni a kezét.

 32. Nem beszélve arról, hogy például én többet keresek mint sok helyi lakos, mert azért nyugaton nem a kinézet az életkor a származás és a jó kapcsolatok az elsődlegesek egy jobb pozició megszerzéséhez. Valóban sehol sem fenékug tejföl az élet sehol a földön de a munaerő értéke egyenes arányban követi a korrupció mértékét mindenhol.

 33. Ha ebből levonjuk ezeknek az embereknek a magyar társadalamnak a képzésükre, oktatásukra szánt anyagi erőfeszítését az szja és a többi kiesett járulékot kb duplájába kerül az országnak minden egyes fiatal aki külföldön dolgozik.

 34. Azért, mert te ott végezted (a kukában) – a többi nem olyan hülye! Tudják, ha dolgoznak – megbecsülik és megfizetik! Külföldön – nem itthon!

 35. Most már nyugodtan mehetnek ki a fiatalok, a diktátor megengedte, hoz helyettük Ukrajnából félművelt rabszolgákat akik majd kiváltják az elvándorló egyetemistákat, orvosokat, nővéreket tanárokat, esetleg velük letörik a bérnövekedésért tüntető a itthoniakat. Fő feladat a nép totál lehülyítése, minek az a sok tudás, történelemből bőven elég ha ennek a törpe Napóleonnak ismerik a nevét! A földrajz, magyar matek meg csak felesleges okoskodás! Imára magyarok, ha már kaszára kapára nem mertek rákapni!

 36. Ez az ember jol betanult egy szöveget magának! A legtöbben nem a segélyek miatt hagytuk el az országot, hanem mert megtanultunk keményen dolgozni a megélhetésért!Nem akarunk belebetegedni egy olyan életbe ahol nincs megfizetve a munkánk és a későbbiekben nevetséges nyugdíj mellett utcára kerülni, éhen halni, megfagyni! Mi fiatalok nem hadjuk a családjainkat hátra és próbálunk együtt maradni inkább más országban ahol jobb a rendszer,fizetés,megélhetés,iskolák,kórházak és sorolhatnám… Én nem azt mondom , hogy kolbászból van a kerítés, de mind megtanultuk a leckét Magyarországon! Köszi Viltorbá, de en nem szülők Magyarországra

 37. Nekem megjosoltak 120-evig fogok elni! Akkor most vagyok eletem delen! (62)

  55 evesen jottem az UK-ba.es fiatal vagyok….

 38. A lányomék Zürichben dolgoznak. Sok a munka, de a fizetésükből kényelmes, nyugodt életet élnek. Ez a “munkaalapú társadalom” (by orbán). Ugyanis a munka becsületét az adja, hogy milyen színvonalon él a dolgozó a munkabéréből. Magyarországon a 8 órás állást teljesítők többsége nyomorog, számlagondjai, alapvető hiányai vannak. Én pl tanár vagyok. Állítólag remekül keresek. Nagyon meg kell gondolnom, hogy veszek-e könyvet, színház- és koncertjegyet magamnak. A fiatalok helyzete pedig reménytelen.

 39. Te idiota olvasd el az eletrajzi konyvet, cigany bizony, egy cigany MSZMP parttitkar volt az apja a kobanyanal, most milliardos az apuka, ex elvtars.

 40. Persze,a másik okos meg már harangozza befelé az ukrán munkaerőt,mert aki nem akart a hitele mellett éhenhalni az kiment külföldre dolgozni.Ebből amit itthon keresünk semmire sem elég,nem hogy családra meg otthon programra..Egy baja van ennek is,hogy nem nyelte le inkább az anyja…

 41. Nekem eddig minden Horvát nevű “ismerősöm” cigány volt. !!! Hogy méé’ adnak ezeknek Magyar nevet…. ???
  Ezen változtatni kell. A név alapján megítélhető legyen, a származása… szorgalmazni fogom… !!!

 42. Ekkora balf@szt! Nekem a 2 lányommal, 2 vejemmel együtt a 4 unokám is kiment. Ha ez rendjén van, akkor ne siránkozzon, hogy nem lesz, aki megtermelje az itthon maradottak nyugdíját. Nem arról kellene pofázni, hogy szüljenek gyerekeket, hanem a már megszületetteket kellene itthon tartani. Mi a lóizének szüljenek gyerekeket? Azért, hogy legyen aki majd a felnevelése után kimegy? Inkább húzzatok el ti agyalágyultak!

 43. Te taho,azt hiszed itt mindenki part rajongo? FUGGETLEN! Tudod ez mit jelent tahokam? Nincs patfetisizmusom, nem is voltam, de nem is leszek soha parttag. Kulonben, hogy mersz velemenyt mondani, ha nem is itt elsz az orszagban? Te ide nem dumalhatsz, senki vagy.

 44. Ausztrália? Ne viccelj, az az egyik legjobb hely a világon. Hasonlítsd össze magyarországot a hasonló helyzetbenlévőkkel. Meglátod nem is nagy az a külömbség.

 45. Mindenki szeretne jó fizetést, de a lehetőségeket nem lehet túllépni. A nyugati gazdag országok régen is azok voltak, Magyarország a kiegyezésig el volt nyomva, és ott nem volt kommunizmus.
  Ha egetrengető béremelést hajtana végre a kormány újra az “elkúrtuk” helyzetbe kerülne az ország, ami ugye nem érdeke senkinek.
  És erről (is) szól az EU, a munkaerő szabad áramlásáról.
  Én is szeretnék 2-3000 eurós jövedelmet, ez természetes.

 46. Te seggnyaló – pont ennyi telik a sok hülye fidesznyikestől!
  Támadsz, rágalmazol, gusztustalan dolgokat írsz – mert cáfolni nem tudsz!!!

  Csakhogy válaszoljak: anyád a cigány kurva! Remélem legalább azt tudja, ki a te apád! A testvére? – az apja? – vagy valamelyik rokon?

 47. Aki dolgozik – az nem végzi a kukába – csak azokat zavarják haza, akik segílyírt mennek ki – a munkát pedig nagyívben elkerülik!

  Sőt – a legtöbbje megalapozza magának és a családjának kint az életét és soha többet nem jönnek haza – esetleg csak látogatóba!

  Tapasztalatból írtam – nagyon sok ismerősöm ment ki CSAK dolgozni – aztán rájöttek, hogy odakint nyugodtabb és biztosabb az életük így kivitték a családjukat is!
  Itthon nem volt semmijük jóformán – kint 4-5 év alatt meglett mindenük, amire vágytak! Ők még látogatóba sem jönnek haza, mert mikor egyszer jöttek – 1 hét alatt költöttek el annyi pénzt itthon kajára, mint amiből odakint 1 hónapig élnek sokkal jobban!
  Teszem hozzá nálam laktak (tehát szállásra nem kellett költeniük) és csak a kajájukat állták, hogy főzzek nekik.

  Kamu, amit írtál!

 48. Romániában születtél ember. De nem ítélkezem.
  Viszont nem tudom mit látsz onnan? Orbán Stadionokat épít, kisvasutat. Haverja, Mészáros Lőrinc, Mo. leggazdagabb emberré nőtte ki magát. Egy olyan ember, aki milliós tartozásokkal indult, egy olyan ember aki Víz-Gáz szerelő…
  Én 4 éve jöttem ki Finnországba. Sajnos nem folyamatos a munkám, csak 4-6 hónapokat dolgozom kint, de mégis annyit keresek, hogy az év többi részében is el vagyok otthon, és a hitelemet is fizetni tudom.
  MO.-n az oktatás és az egészségügy a béka segge alatt, miközben már-már az összes Fideszes, több hektáros földekkel rendelkezik. Nem mellesleg a bérleti díjat is megemelték, hogy még többet szedjen be.
  A volt államtitkár Ángyán József (Fideszes) lemondott, mert látta, hogy elszórják a földeket egymás közt.
  De ha nem hiszed nézz utána…

 49. Igy van ! És mindezért a vezetés a hibás…
  A rossz foglalkoztatási feltételeket pedig azért tartják meg, hogy a nyugatiaknak a titkos tárgyalásokon megígért képzettek kvótáját tartani tudják…

 50. Neked cimbora fingod sincs, hogy miről is szól ez az egész. Gyanítom, még nem dolgoztál külföldön. Itt nem nagyon van olyan, hogy külföldi, meg idevalósi. Jó és kevésbé jó munkaerő van, eszerint megfizetve. Igen, Hollandiában rezsivel együtt 800 Euro havonta egy átlagos vidéki lakás, viszont egy átlag szakmunkás havi bére 2000-2500 euro, tehát durván a fizetés harmadából le van tudva az albérlet és a rezsi is. Tudod te, hogy 160 óra munkával mennyit keres Magyarországon egy szakmunkás? Azt is, hogy mennyiben van az albérlet/hiteltörlesztő részlet? Matekozzál, utána beszélj baromságokat. És tudod mit? Figyelmedbe ajánlok egy fogalmat: vásárlóerő-paritás. Érdekes dolog… A franc se akar álmokat kergetni, 600 eft-ot keresni otthon. Ha az uniós átlag FELE, kb 1000 euro netto /hó meglenne otthon, bombával nem tudnád a munkásokat kirobbantani az országból, de még az is álom, vagy csak azok számára elérhető, akik hajlandóak havi 300 órát dolgozni.

 51. egyébként már csak kérdezem, hogy miért kéne nekik nettó kilencven ezerért gyárban három műszakban dolgozni. azzal nincsenek megfizetve. adja ő is a 1200 minimál erurót és elfelejtik, hogy felsőfokú végzettségük van.. talán.

 52. Ez a fenyegetőző hangnem még egy részeg cigánytól is vicces :). Ki tudja, hogy mit beszél!? És mit beszél?

 53. kapj a fejedhez mielott baromsagot irsz!70 eves 4 oras ;15 % ado.7110 balesetb.10% nyugdijj.+ipu ado.mi csokkent? 1%jov.ado

 54. Ez azért megdöbbentő,mert akik segélyre vannak berendezkedve,eszük ágában sincs kimenni. Dolgozni?

 55. László Boros. Igazad van, viszont milliárdokat ad Romániának. Vajon a társadalom beleegyezne ebbe? Erről is lehetne nemzetin konzultáció.

 56. Bocs, hogy beleszólok ebbe a hosszú vitába, de ezzel valami nagyon nem stimmel. Először is a kiegyezés és a kommunizmus között eltelt cca. 80 év!!! Prkatikusan ezalatt az idő alatt épült fel MINDEN az országban. És a mai helyzet javítása nyilván nem ott kezdődik, hogy fizetést kell emelni. (???) Az EU-tól kapott Mo. egy hatalamas, a mi életünkben már soha vissza nem térő lehetőséget, hogy megteremtse ismét az alapjait annak, hogy csatlakozzunk Európa ún. jobbik feléhez. Na EZT játsza el éppen most a fidesz, mert az összes zsozsót off-shore cégeken keresztül kitolja az országból. Ez nem gazdaságpolitika, csak egyszerű lopás. Ezen nincs mit ragozni.

 57. Hát orbán bizony egyáltalán nem cigány és az, hogy lépten nyomon ezt hallani csak és kizárólag azt mutatja, hogy az emberek imádnak valakit gyűlölni mert azt hiszik, hogy ha van kire fogni valamit, akkor könnyebb lesz az életük. (ld. Chomsky- ellenség – utáljuk a cigányokat) orbánnak van egy elképzelése, hogy ismét feudális államot csinál az országból és ennek érdekében egy új “úriosztályt” akar teremteni, akik a hívei. Ezzel elindult egy szabadrablás és az egész nyilván valamikor bukni fog. Ennyi. Ebbe cigány-zsidó-meleg stb kérdést belekeverni csak a nép ostobaságát mutatja és orbán PONTOSAN ezt a primitív gyűlölkodést használja fel a saját javára. 1. sz. szabály: oszd meg és uralkodj. Tehát amíg az emebrek orbánt a VÉLT származása miatt gyűlölik – amin nyilván jól szórakozik – addig marad a feudalizmus.

 58. Én semmi döbbeneteset nem látok ebben az interjúban. orbán soha nem csinált titkot abból, hogy egy illiberális államot akar építeni. Az ő elképzelése szerint Mo. újra feudális állam lesz, zsellérekkel, cselédekkel. Aki ennél többet akar, az mehet a fenébe. Ennyi.

 59. Bizony, hogy cigány és zsidó keverék – és putriban lakott az egész család Felcsúton.
  Ha lehetne itt képeket küldeni, akkor tudnék Neked küldeni egy csomót, hogy lásd: egy alkoholista cigány volt és az most is.

  Összehasonlításképpen – bár ettől szegény Michael Jackson, ha élne biztos, hogy megsértődne – de ő gyereknek fekete volt, s mire elérte a felnőtt kort végül is teljesen kifehéredett.

  Hidd el, hogy ez nem “primitív gyűlölködés”, hanem nagyon is reális alapja van!

  Nem tudom Te hol élsz, de a neved után ítélve nem magyar vagy – akkor Te miért is tudnál többet, mint mi MAGYAROK? Egyáltalán itt élsz? – itt adózol?

  Egyben igazad van: a gyűlölködést használja fel ellenünk, de itt már régóta nem a hovatartozás a kérdés – mert már a gyereket is uszítja a szülő ellen, ha az nyugdíjas – mert szerinte a nyugdíjasok csak haszontalan emberek, akik “felélik” a fiatalok jövőjét! Akkor szerinted miért utáljuk ezt az elmebeteg viktátort? …és még sok ilyen van…! A lényeg, hogy mindenkit uszít – mindenki ellen – és sajnos egyelőre bejött neki!
  De egyszer mindennek vége szakad – és azt hiszem, hogy eljön ez az idő hamarosan, mert az emberek kezdik ezt már látni! – kivéve a seggnyalókat, amik valamilyen módon juttatásban részesülnek a “nagy imádatért”!

 60. Marcsi! NYUGI! A Kathleen Lora Mansfield csak egy nicknév!! Mint a surdillo, vagy a hutyutyutyu vagy az anima stb. Szóval nyugalom.

  orbán viszont NEM cigány és NEM is zsidó. Ezek csak városi legendák. A legrémísztőbb az benne, hogy ezeket azért találják ki emberek, hogy őt antipatikusnak állítsák be. Érti? Pont maga írja, hogy a gyűlölködést használja fel ellenünk és pont maga is ezt teszi, amikor a vélt származására úgy utal, mint valami megvetendő dologra. orbán cigány is meg zsidó is tehát utálni kell = a cigányokat és zsidókat utálni kell. Ez riasztó. És ha maga is így gondolja, akkor tényleg be is jön neki! Úgy tud küzdeni vele, hogy NEM ugrik az ilyen uszításra.

 61. Én nyugodt vagyok! 🙂
  Viszont azt látom, hogy Te még véletlenül sem vagy hajlandó utánanézni dolgoknak – csak írogatsz, hajtogatod a magadét! 🙁

 62. Pedig Ausztráliának kb. annyi lakossága van,mint Magyarországnak,és a fele sivatag. Mégis van munka !

 63. Még egy Metró áruházban is jóval csökkentett áron vásárolnak be saját maguknak, de közben állandóan megy a siránka, majd, ha a vezetők nem lesznek olyan helyzetben, hogy megállapíthatják a giga fizetésüket mindenki más dolgozójuk kárára cigánykodva, akkor esetleg jár majd valami sajnálat…

 64. Nem, Marcsi, maga van szétzuhanva – az összes reakciójából ez látszik. Maga szerint mindenki ostoba, seggnyaló… rengeteg felkiáltó jelet használ stb. Szóval nyugi. Nincs háború.
  Valójában mindenki csak hajtogatja a magáét – maga is. Ha magának ennyire fontos a származás, akkor nyilván nagyon precízen utánajárt. Bár nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen származású, de megtenné, hogy küld nekem olyan HITELES oldalakat, dokumentumokat, amelyből ez ennyire nyilvánvaló? Köszönöm!

 65. I’m commenting to make you be aware of what a awesome experience my friend’s child gained going through yuor web blog. She came to understand numerous issues, which included how it is like to have an excellent helping nature to make other individuals without hassle grasp specific specialized things. You really surpassed people’s desires. Thank you for offering those powerful, healthy, informative and as well as unique tips about this topic to Sandra.

 66. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.