“Diktatúrát választással eltörölni nem lehet” – nagyon erősen beszóltak Orbánéknak

Durva publicisztikát tett közzé az Európa Blokk. Az engedélyükkel publikáljuk az oldalon, legfőképp azért, mert véleményeket várunk a tisztelt olvasóktól. Valóban ennyire szörnyű már a helyzet? Van más megoldás, kiút? (A cikk alján tudtok kommentelni.)

“Van egy álmom…” – mondta Martin Luther King 1963-ban 250 000 ember előtt 1963 augusztus 28-án a washingtoni Lincoln- emlékműnél tartott beszédében, a faji diszkrimináció ellen felszólítva az amerikai törvényhozást.

Nekünk magyaroknak lassan már reményünk sem lesz arra, hogy valahol az országban akad egy ember, akinek reális álma lenne, hogy megszüntesse ezt a lehetetlen helyzetet, ami 2010 óta kibontakozott ebben az országban, és felszólítsa a politikusokat, térjenek vissza a demokráciához. Ahhoz a demokráciához, amit ajándékba kaptunk a rendszerváltáskor, és nem vigyáztunk rá. Így eshetett meg az a gyalázat, hogy egy sima országgyűlési választást egy Orbán nevű ember átminősített fülkeforradalommá, és ezáltal felhatalmazva érezte magát, és bandáját arra, hogy klerikál fasiszta törvényeket vezessen be. Így vette át alkotmányos puccsal a hatalmat a rossz hírű NER-t életbe léptetve.

A teljesség igénye nélkül: – azóta ismerjük az erőszak politikáját – bevezette a (köz)munka alapú társadalmat – paktumot kötött az egyházakkal – a hatalom kultuszát ötvözte az elit, és küldetéstudatával – militarizálta a főméltóságok környezetét (megengedve a paramilitáris szervezkedést is egyben) – forradalmárságát a tradicionalizmussal ötvözte – korporatív rendszerbe kényszerítette (felülről irányítva a munkaadói, és szakmai szervezeteket) az ágazatokat kamarákba tömörítve (életpálya modellt kényszerítve rájuk) – megszüntette a társadalom elesettjeinek szociális támogatását – megszüntette az államra kötelezettségeket rovó TB, és nyugdíj törvényt, ezek már csak adhatók az uralkodó kénye kedve szerint (a gyerek köteles eltartani a szülőt, ha arra rászorul), – és legfőbb ellenségévé azt a liberalizmust nevezve ki, ami a fejlett társadalmaknak immár bő 300 éve elhozta a felvilágosodást, és ami nálunk még mindig csak alig pislákol.

Tette mindezt a parlamenti pártok tudtával, és beleegyezésével. Mára odajutottunk hogy Orbán klerikál fasiszta diktatúra rendszerét a parlamenti “demokrata” pártok legalizálják. Fenntartva a demokrácia látszatát, kollaborálva a hatalommal a nyomorult pártoknak juttatott milliókért. A HAZA? Nem számít nekik.

És ez a politikai kaszt kerékbe tör mindent amit mozgalmak, és civil szervezetek kezdeményeznek, mert a megmaradás törvényét kötelezőnek érzik magukra nézve, még árulás által is. Minek nevezhető a 2014-ben tett esküjük a NER-re? Árulás volt az a javából, elárulva a hazát, és az ajándékba kapott demokráciát. Most közeledve 2018-hoz, a társadalmat akarják kényszeríteni arra, hogy kövesse a példájukat, legyen elárulója a demokráciának, és tegye oda a választó az x-ét, így örök életre bebetonozva Orbán diktatúráját.

Nincs más utunk, mint kényszeríteni a hatalmat, és az ehhez asszisztáló pártokat, hogy térjenek vissza a tisztesség útjára. Diktatúrát választással eltörölni nem lehet!

Ehhez kell legalább 250 000-es tömeg, és valaki, aki kimondja hogy “van egy álmom”!

A bejegyzést közölte: P. Gabriella, Európa Blokk

Várjuk a véleményeket!

loading...