Orbán minisztere is beállt a momentumos népszavazás mögé!

Terjedelmes interjút készített Chikán Attilával, az első Orbán-kormány első gazdasági miniszterével, a Rajk Szakkollégium alapító igazgatójával az ATV.

Az ex-miniszter nem rejti véka alá, hogy szeretné, ha Magyarország olimpiát rendezne, de egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy egy olyan gazdasági helyzetben lévő ország, mint Magyarország súlyos veszteségek nélkül képes lenne megrendezni egy ilyen világeseményt.

Nemcsak a “sokat emlegetett korrupciós kockázat miatt” hanem például azért is, mert az olimpiák esetében a tervezett költségvetés valahogy mindig elszáll, a költségek megemelkednek. (Így volt ez többek között az új csodauszodával is, ami ugyan drágább lett, mint azt tervezték, de inkább egy vidéki vásárcsarnokra hasonlít, mintsem egy színvonalas komplexumra.)

Bár a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezést nem írta alá (“nem gyakorolja a műfajt”), hibátlanul értelmes kezdeményezésnek tartja. Szerinte jó ötlet, hogy így mutatkozik be egy fiatal párt.

Az egykori Orbán-kormány minisztere úgy véli, a jelenlegi rendszer működésének nemhogy mindennapos része a korrupció, de ma a hatalmon lévők már nem is szégyellik, nem is titkolják, inkább megmagyarázzák, miért jó.

loading...