Orbán hajmeresztő kijelentést tett – Magyarországnak nincs jogosultsága létezni?

kép forrása: Szeka blog

A Spiegel Online német hírportál Orbán Viktor kormányfőnek az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány csütörtöki brüsszeli rendezvényén mondott beszédével kapcsolatban közölt írást – számol be a 24.hu.

A cikkben többek között azt írják: “az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Orbánnak az EU jelenlegi helyzetéről adott elemzésében vannak nagyon is megfontolásra méltó részek”, mindenekelőtt a gazdasági dinamizmus hiányával kapcsolatban. Viszont furcsának tűnt, és a hallgatóságban kételkedést váltott ki az a kijelentése, miszerint

“egy olyan nemzet, amely nem tudja újratermelni magát, nem érdemli meg, hogy létezzék.”

Ez a kijelentés legfőképp azért problémás, mert a kormányfő nem hazánkra vonatkoztatta, mégis ránk illik.

Az “Orbán hőzöng Martin Schulz ellen” című írásban a szerző, Peter Müller kiemelte, hogy a kormányfő beszédében Európára veszélyes politikusnak nevezte Martin Schulzot, a német szociáldemokraták kancellárjelöltjét, akiről elmondta, hogy tiszteli, mert nagy harcos, de úgy véli, nem értette meg az európai politika három fontos elemét, a vallást, a nemzetet és a piacot, és súlyos helyzetet jelez, hogy egy ilyen ember német kancellár lehet.

A Spiegel Online szerzője a többi között hozzátette, hogy Orbán és Schulz viszonya már régóta feszült. A miniszterelnök beszédével kapcsolatban kiemelte:

Orbán Viktor nem mondta meg, miként fér össze “Európa ostorozása” azzal a ténnyel, hogy Magyarország az EU-s támogatások egyik legnagyobb haszonélvezője,

az pedig teljesen nyitott kérdés, hogy mennyi szövetségest találhat az EU-ról alkotott nézetei érvényesítéséhez, mert számos tagállam készen áll arra, hogy az új amerikai elnök, Donald Trump jelentette kihívásra szorosabb együttműködéssel válaszoljon.

Ha Orbánon múlna, hogy Magyarország újra tudja-e termelni magát, valóban nem lenne jogosultságunk a létezésre. Nézzük meg, miért is, méghozzá Orbán szempontjai alapján:

 • Vallás: a Ferenc pápa féle tanítások viszonylatában tekintve Magyarországot, azok aligha adnak okot az újratermelésre, maximum az újraértelmezésére a katolicizmusnak, hiszen a kereszténydemokrata szellemiségű kormányunk mint a kereszténységtől, mind a demokráciától meglehetősen távol áll.
 • Nemzet: Orbán számára a nemzet egy olyan fogalom, amely egyenlő a Fidesszel. A nemzethez az tartozik, aki kellőképp lojális a párthoz. Emlékszünk? “A haza nem lehet ellenzékben!”
 • Piac: A legkényesebb rész. Ahogy a cikkben is írják, Orbán félreértelmezte ezt a kérdéskört, hiszen az egyik legnagyobb haszonélvezői vagyunk az EU-nak. Ha most kiszakadnánk, el tudjuk képzelni Matolcsy Györgyről vagy akár Varga Mihályról, hogy egy önellátó gazdasági modell felállításával biztosítják majd az újratermelődést?

A szomorú igazság az, hogy nekünk csak az Európai Unió segítségével lehet “jogosultságunk” fennmaradni. Orbán tehát ezen kijelentése ránk, magyarokra vonatkozik leginkább, és mindez neki köszönhető…


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Antal Budai Nagy

  Nagyon hiányzik már neki a grazi klinika

 • Gábor Héder

  Orbán három dolgot valóba nem ért: a vallás (térdre csuhások), a nemzet: a seggnyalói és Ő, a gazdaság: Mészárosok, vejkók és dilettáns haverok…a többit sem ,de ez most itt elég felsorolni!

  • Gombos Péter

   Öreg, te EGY dolgot nem értsz : AZ EGÉSZET úgy ahogy van ! Ja és még annyit, hogy nem lesz többé szocializmus, akárhogy is esz a fene 🙂

   • Stephen Fabian

    Szocializmus nem is kell, de egy tisztesseges kapitalizmus nagyon kellene. Mert ami most van, nem is hasonlit. De honnan tudnad, mikor meg nem lattal olyat? Igaz? Ahol nem a haverok laknak jol, es nem a fizetett trollok alakitjak a velemenyt.
    De akkor mibol elnel, igaz?

   • Ernő Kovács

    Miért, ez nem “szocializmus”? Egyre kísértetiesebben hasonlít orbán ténykedése az ötvenes évekre, a mindent átható “elvtársiassága”, a mást akarók elhallgattatása, a verőlegényes politizálás, a vezető politikus személyi kultusza, a seggnyalók elvtelen lojalitása… ötvözve egy kis fasizmussal a tisztafajúsággal, a sovinizmussal, a háborús retorikával… szóva öreg, te nem értesz itt semmit, pedig korodnál fogva értened kellene pár dolgot… már ha nem hiányoztál a történelem órákról és az életből amikor tapasztalatot osztott!

  • Attila Tóth

   de ezeknek az összes jótéteményét élvezed igaz ! ne itt vinnyogjál ha van valami bizonyítékod vidd bíróságra , ott a mai napig a ti munkásőr csökevények dolgoznak . továbbá járjál úgy mint a burkus kutya érhesd el a saját valagad

   • Stephen Fabian

    Mit elvez belole? Meselj! Mennyit fizetnek egy ilyen formedvenyert?

 • kajla

  ugyanezt mondta Hitler is a végén, amikor meg akart mindent semmisíttetni

  • lábatlan

   Aztán magát is! Ez a phasz is így jár, szerencsétlen Lánczi, Európa fejeként emlegeti, valóban ha a diónyi fejét értette alatta!

 • József Kovacs
 • Gombos Péter

  Ejnye de fáj a liberális bandának, hogy végre magyar ember vezeti az országot 🙁 Ráadásul sikeresen !

  • Zoltán Pásztor

   ???

  • Stephen Fabian

   Sikeresen? Vicces fiu vagy!

  • Ernő Kovács

   Úgy tűnik, te nem érted még saját magatokat sem. Hiszen pont a ti értékrendetek szerint pont nem egy magyar ember vezeti az országot, hanem egy cigány! De hát tudjuk, a fizetett fidesz firkászok nem az eszükért kapják a pénzt, hanem a pénzért hiszik azt, hogy eszesek! Aki orbánt támogatja, pont az nem jó magyar ember, hiszen a mutyit, hazudozást, lopást, néphülyítést támogatja, ami tönkreteszi az országot, nem előre viszi!