Ákos dalt írt Orbán Viktorhoz? Így érthető a Kossuth-díj…

Forrás: 24.hu

A fullank.hu weboldalon szúrtunk ki egy érdekes írást, ahol arról értekeznek, hogy minden zsarnok szereti, ha dalt írnak róla. Így volt ez sokakkal. A fullank.hu állítása szerint valószínűleg Orbánnal is. Ákos száma ugyanis a portál vélekedése alapján a miniszterelnökről szól. Változtatás nélkül osztjuk meg a blog véleményét, bár hozzátesszük, nem tartjuk valószínűnek, hogy ez a szám tényleg Orbán Viktorról szólna, ugyanis már az egykori Bonanza Banzai 1990-ben kiadott lemezén is szerepel.

“Mindig kell egy barát, meg mindig kell valaki , akiért rajongani kellene. A dalszerzők mindig, minden korszakban meg is találták ezt a személyt. Milyen érdekes véletlen, mindig a politikában. Ami a magyar történelmet illeti, az osztrák-magyar monarchia népszerű császára – csak így- ferencjóska tiszteletére írt dalok.

A legnépszerűbbet a “ Ferenc József csatorna “ dalt, amely a bácskai magyar városok visszafoglalásának örömére készült dzsesszesített formában a 3o-as évek közkedvelt Chappy zenekara is műsorára tűzte.
Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Magyarország egykori kormányzója is megihlette a dalszerzőket.
Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája című dal, még a slágerlistákat is sokáig vezette, Kalmár Pál a kor híres énekes vitte igazán sikerre.

Olykor még napjainkban is hallható a gagyi muzsika tévében, Horthy Miklós katona dalát , a mulatós műfaj új hangszerelésben feldolgozta ihaj-csuhaj nótává.

Rákosi Mátyás sem maradhatott ki a dalszerzők repertoárjából.

A személyi kultusz szülte többek között az erősen fenéknyaló hangulatú “ Éljen, éljen Rákosi elvtárs sokáig” és a “Köszönjük néked Rákosi elvtárs “ dalokat, amelyeket főleg kórusok énekeltek, esetenként az ünnepi felvonulásokon a Hősök terén sokezres tömeg.

A tucatnyi Sztálin, Lenin dalokat ezúttal nem sorolnám fel. A rendszerváltás után is még úgy érezték a slágerszerzők, nem tehetik meg azt, hogy ne írjanak dalt az általuk sokra tartott politikai nagyságnak. Így született meg István a király alias Varga Miklós lelkes, rockos ízű dala, “ Minden jót, elnök úr” címmel. Az elnök úr, akihez szólt a dal, Szűrős Mátyás volt, akit a rendszerváltók ki tudja miért, beültettek köztársasági elnöknek.

Már itt kezdett sántítani valami , ez tényleg rendszerváltás volt ? Csepregi Éva a Neoton énekesnője a slágerlisták élére vitte az Oké Gorbacsov című nótát. Ezzel Szovjetunió szétdarabolója is megkapta magyar részről, a maga talp és seggnyalását.

A végére hagytuk Ákos szerzeményét: a Megváltót.

A szerző a dalában egy szóval sem említette Jézust, akit egyébként eddig a Megváltóként ismertünk.
Igaz, azt sem nevezte meg kire gondolt. Mindenki tudta, számára ki a megváltó.

“Én hiszem, és tudom, hogy ő a megváltó. Akire vártunk, az örömhírt hozó.” Kapott is sok magyar forintokat meg a mára keveset érő Kossuth-díjat.

Aztán a sor végére hagytuk a “Kisember, hát itt a vége “refrénnel bíró opust.

A kisember még itt van.
(kemény)”

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • plaszi laci

  Nos, ha valóban Orbánról vagy Orbánhoz írta a dalt, akkor mindketten primitív, hülye, bunkók… ha mégsem róla vagy hozzá írta azt a dalt (ami ugyebár szerintetek sem derül ki a szövegből), nos akkor ti vagytok a primitív, bunkó, hülyék… de ebben az esetben ti nem csak hülyék vagytok…

 • Kitty

  A Megváltó c. dal már a 1990-es Bonanza albumon rajta volt, amikor te még perverz gondolat se voltál (maradhattál volna az, mindenki jobban járt volna), gratulálok a magasröptű eszmefuttatáshoz, te szellemi nyomorék!

 • Icon

  Utána kéne nézni, hogy e dal mikor íródott!
  Okoskák!

  • agnes losonczi

   Okossskaaaa! Ott írja az első paragrafus végén.

   • Levente Laszlo

    Akkor ide is másolhatod, hibbant p.csa….Mert nincs ott. De ugye az agyhalott, semmirekellő libsiktől megszoktuk, hogy hazudnak, mint a vízfolyás.

    • agnes losonczi

     Nem tudsz olvasni? A mocskolódás mellé már nem megy?

 • odusszeusz

  Ha a hülye Jabronka Richárd egy kicsit is kutatott volna a történelembe,
  ahogy a nagy történelmi újságírók tették, tudhatná, hogy e dal 1990-ban
  jelent meg először. Tehát a megírás ez előtt történt. Orbán Viktor ekkor
  “1989–1990-ben a Oxfordban tanult. 1990-től lett országgyűlési
  képviselő.”
  Akkor most mi van? Félelmetes ez a össze-vissza köpködés.
  Kedves Rici, nézzünk már utána a dolgoknak, mielőtt leírunk valamit!

  • Hegyi Tamás

   Attól még írhatta Orbánnak is. Bár ha jól emlékszem a kislemez címkéjén is egy kezét kitáró alak szerepelt. Bár az Jézus is Orbán is lehet. 😀

  • József Borján

   “történelembe” bele mi?

   • Levente Laszlo

    Jól van Józsika, látom megtaláltad a hozzászólás lényegét. Azért egy IQ versenyen ne indulj el egy féltéglával szemben, mert fényévekre le fogsz maradni tőle…..

   • odusszeusz

    véletlenül lemaradt egy betű. De nem ez a baj, más a gond.

  • agnes losonczi

   Ha elolvastad volna a cikket, az első paragrafusban említi ezt a tényt, tehát te köpködsz anélkül, hogy elolvastad volna, miért is. Amúgy te melyik országból írsz? Mert a fogalmazásod hallatlanul mezei és magyartalan.

   • Levente Laszlo

    A szövegértelmezés nem az agyhalott libsik erőssége. Ahogy neked sem, hibbant p.csa….

    • agnes losonczi

     Egyfolytában magadat minősíted az ótvar stílusoddal, úgyhogy ki is agyhalott itt? A köpködéssel kifolyt?

  • neked meg jó olvasást és értelmezést
   ” Ákos száma ugyanis a portál vélekedése alapján a miniszterelnökről szól. Változtatás nélkül osztjuk meg a blog véleményét, bár hozzátesszük, nem tartjuk valószínűnek, hogy ez a szám tényleg Orbán Viktorról szólna, ugyanis már az egykori Bonanza Banzai 1990-ben kiadott lemezén is szerepel.”

  • Simán Kami

   ez mit vváltoztat a lényegen?

 • Gábor Kiss

  Ekkora kretének, mint a “T.” Cikkíró, miért jutnak billentyűzethez?
  “Természetesen” mindennek szó szerint kell szerepelnie egy dalszövegben ahhoz, hogy érthető legyen…világos! Ezt a dalt már akkor tízezrek énekelték a Bonanza-koncerteken, amikor Orbán még a miniszterelnöki szék közelében sem volt!

  • Darvass Zsófia

   Nem baj, a régi recept szerint ha besároznak valakit, hiába derül ki az igazság, valami kis s.r mindig marad rajta.

 • Zorka Selmeci

  akkor tisztázzuk……..a kisember dalt, bár sokan Orbánra utalónak gondolják, Erdélyi Róbert Édesapja halálakor írta és a mindenkori kisemberről szól, legkevésbé Orbánról…….mindössze odafigyeléssel kell hallgatni, vagy olvasni a szövegét, rögtön világos lesz, hogy nem Orbánról szól……

  • Károly Szabó

   Az nekik nem számít ,az Orbán fóbia besötétíti a gondolkodást.

 • Gergely Geri Zsolnai

  Úgy néz ki,hogy melléfogtatok….

 • Levente Laszlo

  Nos Ricsike. Így kell igazán hülyét csinálnod magadból. Ennyit tudtok, primitív “demokraták”. 😀 😀 😀 😀 😀

 • Veronika Laska

  „Helló helló újra itt vagyok vissza kellett jönnöm hozzád
  És lehet, hogy maradok”
  Ameddig neked ez profitot hoz, Ákoska maradsz is.
  Ha meg már süllyed, a hajó más segget fogsz nyalni.

  • Kada Róbert

   Szia! Te miről vagy kiről beszélsz? Voltál már te telt házas BS vagy mostani nevén Papp László Arénában? Nem hinném ha évről évre telt ház előtt add koncertet akkor nyalni kéne valaki seggét! Ha nem volt még benne részed sajnálhatod! De sok vidéki fesztiválon is láthattad volna mennyi ember gyűlik össze miatta és a zenéje miatt! De ha ezekhez sem volt még szerencséd akkor tudom neked ajánlani a youtube megosztó portált!

 • Horváth Bálintné

  Végtelenül ostoba a firka “írója”.

  • Darvass Zsófia

   én ismerem személyesen, mikor berúg, szocialista dalokat óbégat. Nyilván a neveltetése… 🙂

 • Takács György

  Ekkora Baromságot!! Tudatlan marha firkász..

 • János Dunai

  a retkes kis takkknyoSSt agyon kéne baszni a kiskopasz 2-vel mindentöl fuggetlenül

  • Levente Laszlo

   Anyád mit szól ahhoz, hogy így ugatsz róla, semmirekellő koszos bolsi Jancsika?

 • Miklós Szabó

  Az Ikon című dalba akkor mit kell belegondolni??
  “Ikon
  Felragyog újra a napom,
  Ikon,
  Hinnék benned vakon,
  Ikon,
  Kegyetlen-szép vagy,
  Ikon,
  Ikon.”

  WTF!

 • Károly Szabó

  Most kit érdekel az igazság ezt a baromságot elhintették az emberek nem néznek utána tehát megint sikerült Orbánba rúgni és Ákosba aki tiszteli a Miniszterelnök urat.Tehát akkor gazember értéktelen.Az igazi tiszteletre méltó zenész az aki Orbán szobrot dönt és a fejét rugdossa mint focilabdát ,Na az tiszteletreméltó..!Eljutottunk oda ,hogy ma már ahhoz kell bátorság ,hogy a Miniszterelnök úr és a kormány mellett valaki kiálljon.Ez sajnos a kormány rossz marketing politikájának is a következménye ,mert megfelelő válasz nélkül hagyják ezeket az ocsmányságokat .Sajnos a marketing politikájuk még a jelszavak szintjén van ,amikor az ellenzék már rég a facebookon politizál és szítja a hangulatot.

  • Dózsa György

   Elég nehéz marketingelni a 3000 milliárdos nyugdíjvagyon ellopását, andy vajnát, a habony műveket, roggyant tónit, lézer elvtársat, és a nemzet gázszerelőjét! És ez még csak a jéghegy csúcsa! Kihúzhatnád már a fejed a fidesz seggéből, és körülnézhetnél a négymillió létminimum alatt élő polgártársunkkal rendelkező országban. Nem lopni, hanem szolgálni kell a népet!

   • Károly Szabó

    A nagy átverés nem a hárommillió visszavétele volt ,hanem a nyugdíj biztosítás egyharmadának kiadása volt a nagy biztosítóknak aki utána a fizetésünkből levonta és kontról nélkül azt csináltak a pénzünkkel amit akartak a hasznot Ők pakolták el és vitték ki az országból,na ez volt a nagy állami korrupció.Az lett volna a gazemberség,ha ezt nem veszik vissza .

  • János Vad

   Mész’ pcsába a “rossz marketing”-el együtt, az agyrágó bogár rég éhenhalt a fejedben, ami maradt – az a 4 kilobyte – az arra elegendő, hogy ne legyen muszáj a fejedbe fülhallgatón keresztül nyomni, hogy “… belégzés-kilégzés-belégzés…” A barna szájszél nem érdem, hanem – mint látszik – sajátos érték- választás kérdése, ha egyszer valaki nem képes a “seggel köpült barna margarin” zamata nélkül élni. Nem baj. Ahogy a régi dal mondja, amit a német katonák már 1944 nyarán énekeltek: “Alles geht vorüber, alles geht vorbei, erst geht der Führer, dann die Partei…!” (a nyelvet nem ismerők kedvéért: Egyszer elmúlik minden, egyszer minden végetér; először a Führer húz el, s a párt is olajra lép…)
   Tessen erre emlékezni!

   • Károly Szabó

    Akinek mondni valója van és nem azonos az Önével az még nem baj a baj inkább az ilyen stílussal van de ez sem probléma, mert érdekesek az asszociációi csak nem tudom ,hogy kerül a Führer az asztalra.azt meg ,hogy ki és mikor ér véget azt senki sem tudja ,csak nehogy csalódjon mert az ártatlan kis lelke azt nehezen viselné el.

 • Eva Puskas Jakab

  Ákos igazi művész, nem a politikát kellene keresni benne!

 • Zoltán Kovács

  Szerintem A félelem-2. Dalszöveg meg akár a Fidesz-röl is szólhatna de ez is egy korábbi szerzemény.

  Ahhoz társítjuk a dalszöveget saját magunk amihez akarjuk de hogy miért született a dal csak a szerző tudja.

  Nem merek aludni
  Azt mondják, megjegyeztek maguknak engem
  Azt álmodom, hogy kilöknek az ablakon
  Pedig lassú szenvedést terveznek
  Úgy hírlik
  Vastag talpú csizmáik vannak
  Hogy eltapossák a kis tüzeket
  Marad a szép szürke
  Egyenhamu

  Rettentő vörösek a napok
  Lassan, forrón gördülnek egymás után
  Én csak várom
  Hogy támadjanak

  Any
  félek

 • János Falus

  fideSS pojáca.

 • Biró Attila

  Bár Kovács Ákos utóbbi időkben történt megnyilvánulásai nem tetszettek, azt azért le kel szögezni, hogy a Bonanza Banzai Megváltó című dala 1990-ben jelent meg a The Compilation című albumukon. Ekkor OV még nem igen jelenthetett senki számára ilyen megváltó képet! 😛
  Egy szó mint száz a cikk szerzői slamposak voltak, amikor ezt a szennyet összehozták.