Havas Henrik nagyon csúnya levelet kapott… erre mit reagál a Tanár úr?

A Tarkamese blog egyik olvasója küldte el a portálnak a Havas Henriknek címzett nyílt levelet. Az Ellenszél változtatás nélkül közli ezt:

“Tisztelt Havas Henrik!

Olvastam a minap sorait, miszerint Ön Vágó Istvánról pocskondiázós stílusban nyilatkozott.
Sajnos nem ismerem személyesen Vágó Istvánt,( amit mélységesen fájlalok) mégis úgy gondolom, hogy az iránta érzett egyszerű tisztelet nem engedi, hogy elmenjek az Ön által közzé tett méltatlan írás mellett.
Persze Vágó István nem szorul ilyen jellegű védelemre… főleg nem tőlem… hiszen kapásból legalább 12 (!) idegen nyelven lenne képes hosszasan Önt rendkívül intelligens módon sértés nélkül megalázni. Választékos beszéde, gazdag szókincse könnyedén párosul az istenadta gyors észjárásával.

Nem tisztem méltatni továbbá bődületes nagy lexikális tudását sem, amit ha egyszer alkalmam lenne rá, meg is kérdezném tőle: hogy a fenébe tett rá szert?! …hiszen ez a műveltség amit Ő birtokolhat, egy emberöltő alatt nem igazán sajátítható el…és még zeneileg is képzett, hja…ott is olyan műfajt választott, ahol a megmérettetés igencsak kihívást jelent. ( az már csak az én randa fanyar ízlésem, hogy közel áll hozzám a dzsessz, blues is)
Szívesen hallgatom bármikor Vágó István bármilyen építő jellegű megnyilatkozását, legyen az egy műveltségi vetélkedő vagy egy DK megszólalás…hiszen tök mindegy, hogy hol és mikor látható vagy hallható, mindig tanulok valamit tőle. Nem szégyellem, hogy ahányszor csak meglátom, Ő az, aki minden alkalommal emlékeztet az alázat páratlan gyakorlására…soha nem mondja, de gesztusai, megnyilvánulásai azt súgják, sőt harsogják : légy tisztelettudó, szerény és alázatos.

Keveseknek adatik meg ez a méltóságteljes, egyszerű modor, ezt megtanulni nem lehet.
Gondolom, most azt várja, hogy sértettségemnek hangot adva kezdjem hosszasan Önt bírálni…nem teszem meg, hiszen ahhoz keveset tudok Önről…

Különös tekintettel arra, hogy eddigi megnyilvánulásai során nem találtam említésre méltó dicséretes történéseket, fikázni pedig nem szeretném, (megteszi azt önként Ön is )…nem tudom sajnos választékos szép magyar nyelvünk neves képviselői között sem említeni Önt, míg a nehézkes beszédkészség gyakorlására sem térnék ki… kommunikáció…méltatlan is lenne, nem?!

Nálunk a családi-baráti körben Ön negatív példaként említhető személy, mint ” nagy jellem” egy korábbi vizsgája kapcsán, igen…ahol még Ön vizsgázott, még ma is nagyokat kacagunk példátlan próbálkozásán, de ez sem idevaló, mert szintén nem pozitív történet…tehát ezt sem mesélhetem itt el,én is csak hallottam ..keresem, hevesen kutatom, hogy tudnék Önről legalább valami aprócska jót megemlíteni, de azt hiszem, hogy telefonos segítséget kell kérnem, mert nem megy…

A nyájas olvasó figyelmébe ajánlom: némán a hangot levéve tessenek megnézni 3 perc műsoridőt Havas Henrikkel, majd ugyanezzel a módszerrel Vágó Istvánnal… Csak a gesztusokat tessenek figyelni, nagyon érdemes, a néma képek mindent elárulnak, ehhez még a hangra sincs szükség. ..bár tagadhatatlan, hogy egy rövid szócsatát szívesen meghallgatnék Vágó István és Havas Henrik között…ám nagy valószínűséggel erre soha nem kerül sor, mert ha a pocskondiázás kivételével bármilyen más témát érintene egy ilyen feltételezett beszélgetés, sajnos egyértelmű, hogy a felszínes félművelt tudás valamint hiányos kommunikációs képesség mint ellenfél Vágó Istvánnál kizárná a feltételes ilyen jellegű párbeszéd lehetőségének a felvetését is, mert azt azért mindannyian tudjuk Vágó Istvánról, hogy úriember biztosra nem fogad…

További szép napot Önnek is!
Egy olvasó”

17 Comments

 1. Még a “tanár úr” sokat tanulhatna Vágó Istvántól, igaz nagyképűségben Vágó István még csak a nyomdokaiba sem léphet.

 2. Elolvastam Havas levelét. Semmi különös sértés nincs benne. Pedig Havas nem barátom. Csak az igazságot mondta el, hogy nem neki való. Rossz társaságba keveredett. Én is azt mondom. Vágó felülmúlja a politikusok kultúráját, és magas szintű tudásával talán nem ez való neki.

 3. Meg a Gyurcsányról is,ugyanis ezeknek az uraknak a túlzott egójú túlértékelt műsorvezető nyomába sem érhet !!!

 4. Havasnak ez a stílusa. Lehet ezért szeretni, de lehet utálni is. Én sok mindenben nem értek vele egyet, de élvezettel nézem a műsorait, Szórakoztató, emellett kiváló a humora, már akinek bejön efajta humor… A Vágóval és a DK-val kapcsolatos ellenérzéseit, bár nem osztom, de elfogadom. Én Gyurcsányt nagyra tartom, a DK tagja vagyok, de nem értékelném túl Havas mondatait. Szerintem csak a szokásos “pikírt” megjegyzését engedte el Kakuk György halála kapcsán… Kedves DK-s barátaim! Gondoljatok bele, ha Orbán környezetéből hunyna el valaki, akit egyébként tiszteltek, vajon nem jutna eszetekbe hasonló gondolat? Havas az Havas! Egy nagyképű, de ezzel együtt művelt, okos, és jó humorral rendelkező tv-s személyiség, felvállalt politikai nézetekkel. Ennyi. Szerintem…

 5. Úrnak titulálni Gyurcsány Ferencet óriási szereptévesztés . Az úriemberségnek nem kritériuma részegen handabandázva romba dönteni mindazt amit előtte felépítettek . Attól sem lesz úriember mert milliárdos , ez csak a mohóságát bizonyítja . Vágó Istvánról nem értem hogy mit keres ennek a szemétládának az oldalán ?

 6. Lehet hogy Orbán nem részegen bohockodva tette tönkre az országot, bár kétlem hogy józan fejjel ilyen ocsmányságokra lehet képes egy min.elnök.Gyurcsányról most ne essék szó, az őt ért jelző az ilyen hozzászólásokban már megszokott.

 7. Havasnak isteni szerencséje, hogy valamikor valahogy mikrofon került a kezébe, és beszélni kezdett. Kérdezett. Rosszul. Mégis maradt, és írta a rosszabbnál rosszabb könyveket….egybe olvastam bele….stílusa írva is minősíthetetlen, és készítette a rosszabbnál rosszabb riportokat, amelyeket képtelen volt szabályosan végighallgatni (kérdezek-felel-kérdezek-felel) riportalanyait. Ha figyeljük, Havas a világon semmit nem tud. Derűsnek szánt történetei szereplői nevét, az esemény dátumát, helyszínét mindig áthidalja, mert elfelejti….nem is az az érdekes, hol, ( mikor, kivel) történt…..mindenkit lenyűgöző makogása már-már beszédhibásnak tűnik, gondolatainak megszakadása, nyögdécselése….szóval…..És ez az ember az, aki oktatja a kommunikációt egyetemen.Hát talán már nem. Jenő (no nem a Polgár Jenő) a legjobb tanítványa. Az sem tud olvasni, beszélni, fogalmazni, lényegében semmit……de mos főkonzul lesz Olaszországban..Ilyen hülyékkel van tele a médijjjja!

 8. “művelt, okos és jó humorú”? no nem, ennyire az sem lehet elfogult, aki egyébként szereti……..aki szereti a mérhetetlen nagyképűségét, a folytonos tudálékoskodását, azt, hogy neveletlenül belevág a beszélgetőpartnere szavába……nem sorolom tovább…..és ő Tanár úr!

 9. Havasnak van humora? Ugye ez csak vicc. Néha saját magán erőltetve nevet, majd a „nagy tudása” miatt (keresi a szavakat) makogva, hebegve, dadogva, szóismétlésekkel tarkítva megszólal: „Nnna, ennyi. Nézzük a következő bejátszást!”
  Az önfényező, mindentudó, mindenütt jelen lévő, legokosabb riporter, csodák csodája mindig azokat az embereket mocskolja, akik ezerszer különbek nála és műveltségben, tudásban, viselkedésben, ha három élete lenne, sem tudná őket megközelíteni.
  Műsorai idegesítők. A legelemibb riporteri (moderátori) szabályt is mindig áthágja, amikor a legérdekesebb a beszélgetés, akkor félbeszakítja, magáról beszél, vagy kéri a következő filmbejátszást. Nem csak a beszélgetést nem tudja vezetni, de megtervezni sem tudja a műsorát, hogy mennyi filmre van szüksége, egy-egy filmre mennyi időt kell/lehet fordítani stb.
  Csodálkoztam mindig, hogy a szegedi egyetem alkalmazta ezt a nagyképű dadogós félművelt embert. Nem csoda, hogy ilyen emberek kerültek ki a keze alól, mint Csiszár Jenő és egy sor vele azonos képességű tévés és rádiós „szakember”. Bocsánat: kommunikátor. 🙂 🙂 🙂 Ha tehetném, megkérdezném ettől a „nagyon okos” embertől, hogy mi a kommunikáció (nem szerinte, hanem valójában)? Miért kommunikálnak, miért nem beszélnek, miért nem közlik a hírt stb. Talán akkor mindenki megértené, és nem csak a lóláb lógna ki, hanem az egész ló láthatóvá válna.

 10. Nem is lehet őket egy napon említeni, csak a példa kedvéért, míg Vágó István egy művelt, kulturált ember, addig Havas Henrik egy felkapaszkodott “proli” benyomását kelti, aki a 80-as években jó helyen volt, jó időben. de ez a maximum amit ellehet róla mondani.

 11. Leszögezem, nem szeretem Havas Henriket. Amit csinál, s ahogy csinálja, nekem ennek ellenére bejön. Nem unalmas, provokál a véleményével, s szórakoztató. Mondom, mindazok ellenére, hogy Gyurcsányt, s Vágót is tisztelem. Humoráról pedig nem érdemes vitatkozni… Van akinek bejön, van akinek nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.