Sunyiban drágítják a kenyeret, nem is akárhogy! Brutális áremelés jön

20 százalék feletti áremelkedés sem elképzelhetetlen a közeljövőben a pékségekben, ráadásul később további drágulás sem kizárt. Az év végére akár harmadával is többet kérhetnek el a boltokban egy kiló kenyérért. A minimálbér emelése miatt kényszerülnek sokan drágábban adni a kenyeret, azonban ezt a pékségek harmada várhatóan nem tudja majd kigazdálkodni, így 600-ból 400-ra csökkenhet a péküzemek száma az év végére – írja a penzcentrum.hu.

Hamarosan 15-20 százalékkal emelkedhet a kenyér ára

Aki becsületesen akar megjelenni a piacon, annak mindenképpen meg kell lépnie a kenyér árának emelését
– mondta Kászpári Károly, a Tolna és Baranya megye pénkszövetségének elnöke a Teol.hu-nak. Utoljára 2011-ben emeltek árat a pékségek, persze vannak kivételek, de a többség már régóta nem kért többet a kenyérért. Az emelés oka, hogy a minimálbér emelés miatt az egy főre eső bérköltség átlagosan 23ezer forinttal nő, amit a legtöbb üzemben csak emeléssel tudnak kitermelni.

Az igazság az, hogy legalább 30 százalékkal kellene megemelni az árakat, hiszen már a tartalékaikat is felélték a pékségek- tette hozzá Kászpári. Véleménye szerint ennek ellenére 15 százalékos lehet az emelés.

A várható drágulásról az RTL Klub híradója is beszámolt:

 

loading...