Toroczkai aggódik a fehér emberért – interjúztunk vele

Kép forrása: Facebook

Ásotthalom polgármestere, a Jobbik alelnöke, Toroczkai László nevéhez sokféle egyedi intézkedés fűződik. Legutóbb egy önkormányzati rendeletet hozott a településén, amely betiltotta többek között a muszlim nők viseletét, a müezzin tevékenységét és az olyan propagandatevékenységet, amely az azonos neműek közötti házasságot népszerűsítené. (Ezt a rendeletet az alapvető jogok biztosa megtámadta az Alkotmánybíróságon.) Újabban a mezőőreivel a határt védi és a fatolvajokat kergeti, illetve furcsa kiírásokat tesz közzé a Facebook-oldalán. Erről kérdeztük a polgármestert.

Ellenszél: A Facebook-oldalán rendszeresen posztol az Ásotthalmon felépített mezőőrségről, illetve arról, hogy mind az illegális határátkelők, mind az egyéb bűncselekmények tekintetében jelentős eredményeket érnek el. A tél beköszöntével gyakoribb lett a falopás, vagyis a tüzelőnek való fahasábok, vagy egész fák eltulajdonítása. Akik ilyesmire mégsem vetemednek, de esetlegesen anyagi körülményeik nem engedik meg, hogy tüzelőt vegyenek, milyen segítséget kaphatnak az ásotthalmi önkormányzattól, megelőzvén az efféle bűnözést?

Toroczkai László: Országos összehasonlításban is kiemelkedően sok segítséget adunk az ásotthalmi rászorulóknak ezen a téren is. Az idei télre vonatkozó sikeres pályázatunknak köszönhetően 3 289 300 Ft értékben vissza nem térítendő támogatást nyertünk el, amelyből 185 erdei köbméter keménylombos tűzifát osztunk ki a jogszabály alapján arra jogosultaknak. Ezen túl a közmunkaprogramunknak köszönhetően az erdei útmenti fakivágásokból, tisztításokból további 2-300 köbméter tűzifát osztunk szét folyamatosan a tél kezdete óta.

Ellenszél: Tegnap egy Facebook-kiírásában arról értekezett, hogy nem nézi jó szemmel az Európában zajló változásokat, bár Isten gyermekeinek tartja a különféle nációjú kisbabákat, akikről képet helyezett el a poszt alatt. Pontosan mely változásokat tartja aggodalmasnak? Feltételezem, ha minden kisbaba Istentől való, nem számít, milyen a bőrük színe. Az esetleges félreértések elkerülése miatt tisztázná nekünk, hogy pontosan mire gondolt?

tor2

tor3

Toroczkai László: A világ úgy szép, hogy sokszínű. Az a baj, hogy jelenleg ebből a sokszínű világból akarnak egy színt eltörölni, ez az európai. Mindig volt természetes kölcsönhatás népek, sőt kontinensek között is, ez Európában is így volt, ami azonban jelenleg zajlik, ez a tömeges és sok esetben tervszerű, mesterséges népességcsere, visszavonhatatlanul megváltoztatja Európa arculatát. Mivel én szeretem az eddigi európai arculatot, kultúrát, ehhez tartozónak vallom magam, nem szeretném, ha megváltozna. Az arab országokat például szívesen felkeresném, mint turista, de azt nem szeretném, hogy Arábiává változzon Franciaország, mert Franciaországban a hagyományos francia kultúrát szeretném megismerni.


Toroczkai László válaszait változtatás nélkül közöltük, azonban megér némi elemzést, hogy pontosan miről is beszélt nekünk a polgármester. Annyi biztosan kiderül, hogy míg más jobbikosok arra verik a mellüket, hogy fatolvajokat fognak, Ásotthalom önkormányzata legalább annyit megtett, hogy a kormány pénzére pályázzon, tüzelőt vásárolva ezzel… gratulálunk hát a polgármesternek ezért! Mindenki azonban nem melegedhet (bocsánat, Ásotthalmon egyébként sem szabad melegedni, ez már kiderült régebben…) mert Európában vannak, akik jobb, ha a hidegben maradnak.

“A világ úgy szép, hogy sokszínű” – milyen gyönyörű gondolat…

“Az a baj, hogy jelenleg ebből a sokszínű világból akarnak egy színt eltörölni, ez az európai”
– az európai szín? Mi van? Most a fehér emberről beszélünk? Kik akarják? Nevesítünk is, vagy csak a tudjukkikről van szó?

“Mindig volt természetes kölcsönhatás népek, sőt kontinensek között is, ez Európában is így volt, ami azonban jelenleg zajlik, ez a tömeges és sok esetben tervszerű, mesterséges népességcsere, visszavonhatatlanul megváltoztatja Európa arculatát. Mivel én szeretem az eddigi európai arculatot, kultúrát, ehhez tartozónak vallom magam, nem szeretném, ha megváltozna” – Mi ne változzon meg? Európa színe? Az arculat? Miért nem áll bele, hogy a bőrszínről van szó?

“Az arab országokat például szívesen felkeresném, mint turista, de azt nem szeretném, hogy Arábiává változzon Franciaország, mert Franciaországban a hagyományos francia kultúrát szeretném megismerni”

Európai szín, arculat, kultúra… mindezt úgy, hogy a világ akkor szép, ha sokszínű. De azért ne változzon. Ne szülessenek néger kisbabák Európában! Ne alakuljon át az arculat, sem a szín. Maradjon minden olyan, amilyen.

Egyszerűen: fehér!

loading...