Felmenthetik a Teréz körúti robbantót, ha a védőjének igaza van

Nyilvánvaló, hogy egy ügyvéd bármit megtesz a védencéért, azonban különös, hogy a védő mindeddig teljesen biztos volt a dolgában, sőt, be is harangozta, hogy készül még meglepetésekkel. Ezúttal még érdekesebb vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa az állítólagos robbantó ártatlanságát.

A védelem álláspontja szerint nem az elfogott fiatalember látható a közzétett videofelvételeken, ezért december közepén indítványozták, hogy antropológus igazságügyi szakértő hasonlítsa össze P. László testalkatát és koponya-, valamint arcformáját a videofelvételeken szereplő férfiéval – írja a Magyar Idők.

A Központi Nyomozó Főügyészség iktatta a decemberben megküldött védelmi indítványt, de még tart a nyomozás, eredményét meg kell várniuk, utána döntik el, mikor kerülhet sor a bizonyítási kísérletre.

Brunner Tamás, P. László védője szerint néhány szakértői vélemény véglegesítését várják. Ilyen például a végleges tűzszerész szakértői jelentés. A gyanúsított elfogásakor az előzetes szakvéleményt már a védelem elé tárták, ám a végleges dokumentum várhatóan lényegesen bővebb lesz.

“Amennyiben az antropológus megállapítja, hogy a fizikai jellemzők jelentősen eltérnek, ez fordulatnak tekinthető, és álláspontom szerint igazolást nyer, hogy nem védencem az, akit keresnek a hatóságok” – mondta a védő.

Összehangolt razzia keretében fogták el Karmacson a feltételezett Teréz körúti robbantót. A sajtótájékoztatón a rendőrség és a TEK úgy nyilatkozott: rendelkezésükre állnak a bizonyítékok, amelyek alapján be tudták azonosítani az elkövetőt. A napokban P. László édesapja a Blikknek nyilatkozott, méghozzá magabiztosan arról, hogy szerinte a fia ártatlan.

László szerint a fia bár fizikából mindig jó volt, a kémiá­hoz sosem volt tehetsége. Ő azt mondja, már csak ezért is elképzelhetetlen, hogy képes legyen elkészíteni egy bombát, nem beszélve rossz kézügyességéről és – a férfi állítása szerint – békés természetéről, valamint jó neveltetéséről. Apja szerint fia mindig csendes, nyugodt volt, az Uruguayban töltött évek alatt látta a leginkább felhőtlenül boldognak Lacit.

Nemrégiben a Ripost azt írta: sikerült átnéznie a több ezer oldalas nyomozati anyagot a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi ügyvédjének. Dr. Brunner Tamás a portálnak elárulta: bizonyos részek kifogásolhatóak a nyomozásban.

“Egyelőre nem kívánom a sajtó elé tárni, hogy pontosan mik azok, amiket észrevételeztem. Ezeket írásban jeleztem az ügyészség felé, de az ügy jelenlegi szakasza nem teszi lehetővé, hogy eláruljam” – mondta el a feltételezett elkövető védője.

A DNS ugyan nem hazudik, a detonátorra kerülése egy profi elkövető félrevezetése útján is odakerülhetett. Nem beszélve arról, hogy mindeddig P. László nem tett beismerő vallomást. A bizonyítékok a bűnösségét igazolják, de mindaddig, amíg a folyamat a végéhez nem ér, nem zárható ki, hogy mégsem ő a robbantó. Épp emiatt furcsa, hogy az elfogást követő első sajtótájékoztatón már “tettesként” harangozták be P. Lászlót, holott gyanúsítottként vették őrizetbe, és minden kétséget kizáróan a mai napig sem lehet kijelenteni, hogy a megfelelő embert fogták el.

Ha a vizsgálat lezárul, talán még fel is menthetik P. Lászlót. Akkor viszont Hajdunak, a TEK vezérnek, valamint minden társának, aki a sajtótájékoztatón tényként harangozta be, hogy a megfelelő robbantót kapták el, minimum le kell mondaniuk…

6 Comments

 1. “Akkor viszont Hajdunak, a TEK vezérnek, valamint minden társának, aki a
  sajtótájékoztatón tényként harangozta be, hogy a megfelelő robbantót
  kapták el, minimum le kell mondaniuk…”
  Majd megszakadnak, úgy rohannak lemondani! Na persze! Mert ez nálunk így szokás!

 2. Akit a viktor nevez ki az nem mond le! Mert már balogh zoltán miniszter is megmondta! (Direkt kisbetűvel! )

 3. “Felmenthetik a Teréz körúti robbantót, ha a védőjének igaza van” … tényállítás. E szerint tény, h a robbantást a fogvatartott követte el, de felmenthetik, ennek ellenére…. Hát ennyit az újságírás színvonaláról… lekopott volna a körméról a lakk az újdondásznak, ha úgy fogalmaz, “robbantással gyanúsítottat”?

 4. I have learn some excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
  I surprise how much attempt you place to create the sort of excellent informative website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.