Magyarországot megrengetheti a videó, amit Szijjártó Péterről adott közre Észak-Korea

MTI Fotó: Trebitsch Péter

A magyar külügyminiszter december 16-án az MTI-nek a szöuli látogatásáról beszámolva azt mondta: ma az Iszlám Állam mellett az jelenti a legnagyobb biztonsági fenyegetést a világra, ha az észak-koreai diktátor atomfegyver kifejlesztésére vonatkozó tervei sikeresek lesznek. Szijjártó megfogalmazása szerint a helyzet az, hogy “Észak-Koreát egy őrült kommunista diktátor vezeti, aki veszélyt jelent az egész világra.”

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság bécsi – Magyarországra akkreditált – nagykövetsége magyarázatot kért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szöuli nyilatkozatával kapcsolatban Magyarország bécsi nagykövetségétől – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel csütörtökön.

Szijjártónak mindent sikerült tisztáznia, így Magyarországnak nem kell újabb terroristatámadástól tartani. Legalábbis egy Észak-koreai híradó paródiája szerint, ami az egyik legzseniálisabb alkotás, ami a politikai humorban fellelhető a neten 🙂

A videót az Észak-Korea Hivatalos Magyarországi Oldala nevű viccoldal készítette, és természetesen nincs köze a valósághoz, ugyanakkor remek görbe tükröt tart Magyarország felé.

Oszd meg ezt a cikket, ha tetszett a videó, hogy mások is lássák!

11 Comments

  1. A franca vegre ezekkel a tehetsegtelen senkikkel! Egy külügyminiszter /es micsoda baromsag külgazdasagi/ nem lehet ilyen modortalan es IQ mentes. Nem beszelve arrol, ha behunyom a szemem, orbanviktort hallom. A hangszine a hanghordozasa kiserteties es nem petike az egyetlen.

  2. Na, ilyen lesz az elkényeztetett, mindent megkapó papa mama kedvence, aki a felfelé törtetés közben elfelejt embernek maradni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.