Nem akartuk felrúgni a karácsonyt, de amit Orbán tett, az nem hagyható szó nélkül

A miniszterelnök úr nagylelkűen, gondolva arra, hogy az idei büdzsé fennmaradt pénzeit kiosztja a nyugdíjasok között, 27 milliárdot költött Erzsébet-utalványokra, hogy 2,7 millió nyugdíjas kapjon 10 ezer forintot. Ezzel szemben a saját irodájára ennek közel egyhatodát költötte, vagyis 3,925 milliárd forintnyi összeget.

Miféle megbecsülésről beszél ez az ember, amikor arról tart szónoklatot és arról ír levelet, hogy ha marad egy kis pénz, azt azoknak adja, akik ezt az országot felépítették? Hogy van képe 4 milliárdból irodát felújítani? 10-20 millióból egy jó lakberendezővel már olyan irodát kaphatna, ami pontosan megfelelne az összes kényelmi funkciónak és még annak sem lenne különösebb értelme. Szüksége van még ennél is csicsásabbra, nagyobbra?

Az új miniszterelnöki rezidencia ára jelenleg már 23,2 milliárd forintnál tart. Persze ez nem egy szép épületben van, ahol kényelmesen elfér a kormányfő, hanem a Karmelita kolostorban, fent, a várban.

Amikor arra gondolok, hogy a karácsonyi vásárláskor látott fáradt, elnyűtt dolgozók, árufeltöltők, boltosok mennyit visznek haza és mennyiből próbálnak ők maguk szűkösen összehozni legalább egy karácsonyi ebédet, nem értem, hogy miért elégszenek meg ezzel. Az éhbérrel, amit annak az embernek a kormánya vet oda nekik, amelyiknek épp 450 ezernyi nyugdíjas karácsonyi 10 ezer forintos ebédjéből építenek irodát: (Nem házat, irodát!)

Ilyenkor előjönnek nagyapám szavai az egykori szakszervezeti megmozdulásokról, a baloldaliságról, annak lényegéről, és hogy mennyit is dolgoztak ők, hogy – ahogy Orbán írja a levelében – felépítsék több alkalommal is Magyarországot, és épp karácsonykor nem tud megnyugodni a lelkem, mert haragot érzek, és azt, hogy ezt az embert el kell innen takarítanunk!

Nekünk, akik nem a Karmelita kolostorban laknak. Nekünk, akik tovább folytatnák az országépítést, de ahhoz előbb le kell rombolni a régi falakat!

loading...

153 Comments

 1. Ez pontosan olyan, hogy esténként nincs mit ennie a családnak, de amúgy akkora szinten folyik a rongyrázás, hogy már el is hiszik a környezetükben, hogy jól megy nekik, közben meg kenyérre sem telik. Nos ma így működik az ország is.

 2. Üvegzseb!
  De ne saját bevallásból, hanem egy a politától elhatárolódó szervezettől, akiket egy másik folyamatosan szemmel tart, hogy ne lehessen lobbizni!
  Egyik olyan mint a másik!
  Nem az bosszant hogy ők ilyenek, hanem, hogy egy híján az összes húsz!

 3. Sohasem lesz boldog.Mert egyszer kiröhögtük, amikor Ferivel beszélgetett.Ez dolgozik benne,senki sem fogja elfelejteni.
  Bármit megtehet, bármit megtesz, soha senki nem fogja szeretni.

 4. Sok mocskos vezetője volt már ennek az országnak… De ilyet még Rákosi se mert megtenni… de egyetlen “véresszájú kommunista” sem!!!
  Jól ellesznek ezek Csaucseszkuval a pokolban… Az a sanda gyanúm…

 5. Ez még a káromkodást is papírról olvassa fel… nem hogy “vitázzon” bárkivel is…
  Egy egész hadsereg dolgozik a parlamentben azon, hogy milyen “csattanós választ” adjon az ellenzék kérdéseire… (amit egyébként előre le kell adni… 😛 )

 6. Mivel nem egyedül zsarol ki bennünket azért nem fél kimondani semmit./.Nézd meg, hogy ölelgeti a fő tolvajt a flórit és még fizeti is a mi pénzünkből/Szégyelhetjük magunkat.

 7. Miért azt írjátok ,hogy 4 milliárd? A sok hülye birka fel se tudja fogni. Inkább mondjátok azt ( többször és elismételve), hogy NÉGYEZER (!!!!!) MILLIÓT költ.. EGY kibaszott irodára.
  A bátor Sir Robin!!!

 8. Azért az Erzsébet utalványokból is megkapta valamelyik haver a maga jutalékát. Sokkal egyszerűbb lett volna ha a tízezer forintot egy gombnyomással hozzácsapták volna a decemberi nyugdíjhoz, akkor a postásoknak sem kellett volna meggebedniük Karácsony előtt. De akkor a haver nem kapott volna 3 milliárd forint jutalékot.

 9. Szerintem akkor lenne igazán nagy sírás rívás ha nem Orbán lenne ma a miniszterelnök. Sikerrel rázza gatyába az országot, az iroda berendezés nem érdekel és nem hiszem, hogy az ellenzék sporolósabb lenne, hiszen ott is csak emberek ülnek. A 10 ezret tényleg egyszerűbb lett volna a nyugdíjhoz csapni, de ehhez már október közepén kellett volna tudni, hogy ennyi pénz van és el is akarják küldeni. Egyébként az 1,6%-os emelést én is keveslem, ha tényleg jól teljesít az ország akkor nagyobbat kell álmodni és ígérni is.

 10. A gonoszság énközpontú. Tehát, Orbán gonoszsága a nárcizmusából ered. Elhiszi magáról a környezete dicséretét.

 11. Szörnyen ostoba vagy, és szégyenletes, hogy a mások bajára milyen érzéketlen. És aki ilyet ír, hogy kit érdekel, hogy sok-sok milliárdot költ csak a saját irodájára a közpénzekből, mikor az egészségügy, az oktatás, a melósok bére, a nyugdíjasok ellátása a béka valaga alatt jár…, annak az embernek van miért szégyellnie magát.
  Ha ismernélek, nem állnék szóba veled…

 12. 1. Szöveget érteni meg kell tanulni. Én nem azt írtam, hogy nem érdekel, hogy mennyit költenek irodára más kiadások helyett, hanem azt,hogy az irodaügy nem érdekel, egyébként azért mert nem tudom mi a valóságos helyzet.
  2. Az államnak nincs pénze, csak annyit költhet amit adók stb. formájában be tud szedni.
  3. Vidéken az egészségügybe rengeteget ruháztak be, részben EU-s pénzből, a központi régióban EU-s pénzek költésére nincs mód. (magas a jövedelem) Az oktatásban az esélyegyenlőség megteremtésén éppen most fáradozik a kormány, ami azt jelenti, hogy az ország egész területén ugyanazt és ugyanúgy tanítsanak azonos dologi háttérrel. (Épület, kréta felmosórongy stb.) Ez a gazdagabb települések átlagosnál jobb iskoláinak egyébként hátrányos. A melósok bérének emelését egyébként most kényszerítette ki a kormány,

 13. 1. Szöveget érteni meg kell tanulni. Én nem azt írtam, hogy nem érdekel, hogy mennyit költenek irodára más kiadások helyett, hanem azt,hogy az irodaügy nem érdekel, egyébként azért mert nem tudom mi a valóságos helyzet.

  2. Az államnak nincs pénze, csak annyit költhet amit adók stb. formájában be tud szedni.

  3. Vidéken az egészségügybe rengeteget ruháztak be, részben EU-s pénzből, a központi régióban EU-s pénzek költésére nincs mód. (magas a jövedelem) Az oktatásban az esélyegyenlőség megteremtésén éppen most fáradozik a kormány, ami azt jelenti, hogy az ország egész területén ugyanazt és ugyanúgy tanítsanak azonos dologi háttérrel. (Épület, kréta felmosórongy stb.) Ez a gazdagabb települések átlagosnál jobb iskoláinak egyébként hátrányos. A melósok bérének emelését egyébként most kényszerítette ki a kormány

  .

 14. Nem Orbán Viktor személyesen??? Az szokott így letagadni nyilvánvalóságokat, amiket mondott vagy írt…

  Egyébként az egész iroda ügy bizarr és felháborító. Akik támogatják ezt a csüngőhasú barmot azzal ugyan úgy vétkeznek a társadalom ellen, és akkor is, ha épp úgy nem értenek a gazdasághoz mint a nemzetvezető.
  A bért nem a kormány kényszerítette ki – hol is munkáskamara?? a valódi demokratikus modell?? – hanem a SZÜKSÉG. Ezek egy fillért se adnak önként!!!!!

 15. Sikerrel rázta gatyába a saját haverjai pénztárcáját! Szeretnék már nagyon sírni azon, hogy NEM ez a szemét banda irányítja az országot. Miért nem érdekel az vezíretek irodája, potom 4 000 millió forintér? Ez tudod, hogy mennyi pénz? Ja, hogy erre mehet? Igazi seggnyaló vagy, hogy a képedet sem mered felvállalni!

 16. Azok csinálják ezeket, akiknek hagyják. Nem ő a hibás, nem. A hibásak mi vagyunk. Már rég fel kellett volna kelni. (Igen, a fotelből is.)
  Ez az a tipikus veszett ember, aki már jódolgában nem tudja, hogy mit tegyen és csak feszegeti a határait.

 17. A 2. pontodhoz szólnék, miszerint az államnak nincs pénze… Persze, hogy nincs, a te és a mi adónkból költi el azt a 4 milliárdot az irodája berendezéséhez. Valaki megengedte neki közülünk? És csak nyugodj le a p….ba, értjük a nyaló szövegedet.
  Ne ismételgesd a hülye szövegedet annyiszor, mert majd magad is elhiszed.

 18. Ugyanezen az oldalon leírtam, hogy azért nem érdekel az irodaügy mert nem tudom a valóságot, így nem ítélkezem. Az un. baloldal meg annyit hazudik, hogy sokan már akkor sem hisznek nekik amikor igazat mondanak, így én is minden információt fenntartással fogadok. Tudom mennyi 4000 millió forint és azt is el tudom képzelni, hogy valamilyen “jó érzékű” tollforgató 2-3 nagyságrendet tévedett, vagy az “egyszerűbb” fogalmazás kedvéért egy lényegesen nagyobb beruházás helyett iroda berendezésről írt. És mit tesz isten, a siránkozók beindulnak. Egyébként seggnyaló a nénikéje ha magának az ilyesmi tetszik.

 19. Épp most tudtam meg, hogy elhunyt Carrie Fisher. A szivem egy darabja, az életem egy része ment el vele. Nem értem, a jó emberek elmennek, a szemetek meg élnek és virulnak! Hol itt az igazság?!

 20. Ez itt egy sorral feljebb – ez a locsogás kedes András L.

  De a hittel nem szabad vitázni – Önnek elhisszük hogy ez a csöngőhasú horda a vízen is simán tud járni. Látta is, nem??

  Atya gatya..

 21. Kedves András ! Az a legnagyobb baj , hogy minden a mi pénzünkből épül , jogunk lenne tudni, nekik kötelességük lenne a nyilvánosság elé tárni . Nem tisztelnek + minket azzal , hogy betartsák a szabályokat , de tőlünk el várják .

 22. Jövőre már király lesz, ha igy folytatja és a nép ezt megengedi ! Gyerekek el kell menni szavazni , hogy változzon valami !

 23. Sajnos a nagy részük csak a 10.000,- Ft-nyi utalványt látja és annyit, hogy ebből végre vehet magának némi tartós élelmiszert.

 24. a politikai felsö 2 milliot a vallasi hokuszpokokkal mind tepsibe.jelzem mind zsido faju lesz.forradalmat.nato kamat tözsde nyet.fuggetlen ft-ot.népszavis valasztast ellenörzest a pártok rabloparlament helyett

 25. a facebook nem szabad.már csak a twitter es a google+.a twitteren elérheto vagyok.hajra magyarorszag a budos cigánygeci hadovas kurva edesanyjat a rohadék zsicinek-lanykori nevén orbannak.

 26. Az ellenzéki össze fogás nem tud létre jönni akkor egy a tennivalónk: Aki csak mozogni tud, szavazzon. A számára legszimpatikusabb, pártra, aki képes rá és ki tudja szabadítani az országot ebből a kelepcéből “akár egy más páttal koalícióba”. Nem szabad az országot hatalmi mámorban őrjöngő emberekre, bízni, akik nem tudnak gátat szabni kapzsiságaiknak. Akik összetévesztik hatalmat a nekik szavazott bizalommal. Azt képzelve, hogy a támogatok, kisebb rétegtől fölvásárolhatják, így az egész nemzet bizalmát, az téved. Ami nem mérhető pénzbe mert nem árucikk. És ha szellemiségük nem elégedő, legyen figyelmeztetés számukra, hogy nem mindenki hűje kis hazánkba!

 27. Amazing! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

 28. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

 29. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
  My blog has a lot of exclusive content I’ve either created
  myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web
  without my permission. Do you know any ways to help reduce content
  from being ripped off? I’d genuinely appreciate it.

 30. Having read this I thought it was extremely enlightening.
  I appreciate you spending some time and effort to put
  this information together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worth it!

 31. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s equally educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head.
  The problem is something that too few men and women are
  speaking intelligently about. I’m very happy that I found this during my search for something relating to this.

 32. Wonderful beat ! I would like to apprentice
  while you amend your web site, how can i subscribe
  for a blog website? The account aided me a acceptable deal.
  I had been tiny bit acquainted of this your
  broadcast offered bright clear concept

 33. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same
  page layout and design. Great choice of colors!

 34. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
  Also, I’ve shared your site in my social networks!

 35. I like the valuable information you provide in your articles.

  I will bookmark your weblog and check again here frequently.
  I am quite sure I will learn plenty of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 36. Hi there, There’s no doubt that your website may be having internet browser compatibility problems.
  When I take a look at your website in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping
  issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, wonderful website!

 37. I absolutely love your blog and find nearly all of your
  post’s to be just what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for yourself?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a number
  of the subjects you write in relation to here.
  Again, awesome web site!

 38. I would like to convey my respect for your generosity supporting persons who must have help with in this question. Your personal commitment to getting the solution along came to be especially important and has frequently permitted guys and women much like me to reach their objectives. Your personal warm and helpful facts implies much a person like me and especially to my colleagues. Warm regards; from all of us.

 39. Thanks so much for giving everyone a very spectacular chance to read from this web site. It’s usually very superb and packed with a great time for me personally and my office friends to visit your website at the least thrice every week to study the latest guidance you will have. Of course, we are actually fascinated with the fabulous advice you give. Some 3 ideas in this article are without a doubt the most efficient I’ve had.

 40. No matter if some one searches for his necessary thing, therefore he/she wants to be available that in detail, thus that thing
  is maintained over here.

 41. My spouse and I stumbled over here by a different website and thought
  I might as well check things out. I like what I see
  so now i’m following you. Look forward to going over your web page for a second time.

 42. Undeniably imagine that that you stated. Your favorite
  justification appeared to be on the web the simplest factor to have
  in mind of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as other folks consider issues that
  they just do not understand about. You controlled to hit the nail upon the top and
  also defined out the entire thing without having side-effects , other folks could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thank you

 43. I precisely wanted to thank you so much yet again. I do not know what I would’ve carried out in the absence of the ways contributed by you regarding this industry. This was a real alarming difficulty in my opinion, however , coming across the very well-written form you dealt with it made me to weep over happiness. I’m just thankful for your information and thus hope that you recognize what a powerful job you are getting into educating other individuals through your webblog. Most likely you haven’t met any of us.

 44. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.

  Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 45. Hi there very nice website!! Man .. Excellent .. Wonderful ..

  I will bookmark your blog and take the feeds also?

  I’m satisfied to search out numerous useful information here in the publish, we need develop extra techniques on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 46. I really wanted to post a small word to say thanks to you for all the superb ideas you are placing on this site. My time-consuming internet search has finally been rewarded with pleasant concept to talk about with my good friends. I ‘d admit that many of us readers actually are definitely fortunate to live in a good website with very many awesome individuals with beneficial things. I feel somewhat lucky to have come across the website page and look forward to tons of more excellent times reading here. Thank you once again for a lot of things.

 47. I’ve been browsing online greater than three hours lately, yet I by no means found any attention-grabbing
  article like yours. It is lovely price enough for me. Personally, if all website
  owners and bloggers made good content as you probably did, the internet might be much more useful than ever before.

 48. I have to thank you for the efforts you have put in penning this site.
  I really hope to view the same high-grade content by you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get
  my own, personal website now 😉

 49. I am glad for writing to let you know what a remarkable encounter my cousin’s child experienced visiting the blog. She came to find many pieces, not to mention what it’s like to possess an ideal helping style to let the rest just know chosen multifaceted subject areas. You actually surpassed my expected results. Thank you for providing such interesting, dependable, explanatory and as well as easy tips on your topic to Mary.

 50. I would like to show my appreciation for your kindness giving support to men and women that must have help on this one niche. Your special dedication to getting the solution throughout turned out to be exceedingly powerful and has all the time made somebody like me to arrive at their objectives. Your own invaluable facts denotes a great deal to me and still more to my fellow workers. Thanks a ton; from each one of us.

 51. Needed to create you this bit of observation just to say thank you yet again on your pretty methods you’ve contributed on this website. This is really unbelievably generous of people like you to allow without restraint all that numerous people might have marketed for an e book to make some profit on their own, especially now that you could possibly have done it if you desired. Those tips likewise worked like the easy way to recognize that someone else have a similar zeal like my own to know the truth a lot more in respect of this condition. Certainly there are lots of more fun opportunities in the future for those who read carefully your website.

 52. Thank you for every other great article. Where else could anyone get that kind of information in such an ideal way of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m at the search for such info.|

 53. Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?|

 54. What’s up to every one, the contents existing at this web site are in fact remarkable for people experience, well, keep up the good work fellows.|

 55. Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you are a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back down the road. I want to encourage you to continue your great work, have a nice morning!|

 56. I’m not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.|

 57. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I to find It truly useful & it helped me out a lot. I’m hoping to present one thing again and help others such as you aided me.|

 58. This is the right website for anyone who hopes to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic that has been discussed for a long time. Great stuff, just wonderful!|

 59. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.|

 60. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing in your feed and I’m hoping you write again very soon!|

 61. This is the perfect website for anyone who would like to understand this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic that’s been discussed for many years. Excellent stuff, just wonderful!|

 62. I wanted to write you this bit of remark so as to say thanks once again relating to the awesome knowledge you’ve contributed above. This is certainly incredibly open-handed with you to allow freely all that most people could have sold as an electronic book to get some bucks on their own, notably now that you could possibly have done it in case you wanted. These principles in addition acted like a fantastic way to realize that many people have similar dream like mine to realize a great deal more with regards to this condition. I think there are many more pleasant times in the future for folks who looked over your website.

 63. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you|

 64. I definitely wanted to post a word in order to appreciate you for all the fabulous hints you are giving on this website. My long internet search has at the end been rewarded with extremely good facts and strategies to go over with my guests. I would assume that many of us website visitors are really fortunate to be in a perfect place with very many wonderful professionals with beneficial plans. I feel extremely grateful to have seen your site and look forward to plenty of more exciting times reading here. Thanks once more for all the details.

 65. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging
  for? you made blogging look easy. The overall look of your
  site is excellent, as well as the content!

Leave a Reply

Your email address will not be published.