Nem akartuk felrúgni a karácsonyt, de amit Orbán tett, az nem hagyható szó nélkül

A miniszterelnök úr nagylelkűen, gondolva arra, hogy az idei büdzsé fennmaradt pénzeit kiosztja a nyugdíjasok között, 27 milliárdot költött Erzsébet-utalványokra, hogy 2,7 millió nyugdíjas kapjon 10 ezer forintot. Ezzel szemben a saját irodájára ennek közel egyhatodát költötte, vagyis 3,925 milliárd forintnyi összeget.

Miféle megbecsülésről beszél ez az ember, amikor arról tart szónoklatot és arról ír levelet, hogy ha marad egy kis pénz, azt azoknak adja, akik ezt az országot felépítették? Hogy van képe 4 milliárdból irodát felújítani? 10-20 millióból egy jó lakberendezővel már olyan irodát kaphatna, ami pontosan megfelelne az összes kényelmi funkciónak és még annak sem lenne különösebb értelme. Szüksége van még ennél is csicsásabbra, nagyobbra?

Az új miniszterelnöki rezidencia ára jelenleg már 23,2 milliárd forintnál tart. Persze ez nem egy szép épületben van, ahol kényelmesen elfér a kormányfő, hanem a Karmelita kolostorban, fent, a várban.

Amikor arra gondolok, hogy a karácsonyi vásárláskor látott fáradt, elnyűtt dolgozók, árufeltöltők, boltosok mennyit visznek haza és mennyiből próbálnak ők maguk szűkösen összehozni legalább egy karácsonyi ebédet, nem értem, hogy miért elégszenek meg ezzel. Az éhbérrel, amit annak az embernek a kormánya vet oda nekik, amelyiknek épp 450 ezernyi nyugdíjas karácsonyi 10 ezer forintos ebédjéből építenek irodát: (Nem házat, irodát!)

Ilyenkor előjönnek nagyapám szavai az egykori szakszervezeti megmozdulásokról, a baloldaliságról, annak lényegéről, és hogy mennyit is dolgoztak ők, hogy – ahogy Orbán írja a levelében – felépítsék több alkalommal is Magyarországot, és épp karácsonykor nem tud megnyugodni a lelkem, mert haragot érzek, és azt, hogy ezt az embert el kell innen takarítanunk!

Nekünk, akik nem a Karmelita kolostorban laknak. Nekünk, akik tovább folytatnák az országépítést, de ahhoz előbb le kell rombolni a régi falakat!

loading...