Nem akartuk felrúgni a karácsonyt, de amit Orbán tett, az nem hagyható szó nélkül

A miniszterelnök úr nagylelkűen, gondolva arra, hogy az idei büdzsé fennmaradt pénzeit kiosztja a nyugdíjasok között, 27 milliárdot költött Erzsébet-utalványokra, hogy 2,7 millió nyugdíjas kapjon 10 ezer forintot. Ezzel szemben a saját irodájára ennek közel egyhatodát költötte, vagyis 3,925 milliárd forintnyi összeget.

Miféle megbecsülésről beszél ez az ember, amikor arról tart szónoklatot és arról ír levelet, hogy ha marad egy kis pénz, azt azoknak adja, akik ezt az országot felépítették? Hogy van képe 4 milliárdból irodát felújítani? 10-20 millióból egy jó lakberendezővel már olyan irodát kaphatna, ami pontosan megfelelne az összes kényelmi funkciónak és még annak sem lenne különösebb értelme. Szüksége van még ennél is csicsásabbra, nagyobbra?

Az új miniszterelnöki rezidencia ára jelenleg már 23,2 milliárd forintnál tart. Persze ez nem egy szép épületben van, ahol kényelmesen elfér a kormányfő, hanem a Karmelita kolostorban, fent, a várban.

Amikor arra gondolok, hogy a karácsonyi vásárláskor látott fáradt, elnyűtt dolgozók, árufeltöltők, boltosok mennyit visznek haza és mennyiből próbálnak ők maguk szűkösen összehozni legalább egy karácsonyi ebédet, nem értem, hogy miért elégszenek meg ezzel. Az éhbérrel, amit annak az embernek a kormánya vet oda nekik, amelyiknek épp 450 ezernyi nyugdíjas karácsonyi 10 ezer forintos ebédjéből építenek irodát: (Nem házat, irodát!)

Ilyenkor előjönnek nagyapám szavai az egykori szakszervezeti megmozdulásokról, a baloldaliságról, annak lényegéről, és hogy mennyit is dolgoztak ők, hogy – ahogy Orbán írja a levelében – felépítsék több alkalommal is Magyarországot, és épp karácsonykor nem tud megnyugodni a lelkem, mert haragot érzek, és azt, hogy ezt az embert el kell innen takarítanunk!

Nekünk, akik nem a Karmelita kolostorban laknak. Nekünk, akik tovább folytatnák az országépítést, de ahhoz előbb le kell rombolni a régi falakat!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Üzenem orbán viktornak,hogy a börtönben nincs lehetőség erre…….be kell érnie egy síma priccsel!

 • Vinczéné Ili

  Ez pontosan olyan, hogy esténként nincs mit ennie a családnak, de amúgy akkora szinten folyik a rongyrázás, hogy már el is hiszik a környezetükben, hogy jól megy nekik, közben meg kenyérre sem telik. Nos ma így működik az ország is.

 • Péter Izsó

  Üvegzseb!
  De ne saját bevallásból, hanem egy a politától elhatárolódó szervezettől, akiket egy másik folyamatosan szemmel tart, hogy ne lehessen lobbizni!
  Egyik olyan mint a másik!
  Nem az bosszant hogy ők ilyenek, hanem, hogy egy híján az összes húsz!

 • Emami Bácskai Béláné

  Sohasem lesz boldog.Mert egyszer kiröhögtük, amikor Ferivel beszélgetett.Ez dolgozik benne,senki sem fogja elfelejteni.
  Bármit megtehet, bármit megtesz, soha senki nem fogja szeretni.

  • Károly Daroczy

   Ez még a káromkodást is papírról olvassa fel… nem hogy “vitázzon” bárkivel is…
   Egy egész hadsereg dolgozik a parlamentben azon, hogy milyen “csattanós választ” adjon az ellenzék kérdéseire… (amit egyébként előre le kell adni… 😛 )

   • Klára Nemes

 • Velezné Klára

  az egész olyan,mint egy lidércnyomás……fel szeretnék ébredni bekőle

 • Károly Daroczy

  Sok mocskos vezetője volt már ennek az országnak… De ilyet még Rákosi se mert megtenni… de egyetlen “véresszájú kommunista” sem!!!
  Jól ellesznek ezek Csaucseszkuval a pokolban… Az a sanda gyanúm…

  • Laci

   Valósuljon meg minél hamarabb a sanda gyanúd.Bár minél hamarabb talakozna vele !!

 • László Osvald

  Mivel nem egyedül zsarol ki bennünket azért nem fél kimondani semmit./.Nézd meg, hogy ölelgeti a fő tolvajt a flórit és még fizeti is a mi pénzünkből/Szégyelhetjük magunkat.

 • Gál Sándor

  Remélem mire elkészül a rezidencia, addigra más lesz kormányon!

 • Zoltán Nagy

  Miért azt írjátok ,hogy 4 milliárd? A sok hülye birka fel se tudja fogni. Inkább mondjátok azt ( többször és elismételve), hogy NÉGYEZER (!!!!!) MILLIÓT költ.. EGY kibaszott irodára.
  A bátor Sir Robin!!!

 • Herczegfalvi György

  Azért négy milliárdból többet lehet ám lopni mint tíz-húsz millióból!

 • Azért az Erzsébet utalványokból is megkapta valamelyik haver a maga jutalékát. Sokkal egyszerűbb lett volna ha a tízezer forintot egy gombnyomással hozzácsapták volna a decemberi nyugdíjhoz, akkor a postásoknak sem kellett volna meggebedniük Karácsony előtt. De akkor a haver nem kapott volna 3 milliárd forint jutalékot.

  • Antal György

   Bizony , így egyszerűbb lett volna ..!

 • András L

  Szerintem akkor lenne igazán nagy sírás rívás ha nem Orbán lenne ma a miniszterelnök. Sikerrel rázza gatyába az országot, az iroda berendezés nem érdekel és nem hiszem, hogy az ellenzék sporolósabb lenne, hiszen ott is csak emberek ülnek. A 10 ezret tényleg egyszerűbb lett volna a nyugdíjhoz csapni, de ehhez már október közepén kellett volna tudni, hogy ennyi pénz van és el is akarják küldeni. Egyébként az 1,6%-os emelést én is keveslem, ha tényleg jól teljesít az ország akkor nagyobbat kell álmodni és ígérni is.

  • Péter Kiss

   Szörnyen ostoba vagy, és szégyenletes, hogy a mások bajára milyen érzéketlen. És aki ilyet ír, hogy kit érdekel, hogy sok-sok milliárdot költ csak a saját irodájára a közpénzekből, mikor az egészségügy, az oktatás, a melósok bére, a nyugdíjasok ellátása a béka valaga alatt jár…, annak az embernek van miért szégyellnie magát.
   Ha ismernélek, nem állnék szóba veled…

   • András L

    1. Szöveget érteni meg kell tanulni. Én nem azt írtam, hogy nem érdekel, hogy mennyit költenek irodára más kiadások helyett, hanem azt,hogy az irodaügy nem érdekel, egyébként azért mert nem tudom mi a valóságos helyzet.
    2. Az államnak nincs pénze, csak annyit költhet amit adók stb. formájában be tud szedni.
    3. Vidéken az egészségügybe rengeteget ruháztak be, részben EU-s pénzből, a központi régióban EU-s pénzek költésére nincs mód. (magas a jövedelem) Az oktatásban az esélyegyenlőség megteremtésén éppen most fáradozik a kormány, ami azt jelenti, hogy az ország egész területén ugyanazt és ugyanúgy tanítsanak azonos dologi háttérrel. (Épület, kréta felmosórongy stb.) Ez a gazdagabb települések átlagosnál jobb iskoláinak egyébként hátrányos. A melósok bérének emelését egyébként most kényszerítette ki a kormány,

    • Zoltán Kovács

     Ezt akárhányszor írod le, akkor is hazugság!

     • András L

      Mi?

    • L. Hedvig

     A 2. pontodhoz szólnék, miszerint az államnak nincs pénze… Persze, hogy nincs, a te és a mi adónkból költi el azt a 4 milliárdot az irodája berendezéséhez. Valaki megengedte neki közülünk? És csak nyugodj le a p….ba, értjük a nyaló szövegedet.
     Ne ismételgesd a hülye szövegedet annyiszor, mert majd magad is elhiszed.

   • András L

    1. Szöveget érteni meg kell tanulni. Én nem azt írtam, hogy nem érdekel, hogy mennyit költenek irodára más kiadások helyett, hanem azt,hogy az irodaügy nem érdekel, egyébként azért mert nem tudom mi a valóságos helyzet.

    2. Az államnak nincs pénze, csak annyit költhet amit adók stb. formájában be tud szedni.

    3. Vidéken az egészségügybe rengeteget ruháztak be, részben EU-s pénzből, a központi régióban EU-s pénzek költésére nincs mód. (magas a jövedelem) Az oktatásban az esélyegyenlőség megteremtésén éppen most fáradozik a kormány, ami azt jelenti, hogy az ország egész területén ugyanazt és ugyanúgy tanítsanak azonos dologi háttérrel. (Épület, kréta felmosórongy stb.) Ez a gazdagabb települések átlagosnál jobb iskoláinak egyébként hátrányos. A melósok bérének emelését egyébként most kényszerítette ki a kormány

    .

    • Pal Arady

     Nem Orbán Viktor személyesen??? Az szokott így letagadni nyilvánvalóságokat, amiket mondott vagy írt…

     Egyébként az egész iroda ügy bizarr és felháborító. Akik támogatják ezt a csüngőhasú barmot azzal ugyan úgy vétkeznek a társadalom ellen, és akkor is, ha épp úgy nem értenek a gazdasághoz mint a nemzetvezető.
     A bért nem a kormány kényszerítette ki – hol is munkáskamara?? a valódi demokratikus modell?? – hanem a SZÜKSÉG. Ezek egy fillért se adnak önként!!!!!

     • András L

      Locsogás!

     • Pal Arady

      Ez itt egy sorral feljebb – ez a locsogás kedes András L.

      De a hittel nem szabad vitázni – Önnek elhisszük hogy ez a csöngőhasú horda a vízen is simán tud járni. Látta is, nem??

      Atya gatya..

  • Zoltán Kovács

   Sikerrel rázta gatyába a saját haverjai pénztárcáját! Szeretnék már nagyon sírni azon, hogy NEM ez a szemét banda irányítja az országot. Miért nem érdekel az vezíretek irodája, potom 4 000 millió forintér? Ez tudod, hogy mennyi pénz? Ja, hogy erre mehet? Igazi seggnyaló vagy, hogy a képedet sem mered felvállalni!

   • András L

    Ugyanezen az oldalon leírtam, hogy azért nem érdekel az irodaügy mert nem tudom a valóságot, így nem ítélkezem. Az un. baloldal meg annyit hazudik, hogy sokan már akkor sem hisznek nekik amikor igazat mondanak, így én is minden információt fenntartással fogadok. Tudom mennyi 4000 millió forint és azt is el tudom képzelni, hogy valamilyen “jó érzékű” tollforgató 2-3 nagyságrendet tévedett, vagy az “egyszerűbb” fogalmazás kedvéért egy lényegesen nagyobb beruházás helyett iroda berendezésről írt. És mit tesz isten, a siránkozók beindulnak. Egyébként seggnyaló a nénikéje ha magának az ilyesmi tetszik.

 • K REGŐS JUDIT

  Éz egy szerencsétlen lelkitoprongy akinek a pénz a mindene !!!

  • Péter Kiss

   Szerintem a hatalom legalább annyira fontos neki,mint a pénz.

 • Dávid László

  Orbán uralkodik. És a sok hülye fidesz választó támogatja ebben.

 • Dávid László

  A gonoszság énközpontú. Tehát, Orbán gonoszsága a nárcizmusából ered. Elhiszi magáról a környezete dicséretét.

 • L. Hedvig

  Azok csinálják ezeket, akiknek hagyják. Nem ő a hibás, nem. A hibásak mi vagyunk. Már rég fel kellett volna kelni. (Igen, a fotelből is.)
  Ez az a tipikus veszett ember, aki már jódolgában nem tudja, hogy mit tegyen és csak feszegeti a határait.

  • Kovacs lajos

   Cselekedni kell es nem csak irogatni.Maskepp nem sikerulhet bezaratni a nep pusztito hazug csalo tolvaj bandat

 • Desischado

  Épp most tudtam meg, hogy elhunyt Carrie Fisher. A szivem egy darabja, az életem egy része ment el vele. Nem értem, a jó emberek elmennek, a szemetek meg élnek és virulnak! Hol itt az igazság?!