És akkor a Fidesz kimondta: “segíly” helyett munkát a cigányoknak!

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az utóbbi évek legszánalmasabb MTI-hírébe futottam, amikor is a “Fidesz: segély helyett munkát kell adni a cigányságnak” címet megláttam. Mint kiderült, ez egy reakció a Jobbik vádjaira, miszerint a Farkas Flóriánhoz köthető pénznyelő, a Híd a munka világába program forintjaival nem tudtak elszámolni.

Erre mit válaszolt a Fidesz? (1,3 milliárd eltűnéséről van szó még mindig.) 

A magyar cigányságnak munkát, képzést és szakmát kell adni ahhoz, hogy ki tudjon törni a munkanélküliségből és a szegénységből – írta a Fidesz, hozzátéve: az erőszak és a gyűlöletkeltés nem vezet sehová.

A Fidesz azt írta, a kormány segély helyett munkát kíván adni mindenkinek, aki tud dolgozni. A felelős pénzügyi gazdálkodásnak köszönhetően a költségvetés zárásával lehetővé vált, hogy a kormány még több forrást biztosítson ezekre a célokra a Roma Kulturális Központ, a Snétberger Zenei Tehetség Központ és az ORÖ révén – indokolta a kormánypárt, jelezve, mindezt a közpénzek felhasználásának szigorú ellenőrzése mellett teszik.

Ennyi. Semmiféle cáfolat. A hosszú hónapok óta felszívódott Farkas Flórián neve még csak említésszerűen sem került szóba. Sem az, hogy mi van ezzel a pénzzel. A Fidesz ehelyett azt mondja: munka kell a cigányoknak. Miközben a kormánynak kellett volna az ORÖ-n keresztül ezt elérni. Ha most még több pénzt lapátolnak bele, újabb Farkas Flóriánok tűnnek majd fel, hogy lenyúlják azt?

Bárki is csodálkozik azon, hogy miért tart ott a cigányság, ahol?


Oszd meg ezt a cikket, hogy mindenki lássa, ki is itt a legnagyobb “cigány…”

loading...