Két zsák fát loptak – az ifjú jobbikos erre olyasmit tett, amitől könnybe lábadt a szemünk

Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon az idősebb, letűnt politikusok unalmasabbak és átlátszóbbak vagy inkább a megnyakkendősödött fiatal, ambiciózus politikus-növendékek. Ma aztán elolvastam a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnökének kiírását, ami segített a döntésben…

jobbikus

Fügedi Richárd nem teketóriázott, lekapcsolta a fatolvajokat, szelfizett egyet a lopott fával és a rendőrautóval, majd hősként ünnepelte magát a Facebookon. Becsúszik egy kis burkolt cigányozás is, de valójában arra megy ki az egész sztori.

Tulajdonképpen Fügedi egyáltalán nem azt akarta, hogy megbukjanak a fatolvajok, vagy hogy két zsáknyi hullott fa elcsípésével tegyen valamit a közbiztonságért. Ő verni akarta magát a Facebookon, mert egyike a fentebb említett, műanyag politikusutódoknak. Szépen, komótosan fogalmazva, magáról fotót készítve (hamarosan videót is!), felteszi a nagy leleplezésről szóló hírt. Ha nem így lenne, a közösségért való tenni akarás jegyében a rendőrökön kívül mást nem vont volna bele a történetbe, de hát muszáj volt, hiszen az ifjú jobbikos ugródeszkát keres, hogy ő is bejusson a “nagyok” közé, öltönyben üljön a Tisztelt Házban, mert ő politikus alkat. A letűnt és elkopott politikus-idea reinkarnációja. Felveszi reggel a protokollmosolyt, este pedig túltolja az adrenalint, hogy az egész napon át tartó műmájerkedés után kiélhesse magát.

Később aztán megváltozik a helyzet, mert jön egy kis pénz a házhoz innen-onnan, majd elkezdi valóban komolynak hinni a szerepét, így azonosulva a kirakattal, amit maga köré épített, már csak politikai játszmákban fog gondolkodni. Ahogy a példaképei. Ha kell, cigányozósból átmegy cukisba, lényeg, hogy nőjenek a grafikonok.

Nem is érdemes túlragozni. Fügedi személyisége túl könnyen körbehatárolható, elég volt egy posztot kitennie. Szomorú, hogy a feltörekvő jobbikos politikus-generáció sem lesz sokban más, mint a TSZ-elnökökre hajazó kövérkés bácsik gyülekezete…

loading...