Döbbenet: Zuschlag János kerülhet a NAV élére?

A Magyar Nemzet információi szerint Tállai András januárban távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről. A napilap az adóhatóság belső ügyeit jól ismerő forrásokra hivatkozik, amelyek tényként kezelik, hogy megválnak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkári posztját is betöltő Tállaitól.

Magasabb körökben járatos NAV-dolgozóktól a Magyar Nemzet úgy tudja, hetek óta nyílt titokként beszélnek a szervezeten belül a politikus eltávolításáról. Azt nem lehet tudni, kinek lett elege az államtitkár viselt dolgaiból, de az szintén nyílt titok, hogy Tállait még Orbán Viktor kormányfő és nem Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ültette e pozícióba.

Ismerve a Fidesz működését, a saját embereivel bástyázza körbe az országot, és minden fontos pozícióra olyat nevez ki, aki:

  • kellőképp lojális a párthoz
  • megszolgálta azt, hogy oda kerüljön
  • alkalmatlan a feladatra, dilettáns

Ebből kiindulva Zuschlag János megfelelne a kitételeknek, elvégre mégiscsak megírta azt a könyvet, no meg mindenféle MSZMP-s széfekről nyilatkozott. Bár a börtönviselt évek miatt Terry Black esélyesebb lehetne, de sajnos ő nem él Magyarországon. Nyilván ez egy képtelen gondolatnak tűnik, de ne felejtsük el, hogy ezt az országot részeg, beszívott groteszk művészek írják egy kőbányai talponállóban, tehát bármi megtörténhet…

loading...