Kiszivárgott Orbán Viktor nyugdíjasoknak címzett botrányos levele

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hallott már MSZP-s politikust Orbán Viktor levelét felolvasni? Eddig mi sem. Ma délelőtt Bárány Balázs az MSZP elnökségének tagja sajtótájékoztatón olvasta fel a miniszterelnök nyugdíjasoknak szóló szövegét. Miért tett ilyet? Azért, mert ő írta. Hogy is van ez?

Ha néztünk valaha Heti Hetest, ismerős lehet a Kern Andrásnak tulajdonítható mondat: “elfogtunk egy levelet.” Bárány Balázs is elfogott egyet, mégpedig a kormányfőét, amit az utalványok mellé kaphatnak meg a nyugdíjasok. (Feltéve, ha Orbán tényleg elküldené nekik.)

“Kedves nyugdíjasok!

Olvastam az elemzéseket rólatok, és az az igazság, hogy felháborítónak tartom, hogy sokan még mindig úgy gondoljátok, nem rám szavaztok a következő választásokon. Ez elfogadhatatlan – legszívesebben titeket is bezáratnálak mint a Népszabadságot, gazdasági okokra hivatkozva – de a Rogán Antinak volt egy ötlete, amit most kipróbálunk rajtatok.

Ha jól értettem, nem örültetek a nyugdíjemelésnek. A fene egye meg, hogy nektek semmi nem elég, háborogtok itt nekem állandóan, hálátlan népség.

Legyen hát. A levélhez csatolva találtok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, nesztek. Csak aztán nehogy azt higgyétek nekem, hogy ez minden hónapban jár – jár a nagy lókolbászt, azt. Ez a tízes azért van, hogy befogjátok végre a szátokat, és futólépésben szavazzatok rám 2018-ban, értve vagyok?

És most már tényleg elég legyen a nyavalygásotokból!

Nem akarom többet hallani, hogy ilyen meg olyan nyugdíjemelés. Örüljetek, hogy nem veszem el tőletek az egészet úgy ahogy van. Tudjátok, azt is megtehetném.

Nem akarom többet hallani, hogy mennyit kell várni a vizsgálatra és milyen drága a gyógyszer. A szálloda, a tévé meg a kastély a gyógyszernél is sokkal drágább, Lőrinc mégsem nyavalyog egész nap.

Nem akarom többet hallani, hogy drágul a sertéshús, pedig csökkent az áfája – vegyetek bélszínt, az nem drágult annyira.

Nem akarom többet hallani, hogy olvastátok a PISA-jelentésben, hogy elhülyítjük a gyerekeket – nem hülyébbek lettek, hanem engedelmesebbek. Különben is, nem kell annyi ellenzéki sajtót olvasni és hallgatni. Majd jól bezáratom azokat is.

Nem akarom többet hallani, hogy csak évente egyszer látjátok az unokátokat, meg havonta Skype-on. Menjetek utánuk, ha annyira hiányzik – nem is értem egyébként miért mentek el itthonról, van itt jó közmunka, és külföldön különben is tolmácsot kell kérni, meg van egy rakás migráns is.

De leginkább azt nem akarom hallani többet, hogy nem a Fideszre szavaztok. Itt a tízezer, költsétek farhátra, meg gázszámlatartozásra, vagy amire akarjátok, bánom is én, és most már tessék beállni a sorba, oszt’ jónapot! Talán kaptok jövőre is, hogy felfrissítsük a memóriátokat.

Aztán lassan kitalálom majd, hogy hogyan lesz magasabb a nyugdíjkorhatár, mint a várható élettartam.

Boldog karácsonyt! Csak a Fidesz!”

Az “eredeti” levél pedig itt látható:

mil

 

16 Comments

  1. Ti Pesti Bolondvariak ,meg medig tudtok hazudozni hogy bolonditsatok az embereket a ti hazugsagoitokal ,szegyeljetek magatokat ,,titeket be kelene zaratni a sok ragalomert amit ti miveltek a sok drogos reszeges haza arulok vagytok szegyeljetek magatokat a sok sopredek ,

  2. Hát igen, nem mindegy hogyan válasszuk el a szavakat egymástól (Én így tudom): A királyt megölni nem kell, félnetek jó lesz! Én nem! Ellenzem! A másik variáció: A királyt megölni! Nem kell félnetek! Jó lesz! Én nem ellenzem!

  3. Röviden nem vagyok elfogúlt híve a FIDESZ.-nek. Feltételezem, hgy a hatalom megtartása érdekében sok mindent megtesznek. Ezt azért már én sem hiszem. Ha a jelenlegi ellenzéknek csak ennyire telik, akkor azt kell mondanom, hogy a miniszterelnök lejáratására ez kevés.Saját lejáratásukhoz bőven elég. Nem hiszem hogy van ember aki ezt a marhaságot elhiszi.

  4. Azt hiszem ez az iromány hűen tükrözi a jelenlegi hatalomra vágyó pártok tényhez való hozzá állását. Itt is látszik hogy némi komolyság hiányzik és vannak kik el is hiszik hogy ez a levél onnan és azért készült ami a címében rejlik . Gondolom az ELLEN SZÉL ki közzé tette ezt a vicc leiratot most jókat nevet néhány naiv olvasó reakcióján.

  5. Hihetetlen,hogy ennyire hülye legyen az ellenzéki politizálás !
    Én úgy látom,valóban eszük ágában sincs választást nyerni ,még akkor sem,ha cseppnyi esélyük is lenne erre. Még azon ellenzéki csoportokat is égetik,akikben lenne némi akarat a nyerésre.

  6. Nem rokonom ,mert nagy a tavolsag koztunk ,es engemet nem erdekelnek a partok ,ki mien parti ,ikab az erdekel hogy ki mien jot csinal a magyarsagert es elene nincsen semi kifogasom ,rea kel szavfazni ,ha akarjatok hogy legyen egy tiszta magyarorszag ,a sok bevandorloktol es legyetek megvedve a teroristaktol ,es ne adjatok el az orszagot a Soros politikajanak ,

  7. “és vannak kik el is hiszik hogy ez a levél onnan és azért készült ami a címében rejlik “.Igen, biztosan vannak sokan és az nem az ellenzék hibája, hanem a kormánypárt rajongóinak szellemi színvonalát mutatja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.