Nem fogod elhinni, hogy ezúttal mit akar megvédeni a Fidesz!

Megvédtük már a nyugdíjpénztárakat, a határt, megvédtük az országunk függetlenségét az EU-ellen, de mindez nem elég, mert ha eddig bevált a népbutítás, akkor miért ne maradnának ugyanennél a kommunikációs sémánál? Ezúttal megvédjük a rezsicsökkentést is, méghozzá Brüsszel ellen.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jogszabály-alkotási joggal történő felruházása védheti meg a rezsicsökkentést azokkal a brüsszeli törekvésekkel szemben, amelyek eltörölnék a hatóságilag szabályozott árakat a lakossági energiaellátásban.

A kormánypárti politikus szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy javaslatára az Országgyűlés a jövő héten szavaz arról az előterjesztésről, amely rendeletalkotási jogot biztosítana a MEKH-nek a gáz- és villamosenergia-ellátás területein. Kiemelte, a változtatás nélkül Brüsszel “kiverné a magyar emberek kezéből” a rezsicsökkentés fenntarthatóságának és folytathatóságának lehetőségét. A szabályozott ár és piac hiányában ugyanis semmi nem akadályozná meg a szolgáltatók “áremelési indulatait”, és minden költséget elszámolnának, “ami a csövön kifér” – fejtette ki, hozzátéve, a hivatal hatósági árról szóló rendeleteit csak az Alkotmánybíróság előtt lehetne megtámadni.

Senki nem akarná megtámadni, de az ellenségkép fenntartása fontos

Németh Szilárd azt is felidézte, hogy a három évvel ezelőtt folytatott, Magyarország nem hagyja magát! elnevezésű aláírásgyűjtés támogatói azt kérték a magyar pártoktól, hogy a parlamentben, az utcán és Brüsszelben is védjék meg a rezsicsökkentést. (Megint jönnek az aláírások, nő az adatbázis, és a Kubatov nevével fémjelzett lista a legfrissebb verziót kapja meg.)

A Fidesz alelnöke aláhúzta, a kormány 2013 óta három szakaszban tudta csökkenteni a villanyáram, a gáz és a távhő hatósági árait, aminek eredményeként szerinte ma ott tartunk, hogy a külföldi cégek által az országból kivitt mintegy 1100 milliárd forintot, már csaknem teljesen visszakapták a magyar emberek.

Németh Szilárd szerint a rezsicsökkentés rávilágított arra is, hogy a magyar szuverenitást nem lehet mindig semmibe venni. “Magyarország nem azért lépett be az Európai Unióba, hogy mindenét feladja” – fogalmazott, hozzátéve, a rezsicsökkentés fontos szuverenitási, nemzetbiztonsági kérdés is, az országnak ugyanis magának kell meghatároznia, miképp akarja megsegíteni a családokat.


Oszd meg ezt a cikket, ha eleged van abból, hogy a kormány mindent meg akar védeni előlünk!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.