Hullák rohadnak a „steril” kórházainkban – az egészségügy összeomlott

A kép csak illusztráció, nem a Jáhn Ferenc kórházban talált holttestet ábrázolja.

Itt az ideje annak, hogy nyíltan beszéljünk dolgainkról. Lehet mismásolni egészségügyi béremelésről, a dolgozói körülmények kozmetikázásáról, vagy arról, hogy Sándor Máriát és társait Soros katonáinak bélyegezzük, de kell-e nagyobb bizonyíték arról, hogy az egészségügyi intézményeink lassan vesztőhelyekké, és mindannyiunk számára veszélyes, fertőző övezetekké válnak, minthogy egy hulla rohad 5 napig a kórházban úgy, hogy senki nem veszi észre?

A tegnapi napon józan ésszel alig felfogható hír került napvilágra. Eszerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban több napon át – egyes sajtóinformációk öt egész napról szólnak – senki nem vette észre, hogy egy holttest van a kórház egyik mellékhelyiségében. Ez azt jelenti, hogy öt napon át nem volt se mozgás, se takarítás az adott mellékhelyiségben, senkinek nem tűnt fel, mi is történt. Ez a közöny és nemtörődömség valójában az Orbán-kormány egészségpolitikájának a szimbóluma – írja közleményében az MSZP.

A szocik régóta arra figyelmeztettek, hogy a kórházak totális államosítása és a minden korábbit felülmúló forráskivonás az egészségügyből együtt elképesztően nyomorúságos állapotot idéz majd elő, ez pedig mára be is következett. De még ilyen viszonyok között is megdöbbentő, hogy egy ilyen eset megtörténhetett. A mai napon haladéktalan vizsgálatot követel az MSZP a kórház vezetésétől, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól és az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Meddig engedi vajon a fideszes fiúk lelkiismerete, (feltéve, ha maradt még olyan) hogy az egészségügy állapotai a szíriai Aleppóhoz hasonlítsanak? Mikor jutnak el oda, hogy saját magukon kívül csak egy kicsit, mi is érdekeljük majd őket?


Oszd meg ezt a cikket, ha igazán eleged van ebből!

 

loading...