Ne várjunk egy életen át, hogy meghaljon Orbán!

Amikor arról olvasok, hogy Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét az egykori román diktátorhoz, Ceausescuhoz hasonlítják, és képmontázsban ábrázolják őt és feleségét egy kivégzőplaccon, arcukat a meggyilkolt nagyúr és felesége, Elena fejére klónozva látom, elborzadok. Nem érdekel senki kivégzése, egyáltalán nem akarok foglalkozni azzal, hogy a Fidesz aljasságai alapján milyen büntetést szánnak neki a dühös emberek.

Engem Fidel Castro halála rázott meg. Nem azért, mert bármennyire is meglepődtem, hogy elaludt a szivarja, hiszen ahogy mondani szokták: benne volt a korban. Sokkal inkább azon gondolkoztam el, hogy minderre ennyi időt kellett várni. Egy teljes emberöltő zajlott le, míg az egykori forradalmár a hatalmát sikeresen felvirágoztatta, bebiztosította, utódai által továbbadta.

Nem akarok Orbán halálára várni. Egyáltalán nem szeretném ennek az embernek sem elvenni az életét, sem azt, hogy más fossza meg tőle. Én azt szeretném látni, hogy az aljas szemétségeit egyszer megelégeljük, és elzavarjuk a büdös francba! Demokratikusan! Miért fontos ez?

Szinte szitokszóvá vált mind a köztársaság, mind a jogállam kifejezés. Soros embere vagy, ha ilyesmivel foglalatoskodsz. Engem személy szerint még Soros György sem érdekel. Mindössze azt szeretném elérni, hogy sportszerű küzdelemmel érjen véget a diktátor uralkodása. Azt akarom, hogy lemeccseljük normális keretek között, és hogy az ellenzéknek sikerüljön bebizonyítania alkalmasságát a kormányzásra, megszólítva ezzel a bizonytalanok táborát is.

Ha mindez összejön, senkit nem kell odamontírozni Ceausescu fejére. Elég, ha csak lelökjük trónjáról a királyt. Ennyi szükséges mindehhez. Fidel Castro meghalt. Mi legyünk okosabbak, és ne Orbán halálát várjuk, hanem vegyük el tőle, ami a miénk!

loading...