Abszurd: kolbásszal verekedtek össze a magyar politikusok

Néhány évvel ezelőtt nem igazán esett jól, amikor valaki azt mondta: nem akar foglalkozni a politikával, mert mindenki hitvány és gazember, aki politikusként működik. Ezzel annak idején nem értettem egyet, és folyton “bevédtem” a politikát. Azt mondtam, hogy fontos törődnünk a minket érintő közéleti kérdésekkel. Ezzel a mai napig egyetértek, viszont sokkal inkább értem az apátiába menekülőket.

Sajnos Magyarországon a politika elkorcsosult, és az ukrán vitakultúra szintjére süllyedt, vagyis a politikusok, ha tehetnék, lángolt kolbásszal csapkodnák egymást, ahogy az a keleti szomszédainkkal gyakorta előfordul.

Ha azt gondoljuk, hogy ez a videó durva, biztosan nem a magyar viszonyokat vesszük alapul. Nálunk egy hasonló (vagy még sokkal méltatlanabb) vita kerekedett ki az ATV kamerái előtt, ahol Schiffer András, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Varju László estek egymásnak. Ők is kolbásszal verekedtek volna, csak mivel nálunk a szerbiai határ mentén építették fel a kerítést belőle, erre a beszélgetésre nem maradt már egy szál se.

Érdemes néhány gondolatot megragadni az elhangzottakból. Az egyik, ami mindenkinek eszébe jut: mégis mi a frászkarika történik a képernyőn? Pont az, aminek látszik. Magukat értelmesnek mondó politikusok kamerák előtt lenyomnak egy 99-es szintű fröcsögést. De miket vágnak egymás fejéhez?

Schiffer előhúzza az ÁVH-s szellemi előd kártyát, miközben Biszku Bélát idéző kéztartással osztja Varju Lászlót, elfelejtve, hogy nagybátyja Schiffer János 1994–2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettesként működött. Dédapja, Szakasits Árpád pedig köztársasági elnökként és a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnökeként funkcionált. Ezzel nincs is semmi baj, csak mielőtt ilyen mesteri érvekkel támadjuk be politikai ellenfeleinket, érdemes ellátogatnunk a levéltárba egy kis családfakutatásra…

Az is érdekes, momentum, amikor három LMP-s politikus torka szakadtából üvölti le felváltva a DK-s képviselőt, majd amikor Varju László viszontválaszt próbál adni, többször is megkapja a “ne beszéljen egyszerre” utasítást Hadházytól. Három egy ellen, mint az általános iskola udvarán.

Az LMP ezzel a jelenettel tanúbizonyságot tett arról, hogy nálunk tényleg lehet más a politika…

loading...