Alkotmánybíró lesz Schiffer András?

Schiffer András is megszólalt az alkotmánybírók megválasztásával kapcsolatban, és a demokrácia sikereként élte meg az új bírák kinevezését.

„Fordulatokban gazdag, kacskaringós egyeztetések után a kormányoldal váratlanul elfogadta az LMP utolsó -még februárban tett- javaslatát a négy alkotmánybírói hely betöltésére. Az Országgyűlés így Horváth Attila jogtörténészt, Marosi Ildikó kúriai bírót, Schanda Balázs alkotmányjogászt, valamint Szabó Marcel jövő nemzedékek képviseletéért felelős alombudsmant az Alkotmánybíróság tagjává választhatja.

Az április óta 11 fővel működő »csonka« testület tehát kiegészülhet. Az LMP részéről a közel tíz hónapos egyeztetési folyamatot én terveztem meg, a Fidesz részéről hosszú hónapok után elfogadott javaslatot én tettem meg. A felelősségben akkor is büszkén osztozom, ha azóta politikai megbízatásaim megszűntek. S büszke vagyok utódomra, Hadházy Ákosra, valamint az LMP parlamenti frakciójára és országos elnökségére is, hogy Magyarország, a magyar demokrácia érdekében azzal együtt vállalták fel a megállapodást: pontosan tudták, ellenzéki oldalon bőven lesznek keselyűk, akik gondolkodás nélkül lecsapnak rájuk.

Az LMP ugyanis azzal vállalt kockázatot, hogy -felelős ellenzéki párthoz méltó módon– az ország érdekét nézte. Hadházy a továbbiakban is learathatná a korrupcióüldözésért kiérdemelt szimpátiapontokat a DK troll-kommandójától és a többi képviselőt sem faggatná a kutya sem amiatt, ha decensen távol maradtak volna az alkotmánybíró-választási hercehurcától. Nem így tettek, nem a kényelmesebb utat választották, mert a magyar demokrácia érdeke mást kívánt” – véli Schiffer.

Vásárhelyi Mária érdekes elmélettel állt elő Facebook-oldalán

vas

Aki viszonylag okos, közepesen tájékozott és kellőképp simulékony a hatalomhoz, akár még köztársasági elnök is lehet, nemhogy alkotmánybíró. Schiffer polgári foglalkozását tekintve ráadásul ügyvéd, és ami még nagyon érdekes: ’71-es születésű, vagyis 45 éves.

Hány éves kortól lehet az ember alkotmánybíró? Bizony, 45 év a korhatár. Vár még egy kicsit, visszavonulva a politikától, és akár be is következhet, amit Vásárhelyi Mária megjósolt…

loading...