Íme a nő, aki megél abból, hogy utáljuk a melegeket

Frivaldszky Edit – így hívják a hölgyet, aki arra áldozta az életét, hogy gyűlölje a másságot, de úgy tegyen, mintha nem lenne ezzel semmi baja. Ő és az egyik szervezete áll a Lipóti pékségben közzétett aláírásgyűjtő ív mögött, amitől később a pékség nyilvánosan elhatárolódott. A TV2 stúdiójában arról beszélgettek vele, hogy mi is az ív értelme, de Edit eléggé összezavarodott, és tulajdonképpen az “én nem utálom a buzikat, vannak meleg barátaim” jellegű szövegen kívül nem sikerült összefoglalni a véleményét.

Edit szerint ez az ív nem a melegekről szól, viszont amúgy meg igen, mert két azonos nemű ember ne házasodjon, mert az mégis milyen már. Aztán valami gyerekekről és a környezetükről is beszélt, de leginkább azt hangoztatta, hogy az Európai Bizottság elfogadta a kérdőívüket, ezért nem homofóbok. (Megjegyezném, hogy a szólás- és véleményszabadságot tiszteli az EB, így nem csoda, hogy nekik is helyt adott.)

Ha megnézzük Edit Facebook-oldalát, láthatjuk, hogy ez a nő az egész életét annak szentelte, hogy zsigerből gyűlölje a melegeket, a transzszexuálisokat, emellett pedig kérkedjen azzal, hogy milyen boldog, CSALÁDI kapcsolatban él. Edit szerint ehhez nem mindenkinek van joga, és mindenféle szervezetet épít fel annak érdekében, hogy jó nagyokat rúghasson bele a számára nemtetsző kisebbségekbe.

Ha viszont szereti ezt csinálni, miért is ne élhetne ebből?

Az anyaapagyerekek.hu weboldalon komplett webshopot működtetnek Editék, ahonnan mindenféle logós termék megrendelhető, nem is olyan túl olcsón.

shop

Emellett még több termék is található az oldalon, de mindet nem listáztuk ide. A weblap “Üzlet” menüpontja alatt megtalálhatóak, ha valaki akarna esetleg egy ilyen szuperkreatív logóval ellátott köcsögöt, akarom mondani kulacsot. Ha viszont egyik sem tetszik, a weboldalon akár pénzt is küldhetsz a családok őrzőjének.

tamogat

Edit nagyon szereti a civil életet, olyannyira, hogy az Együtt az Életért Egyesület elnökeként is működik a róla szóló leírás szerint, de a kormányzattal is rendkívül jó viszonyt ápol:

“2008. óta elnöke a Együtt az Életért Egyesületnek, mely célul tűzte ki a válságba jutott kismamák felkarolását és támogatását. Folyamatos kapcsolatban van, és több területen is együttműködik a Szociális és Családügyi Államtitkársággal. Munkája során a tanácsadás és a segítségnyújtás mellett aktívan támogatja a védőnői hálózatot is szoros együttműködésben más, hasonló tevékenységű szervezetekkel és alapítványokkal.”

Az Egyesület weboldalának bal alsó sarkában, alig olvashatóan fel is tüntette, hogy NCA (Nemzeti Civil Alap) és Fővárosi Önkormányzati támogatások is beficcennek. Lassan kezd összeállni a kép, hogy miért is jövedelmező utálni a buzikat, ugye?

Menjünk tovább!

Nem a melegházasság ellenes ív az egyetlen kezdeményezése Editünknek. Van már a háta mögött lefutott aláírásgyűjtés. Az egykozulunk.hu weboldalon látható is a projekt, amit leírásuk szerint szintén nem a semmiből építettek fel.

“Az Egy közülünk kezdeményezés széleskörű támogatásra épül: egyházak, politikusok, európai parlamenti képviselők, civil szervezetek vezetői elhivatottan támogatják különféle módokon.”

Több helyről jön az adomány

Az Emberi Méltóság Központ weboldalán szintén kérnek pénzt Editék (ő ugyanis a vezetője ennek a központnak IS). Viszont itt nem találtunk semmi információt arról, hogy ez a “központ” lényegében miféle szervezet, ugyanis a bankszámlaszámon kívül csak ez a szöveg szerepel a “Támogatás” menüpont alatt:

“Szükség van olyanokra is, akik kisebb vagy nagyobb anyagi felajánlást küldenek, ezzel segítve a házasság és család védelmét Magyarországon. Csatlakozzon Ön is adományával, támogassa munkánkat! Minden felajánlás egy-egy lépés egy jobb társadalom felé. Küldjön 1000, 5000, 10 000 vagy egy Önnek megfelelő összeget szervezetünknek, és vegyen részt ily módon a társadalomért és az egyes emberekért végzett munkánkban!”

Tehát ha valaki a társadalomért és az “egyes emberekért” szeretne tenni, küldjön pénzt Editéknek, ugyanis ők azért küzdenek! Félretéve az iróniát, egészen furcsa, hogy Magyarországon meg lehet élni abból, hogy gyűlöletet szítasz olyan magasztos dolgokra hivatkozva, mint a család…

 

loading...