Drasztikus nyugdíjemelés jöhet: 456ft-tal adna többet a kormány

A beharangozott radikális nyugdíjemelés 0,9% helyett akár 1,6%-os növekedéssel is járhat, feltéve, ha ehhez teljesülnek azok a feltételek, amelyek még csak körvonalazódni látszanak. Ennek ellenére Orbán Viktor a Kossuth rádióban jelentette be az örömhírt. Kiszámoltuk, mennyit is jelent ez összegszerűen.

Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege havi 28 500 Ft. Ezt azok az emberek kapják, akik idős korukra a legkiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnek. Ha feltesszük, hogy Orbán Viktor elképzelése teljesül, és megvalósulhat az 1,6%-os emelés, ezek a nehéz életkörülmények között élő nyugdíjasok kimászhatnak végre a slamasztikából. Nem kell többé fűtetlen lakásban tengődni, napi egyszer (vagy egyszer sem) étkezni, ugyanis az emelés hatására bőven elég pénze lesz még a minimális nyugdíjat kapóknak is ahhoz, hogy rendes életet éljenek. Ha ügyesen spórolnak, akár még a Kövér László által felavatott luxushotelben való nyaralásra is futja.

28500Ft-nak az 1,6%-a nem kevesebb, mint 456Ft.

Sikeresnek nevezte a magyar gazdasági modellt, a munkaalapú gazdaságot Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Azt mondta: azért nőhet jelentősen a minimálbér és csökkenhet a társasági adó, mert az ország gazdasági alapjai rendben vannak, a pénzügyi rendszer stabil.

Kitért arra is, hogy ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és az annak következtében magasabb infláció lehetőséget ad magasabb nyugdíjemelésre. (A magasabb a 456ft-ot jelenti, egyébként ennek majdnem a feléről van szó az eredeti tervek szerint.)

Ideje megköszönnünk Orbán Viktornak, hogy ennyit foglalkozik velünk! Ha te mégsem érzed a törődést, oszd meg ezt a cikket, hogy mások is lássák, mennyi is a nyugdíjemelés valójában!

4 Comments

  1. I am commenting to let you understand what a really good encounter my wife’s princess experienced viewing your blog. She figured out a lot of details, which include what it’s like to possess a great helping spirit to let the others with no trouble learn a variety of hard to do issues. You truly exceeded our own expected results. Thanks for coming up with the necessary, trustworthy, informative and also cool guidance on that topic to Sandra.

  2. I’m also commenting to make you be aware of what a fabulous discovery my cousin’s girl went through reading through your site. She realized several things, which include what it is like to possess a very effective teaching heart to let folks without hassle have an understanding of certain extremely tough topics. You actually did more than our expectations. Thank you for producing such necessary, trustworthy, explanatory and as well as cool tips about the topic to Janet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.