Kövér László eltévesztette a házszámot: felavatott egy luxusszállodát

Ki tudja, hogy miért, de Kövér László Lentibe utazott, hogy felavasson egy négycsillagos szuperszállodát. Ne a hagyományos értelemben vett hotelre gondoljunk, hanem egy olyanra, ahol többek között az alábbiakat kapja meg a vendég:

 • Tartalmas büféreggeli sok friss és helyi biotermékkel
 • Csábító desszert kínálat 15.30-kor
 • Büfévacsora (20 fő alatti vendégszám esetén 4 fogásos vacsoramenü) friss saláták és magok, előételek, 2 választható leves, 3 főétel, ami magába foglal egy ízletes húsételt, egy egészséges halételt és egy finom vegetáriánus fogást, desszertet valamint nemzetközi sajtkínálatot chutney-kkal és olajos magvakkal,
 • Szombatonként / hétvégenként zenés estet
 • Szálloda saját wellness részlegének használatát (élménymedence, finn szauna, aromaszauna, gőzkamra, infra szauna, napozóterasz)
 •  TechnoGym cardio-gépekkel felszerelt fitneszterem használatát
 • Városi termálfürdő, szabadtéri strand, fedett uszoda medencéinek korlátlan igénybevételét a szállodai tartózkodás, valamint az érkezés és távozás napján (a nyitva tartás függvényében)
 • Játszószoba használatot (XBOX, csocsó),
 • Társasjáték használatát a lobby-ban,
 • Ingyenes parkolási lehetőséget
 • Ingyenes WiFi használatot a szálloda teljes területén,
 • Kicsiknek gyermekjátszó és szabadtéri játszótér használatot.

Mindezt két éjszakára 2 fő esetén párszáz forint híján 100 ezer ft-ért. A hülyének is megéri, főleg a tulajnak, hiszen a város a kedves vendégek részére biztosítja az ingyenes termálfürdőzést.

Mennyi jön be a városnak ebből?

“Adókötelezettség terheli azt a 18. életévét betöltött magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt. Az adó alapja: a megkezdett vendégéjszakák száma.
Az adó mértéke: 300,-Ft/vendégéjszaka.” – Lenti város honlapján található tájékoztatás az idegenforgalmi adóról.

Ha tehát a szállodában tölt két vendég két éjszakát, akkor 1200ft-ot kap mindezért a város, és közel 100.000ft-ot a szálloda. Ennek örömére Kövér László úgy gondolta, hogy beáll a kezdeményezés mögé, sőt, támogatásáról biztosítja a Lentiben élőket. A házelnök arról beszélt az avatáson, hogy, jövőre minden eddiginél többet, 21 milliárd forintot fordít a kormány a turizmus fejlesztésére. Az idén a turisztikai célelőirányzat 6 milliárd forint volt, ami jövőre csaknem megduplázódik, 11 milliárd forint lesz a kerete. Ez kiegészül az újonnan létrehozott 10 milliárd forintos turizmusfejlesztési kerettel, ami az uniós pályázati támogatást kiegészítő hazai forrás – ígéri Kövér.

Egy város azonban nem fog felvirágozni a turizmustól, ha van egy luxusszállodája, ami az összes szolgáltatásával igyekszik rávenni a vendégeit, hogy maradjanak a létesítmény területén. Ennél több kell ahhoz, hogy a turizmusról, mint a közjót szolgáló tényezőről beszéljünk.

Kövér László nem hazudtolta meg magát, ezúttal is a leggazdagabbakat támogatta, ahogy a fideszes társai.


Oszd meg ezt a cikket, ha eleged van abból, hogy a Fidesz a felső tízezerbe tolja a pénzt a dolgozó emberek helyett!

2 Comments

 1. Hey very cool blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to find numerous useful information here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published.