“Rubint Réka! Olyan mélyre süllyedtél, ahonnan már nincs visszaút!”

Fáj. A végtagjaimon, a gyomromban, a mellkasom környékén gyötör az a kínzó fájdalom, amit két rám telepedett szörnyeteg okoz. Semmi közöm hozzájuk, mégis egyfolytában szívják a vérem. Két undorító ember, akik buták, mint Kósa Lajos valagának partja, de elég ügyesek ahhoz, hogy sikerüljön felküzdeni magukat a celebvilág élére. Schobert Norbert és Rubint Réka akkor is az ajtódon kopogtat, ha nem akarod.

Szándékomban sem állt írni róluk, mert a legjobb védekezésnek a két ártány elől azt a taktikát tartottam, hogy nem foglalkozom velük. Ez mégsem jött össze. Elkezdett ömleni rám a mesteri dizájnnal ellátott Norbi Update reklám mindenhonnan. Ezt még elviseltem, de egy hirdetés útján ráakadtam a Facebook-oldalukra, és amit láttam, az végérvényesen kiverte a biztosítékot.

Előre leszögezem, hogy egyáltalán nincs bajom azzal, ha valaki meggazdagszik a termékei mögé épített brendből. Azt viszont nem hagyom szó nélkül, hogy miközben karitatív szervezeteket sorvaszt el a kormány, megszünteti a magyarországi szociális ellátás atyjának, Iványi Gábornak egyházát aljas politikai érdekekből, egy álszent házaspár jótékonykodást színlel. Tőlük pedig rögtön bekajáljuk a kalóriaszegény moslékot, amit elénk tárnak, és most nem a kajáikra gondolok, az ebben a pillanatban egyáltalán nem releváns.

A moslék ugyanis nem más, mint az általuk mímelt érzékenység a világ és a hányatott sorsú emberek felé.

norbi1

Érdemes megfigyelni, hogy a jobber Ripost milyen felütést adott a cikknek. “Csoda történt Rubint Réka hajléktalanjával.” Egy ilyen címet adni, és azt érintettként megosztani, a pofátlanság, az érzéketlenség, az empátia teljes hiánya, a szenzációhajhászás és a hiúság összegyúrt trágyagolyójának megtestesülése.

Mi van a cikkben?

“Rubint Réka valóban nem a levegőbe beszélt, amikor hetekkel ezelőtt megígérte az akkor még hajléktalanként tengődő Józsi bácsinak, hogy sínre teszi az életét. Először hazavitte Tiszadadára, ahol az édesanyjával él azóta is, csütörtökön pedig megérkezett a családhoz az a negyven mázsa fa, amit a fitnesz nagyasszonya vásárolt meg nekik.

Ezen felül munkát is kapott a férfi, közmunkás lett a településen, néhány napja már dolgozik is. Ezt az örömhírt Réka tudatta közösségi oldalán.”

Egy hajléktalan bácsi kapott 40 mázsa fát Rubint Rékától, vagyis, ha aprított akácról beszélünk, (2500ft körül mozog a mázsánkénti ára, tehát 100 ezer forintot költött jótékonyságra a sztárfeleség. Ez pontosan akkora összeg, amekkora néha ki szokott pottyanni a Váci utcán a szélfútta haja mögül). Emellett pedig – nem biztos, hogy Rékának köszönhetően – felvették közmunkásnak. Micsoda csoda! Egy igazi jótevő asszony áldott tevékenységének lehetünk tanúi.

Miért nem reklámra költötte ezt a pénzt?

Az a rossz hírem, hogy arra költötte. Nem az történt ugyanis, hogy Schobert Norbert és párja összeültek, hogy milyen jó lenne egy kicsit jótékonykodni, hiszen akkor elvitték volna Józsi bácsinak a fát (vagy kiszállíttatták volna neki) és nem ezzel lesz tele a fél internet. A Ripost sem számolna be csodaként az eseményről. Rékáék reklámozni akartak, és tovább építeni a brendjüket. Közük nincs a szociális érzékenységhez. Mégis, ezt a posztot 6300-an lájkolták, vagyis ennyi ember kajálta be, hogy a Schobert házaspár megoldotta egy hajléktalan életét. Némi alamizsnát odavetve neki, hatékonyabb reklámot kaptak, mintha egy marketing cégnek fizették volna ki ugyanennek az összegnek a többszörösét.

El tudod képzelni erről a két emberről, hogy bármi is érdekli őket a saját “sikerükön” és pénzükön kívül?

Döntsd el magad, és oszd meg ezt a cikket, ha te sem szereted a Shobert-Rubint képmutatást!

loading...