Leesett az állunk: a fideszes államtitkár üldözné a boszorkányokat?

A határon túl élő magyarok megmaradásának záloga a nyelv és az egyházak – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek, miután részt vett egy dobóruszkai megemlékezésen és kiállításmegnyitón.

Az államtitkár a szlovákiai településről telefonon nyilatkozva elmondta, a felvidéki településen a mártír katolikus papra, Pásztor Ferencre emlékeztek és megnyílt a Márton Áron vándorkiállítás is.

Hozzátette, a két hasonló sorsú ember életének üzenete az, hogy tisztelni, szeretni kell a magyarságot és a hitet. Ez azt is jelenti – mondta -, hogy akik komolyan gondolják magyarságukat és a hitüket, azoknak ott kell helytállniuk, ahol élnek, ugyanis az ő gyarapodásuk az egész magyarság lehetősége.

Ha valaki hozzánk hasonlóan nem értené, hogy mi köze a magyarságnak a hithez (mikor az két különálló dolog, ugyanis bárki lehet magyar, sőt, még nacionalista is, anélkül, hogy hinne, ráadásul “a hitről” beszél és nem mindenkinek a saját hitéről) az ne lepődjön meg, mert ennél csak kuszább mondatok jönnek!

Boszorkányok márpedig vannak

Az államtitkár megjegyezte, mindez korunkban még fontosabb, hiszen a liberális világszemlélet olyan vákuumot okozott Európában, ami miatt az iszlám egyre nagyobb teret tud elhódítani, és ezt nem lehet elfogadni.

Tehát van négy tényező:

  • Magyarság
  • Hit
  • Liberálisok
  • Iszlám

Mindez úgy kapcsolódik össze, ahogy annak idején az inkvizícióban: a hit szent és sérthetetlen. Ha eltér a hited, tehát boszorkány vagy, akkor veszélyt jelentesz a magyarságunkra, és ránk zúdítasz egy másik hitet, ami rossz, hiszen nem a miénk, vagyis az iszlámot!

Korunkban azonban a Fidesz-KDNP-s politikusok már a modernizáció jegyében nem a boszorkányokra fogják azt, amit elcsesztek, hanem a liberálisokra, vagy éppen Gyurcsányra, Sorosra, stb.

A kérdés, hogy vajon Soltész államtitkár úr nyugodt szívvel ki merné-e jelenteni, hogy nem üldözné a boszorkányokat, ha erre lehetősége nyílna?

loading...