A Ripost vagy szemtelenül hazudik, vagy itt az évtized legnagyobb botránya

Merész állításokkal állt elő a Ripost. Cigány származású barátnő miatti büntetés, csúszópénzes borítékok, Vona-gárda, és még számos kényes részlet szerepel abban a cikkben, amit a kormányközeli portál jegyez. Mivel köztudottan a Fidesz jelenleg a különféle csatornáin keresztül a Jobbikot sározza, lehet, hogy minden állítás puszta fantazmagória, ha azonban mégsem, Vona Gábor és bandája óriási bajban vannak.

Beszámoltunk róla itt és itt, hogy a kormánypárt előhúzta a Terry Black kártyát, hogy olyan információk kerüljenek nyilvánosságra, amelyeknek aligha van köze a valósághoz. Nem kellett túl sokat várnunk egy következő cikkre, amit ezúttal nem a TV2, hanem a Ripost tett közzé.

“Különös botrány tartja lázban a Jobbik legbelsőbb köreit. A párt rendezvényeit biztosító Vona-gárda, amelynek tagjai a Betyársereg nevű hírhedt szervezet úgynevezett klánvezérei, “fajgyalázás” miatt kizárta soraiból a budapesti főnököt K. Róbertet. A portál információi szerint a Vona-gárda tagja azt a gondosan titkolt “fajvédő” szabályt sértette meg, miszerint szigorúan tilos cigány származású emberrel magánéleti kapcsolatot létesíteni” – írja a Ripost.

A beszámoló szerint a botrány nem sokkal Vona Gábor idei október 23-i ünnepi beszéde után robbant ki, ugyanazon a helyszínen a Corvin-közben. Az ünnepség után közvetlenül a Jobbik rendezvények helyszín-biztosítását szokás szerint végző Vona-gárda tagjai, – lényegében a Betyársereg vezetői- egy Corvin közi szórakozóhelyen, a Magyar Sörözőben gyűltek össze.

Vonát is belekeverik az ügybe

“Az esetről tudomást szerző pártelnök a Jobbikra nézve rendkívül veszélyesnek ítélte a történteket és szigorú titoktartásra kérte barátját Tyirityán Zsoltot a Vona-gárda és a Betyársereg vezetőjét.  Aki a Ripost információi szerint L.Tamás Jobbik-funkcionárius közvetítésével rendszeres, “adómentes” támogatást – több százezer forintot – kap borítékban, így lényegében pártalkalmazottnak tekinthető” – foglalta össze Vona szerepét a portál, majd hozzáteszi: Vona szóvá tette azt is, hogy Tyirityán Zsolt csapatában, a Jobbik rendezvényeit biztosító Vona-gárdában túl gyakori az italozás, ami gyakran vezet a párt számára már kínos, mostanában már vállalhatatlan helyzetekhez…

A kormánypárti weboldal arról is tud, hogy Vona szigorú utasítást adott, hogy a jövőben hasonló nyilvános botrányok nem fordulhatnak elő.

Amennyiben a fentiek igaznak bizonyulnak, és netalántán bizonyíték is előkerül az ügyben, kijelenthetjük, hogy a Jobbiknak lefőtt a kávéja. Ha viszont az egész egy Terry Black-jellegű kitaláció, a Fidesz-média elérte azt a szintet, aminél már nincs lejjebb…

loading...