Mi is felvesszük a kesztyűt – itt az ellen Kubatov-lista

A miniszterelnök arra figyelmeztetett anno a kötcsei Polgári Pikniken, hogy a kommunisták olyanok, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni. Igazat kell adnunk Orbán Viktornak, hiszen ez valóban így van. Jó példa erre az a névsor, ami nem a választópolgárokat gyűjti össze, ahogy a kormánypárt teszi, hanem a fideszes politikusokat, akik a mainál jóval lelkesebben álltak a proletárforradalom felvirágoztatásához…

Demagóg és felesleges 2011-ben kimondani, hogy az MSZMP jogutódjaként a Szocialista Párt osztozik minden állampárti felelősségben, mert a “kommunista kártya” ismételt kijátszása, sőt, jogszabályba emelése visszaüthet a Fideszre is.

A kormánytöbbség még 2012-ben mindenfajta hozzászólás vagy magyarázat nélkül szavazta le, hogy az országgyűlés napirendre vegye Schiffer Andrásnak a rendszerváltás előtti ügynökök listáit és jelentéseit nyilvánosságra hozó törvényjavaslatát.

Az államszocializmus elítélését alaptörvénybe emelő jobboldal ellenállása meglepőnek tűnhet, az aktákról szóló törvényhozási vita kronológiája azonban világos tendenciát mutat. A Fidesz 1998, az első Orbán-kormány megalakulása óta ellenáll a jelentések nyilvánosságra hozatalának.

Mitől félnek ennyire ezek a fiúk?

Talán ettől:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Stumpf István – a Hazafias Népfront alelnöke, MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP titkár
Martonyi János – MSZMP-tag
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Varga Mihály – KISZ-titkár
Matolcsy György – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Mikola István – a Hazafias Népfront alelnöke
Harrach Péter – MSZMP-tag
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Fónagy János – MSZMP-tag
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Kövér László – KISZ-titkár, az MSZMP Társadalompolitikai Intézetének munkatársa
Kerényi Imre – MSZMP titkár
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Pozsgay Imre – az MSZMP KB és PB tagja
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Ha már Terry Black is listákat emleget, gondoltuk, mi is beállunk a sorba. Fontos megjegyezni, hogy a fenti névsor csak a publikusan elérhető információk alapján állt össze. Nem tudhatjuk, hogy hány ávósfatty működik még a Fideszben…


Oszd meg ezt a cikket te is, hogy mindenki megismerje, milyen álszent banda a Fidesz!

loading...