Terry Black legalább akkora pusztítást okoz az országban, mint a Fidesz

Mielőtt bármibe is belebonyolódnánk, lépjünk túl azon a kérdésen, hogy: “mégis ki az a Terry Black?” Azért fontos ezt megtennünk, mert függetlenül a pozíciójától, státuszától vagy foglalkozásától, Terry Black egy véleményformáló. Mindaddig az marad, amíg a sajtó foglalkozik vele, és vádjait, megszólalásait a kormánypárt, vagy bárki a saját médiáján keresztül közvetíti. Sajnos ez ellen nem tehetünk semmit.

Lépjünk tovább:

A 2000-es évek elején egy VIII. kerületi lakásban rendszeresen találkoztak egymással fiatal értelmiségi férfiak, akik megvitatták a világ dolgait, majd „szórakoztak egymással” – mondta el a TV2 Tények című műsorában Terry Black, aki azt állítja, ezeken a találkozókon ismerte meg Vona Gábort. Terry Black arra is felszólította Vonát, hogy valljon színt, és egy ennél talán még mocskosabb, etikátlanabb dolgot is tett: kijelentette, hogy Rózsa Flores Eduardo is részt vett a találkozókon. Az ő részvételéről annak tudatában beszélt, hogy 2009-ben meghalt.

Adott tehát egy letűnt előadóművész, egy fideszes médium, egy halott fickó és egy homofób pártelnök. Ebből aztán a szerkesztők tökéletesen összegyúrják, hogy bizony Vona Gábor homokos, és “titkos Ilonkaként” él, holott ki tudja, micsoda gruppenekbe bonyolódott annak idején.

Miért problémás ez?

  • Egyrészről azért, mert Vona Gábor, (legyen bármekkora tapló, homofób, gyűlölködő, rasszista, vagy akármi) szexuális orientációja csakis rá tartozik, és ha netalántán (bár ne adja az ég) olyan közjogi státuszba kerül, amelynek kapcsán nemzetbiztonsági átvilágítás szükséges, akkor az illetékes titkosszolgálatokra.
  • Másrészről azért, mert ha 2016-ban egy magát toleránsnak mondó, kiégett előadóművész, összejátszva egy kis hírnévért a Habony-művekkel a Fidesz eszközeként részt vehet olyan karakterrombolásban, amelynek célja lejáratóvá, bűnös látszatúvá tenni a másságot, akkor újra visszalépünk három lépést, és hiába az LMBTQ-szervezetek munkája, a társadalom nemhogy elfogadóbbá, de sokkal elutasítóbbá válik a melegekkel szemben.
  • Harmadrészről azért, mert politikai ütőkártyává tenni egy védett tulajdonságot felér azzal, mintha azt firtatnánk, hogy XY a 2000-es évek végén rendszeresen járt egy zsidó közösségbe, és bizony a közös beszélgetések után még a Tóra is előkerült.

Mégis mit akar Terry Black? Nyilván szerepelni, hiszen világ életében csak ennyit akart. Tetszelgett, szerepelt, előadott és erősítette a sztereotípiákat a melegekkel szemben. Most ugyanúgy vágyna a rivaldafényre, és a letűnt posványából megpróbál légből kapott eseteket felhozni 16 évvel korábbról, olyan emberekre hivatkozva, akik már meghaltak. Mindezt valami erkölcsi ügy folyományaként.

Amit Terry Black tesz, az – és ezt ő is tudja – kontraproduktív. Pontosan az ellenkező hatást váltja ki. Attól, hogy megbélyegzi Vona Gábort, még a Jobbik nem lesz toleránsabb, ugyanúgy zászlajára tűzi a homofóbiát, és a társadalomban lapuló gyűlöletet sikerült felkorbácsolnia épp az ilyen megmondó “előadóművészek” okán, mint amilyen Terry Black…

loading...