Kinyílik a szamurájkard a zsebedben, ha belenézel Rogán pénztárcájába

Orbán Viktor miniszterelnök munkáltatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda, havi illetménye 2010 májusa óta változatlanul bruttó 1 507 400 forint – derült ki a kormány honlapján ma közzétett dokumentumból. Országgyűlési képviselőként ezt további bruttó 224 363 forint tiszeletdíjjal egészíti ki. Az előző Orbán-kormány idején ez az összeg valamivel nagyobb volt – írja a HVG.

Rogán Antal propagandaminiszter munkáltatója szintén a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Tárcavezetői kinevezése, 2015 októbere óta ott havi bruttó 1 101 900 forintot keres. Szintén évi 200 ezer forint jut Rogán cafeteriájára. Egy szolgálati VW Multivant is biztosít neki az állam.

Rogán képviselői tiszteletdíja – szintén 2015. októbere óta – havi bruttó 224 363 forint.

Első olvasatra egy minimálbérben dolgozó vagy akár egy küszöbbel feljebb kereső magyar számára sok pénznek tűnhet, hiszen a költségeik biztosítottak, benzinre talán soha nem adtak ki saját forintokat, de ha jobban belegondolunk, ez a kereset túl kevés. Mihez? Ahhoz, hogy gátlástalanságukkal mindenen átgázoljanak, hogy mindennap a kamerákba hazudjanak, hogy strómanjaikhoz, oligarcháikhoz igazítva minden apró törvénymódosítást. Ennél ugyanis ezek a srácok sokkal többet keresnek.

Lehet, hogy nem a Miniszterelnöki Kabinetirodától, és lehet hogy nem is más helyről, ami a vagyonnyilatkozataikban szerepel. Talán nem is az ő nevükön van, talán épp M. Lőrinc gondozza, de az tuti, hogy have 1-1,5 milliós fizetés nem elég helikopterezésre, dubai vagy ibizai dőzsölésre, olyan órákra és táskákra, amelyek többet érnek egy háromszobás körúti lakásnál.

Ne legyenek kétségeink: a mi pénzünkből is van a zsebükben elég…

 

loading...